Eşim bana hic harclik vermiyor

Nefesim daraldı konunuzu okuyunca.İnsan hiç mi dışarı çıkıp kendine alışveriş yapmak istemez??arkadaşıyla bir yerde oturup kahve içmek istemez ?yada ne bileyim görüp çok beğendiği birşeyi almak istemez?Bu saydıklarımın hiç birisi lüks değil yaşamın döngüsünde olan sıradan şeyler ama sizin için lüks sanırım.Üzüldüm halinize arkadaşlar da yazmış çalışın diye ama çalışsanız da kocanızla bu sorunları aşacağınızı sanmam muhtemelen sizin maaşınızada karışacaktır ne diyeyim allah yardımcınız olsun.

Esinizin kazandigi para belli ve ona gore yasaminizi surduruyorsunuz bence. Ben bunu cimrilik degil ayagini yorganina göre uzatmak olarak görüyorum. Sizin calismaniz lazim tabii. kpss calisip memur olmak sizin icin daha iyi olur esinizin dedigi gibi. Cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama bir süre bu sekilde idare edip kpss calisip atanirsaniz cocugu krese yollarsiniz. Elinize de duzgun bir miktar para kalir.

Bu ne pintirella, valla bacım hayat böyle geçer mi? Ben istediğimi alamıyorsam şu 3 günlük dünyada hastalanınca yaşlanınca o biriken parayı ne yapayım.? Bir destek alsın psikolojik bu cimrinin babası..

Valaha benim ki anlayış sızdır kıskançtır ama asla pinti deyil oğlum için benim için her zaman en iyisi almaya çalışır oğlu bir şey istediğimi yapar saçma sapan oyuncak lara bile bir sürü para verir ben derim harcama diye oda evlatlarima sana harcamayacam da kime harcayacam der allahım sana sabır versin işin çok zor .

Hanımefendi,eşiniz aklınca tutumlu olmaya çalışıyor. Kendisini dünya savaşına karşı hazırlıyor olabilir. Ama siz bence birkaç kreşle konuşun fiyat alın. Bence 1700-1800 olamaz. Siz bir işe başvurun. Elinizde 200-300 tl kalsa bile sevdiğiniz bi bluzu,bi ruju ne bilim ne seviyosanız onu alın. Benim babam böyle birisi. Ped takar mıyız,sütyen giyer miyiz onu bilmez. Ben büyük göğüslü birisi olduğum için aldığım sütyenler 30-40 tl olur. Ona bile ne gerek var ne gerek var diyen bi insan. İyi ki annem çalışıyo. Oğlunuz bakın büyüyo ihtiyaçları artacak. Büyüyecek. Traş olmak,parfüm sıkmak,güzel giyinmek,arkadaşlarıyla dışarı çıkmak isteyecek. Belki dersi zayıf olacak yardım alması gerekecek. Bence çalışınız. İnsan bi kere yaşıyo. İnanın bana o altınlar da size kalmaz. Ölüm gelir hastalık gelir harcayamazsınız bile.

oha ayy allahtan çalışıyorum.bu paşazadelerin eline kalsak yandık demek ki. tek çare iş bulup çalışmak bence sizin için. o parayla da evin giderlerine karışmayın sadece kendinize harcayın

Oyle yapiyorum ama benim esim daha beter emin olun. Alışveriş icin para vermez hep kendi yapar ya dada beraber yapariz eve para birakir ama acil bisey olmadikca disari çıkmamı istemez aldigim seyin fisine bakar kurusu kurusuna...
Aynı bnm eşim. Kutusuna kadar sorar. Çalışsan senin paranı bile yönetmeye çalışır bence. Ona bile karışır.

Sizin eşiniz abartmış iyice..
Ama keşke benim eşimde biraz parasın kıymetini bilse.. gören kocamı köy ağası sanar arkadas grubuyla bir yere gideriz hesap gelir benim ki hepsini ödemeye kalkar.. giderken 100 kere uyarırım herkes kendi yediğini öder sen karışma diye.
Büyük marketten alışveris yapsin diye liste atarım gider bakkaldan hepsini halleder
Magazaya gideriz satıcı "Bu çok yakıştı size" demesin sacma sapanda olsa alır.
Ayni yağmurluğun 3 ayrı renginden almıştır.. ayni ayakkabının başka renklerinden de.
Eve gelene yedirmeyi içirmeyi çok sever o yönden sıktı etmiyorum ya da eli çok açıktır okuyan kuzenlerime, tanıdıklarımıza harçlık verir onlarda da sıkıntı yok ama biraz tutumlu olsun cok isterdim
Adam iş arkadaşına bi ara hergün kahvaltı ısmarlıyordu
Bende tam tersiyim sürekli yatırım yapayım, birikim yapayım diye düşünürüm.. bu yüzden çok tartişmisizdir

4500 maas aliyor diyorsunuz, acikcasi ben esinizi takdir ettim. Soganin kilosu olmus 10 lira, adam mutfaga fazla fazla alir diyorsunuz, bu parayla evi idare edebilmek icin, cocugunuza gelecekte biraz yatirim yapabilmek icin yapabilecegi ne varsa yapan sorumluluk sahibi biri anladigim kadariyla.

Bahsettigin paranin iki kati giriyor evimize, bende calisiyorum. En son Tum pantolonlarim emekliye ayrildigi icin alisverise ciktim. Saticiya bedenimi bile soyleyemedim en az 3-4 yildir kiyafet almamisim kendime...Kuaforde kasimi omru hayatimda 5 kere ancak aldirmisimdir. Kenara ceyrek altin atmak soyle dursun, bozuk para biriktirdigim kutuyu bosaltmazsam ekmek alacak para kalmiyor ay sonunda elime.

ev gecindirmek bu zamanda o kadar zor ki, kendim calistigim halde cebimde kurussuz geziyorum. Butun ihtiyaclarim otelenmis bekliyor kenarda...

Esiniz hakli. Disinizi sikin ve kpss den atanmaya bakin. 4500 o kazanirken 4500 de siz kazansaniz nasil bir hayatiniz olur dusunun. Asgari ucretle standart bir is yerinde calismak size maddi bir getiri saglamayacagi gibi ozel sektor sartlari ayrica cok yoracaktir. Kpss ihtimaliniz tamamen ortadan kalkacaktir cunku isten gelip bir de sinava hazirlanmak filan hayal olur. Disinizi sikin, calisin kazanin ve yasam kalitenize hayatiniza katki saglayin bence.

Taslanmayi goze alip yazmisim bu mesaji bi kulak ver arkadasim:)

Ömür dediğin geçiyor akıllı harcadıktan sonra kısmanın ne faydası var. Sen çalış. devlet yardımda bulunuyor kreş çocukları için araştır derim.

Merak ettim 9 binlira giriyorsa evinize bu kadar tutumlu davranmaniza ragmen nasil para kalmiyor ay sonuna ev kredisimi oduyorsunuz

Merak ettim 9 binlira giriyorsa evinize bu kadar tutumlu davranmaniza ragmen nasil para kalmiyor ay sonuna ev kredisimi oduyorsunuz
Ev ve araba kredisi oduyoruz ancak belimizi buken onlar degil aslinda. Cok yuksek degil meblalari cunku. Dogum izni (4ay) kullandigim surede maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta maasim kadar geliri toplu kredi cekmem gerekti. Hamileligim ve dogum icin de bir miktar kredi cekmistim. Bebegimin aylik en az 1000 tl sadece mama ve bez masrafi oluyor. Yani aslinda sunu dmeeye calisiyorum gorunmeyen hesapta olmayan birseyler surekli cikiyor ve kenarda hicbirsey yoksa surekli iceri giriyorsunuz. Konu sahibinin esi onun bilmedigi kimbilir ne kadar cok ekstra masraf yapiyor. Bu ekstralar icin de mecburen birikimi olmak zorunda kenarda. Memur olduguna gore maasi bugun 4,5 ken seneye 8 bin olmayacak bu adamin, hayati boyunca cizgisi belli, rutin giderleri belli. Dikkatli yasamak zorunda.

İlk taş benden o zaman///ilk değilmiş

Çocuk yok sanırım anladığım kadarıyla. Gerçekten 9-10 binle ekmek için bozukluk kumbarasını açmazsanız ekmek alacak para bile mi yok?

Okey okey üstte ki sorumun cevabı :)

Allah yardimcin olsun ve sabir versin demeye geldim arkadasim.
Umarim düzelir kocan,yoksa valla ömür gecmez boylesiyle.

Benm esimde tk cikmami istemez beraber gideriz alisverise ama alisveris yapmama izin verir kuafor vs. Baya harcarim allahtan esim sennki gbi degl oyle gun gcmez birsekilde cddi oldugunu belirt artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…