Eltimle aramızda geçen çirkin diyalog

eltiniz yazdigi mailde kivirmis...
yok ben saka yapmistim falan filan...
uste cikmak icin oyle soyluyor bana kalirsa...
sizde de yanlis var, hic mail atmayacaktiniz...
nasil olsa yuz yuze geldiginizde sizin kirginliginizi anlayacakti o zaman konusurdunuz bu konuyu.

tamam sanal ortamda bazen yazilan seyler yanlis anlasiliyor ama eltinizin soylediklerinin yanlis anlasilacak bir tarafi yok.
o an size cevap yazamiyorsa, ben calisiyorum hep sana cevap yazamam demek yerine, calisiyorum mesgulum suan sonra konusalim desin bitsin gitsin...
sen nisanlina da boyle yapiyorsan uzuluyorum ona demesine gerek yok!
uyuz $ey

Kim gelen ciddi bir maili gülümseyerek okuyorsa bilemedim... saçma..

Bayağı kıvırmış eltiniz,ona karşı sağlam durun konuyu açılmadıkça siz açmayın

ve mümkünse son dereceli mesafeli davranın,bu mesafeyi hiç bir zaman aşmasına izin vermeyin.

evet mail attıgıma bende pişman oldum ama en azından yüzünü gösterdi benim kaybettiğim bişey yok dediğiniz gibi resmen zeytinyağ gibi üste çıkmaya çalıştı sanki şakadan hoşlanmaya mecburum insan bi şaka yaparken neyin nereye gittiğini bilir

arkadaşlar birde face notuna bişeyler yazmış aklı sıra bana gönderme yapıyorr...ne kadar seviyesizmiş gerçekten

benzer olayları yaşadım iyi niyetlisin sıcak samimi olmak istiyorsun.. insanların kompleksleri kıskançlıkları vardır canım benim bana hep ağır ol derlerdi ailemin beni çok iyi eğittiğini düşünüyorum oturmayı kalkmayı çok iyi bilirim onların tek derdi samimi olma uzak dur biz seni yönetelim derdi.. ben tüm bunları geçtim karşılarına anlattım bu seferde kayınbabam tepki verdi ters davrandı ama olsun dedim yani.. ben iyi niyetliyim çekindiğim sakladığım birşeyim yok çevremde saygı gören biriyim dedim onların dünyası küçükmüş bunu anladım

Canım zaten insanlar böyle şeylerde kendini belli ediyor normalde anlamazsın iyiyken iyidir herkez ama böyle şeylerde anlıyo insan neyin ne oldugunu

canım senin buu eltinin durumu bayabi vahim bence.ne buu böyle allahtan başka birşey söylememişsin yani yoksa devamı nolurdu bilemiyorum.bence ben senin yerinde olsam onu kale bile almam boşver hayatında yokmuş gibi yaşa cahil insanlara laf anlatamazsın.ne demişler kumanın gemisi yürümüşde eltinin gemisi yürememiş:)

cnm sen hatayı baştan eltinle face te konuşarak yapmışsın, telefon aç konuş, yüzyüze gelin konuşun ama face msn vs sanal ortam yüzgözlüğü artırır.
sen arkadaş olarak yaklaşmak istemiş olabilirsin ama eş ailesinden inan arkadaş olmuyor.
bundan sonra mesafeli yaklaş, o zaman eltin sana kendi keyfince konuşamayacak, nişanlınla olan ilişkinize yorum getiremeyecektir.
o şu anda kendini üstün konumda yani hoca olarak senide çömez olarak görüyor, her şeyi söylemeyi kendine hak görüyor, resmi ve mesafeli ol

Bende böyle insanları sevmiyorum
Meşgulse adam gibi yazabilirdi kusura bakma meşgulüm daha sonra konuşalım diye
Yok sen nişanlına da böylesin falan içi doluymuş onun belli
Sen de seni orası hiç ilgilendirmez diye kestirip atamadın mı
Seni istediği zaman konuşup istemediğinde afedersin defetmesine izin verme
Mesafe al bundan sonra da o nasıl davranıyorsa aynı şekil davran ki karşısında çocuk olmadığını görsün
Ama söz dalaşına da girme sonra öyle bir anlatır ki suçlu sen olursun

Ben mail atmanı saçma buldum keşke atmasaydın...
Ama onun yaptığı ayıp o da haklı değil...
Bence samimi olma fazla sonuçta çok da gerekli bir insan değil hayatında...
Benim iki eltimle de aram çok iyidir kardeş gibiyizdir ama gene de mesafemi korurum...

Son düzenleme:
Canım yaptığın bir hata var oda mail atmasaydın yüzyüze görüştüğünüzde o gün bunu söyledin bende seni sıkıcak kızdıracak bişi mi yaptım acaba diye düşündüm falan diye ifade edebilirdin.Çünkü sanal ortamda insanların mimiklerini görmediğin ses tonunu duymadığın için yanlış anlaşılabilirsin....Neyse zaten mesafeli olmak en iisi...Canım bu insanlar ailede olucak yani bi sorun olsa arkadaşını hayatından çıkarırsın ama bunlar akraban olucak atsan atamazsın satsan satamazsın...En iyisi kimseye seni rahatsız edecek fırsatı verme, mesafeli ol, hiç bir şeyini özellikle de nişanlınla ilgili olayları anlatma

sakın face'e bişi yazma ona fırsat verme...Suçlu sen çıkarsın.Gördüğünde yüzüne gül bi yanlış anlaşılma oldu aramızda dersin...Mesafeni korursun

sadece eltiyle değil herkesle yaşanabilecek bir konu. sürekli düşünüp sorgularsanız konuyu da kafanızda farketmeden büyütürsünüz. daha sonra da en sıradan davranışarı bile size batmaya başlar. en iyisi önemsememek. nikah akrabalıklarında temkinli bir yakınlık kurmakta fayda var. çok yakın, samimi illa ki dost olmanıza gerek yok. yüz yüze bakacak halde kalın yeterli. nazik, saygılı bir mesafe. davranışlarınız inişli çıkışlı olmamalı ki göze batmasın. allah geçim versin canım

faceye bişey yazma.Bir arkadaş da yüzüne gül yanlış anlaşılma oldu dersin demiş.Bence öyle yaparsan ondan çekindiğini düşünüp kendini nimetten sayar.Saygı çerçevesinde k.validenlerde görüşürsünüz olur biter.Fazlasına gerek yok.

bence sen abartmışsın eltin haklı sonuna kadar espri yapmış ve sen kaldıramamışsın mail atman çok çok gereksiz ama eltinizde cevabını çok güsel vermiş oda size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…