- Konu Sahibi sevgi_kelebegi
-
amin canım benim çok teşekkür ederim.seni burda görmek çok güzeldi, herkesin nickini aklımda tutmaya çalışıyorum umarım unutmam
rica ederim canımAdım sema
memnun oldum canım.seninle birlikte gamze de girmişti 2 kişi oldu. burdan müjde veririm inşallah sizlere artık.
gamzeda sen de burdasın
Merhaba kızlar.Eşim mühendis. özel sektörde 8 yıldır çalışıyordu. en alttan başlayarak dişiyle tırnağıyla müdürlüğe yükseldi ve 200 kişi civarını yönetti.çok çalışkandı, çıkış saatinden 3 saat sonra çıkıyor günde 13 saat civarı çalşıyor, hafta sonu bile zaman zaman işe gidiyordu.O çok çalıştı , ben de işten gelişini uzun uzun bekledim......Anlayışlı bir yöneticiydi..maaşı 2500 gibiydi. 2 ay sonra ise 5000 olacaktı....
İkimizde çok fakirlik çektik çocukluğumuzda,gerçekten 2 ay sonra o kadar maaşımız mı olacak diye inanamıyorduk.o günlerin hayalini kuruyorduk. Bu arada ben de çalışıyorum ama aylık borcumuz benim maaşımdan fazla...neyse sebepsiz yere çıkarıldı, kendimizi suçluyoruz ama bulamıyoruz.Çok şaşkınız, kırgınız... eşim 1 aydır iş arıyor.güçlü, gururlu....
Allah benim için en hayırlısını verdi hep. Bunda da bir hayır vardır diyorum, belki daha iyi olacaktır diyorum. dua ediyorum. ve sizden de dua istiyorum, benim için dua eder misinizBaşkalarının yaptığı dua kabul olurmuş.her şey gönlünüzce olsun.
Canım ben de eşime okuttum, duasını da ettikHayırlı haberler almak nasip olur inşaallah...
canım ya bunu yazdığında burdaydım ama hemen çıkmak zorunda kalmıştım.İnşallah hayırlı haberlerinizi buradan okuruz
Bu arada ben hacet duasına bugün başlayamadım özel durumumdan dolayı umarım kısa sürer de bi an önce başlarım.
sizi rahatlatır mı bilmem ama size bizim yaşadığımız şeyi anlatayım:
eşim de özel sektörde çalışıyor. bu işinden önce tam ev almaya karar verip, evi bulup onay için kredi çekmeye gideceğimiz gün eşim işten çıkarıldı, mantıklı bir sebep olmadan. ben memur çocuğuyum, şu anda da memurum onun için bana çok tuhaf gelmişti ama hep destektim. hatta esprisini bile yapar olmuştuk.
neyse biz ev almaktan vazgeçtik tabii
eşim 1 ay içinde yeni bir iş buldu ve şuan çalıştığı iş çalışma saatleri olarak çok rahat, izin durumu rahat, maaşı diğerine göre biraz daha fazla ve en önemlisi iyi ki işten çıkmış iyi ki kredi çekmemişiz. çünkü şuan daha iyi, başka bir ev aldık üstelik müteahhite ödüyoruz yani kredi çekmeden.....,
onun için vardır bir hayır, Rabbim sen bilirsin hayrını bize göster diye dua edin
unutmayın:
her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır ve biz bilemeyiz.....
Rabbim yardımcınız olsun,sabır versin.
Benim ağabeyim özel sektörde müdürdü.Düğününe 1 ay kala işten çıkarıldı.Sebep;maaş zammı yapmamak için.
1,5 sene işsiz kaldı ağabeyim.Bu arada eşi düğünden 4 ay sonra iş bulabildi,bende bekar olduğum için çalışıyordum,ev geçiniyordu ama borçlara yetmiyordu.
Düğün borçları,mobilya taksit borçları birikmişti.
Şimdi ağabeyimin çok iyi bir işi var,borçlarının çoğunu bitirdi.
Ağabeyim de işsizlik döneminde namaza başladı ve inancını kaybetmedi,isyan etmedi.
Her yaşadığımız bir imtihan.İnşallah her şey yoluna girer ve çok mutlu olursunuz.
canım benimmmmmmmmmmmm yine şanslısın bak eşinin tecrübesi bol ve iyi yerdeymiş.bu cvde parlar.bir de bana bak 28 yaşında hala sınavlarda orda burda sürünüyorum.kendinizde suç aramayın özel sektörün felsefesidir 'maaşına zam işine son'.bunu hoca derdi hep. afedersin ama daha ucuza eşek gibi çalıştıracak enayiyi kolaylıkla bulurlar rekabet bol ne de olsa.bu zamanda ya kendinin patronu ya da memur olacaksın.başka yolu yok..
emin ol büyük sıkıntının sonu büyük mükafattır bunu çevremde de kendimde de gördüm..bir gün iyi ki diyeceksiniz.belki attıkları için teşekkür bile edeceksiniz.yani düşünsene eşin o tempoya strese dayanamayıp allah korusun sağlığından olarak atılsaydı.çünkü oarada kalmak ekstra efor ve karşılaştığı nankörlükte cabası.Allaha havale et karşı tarafı.bu gece ikinize birer ayetel kürsi okuyacağım inşallah.Allah ne kapılar acacak göreceksin...
Rabbim yardımcınız olsun, her şeyde de her şerde de vardır bir hayır inşallah en kısa zamanda daha iyi bir iş bulur. Siz gönlünüzü ferah tutun dua edin.
ilk paragrafınızı okurken çok kötü oldum o kadar emek ver saatlerce çalış aldığın maaş normal düzeyde olsun ama işten çıkartıl. rabbim yar ve yardımcınbız olsun değerli hanımefendi. inşallah en hayırlı işi eşiniz bulur ve üzüntünüz geçer dualarımız sizinle a.e.o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?