Eşimin ailesi evliligimi sonunda bitirdi

Ama sende hala kocamı seviyorum diyorsun, sende ailenle aynı fikirdesin ama bunu kocayı sevmek olarak algılıyorsun...sadece bağımlısın

Kusurabakmayın ama eşinizin ve sizin aileniz birebir aynı; buram buram cehalet ve "el kızı" anlayışı. Fakat hala onu seviyorum,bitiyorum, onsuz yapamam demeniz ilginç. Önce bi kafanızı toparlayın iyice düşünün ömür boyu bu aşağılayıcı tavırlar mı çekmek istersiniz yoksa zor da olsa başka hayat mı kurmak? Lütfen kız evlatlarımızın arkasında duralım,oğullarımızı da bize hastalıklı şekilde bağımlı yetiştirmeyelim çünkü işin sonunda olan evlatlarımıza oluyor,bize değil.

Anladım. :) Tabi yani benim bir iki paragraflık yazımla bir "aydınlanma" yaşayacağını ben de düşünmüyorum elbette. Psikoterapiye almak lazım, kusurluluk şemasına (kusurluluk derken bunun literatürdeki ismi bu arada, "Ay sen kusurlusun" diyormuşum gibi bir anlamı çıkmasın aman diyeyim.) bakmak lazım mesela işte düşünceleri neden bu yönde şekillenmiş, neden hayatında kendini reddeden, eleştiren kişileri önemli bir yere koyuyor, neden insanların ona kötü davranmasına izin veriyor, ebeveynleriyle ilişkisi nasıldır vs vs. Birçok sebebi olabilir, bu da başta da dediğim gibi benim tek bir yazımla değişebilecek bir şey değil. :) "Biriciklik" kavramını toplumsal olarak ele almamıştım tabi, yoksa tabi ki kusurluluk şemasında sıkıntı olan pek çok kadın vardır özellikle dediğin gibi daha "geleneksel" (diyeyim doğru tabir bu olmayabilir) ailelerde yetişen kadınlarda... Elimden gelse de burada sorunu başka yerde arayan ancak farkındalığı kısıtlı olan herkese birebir yardım edebilsem.

''Oğullarımızı hastalıklı şekilde bağımlı yetiştirmeyelim" bu söz herşeyi anlatıyor.

''Oğullarımızı hastalıklı şekilde bağımlı yetiştirmeyelim" bu söz herşeyi anlatıyor.
Gerçekten öyle. Düşünüyorum ilerde oğlum bir kadını sevip evlenirse bırakın karışmayı onun adına deli gibi sevinirim. Erkek evlatlarımız sevgilimiz, kocamız değil, adı üstünde "evlat". Erkeğe duyulacak sevgiyi, aşkı kocalara göstersinler, daha fazla oğullarının hayatlarını mahvetmesinler.

Çok haklısın.Birde benim gözlemlediğim kocasindan sevgi, ilgi göremeyen kadınlar erkek evlatlarında bu ihtiyacı karşılamaya çalışırken oğulları evlendiğinde de bu durumu devam ettirmek istiyorlar.Haliyle evliliğe müdahale ve gelinleri ile oğullarını paylaşmak istememe duygusu evliliklerin bitmesine sebep oluyor.

Evet kesinlikle öyle. Öz evladının yuvasını dağıttıktan sonra birde kendilerine hala anne diyorlar. Allah akıl fikir, vicdan versin herkese.

esının aılesı degıl esınız yuzunden
boyle adamlarla evlenmeyın zaten

Evet kesinlikle öyle. Öz evladının yuvasını dağıttıktan sonra birde kendilerine hala anne diyorlar. Allah akıl fikir, vicdan versin herkese.
Yuva dağıtanın yuvası da olmaz ki ne o evlat ne de anne bir şekilde huzur bulamiyor er ya da geç.Merhamet ve vicdan duygusu dolsun böyle annelerin yüreğine inşallah.

Ama sende hala kocamı seviyorum diyorsun, sende ailenle aynı fikirdesin ama bunu kocayı sevmek olarak algılıyorsun...sadece bağımlısın
Bilmiyorum belki de çaresiz hissediyorum şuan baba evinde 3 günüm şu dünyada duymadığım hakaretleri duydum ailemden annemin çevresinden. Şuan bu noktaya getiren benmisim annem ağlıyor hayatımızı kararttin diye. İnanın kafayı yiycem giderim eşimin ailesine hizmetçilik yaparım ama ailemin hakaretlerini dinleyemem. Şuan beni eşimle barıştırmak için kayinpederimin ayağına barissinlar diye adam yolluyorlar

Malesef benim ailem basimizi yere egdirem3zsin herşey senin suçun bu evde sana kan kustururz diyerek eşimin ailesinin yanına akrabalarini yollatriyolarlar kizimizi kabul etsin diye. Benim dönemkten başka çarem yok katlanamiyorum artık

Ailem 3 gündür dünyanın lafını ediyor senden insan olmaz evliliğini bu hale getiren sensin. Gelin olamadin bizim yanimiza sürekli neden geliyorsun. Millete rezil ettin. Bu lafları 3 gündür duyuyorum yine eşimin yanına giderim bunlara katlanmam

Niye oraya ?
Çocukta yok git kadın sığınma evine.
Yok ben eşimi çok seviyorum her türlü eziyete razıyım diyorsan git.
Çeken sensin yani.
Bize göre hava hoş

Niye oraya ?
Çocukta yok git kadın sığınma evine.
Yok ben eşimi çok seviyorum her türlü eziyete razıyım diyorsan git.
Çeken sensin yani.
Bize göre hava hoş
Bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi . 2 senede cektigimi ailem 3 gündür hayatımı zindan etti ne insanligim kaldı ne haysiyetim kaldı

Eşinize ve ailesine hizmetçilik etmek kendi ailenizden duyacağınız lafladan daha hafif gelecekse size diyecek birşey de yok zaten. Dönünce ne deniyorsa yapın, bir sözlerini ikiletmeyin, mazallah baba evine işkenceye çekmek zorunda kalırsınız yine

Cok ayip ediyorlar gerçekten sinir oldum esininkilerdeb beter davranıyorlar hayret birsey

Niye esinin ailesine hizmet ermeye gidiyon... git siginmaya.. aileni de polise sikayet et boyle boyle yapiyorlar diye.. faydalari yoksa zararlari da olmasin bari... cocugun yok siginmaya gidip biraz sabretsen bir ise girip calissan kendi hayatina baksan daha mi zor.. caresizim deme birde... bir kisisin meslek yoksa gir bir fabrikaya maas sigorta 1 2 sene sabredip makine ogrensen maasin da artar...

Suçlu olan aile değil esin senin ailende onlardan kalır yani yok o nasıl sahip çıkma bidaha böyle bulamazsin demek ne demek sanki çok iyiymiş gibi sizdede sıkıntı var onsuz yapamam dediğiniz adam ailesi için hiç sucunuz yokken sizi silmis

Kayınvalide ile yaşanan sorunlar değil sizi bu hale getiren.
Sizi bu hale getiren eşinizin bizzat kendisi.
Sana sahip çıkmayan, arkanda eş gibi durmayan bir adamı ömür boyu çekebilecek misin?

Daha iyisi çıkmaz derken?
İlerde ne olacağını kim bilebilir, ayrıca daha iyisini mi arıyorsun ki şu an böyle bir yorum geliyor.
Bende buna ifritim...

Nitekim, eğer bir karar aldıysan boşanmak adına geri adım atmamalısın.
Boşanalım bitsin diyen bir adama "nolur beni al" diyecek halin yok sanırım.
En azından kendi kadınlık gururun adına zaten bu adama dönme.
Durum ortada ve söyleyecek çok söz yok.
Adam daha kendi haklarını savunamazken, kalkıp seni nasıl savunsun veya sana kol kanat gersin.
Sen bu adamın ne olduğunu önceden anlayamadan evlendin sanırım.
Yazık olmuş.

Ancak bu adam ve ailesi için ömrünü çürütmeye değmez.
Yine iyi düşün tabii ki, ancak ben düzelme adına bir ışık göremedim malesef.
Boşanmanız daha mantıklı şu an.

Sizin adınıza çok üzüldüm bu demektir ki her iki tarafta da ezileceksiniz. Keşke kendi ayaklarınızın üzerinde dursaydınız. Çalışmayı düşünmüyor musunuz? Çünkü ne eşinizden hayır var nede ailenizden. Her iki tarafta da istenmiyorsunuz. Eşinize döndüğünüz zaman sanıyor musunuz eşiniz size saygı duyacak ailesi daha çok üzerinize gelecek çünkü arkanızda ailenizde yok çok zor günler sizi bekliyor gibi duruyor.
Eşiniz sizi istemiyorsa nasıl olacak çünkü eşinizin bir çabası yok. Sizi istemeyen adamın yanında nasıl uyuyacaksınız. Çalışın kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…