- 8 Kasım 2014
- 157
- 159
- 133
- Konu Sahibi yagmurlu333
-
Bir hafta sonra gidicem zaten..Canım yazdıklarını çok üzülerek okudum. Rabbim kimseyi bu tür acılarla sınamasın. Bir kaç sayfa okudum. Anladım ki adam bir başkasını seviyor. Yol yakınken bitsin bence. Eşini seviyor olabilirsin ama inan bir müddet sonra sen de onu sevmekten vazgeçeceksin. Onun hiç bişeyini istemiyorum demişsin. O da ne demek oluyor? Yeniden birini sevsen, tekrar ev araba almak için uğraşıp maddi sıkıntı mı çekeceksin? Benim teyzemin eşi şehit oldu. Evliliklerine gıpta ederdim. Ama eniştem vefat etti. Onca mal kaldı. Onca imkan, ev araba, maaş. Milyarlarca lira... 2 sene olmadan teyzem kendi yaşıtı bekar bir beyle evlendi. İki de çocuğu vardı. Bu hoş bişey değil. Biliyorum. Ama bazı insanlar çok sevdiklerine rağmen bunları yapıp hayatın tadını çıkarabiliyorsa, bence sen de yapabilmelisin. Hiç birşey için geç değil. Gerçekten seni seven, iyi birini bulduğunda, aman bu gerizekalı için ne üzülmüşüm diye şu anki haline gülecek ve çok mutlu olacaksın. Sende şöyle bir durum da var bence. Ailem ne der korkusu. Laf sokacaklar, bizi dinlemedin de ne oldu diyecekler. Ama inan bana yeni biriyle mutlu olduğunda, bu günleri unutup hiç açmayacaklar. Annemin ailesi çok muhafazakar olmasına rağmen, kimse teyzemşn bu yaptığını hata olarak görmesine rağmen sesini çıkarmadı. Sonuçta aileler için önemli olan kızlarının mutluluğudur. Boşan. Ve hiç muhatap olma onunla. Güçlü olmak böyle bişeydir. Onu umursamadığını, keyfine baktığını görünce ona en büyük ceza olur bu. Dik dur. Gururlu ol. Gurur sevgiden bile önde gelmeli böyle durumlarda. Zavallı gibi mi görünmek istersin? Yoksa güçlü bir kadın gibi mi? İnsanlar ne acılar yaşıyor. Ama herşeye rağmen güçlü kalmaları onları yüceltiyor. Sen de güçlü ol. İnan bunun verdiği hazzı hiç bir şey veremez. Acı çeksen bile...
Nereye?Bir hafta sonra gidicem zaten..
Okulumun olduğu ilçeye...orda arkadaşlarım var belki pansiyonda kalırım bu evde boğuluyorum başanma dilekçesini imzalayıp bırakıcam..Nereye?
Okulumun olduğu ilçeye...orda arkadaşlarım var belki pansiyonda kalırım bu evde boğuluyorum başanma dilekçesini imzalayıp bırakıcam..
Duruşma günü için ne kadar süre verdiler7 aylık evli 3 aydır yaşayan boşanma aşamasında olan biri olarak size söyleyebileceğim şu evlilikte en önemli üç şey saygı güven sevgi ben evlendiğimin gecesi eşim bu belirttiğim 3 şeyi yitirmiş şekilde davranmaya başladı.4 ay boyunca direndim sizin gibi ben seviyorum dedim eşinizin size söylediği laflara benzer ve bin kat ağırını işittiğim zamanlar oldu küfür veya hareket babında değil ama fakat siz ne yaparsanız yapın hiçbişey değişmiyor sizin gibi 6 senelik olmamasına rağmen kısa süren bir evliliğim oldu ama bazen öyle şeyler yaşatıyorki rabbim şükrediyorsunuz şimdi davamız açıldı 4 ay bana 4 yıl gibi geldi ayrı geçirdiğimiz 3 ay içinde ha düzelir ha düzelecek belki diye diye kendimi yedim ama bir taraf kafasında bitirmiş herşeyi yitirmiş ise herşey anlamını yitiriyor.Sadece kendinizi yıpratıyorsunuz.Son 3 ay içinde huzurlu iki hafta geçiyorum kafam rahatladı artık olmayacağına olamayacağına inandım.Bana göre sevgi kolay bitecek bir şey değil ki insanın aile bildiği kişilere olan sevgisi hiç bitmez misal bir anneye babaya kardeşe sevginiz bitme bitemez o yüzden sevgim bitti sevmiyorum gibi lafı eden insanlar inanın hiç sevmemişlerdir hissettikleri geçici hevesten öte değildir
Duruşma günü için ne kadar süre verdiler
Mahkeme yoğunluğuna göremi büyük şehirlerde daha uzun süre veriyorlar diye biliyorumdaha henüz dava günü belli değil fakat avukatımdan bilgi dahilinde dava günü süreci bulunduğunuz ildeki aile mahkemesine ve hakimine göre değişiyor eğer hakimlerin karar hedefine bağlı kiminin bir ay sonrasına düşerken kimi dava 3-4 ay sonraya düşebiliyor.
Mahkeme yoğunluğuna göremi büyük şehirlerde daha uzun süre veriyorlar diye biliyorum
neyi dusunecekmissin?Günler sonra eve geldi bu akşam..düşündün mü dedi hayır dedim hiçbir şey düşünmedim
Ben düzelir diye bekledim bir umut..ama o kararlı bende bu hafta gidicem daha önce söylemiştim bitecek..Son mesajlarınızı okuyamadım ama en son Yazdığınız meseja istinaden soruyorum Evliliği bitirmek için neyi bekliyorsunuz
Ne olursa biter bu evlilik
Direk söylemedi ama boşanma konusunu..neyi dusunecekmissin?
yaziklar olsun ya seni cok iyi anliyorum kusura bkma ama esinin karakteri zayif ve bence bencil seni sevmiyor demek istemem ama aliskanlik ve saplanti haline getirmis olabilir biz kadinlar cok sabirli ve fedakariz gercekten ama gucumzu toplarsak da onumuzde hicbirsey duramaz lutfen kendine guven ona karsi gucsuz durma yenilmis ve ona bagimli bagli gormesin seni ona onsuz da bir hayat kurabilecigini yoluna devam edebilecigini hissettir unutmamalisin ki hicbir erkek yaninda gucsuz ve ozguvnsiz kadin istemez guclu durmaya basladikca o yokmus gbi dusunmeye basladikca sende daha az zorlanicaksin seni hice sayan bir adam icin kendini heba etme ve suan hersey yoluna girse bile yarin tekrar ayni seyleri yasayacaksin cunku anliyorum ki esin daha gencligine doyamamis hayati zevkler onun icin senden daha onemli yeterli olgunluga ulasmamis ama gun gelip yanindaki insankarin da onunka eglenmek icin brlikte olduklarini gordugunde kimssenin onu senin kadar sevmedigini gordugunde cok pisman olucak ama sen o zaman guclu bir sekilde yoluna devam ettigin icin onemsemiceksin bile dilerim Allah yardimcin olur arkadasimHerşeye rağmen seviyorum onu çok..severek evlenmiştik ben öyle sanıyorum en azından ailemi karşıma aldım herkesi arkamda bıraktım onun için..sonra daha ilk zamanlar bile en ufak bir tartışmada ayrılıcam senden diyordu sonra başka birgün ben sensiz yaşamamam diyordu seviyorum seni diyordu ben hep bu kısmına inandım..aldatma kısmına gelince bir gün bilgisayarda farklı msn ler gördüm inkar etti ben bir şekilde telefon ayrıntısına ulaştım bir kaç numara vardı bunlarla konuşmuş telinde kadını erkek ismi olarak kaydettiğini gördüm sonra o bana emeklisi yaklaşmış bizimle ilgili konuşuyordum bana akıl veriyordu dedi inanmadım gitmek istedim gidemedim sen benim nefesimsin dedi ben sensiz nefes alamam dedi...daha önce yazmıştım okudunuz mu bilmiyorum tayinin çıktığı gün bir tartışma oldu ben iptal ettiricem dedi ben tek başıma yola çıktım 2 ay sonra bir araya geldik herşeyi geride bırakıp...onun gelgitleri başladı yine burası alkolün ve turistlerin bol olduğu bir yer her akşam içmeye başladı onunla sabaha kadar içen birini ve çılgın birini istediğini ve benim böyle olamadığımı söyledi...sonrasında bu duruma geldik
Çok teşekkür ederim...kendi hayalini kurduğu dünya için beni bırakıyor..geçmişte yaşadığımız sorunlardan bahsediyor hep,bunun birden olmadığını söyledi bugün..sende hata yaptın bende hata yaptım sonunda buraya geldi dedi ben senin hatalarına rağmen seni seviyorum dedim ben herşeyin düzelebileceğine inanıyorum sen neden bu kadar kolay bitti diyebiliyorsun çünkü seni artık istemiyorum ve bunu okadar rahat söylediki..tekrar denedik olmadı dedi..kendi zevklerin ve mutlu olma hayalini kurduğun dünya için beni bırakıyorsun,senin problemin benimle değil aslında senin problemin kendinle ne istediğini bilmiyorsun hepte öyle olacak dedim..ben hayatımda kimseyi istemiyorum ben evlilik adamı değilim annemlerin bile yanıma gelmesini istemiyorum yalnız kalmak istiyorum dedi.. Tamam merak etme yalnız kalacaksın dedimyaziklar olsun ya seni cok iyi anliyorum kusura bkma ama esinin karakteri zayif ve bence bencil seni sevmiyor demek istemem ama aliskanlik ve saplanti haline getirmis olabilir biz kadinlar cok sabirli ve fedakariz gercekten ama gucumzu toplarsak da onumuzde hicbirsey duramaz lutfen kendine guven ona karsi gucsuz durma yenilmis ve ona bagimli bagli gormesin seni ona onsuz da bir hayat kurabilecigini yoluna devam edebilecigini hissettir unutmamalisin ki hicbir erkek yaninda gucsuz ve ozguvnsiz kadin istemez guclu durmaya basladikca o yokmus gbi dusunmeye basladikca sende daha az zorlanicaksin seni hice sayan bir adam icin kendini heba etme ve suan hersey yoluna girse bile yarin tekrar ayni seyleri yasayacaksin cunku anliyorum ki esin daha gencligine doyamamis hayati zevkler onun icin senden daha onemli yeterli olgunluga ulasmamis ama gun gelip yanindaki insankarin da onunka eglenmek icin brlikte olduklarini gordugunde kimssenin onu senin kadar sevmedigini gordugunde cok pisman olucak ama sen o zaman guclu bir sekilde yoluna devam ettigin icin onemsemiceksin bile dilerim Allah yardimcin olur arkadasim
Yuh bu adam be işler çeviriyor yaBiliyor musunuz sabah telefonuna baktım ondan habersiz bazı kaydedilmemiş numaralar vardı gizliden aradım bazıları gizli No kabul etmedi ve bir tanesi çaldı ve eşim çıktı benden gizli numara kullanıyor yani yok hayatımda kimse yok,yok kimseyi istemiyorum hepsi palavra...yazıklar olsun ve lanet olsun..geldiğinde sorucam bakalım bana ne cevap verecek ne yalan uyduracak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?