- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi hayalperestprenses
-
iş bölümü çözüm değil, çünkü organizasyonu hep kadın yapıyor. temizlikçi mi tutlacak kadın ilgileniyor, her şeyi kadın ayarlıyor. sorumluluk hep ama hep kadında %99'nda durum bu. bir şeyleri organize etmek, beyinde planlamak kolay iş mi? çoğu adamın umrunda olmaz. bak kalıbımı basarım iş bölümü olduğunu iddia eden kadınların dahi sorumluluğu erkekten fazladır. kadın sorumluluğunun ucu bucu yok. çünkü plan-proje hep kadında. herkesin ağzında "erkeğe sorumluluk vereceksin.", e kadınlar için niye böyle bir söylem yok. bu bile kadının sorumluluğunda.Ne yapıp edip yılmadan evde iş bölümü yaptırmak çözüm.çalışmadan olmaz.giyecek kıyafet kalmasın bakalım nasıl işe, gezmeye gidecekler.biz kadınlar da fazla iyi niyetliyiz.kendimi de ayırmıyorum kocam olsun da yalnız kalmayayım da biz çekeriz diyoruz.salağa, bilmemezliğe yatınca hemen ellerinden işleri alacağımızdan eminler çünkü.sabredip işlerin uzun bir süre aksamasını göze almak lazim.ölmeyiz ya.
Ona birşey dediğim yok.işlerin aksamasını göze alıp, bu tipleri yola getirmek lâzım diyorum zaten.hemen pes ediyoruz.müdahale etme güdümüze engel olamıyoruz.ama olmalıyız diyorum.iş bölümü çözüm değil, çünkü organizasyonu hep kadın yapıyor. temizlikçi mi tutlacak kadın ilgileniyor, her şeyi kadın ayarlıyor. sorumluluk hep ama hep kadında %99'nda durum bu. bir şeyleri organize etmek, beyinde planlamak kolay iş mi? çoğu adamın umrunda olmaz. bak kalıbımı basarım iş bölümü olduğunu iddia eden kadınların dahi sorumluluğu erkekten fazladır. kadın sorumluluğunun ucu bucu yok. çünkü plan-proje hep kadında. herkesin ağzında "erkeğe sorumluluk vereceksin.", e kadınlar için niye böyle bir söylem yok. bu bile kadının sorumluluğunda.
çok basit sosyolojik bir tespit. çalıştığım birimde tüm kadınlar evli ve çocuğu var, muhabbet hep çocuklar, okul, ev minvalinde. erkeklerin ağzından bir kere bile duymadım, evde iş yapsalar bile robot gibi verilen görevi yapıp çekiliyorlar. düğmesine basıp çalıştırdığın bulaşık-çamaşır makinalarından farkları yok. komut kadar iş yapıyorlar. bu bir gerçek.
Misafirlerine de hizmet edilecek. O eksik kalmışPaşama bak yaaa! Çalış araba alalım demesini biliyor ama! Ay bu adamlar beni çileden çıkaracak. Kadın hem çocuk doğursun çocuk baksın hem dışarıda çalışıp eve para getirsin hem evi temiz tutsun yemek yapsın… başka?
İki taraf da dışarıda çalışıyorsa ev sorumluluğu paşa paşa ortak alınacak aksi düşünülmemeli bile. Hiç mi vicdan yok bu adamlarda ya
Daha anasına babasına ev alınacak, kızkardeşinin düğünü de var. Onları da ekleyelim. Çok işin var konu sahibi.Misafirlerine de hizmet edilecek. O eksik kalmış
Calissin tabi. Her kadinin calismasi gerektigini savunuyorum. Ama maasini kocasina araba almak icin heba etmesin. Cogu zaman araba erkeklerde kaliyor, kadinlar işe toplu tasimayla gidiyor. Hanimlarin parasıyla aldiklari arabayla hanimlarina peşkeş cekiyorlar. Kocasi guvenilmez geldi bana
EN nefret ettigim şey eşlerini birileriyle kiyaslamak. Kira geliriniz varmiş. Beyefendi onu evdem çalişmaya saysin. Siz de dinlenip çalişin. Hastane rejimi çok zor. Ben de bebeklerimi kaybettikden sonra 6 ay çalişmadim. Depresyondaydim feci şekilde. Kimsenin derdini dinleyecek halim yoktuÖncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Çevremdeki arabası olan evli arkadaşlarımın hiçbiri arabayı kullanmıyor kullanamıyor. Çünkü erkekler eşlerine araba vermemek için bin türlü bahane uyduruyor, hatta kullanmayı öğrenmemeleri için sürüş esnasında yapamıyorsun edemiyorsun diye bağırıp çağırarak özgüvenlerini kırıyor ki bir daha buna yeltenemesin. Kocasından daha yüksek maaş alan arkadaşımı kocası arabadan ürkütmüş, beyefendi işe arabayla gidiyor karısı minibüsleNe münasebet yahuu çalışayım didineyim para getireyim sonra da böyle bir ayıya araba çekeyim o da keyif çatsın ... konu sahibesi işe girsen bile tek kuruş verme. Bu erkekler iyice rezilleşti artık, kadının parasını elinden alıyorlar araba çekip geziyorlar kadın da toplu taşımada sürünüyor. Şöyle tiplerle evlenmeyin yahuuu soyları kurusun iğrenç herifler
altına imzamı atasım geldi şimdiden böyle yapan adam çocuk olunca neler yapar kim bilirİki üç ay evde durdum şimdiden başıma kakıyorsun bebek yapsak bir iki yıl çalışamasam ekmek vermezsin bana deyip bir tepikle yataktan atsaydınız ya. Bebek için acele etmeyin iki üç yıl bekleyin bu adama güvenilip bir paket tuz almak için bile bir dusunmek lazım. Ayrıca erkekler çocuk ister tabii. Bir de ister beş de. Kendisi mi taşıyıp doğuracak, emzirecek, bakacak sanki. Normal şartlarda evet çalışmanızı istemek hakkıdır diyebilirim ama bu şekilde başa kakmak çirkin çirkin konuşmak haddi değil. Ayrıca kadınla bir değil erkek. Kadın hem dışarıda hem de evde çalışıyor. Evin düzeni tertibi için kafa yoran, çaba gösteren erkek o kadar az ki. Hani yine kadının düşünmesi planlaması lazım. En basit akşam ne yiyeceğiz mevzusu bile. Of ben bir doldum gidip kavga edeyim
Evet kadinlarda arabada aldık borç ödüyoruz falan diye kendini sıkıyor ama eşinin paşa gönlüne göre binebiliyor arabaya.Çevremdeki arabası olan evli arkadaşlarımın hiçbiri arabayı kullanmıyor kullanamıyor. Çünkü erkekler eşlerine araba vermemek için bin türlü bahane uyduruyor, hatta kullanmayı öğrenmemeleri için sürüş esnasında yapamıyorsun edemiyorsun diye bağırıp çağırarak özgüvenlerini kırıyor ki bir daha buna yeltenemesin. Kocasından daha yüksek maaş alan arkadaşımı kocası arabadan ürkütmüş, beyefendi işe arabayla gidiyor karısı minibüsle
Allah'tan eşim akıllı çıktı da direksiyonu bana veriyor kendi arkaya geçip uyuyorÖyle olmasaydı da olay çıkartırdım. Çalışmayan kadın olsaydım da o arabanın sahibi aynı zamanda ben de olurdum. Kadınlar gözlerini açsınlar valla. Erkeklerde araba benim zihniyeti değişmesi lazım artık.
Eşiniz problemli. Ortak birikim diyorsunuz,halihazırda kira geliriniz var,kendi parası değil ki öyle olsa bile tavrı hoş değil. 1 aydır işsizsiniz,5 aylık evlilikte 4 ay çalışıp birde düşük yapmışsınız. Belki biraz kendinizi toplayıp gireceksiniz işe.Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
Durduk yere çalış deyip kavga çıkarıyorsa birileri doldurmuş olabilir,..örnek verdi arkadaşi misal neden durduk yereÖncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
İnanır mısınız bilmem. Ben de konu sahibi gibi idim. Şu an keşke cevap verseydim diyorum. Ama cevap versen ne olacak iletişim sıkıntısı olan biri oluyor karşınızda. Şu an pişmanlığı yaşıyor gibi oluyorum. Sonra diyorum ki Şeyma boşversene. Sen de cevap verseydin o zaman vicdanen rahat olabilir miydin. Şu an şunu rahatlıkla diyorum. Allah'ım benim durumum çok net idi. Ben de kötü söz söylemedim. Sana havale ediyorumKadının naifliğine bakar mısınız ya adam sayıyo söylüyor dönüyor sırtını yatıyor kadın da gık demiyor, eli maşalısına denk gelecek ki böylesi geceyi burnundan getirip çıban çıkartacak bir tarafında
Ne münasebet yahuu çalışayım didineyim para getireyim sonra da böyle bir ayıya araba çekeyim o da keyif çatsın ... konu sahibesi işe girsen bile tek kuruş verme. Bu erkekler iyice rezilleşti artık, kadının parasını elinden alıyorlar araba çekip geziyorlar kadın da toplu taşımada sürünüyor. Şöyle tiplerle evlenmeyin yahuuu soyları kurusun iğrenç herifler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?