- 27 Nisan 2008
- 1.298
- 3.010
- 658
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Aynı bnm eşim. Kutusuna kadar sorar. Çalışsan senin paranı bile yönetmeye çalışır bence. Ona bile karışır.Oyle yapiyorum ama benim esim daha beter emin olun. Alışveriş icin para vermez hep kendi yapar ya dada beraber yapariz eve para birakir ama acil bisey olmadikca disari çıkmamı istemez aldigim seyin fisine bakar kurusu kurusuna...
Merak ettim 9 binlira giriyorsa evinize bu kadar tutumlu davranmaniza ragmen nasil para kalmiyor ay sonuna ev kredisimi oduyorsunuz4500 maas aliyor diyorsunuz, acikcasi ben esinizi takdir ettim. Soganin kilosu olmus 10 lira, adam mutfaga fazla fazla alir diyorsunuz, bu parayla evi idare edebilmek icin, cocugunuza gelecekte biraz yatirim yapabilmek icin yapabilecegi ne varsa yapan sorumluluk sahibi biri anladigim kadariyla.
Bahsettigin paranin iki kati giriyor evimize, bende calisiyorum. En son Tum pantolonlarim emekliye ayrildigi icin alisverise ciktim. Saticiya bedenimi bile soyleyemedim en az 3-4 yildir kiyafet almamisim kendime...Kuaforde kasimi omru hayatimda 5 kere ancak aldirmisimdir. Kenara ceyrek altin atmak soyle dursun, bozuk para biriktirdigim kutuyu bosaltmazsam ekmek alacak para kalmiyor ay sonunda elime.
ev gecindirmek bu zamanda o kadar zor ki, kendim calistigim halde cebimde kurussuz geziyorum. Butun ihtiyaclarim otelenmis bekliyor kenarda...
Esiniz hakli. Disinizi sikin ve kpss den atanmaya bakin. 4500 o kazanirken 4500 de siz kazansaniz nasil bir hayatiniz olur dusunun. Asgari ucretle standart bir is yerinde calismak size maddi bir getiri saglamayacagi gibi ozel sektor sartlari ayrica cok yoracaktir. Kpss ihtimaliniz tamamen ortadan kalkacaktir cunku isten gelip bir de sinava hazirlanmak filan hayal olur. Disinizi sikin, calisin kazanin ve yasam kalitenize hayatiniza katki saglayin bence.
Taslanmayi goze alip yazmisim bu mesaji bi kulak ver arkadasim:)
Ev ve araba kredisi oduyoruz ancak belimizi buken onlar degil aslinda. Cok yuksek degil meblalari cunku. Dogum izni (4ay) kullandigim surede maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta maasim kadar geliri toplu kredi cekmem gerekti. Hamileligim ve dogum icin de bir miktar kredi cekmistim. Bebegimin aylik en az 1000 tl sadece mama ve bez masrafi oluyor. Yani aslinda sunu dmeeye calisiyorum gorunmeyen hesapta olmayan birseyler surekli cikiyor ve kenarda hicbirsey yoksa surekli iceri giriyorsunuz. Konu sahibinin esi onun bilmedigi kimbilir ne kadar cok ekstra masraf yapiyor. Bu ekstralar icin de mecburen birikimi olmak zorunda kenarda. Memur olduguna gore maasi bugun 4,5 ken seneye 8 bin olmayacak bu adamin, hayati boyunca cizgisi belli, rutin giderleri belli. Dikkatli yasamak zorunda.Merak ettim 9 binlira giriyorsa evinize bu kadar tutumlu davranmaniza ragmen nasil para kalmiyor ay sonuna ev kredisimi oduyorsunuz
İlk taş benden o zaman///ilk değilmiş4500 maas aliyor diyorsunuz, acikcasi ben esinizi takdir ettim. Soganin kilosu olmus 10 lira, adam mutfaga fazla fazla alir diyorsunuz, bu parayla evi idare edebilmek icin, cocugunuza gelecekte biraz yatirim yapabilmek icin yapabilecegi ne varsa yapan sorumluluk sahibi biri anladigim kadariyla.
Bahsettigin paranin iki kati giriyor evimize, bende calisiyorum. En son Tum pantolonlarim emekliye ayrildigi icin alisverise ciktim. Saticiya bedenimi bile soyleyemedim en az 3-4 yildir kiyafet almamisim kendime...Kuaforde kasimi omru hayatimda 5 kere ancak aldirmisimdir. Kenara ceyrek altin atmak soyle dursun, bozuk para biriktirdigim kutuyu bosaltmazsam ekmek alacak para kalmiyor ay sonunda elime.
ev gecindirmek bu zamanda o kadar zor ki, kendim calistigim halde cebimde kurussuz geziyorum. Butun ihtiyaclarim otelenmis bekliyor kenarda...
Esiniz hakli. Disinizi sikin ve kpss den atanmaya bakin. 4500 o kazanirken 4500 de siz kazansaniz nasil bir hayatiniz olur dusunun. Asgari ucretle standart bir is yerinde calismak size maddi bir getiri saglamayacagi gibi ozel sektor sartlari ayrica cok yoracaktir. Kpss ihtimaliniz tamamen ortadan kalkacaktir cunku isten gelip bir de sinava hazirlanmak filan hayal olur. Disinizi sikin, calisin kazanin ve yasam kalitenize hayatiniza katki saglayin bence.
Taslanmayi goze alip yazmisim bu mesaji bi kulak ver arkadasim:)
Okey okey üstte ki sorumun cevabı :)Ev ve araba kredisi oduyoruz ancak belimizi buken onlar degil aslinda. Cok yuksek degil meblalari cunku. Dogum izni (4ay) kullandigim surede maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta maasim kadar geliri toplu kredi cekmem gerekti. Hamileligim ve dogum icin de bir miktar kredi cekmistim. Bebegimin aylik en az 1000 tl sadece mama ve bez masrafi oluyor. Yani aslinda sunu dmeeye calisiyorum gorunmeyen hesapta olmayan birseyler surekli cikiyor ve kenarda hicbirsey yoksa surekli iceri giriyorsunuz. Konu sahibinin esi onun bilmedigi kimbilir ne kadar cok ekstra masraf yapiyor. Bu ekstralar icin de mecburen birikimi olmak zorunda kenarda. Memur olduguna gore maasi bugun 4,5 ken seneye 8 bin olmayacak bu adamin, hayati boyunca cizgisi belli, rutin giderleri belli. Dikkatli yasamak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?