- 22 Şubat 2017
- 5.229
- 14.638
- 198
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Kreş parasını eşin ödesin yada ortak ödeyin. O nasıl erkekmiş öyle önce senin gönlün hoş olsun (imkanlar dahilinde tabi) diye düşünmeli, zaten küçük çocukla bi yere de çıkamazsın.Kresler tam gün 1700-1800 civari oluyormus250 tl kalcak elime ve ayakta çaliscam 8 saat maasi iyi bir iste bulma durumum yok.
4 bucuk ortalama. 1600 ev kiredisi. 2500 diger harcamalar in tümü. Yani 500 civari fazladan artiyor onunla altin aliyor hep
Motivasyonunuzu bozmayın kpss çalışın.cocugun kreş dönemi geçer ama siz hala evde adamdan metelik beklersiniz.ha o kadar krese para vermek istemiyorsa kendi baksın çocuğa.ya da sigortanizi yatirsin3 buçuk yillik evliyim.esim cok tutumlu biridir. Eve yiyecek alir ama onun harici giyim vs cocuga oyuncak gibi seylerde eli cok sıkıdır cok luzumlu olmadikca almak istemez. Surekli cocuga ceyrek alir atar. Kendide hic bi kurus harcamaz tek masrafi sigaradır aylik yaklasik 250-300 civari sigaraya para harcıyor. Bana hic harçlık vermez eve herseyi kendi alir evden tek çıkmamı istemez alisverise de beraber gideriz. Bi rimelim bitince onu alir ayda bir kas aldirmak icin para verr o kadar yani bunları da cok istekli vermez. Ekstra hic para vermez. Almak istedigim seyleri gereksiz bulur. Hep evde elime gecen bozuk paralari biriktrp ogluma bir seyler aliyorumoyuncak vs.. para istyorum bana bu ara cok acildik obur ay deyip gecistiriyor. Surekli tartisiyorum bu konuda ama sonuc alamıyorum. İse girmek istiyorum seneye oglumu krese verip (3 yasina girmesini bekledim hep) ama pek calismami istemiyor sinava hazirlanip memur olmami atanmami bekliyor. İse girsem de ayniya gelirmiş asgari ucreyin 3/4 u krese gidermis ben bu adamla ne yapacağım inanin bilmiyorum soylenince bende bisey almiyorum diyor. Sigara içtiğini sigara masrafının yarısı kadarıni bari bana vermesi gerektiğini söyleyince zaten dediklerini aliyorum ne istiyorsun diyor ama her dedigimi almaz hep gereksiz bulur ozgurce harcama yapmak istiyorum bu adamla evli oldugum surece bu adam ben calissamda maasima karisir
Eşiniz size 250 TL verip sigortanizi da yatirmadigina göre çalışın derim.ha bir de kreş parasıninn tamamı neden sizin maasinizdan ödeniyormus?Kresler tam gün 1700-1800 civari oluyormus250 tl kalcak elime ve ayakta çaliscam 8 saat maasi iyi bir iste bulma durumum yok.
Ahh ahh benim esim de azicik tutumlu olaudi ikimizde calisiyoruz acayip harcar bende laf etmm zaten yedigine ictigine aldigina giydigine obana karismaz ben ona markasz asla bi tişört bile giymz yatak odamizin dolabini ona tahsis etttim arti yetmiyo diye dolap aldim ikeadan coraplari bile kigili yada pierre cardin adidastan alir ayakkabilariyla bi magaza acilir oderecede utu odasi kutudan gecilmiyo esimle ilk tanistigimzda anlatmisti kendini aa abartiyo falan demistim evlenince gorms oldum tamm hos bakimli olmasi guzel giyinmesi cok hosuma gidiyo ama kurus para tutmuyo dun avmye gittik inancinz olsun tek birsey almadim sezon ortasi yazliklar ciksn ole alayim dedim maviye bir girdik 2ssat sonra ciktik esim aldi alacagini4 bucuk ortalama. 1600 ev kiredisi. 2500 diger harcamalar in tümü. Yani 500 civari fazladan artiyor onunla altin aliyor hep
Devlete verin çocuğu özel olmalı şart değil ama şunu söyleyim. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ben çalışmasam eşimden bir şey isteyemezdim. Utangacım çok
Kartınızı, maaşınızı mı alıyor elinizdenbende öyleyim ve çalışamadım evlendiğimde 1 yıl.. aylık 100 tl verirdi çünkü onun da elinde parası yoktu.. şimdi çalışıyorum yine param yok :) ya benim niye hiç param olmuyor bugün çok dertliyim bu konu da
Kartınızı, maaşınızı mı alıyor elinizden
benim yazmak istediklerimi yazmışsınız parmaklarınıza sağlık eşim ve bende çalışıyorum evimize aylık 9000 tl giriyor ama inanın ayın sonu zor geliyor. 4600 tl maaşla yememden içmemden gezmemden giyinmemden süsümden püsümden kısmasın derseniz. çok değil 6 ay sonra bütün kartlar patlar ve şuanki durumunda daha altına düşersiniz. herşeyin aşırı pahalı olduğu bu zamanda bence birtek gıdadan tasarruf edilmez ki eşinizde zaten öyle yapıyorlarmış diğer ihtiyaçlar olabildiğince karşılanır. eşiniz bu maaşla birikim de yapabiliyorsa ne güzel. o biriken altınlar ilerde çocuğunuz için çok lazım olacak.4500 maas aliyor diyorsunuz, acikcasi ben esinizi takdir ettim. Soganin kilosu olmus 10 lira, adam mutfaga fazla fazla alir diyorsunuz, bu parayla evi idare edebilmek icin, cocugunuza gelecekte biraz yatirim yapabilmek icin yapabilecegi ne varsa yapan sorumluluk sahibi biri anladigim kadariyla.
Bahsettigin paranin iki kati giriyor evimize, bende calisiyorum. En son Tum pantolonlarim emekliye ayrildigi icin alisverise ciktim. Saticiya bedenimi bile soyleyemedim en az 3-4 yildir kiyafet almamisim kendime...Kuaforde kasimi omru hayatimda 5 kere ancak aldirmisimdir. Kenara ceyrek altin atmak soyle dursun, bozuk para biriktirdigim kutuyu bosaltmazsam ekmek alacak para kalmiyor ay sonunda elime.
ev gecindirmek bu zamanda o kadar zor ki, kendim calistigim halde cebimde kurussuz geziyorum. Butun ihtiyaclarim otelenmis bekliyor kenarda...
Esiniz hakli. Disinizi sikin ve kpss den atanmaya bakin. 4500 o kazanirken 4500 de siz kazansaniz nasil bir hayatiniz olur dusunun. Asgari ucretle standart bir is yerinde calismak size maddi bir getiri saglamayacagi gibi ozel sektor sartlari ayrica cok yoracaktir. Kpss ihtimaliniz tamamen ortadan kalkacaktir cunku isten gelip bir de sinava hazirlanmak filan hayal olur. Disinizi sikin, calisin kazanin ve yasam kalitenize hayatiniza katki saglayin bence.
Taslanmayi goze alip yazmisim bu mesaji bi kulak ver arkadasim:)
1700 1800 müKresler tam gün 1700-1800 civari oluyormus250 tl kalcak elime ve ayakta çaliscam 8 saat maasi iyi bir iste bulma durumum yok.
Adam 4.500 maaşla 1600 ev kredisi oduyormus ...gidamizdan kesinlikle kismaz da diyor arkadas zaten ne kaldı ki geriyeArkadaşlar konuyu arkadaş yanlış izah ediyor bana göre anladığım kadarıyla kira o bu şu geriye kalan 500 lira bu parayla ev nasıl dönsünki karısına harçlık bıraksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?