Emziriyorum veya diyetlere harfiyen uymadan zayıflamak istiyorum diyenlerin günlüğü

bugün günüm var,hani şu birkaç yıldır devam eden geleneksel kızlar günümüz,kısmetse gidecem ,çeşidi sınırlı tutmuştuk bakalım

YARDIMA İHTİYACIM VARRRR.....

İKİ IL ÖNCESİNE KADAR EŞİM ANIMDAKEN ARABA KULLANIYORDUM TABİ ACEMİDİM AMA TRAFİĞE ÇIKIYORDUM ,EŞİME KIZIP KONTAĞI BİR BIRAKTIM İKİ ILDIR DA ELİME ALMADIM

ÇOK KÖTÜÜM ÇÜNKÜ HERŞEYİ UNUTMUŞ GİBİYİM NERDEN BAŞLASAM ???TEKBAŞIMA BİR CESARET EDİP NASIL ÇIKACAM ???

İÇİNİZDE ARABA KULLANAN VARSA BİR FİKİR VERİN LÜTFEN ÖPÜLDÜNÜZZZZ

çok yoğunum kızlar çok...

meğer geçen yıl ne rahatmışım
eve geldiğim zaman oturur dururdum annem vardı kv vardı bana iş kalmazdı...

bu yıl ne mümkün arı gibiyim okul ,ev , çocuk derken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum...

ama bu kadar tempoya rağmen 1 haftada 700 gr vermişim şaşırdım ben de........

gelelim çocuklara...
yarısı okumasını yavaşlatmış...
bir kısmı yazamıyor.....
hatta haffleri unutan bile var....
tekrar başa 1. sınıfa döndük...

pazartesiden itibaren baştan başlayacağım....

ama durum böyle olmasına karşın bende acayip bi rahatlık var nedense.......

geçen yıl çok sıkıyordum kendimi bir yıl boyunca stres sıkıntı yaşatmışım kendime...

geriye bakınca daha iyi anlıyorum..

öyle ki öğretmen arkadaşlarım bana ----bu yıl yüzün gülüyor hocam , gecen yıl hiç gülmemişti---diyorlar...

burdayım kaptancım geldim,geldim

mrb ............................................. .............................................
Mrb
Hoşgeldin canımmm
Günlük mönünü yaz cumaları da kilo bildir
Tememmmmm
Azimli olur biraz boğazını tuttun mu olur bu iş
Valla canım ben ehliyeti aldım biraz da ilçede çalışmıştım
Yıllar geçti şimdiaraba kulnıcam
Nşallah bu hafta arabam gelecek
İnşalllah i aksilik olmazsa:18:
Bi cesaret çıkıcam yola napim
Yoksa kzımın yanına rahat gelip gidemem
Şrt oldu artık
Sen de eşinden başka irinden yardım iste
Eşle zor
Besmeeyi çek çık
İstersen önce boş arazide çalış
Ben bi kaç gün okul yolumu duucam yeri çalıştım

Aynı yoğunluk benim de başımda canımmm beeeee
Netcez bu sene bilmemm

Canım kullandim hatta dr ilac vermedi sadece o mamayi kullandim. probiyotikli yogurtlar gibi bagirsak florasini duzenliyor ayni zamandada doyuruyor.ister sut gibi biberonda ister kati mama olarak veriyosun
Bir kutuyu kullandim bu esnada baska mama vermedim.birde muz patates verdim 3-4 gun sonra iyilesti şükür

Gelirim topigine canim...boyle kararli ve istikrarli olursan kurtulursun fazlaliklarindan

Malesef canim istah acan hicbir sey yok hepsi fasa fiso vitamin kullanabilirsin ben oyle yapiyorum.mamasina bal pekmez dönüşümlü ekliyorum. Birde diş cok istahsizlik yapiyor(

Canim benim ehliyette süs olanlardandi:)) esime kızıp kullanmaya kullanmaya hamlamis cesaretimi yitirmiştim.5 gün ozel hocayla calistim hallettim, imkanin varsa en iyi yontem bu ...ya da yaninda esin disinda yegen, kuzen, baban vs. Seklinde bi akrabayla cikabilirsin bir kaç gun:)) hayirli olsun cok büyük konfor bebekli anneler için

canım galiba ben de özel ders alacağım desteğin için sağol ,ayrıca da kutlarım ehliyetin artık hakkını veriyorsun ne güzel benimki hala cüzdanda bekliyor

Kaptancığım sana da desteğin için teşekkür ederim tatlım umarım sağlıkla arabanı kullanırsın çünkü araba ihtiyaç...gelişmeleri bize de bildir

işte cesaret edip tek çıkabileydim şimdi tekrar başlamak zorunda kalmayacaktım,yanımdaki oturanda cesaret aldım sanki,bir türlü tek çıkamadım..

Baktım olmuyor otomatik vites araba alacağım,bakalım kursları bir araştırayım yine yazarım

canımmmm nsılsınızzz
okuyabildiğim kdarıyla gayet iyisinizz

şampiyon pc görünce üzerine atlıyor
o uyanıkken giremiyorum malesef
halbuki öyle konuşmaya ihtiyacım var ki

hani ben kilo verdim ya
eşimle aram o kadar kötü ki inanamazsınız
hergün kavga ediyoruz
eşim hiçbirşeyn içine sığmıyor

hiç huzurumuz kalmadı
kimseyle konuşamıyorum
benm zaten ailem yok
eşimin ailesi de sen iyi yemek yaptın ondan böyle oldu diye beni suçluyorlar
kvmle ne iyi anlaşırdık onla da konuşamıyorum

eşim geceleri uyuyamıyor kilosundan

gecen gün bana saldırdı hatta
sonra çok pişman oldu ne özürler diledi
sinirleri çok bozuk

çok üzgünüm çok

180 boyunda 126 kilo kocaman bir de göbeği var
sağlığından endişeliyim

açıkçası üzüldüm ama şöyle düşün eşin kilolu diye sen şişman olup mutsuz yaşamak zorunda değilsin aksine onun kilo vermesi gerek çünkü kilosu sağlığını etkileyecek boyutlarda

k.validen saçmalamış önce yazmıştın onuda zayıflattığını demekki kilo bunlarda genetik ipin ucunu bırakınca hemen kilo alır eşin
ve yiyen adama boğazını tutamayan adama sen güzel yemek yapmasan dışardan yer gene alır öncelikle otokontrolünü sağlayamamış demekki,kendini suçlama canım

ayrıca senden yardım almıyorsa hemen diyetisyene gitsin sana zarar vermesine izin verme biraz büyüyüp sorunlarını çözmek için adım atsın,dikkatli ol canım bir sinir anında birşey yapmasın

ayrıca aile bireylerinden kim varsa yakınlaş lütfen destek al,sana çok büyük destekleri olur canım...

ANNEMİN BİR LAFI VAR:AŞ ELİNSE KARIN SENİN DER yani boğazımızı biz tutmazsak kimse pek yardım edemiyor maalesef

valla güzin abla yazısı gibi oldu ama sen bizim kıymetlimizsin,lütfen mutlu ol

Merhaba kizlar..

Mydeniz gecmis olsun, tam olarak sorununuz neydi canim ya?

Benim oglumda bi ara ishal oldu gibime geldi…olduda nitekim..tabi bende bir panik…doktora gidiyorsun o da bilmiyor hemen…

Neyse biz mamayi degistirmistik cunku 2 numaraya kadar yada kusma onleyici mama kullanmistik…3 numarasi olmadigi icin piyasada normal mamaya gectik..sanirimki ondan oldu…

Neyse sonrasinda cok sukur anladikta biraz rahatladik..birsey degilde susuz kalir diye korktum…birde dis cikardi cikaracak derken mizmizlik devam ediyor ozellikle geceleri…bi kac defa emziriyorum…hadi o da degil bazi geceleri mama yapip veriyorum…nasil vazgeciricem gece emmeyi ve mamadan bilmiyorum…
Yaklasik 1 yasina dogru memeyi biraktirmak istiyorum kismetse, cunku 2. Cocuk icin tedaviye baslayacagiz insaAllah…Allah insaAllah sagligiyla sihhatiyle cok bekletmeden hayirli zamanda verir 2. Bebisimi bize nasil cesaret ediyorsun diyeceksiniz..ama ilk bebegimi o kadar cok bekledimki…2. Yi ertelemek istemiyorum..hani Rabbim ne zaman verir o da belli degil..-ki insaAllah dedigim gibi sagligiyla sihhatiyle zamaninda yollar 2. Yavrumuzuda…yas geldi geciyor..ne yapayim bi sekilde buyuyecekler kismetse…Allah kolayligini versin maddi manevi…gozumu kararttim yapacak birsey yok…

Bizeyeter bacim arabayi en guzel nasil kullanirsin tabiiki pratikle…en guzeli bir kac ders al..oyle gazin yerini debriyajin yerini iyice kavra ondan sonra yola cik…trafik canavari olma Allah korusun…bu trafik oyle birseyki..senin kurallara uyman kafi degil, karsidaki uymazsa canin gene tehlikede Allah korusun…
Neyseki daha SIKI DENETIM geliyor ve artik arabayi kaldir indirle ehliyet verilmeyecek…ve biliyormusun bekledikce dahada elin yozulacak..bu yuzden erteleme ve yap derim sana…erteledikce ertelersin yoksa…

Zorisimbuldum bacim cok dogru soyluyorsun sen yaa…bogazin ucu ortasi yok..ama bende tadinda birakamiyorum bazen…yedimmi dibine kadar basladimmi dikkat etmeye o zamanda dibine kadar oluyor..ama su haftasonlari beni mahvediyor…gecen hafta yaptim bir suru cig kofte…yedimde yedim ohhh
Dun 2 dilim pasta yedim…durumum vahim yani..ama insaAllah cumaya kadar daha temkinli olurum…

50 olamam belki ama lakeman demissin sen gercide 2 kg verirsem gene bana kardir…suan 54-55 gibiyim 53-52 olsam cok guzel olacak yaa

merhaba canim,

soylenicekleri bizeyeter soylemis ama bende birseyler soylemek isterim…canim sen ne kadar soylersen soyle inan bir zaman sonra bi halta yaramiyor…tasima suyla degirmen donmez demis atalar…yani sen soyle soyle nereye kadar? Kendisi farkina varip bu isi kafasinda bitirmesi gerek..kaldiki guzel yemek yapiyor olsan bile…bir gun yaparsin yemeze 2 gun yaparsin yemezse ne yapacaksin sende daha baska alternatifler yaparsin…

Allah insana bi nefis vermis ama onun yaninda bir irade vermiski savassin birbiriyle diye…sende olandan ondada var…kendine dur demeyi kendisi yapmasi gerek…ve bir sekilde bu isin ciddiyetini kavramak gerek…

Sen nasil zayifladiysan o da zayiflayabilir..kaldiki erkeklerin yemek yapma derdi yok..o kokulara maruz kala kala diyet yapma dertleri yok…ayrica erkekler daha cabuk kilo verirler…esin bi baslamis olsa dikkat etmeye ilk haftadan 3-4 kilo bile verir…yani aslinda ilk zamanlar cok kolay gider o kilolar…hamilelikti dogumdu emzirmeydi derken resmen vucudumuz mutasyona ugruyor gibi…Rabbimin bildigi varki dogurmayi kadinlara nasib etmis..yoksa bu erkekler 300 kilo olup kalirlardi o kiloda…tabiiki her kadin gibi erkekte ayni degil.

Bizlerde donem donem bi kilo aliyoruz bi kilo veriyoruz..yani ben hamile olmadan 1-2 yil evvel 10-15 kg fazlaligim oldugunu hatirliyorum..yurudum azmettim cok sukur verdim o kilolari…darken hamile kaldim sukur kilo aldim tabii simdide onlari vermeye ugrasiyorum…ama hic onemli degil cunku kilo almak icin cok guzel ve ozel bir sebebim var…

Ayrica o kaynananinda sacini basini yolmali…ogluna birsey demiyorda sucu sana mi atiyor. Millet gelinim becerikli diye hava atar o da sana mi suc buluyor. Yellosa bak hele…sen yapsanda yapmasanda yapacak gene yapiyor..her gun disarda yese dahada sagliksiz…kisaca hersey kendisinde bitiyor…

Allah kolayliklar versin bacim cok zor cok..ama arkadasin dedigi gibi sana zarar vermesini bekleme ciddi bir sekilde tehdit edebiliyorsan et…ailen olsaydi iyi olurdu, ama bilemiyorum durumunu…ne koz varsa kullan..cunku yakinda sanada hincindan siddet uygularsa onune gecemezsin…

Son düzenleme:

Canım sizede cok gecmis olsun diş cikarmak bile ishal sebebi..bizim kültürttemiz cikmisti.dr mide ve bagirsak iltihabı demisti.o ara ciddi salgin vardi..dedigim gibi o mama kesti.normalde cok mama vermiyorum

Hayirlisi inşallah ikinci bebeginizde saglicakla gelir..gece biberonla devam sütüne alistirabilirsin.anne sütünü keseceksen 2 yasina kadar d.sutu vermelisin canim

Canim suan zaten devam sutu galiba onu veriyorum, ama 1 yasindan sonra normal inek sutune gecmeyi dusunuyorum dogrusu…zaten 1 yasindan sonra 300 ml sut icmeleri gerekiyor gunluk…mamalarin icinde ne var bilmiyoruz..simdiye kadar zorunlu olarak verdim ister istemez…ama dedigim gibi 1 yasindan sonra baska sekilde yapmayi dusunuyorum.

Evet canim dis ishal yapabiliyor ama mamadan oldugunu dusunuyoruz biz…disten oldugunu dusunmuyoruz…tekrar cok gecmis olsun canim size…Allah tekrarini yasatmasin…

Guzel dileklerin icinde ayrica cok tesekkur ederim canim.

Anladim canim.ben ilk bebegimde devam sütü kullanmadim emzirme ve 1 yasindan sonra inek sütü seklinde gittim.bundan 9 sene once ne tür d.sutu vardi yada d.sutu varmiydi onu bile bilmiyorum
Aslinda araştırmak lazim
Çünkü şimdilerde devam sutunu emzirselerde emzirmeselerde inek sutu verselerde 2 yasina kadar verenler var..hangisi dogru bilemedim topik guzellerinede soralim mi? Kizlar ne yaptınız bu konuda ??

Bende geçmiş olsun dileklerin icin cok tesekkur ederim canim.allah herkesin yavrusuna sağlık versin...

Bende bilmiyorum canim..bi tanidigim var hic mama vermedi cocuklarina..sutu boldu cunku…memeyi 1,5 yasinda kesti o zamandan itibarende inek sutu verdi..icine biskuvi filan koydu…yani bende oyle yapayim diyorum o yuzden. pastorize sut verilirse haftada bir kac defade taze sut veririm ciftlikten alinca diye dusunuyorum ama bakalim ne gosterir zaman…

Evet diger anneler neler yapti bende merak ediyorum…

Sahi sizlere bi sorum daha var

Yakinda tatile gidicez..kismetse bir muddet babannede kalicaz bir muddette bi kac gunlugune bi yerlere gidicez…bebekle ilk defa yolculuk filan yapicaz, ucaga binicez…yanima neler almaliyim?? Ya da yanimda neler goturmeliyim bi akil verin bacilarim…ucakta bebisi nasil oyalayabilirim soyleyebilir misiniz? Birde yemek olarak yanima neler alabilirim..hani mama yapamama ihtimalime karsi???

Son düzenleme:
Canimm benim Hoşgeldin ...
Ne olursa olsun, eşinle aranı bozma ..
Bak ailende yanında degil kuzum...
O şampiyonunun babası...
Ne kadar kilo alırsa alsın seninde sevdicegin..(zorluklarla evlenmistiniz diye hatırlıyorum) .evde huzurunu kaçırmamaya çalış ...
Bu kadar hızlı kilo aldığına göre mutlaka bi tahlil yaptirmalisiniZ..
Muhtemelen insulin direncine filan bakarlar...
Bu durumundan memnun mu yoksa o da mücadele etmeye niyetli mi...
En önemlisi bu galiba...
Ayrıca ben senin yemeklerinden olduğunu sanmıyorum asla...
O zaman sen niye zayıfladın...
Esler bütün gun evde değiller hem?
Yemek yicek olan heryerde yiyor ...
Tatlım uzme kendini...hal olmayacak bi sorun degil ki...
Yeterki eşin istesin...
calışmaya başladın mı canim

Canım bebişin ne kadar oldu?

Canim benim bebekte seninki kadarken 3, 5 saatlik bi ucak deneyimimiz oldu.geceydi bizimki gerci sesten ışıktanuyandı tekrar uyuttum falan.ucakta klimalar cok fazla acik ona dikkat et derim kafasi bile üşür sapka al. ucak kalkarken ve inerken mutlaka emzir canim birde tavsiyem cocuk dr'una sor istersen bi burun acici damla kullamalisin kabin basinci bebegin kulagina zarar vermesin diye..onun disinda hazir kavanoz mamalar yolculukta cok pratik oluyor.corba yapip kati kivamli termosa koymustum bi kac saat sonra ilik yedirmistim muz cubuk kraker su an aklima gelenler..iyi tatiller simdiden kolay gelsin bebisle

canim verdigin bilgilerle cok yardimci oldun bana, cok makbule gecti cok tesekkur edeirm sana

buarada burun spreyi bildigimiz soguk alginligi icin filan olanlardan mi?? emzirme ise yaramayabilir sut gelmeyebilir (cok sutum yok cunku) o yuzden mama yapicam yanima havaalaninda sicak su alip...ucak kalkarken agzina vericem insaAllah icer...

buarada muz aklimda yanima birde pogaca filan alicam...dedigin gibi corba olabilir kati kati yiyebilir...ins. sicak sicak halledebilirim bunu...cunku bebegim soguk yemek sevmiyor...biskuvide alabilirim herhalde yanima...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…