Eşimin ailesi evliligimi sonunda bitirdi

Bir de ben şehirden bu cahillerin evine gelin geldim demiyor muydu bu üye yanlış mı hatırlıyorum???

hiç takma o zaman laflarını hatta resti çek ya huzurla burda kalmama izin verin yada ben çeker gider, gerekirse tuvalet temizler başımın çağresine bakarım de ... o zaman keserler seslerini yalnız yaşaman dul halinle onları daha çok utandıracaktır çünkü... hatta bir bakmışsın eşe dosta onları kötülemeye başlarlar, kaynana fenaydı oğlan ana kuzusunun tekiydi diye .... ama allah aşkına dik dur koca evine dönmek için bahanelerin arkasına da sığınma

Arkafasin kendi aristokrat ailesi ile karşılaştırdığımızda en azından adamlar kendi çocuklarına sahip çıkıyorlar
Gerçi anlattıkları ve üslubu aristokrasiyle uyuşmuyordu zaten ama bu cümleleri yanlış mı hatırlıyorum diye teyit etmek istedim . Allah yardımcısı olsun ne deyim

Nerde yasiyorsunuz? Peki karsi taraf ne diyor geri istiyorlar mi

Her insan ailesini tanir bilir nasil tepki vereceklerini biliyordun gitmeden once. Keske esine deseydin ailem benim burnumdan getirip geri dondurur gel barisalim ben sizin istediginiz her seyi yaparim kulunuz koleniz olmaya raziyim deyip kalsaydin. Hem aileni biliyorsun kendi adina bir seyler yapma gibi bir niyetin yoksa niye gidiyorsun ailenin evine kuzum. Bu kadar rezilligin anlami ne? Ailen inanilir gibi bana bakarlar diyorsun ama kanser olur insan. Olmayacak insalari araya sokmalar kizina laf soylemelerine izin vermeler. Senin cocugun yokken gideyim calisayim diyemiyorsan hayatima sifirdan baslayayim diyemiyorsan kimse senin icin bir sey yapamaz.. hic diklenme bir daha ki sefere..

Aileniz sahip çıkmıyorsa bu kadar dırdırla kocanızın başının etini yemeyecektiniz en başında. Kocanızı kendi tarafınıza çekecektiniz. Yanlış yapmaya devam ediyorsunuz. Benim de ailem sahip çıkmaz bana ama ben yeri geldiğinde dilimi bir yerime sokmayı beceriyorum çünkü mecburum.

Önceki konularınız ve bu konudaki yorumlarınızdan yola çıkarak verilen tavsiyelerim bir anlamı olmayacağını, eşiniz sizi arayıp çağırmasa da eve döneceğinizi düşünüyorum.

Annenizin daha iyisini bulamayacağınıza ilişkin yorumunu bir yönüyle doğru buldum. Çünkü kendine değer vermeyen insana kimse değer vermez. (Ha bana kalırsa hayatınızı sürdürmeniz için karşınıza birinin çıkması şart değil.)

Anneniz size bu yorumu yapana kadar eşinize ailesinden izin almak zorunda olmadığınızı, annesinin elini öpmek zorunda olmadığınızı, evin hizmetçisi olmadığınızı söyleseydi keşke. Ama yanlışlar anneden kızına ondan da kendi kızına aktarıla aktarıla gidiyor işte böyle. Siz de hala kalplerine merhamet gelsin de sizi geri alsınlar diye bekliyorsunuz.

Son düzenleme:
Madem aileciymiş hiç evlenmeseymiş senin niye başını yakmış ?
Ben sende hiçbir hata görmüyorum şahsen elinden geleni hatta fazlasını bile yapmışsın. Ailesini veya seni tercih etmeliydi demeyeceğim ikisi de ölçülü olmalıydı. Aileyi tutup eşi atmak kabul edilebilir bir şey değil.
Tahminimce dogululara gelin gittin ?
Çünkü ben de doğu gelini oldum. Kabile reisleri gibi gider gelir el optururler. Sanki umre ziyaretinden gelmişler gibi.
Ama gocunmam. Sonuçta bana da çok değer verirler. Eşim de ailesine çok düşkündür ama beni de ailesine karşı pacavra gibi savurup atmaz.
Siz eşinizi seviyorsunuz evet ama sadece sizin sevginiz bu evliliği kurtarmaya yetmez. Çok üzgünüm..

Bilmiyorum yıllardır ailem beni ezik gibi yetiştirmeye çalıştı. Tesettürlü tüm bakiyimliyim ailemde köylü insanı diye bana yıllardır havalisin alçak gönüllü değilsin. Dik baslisin. Biz evladimizi tniyoruz adamlar yine iyiler nasıl geldiyse öyle gidiceksin bizden sana fayda yok diyorlar. Araya aracı kattılar eşimin ailesinin ayağına yolladılar onlarda bize ayak uydurcaksa içimize kariscaksa kocasına karşı saygisizik yapmicaksw gelsinler biz yuva yikmiyoruz demişler. Şuan ailemde bu olayları duyan insanlar beni kötü durduk yere mutlu yuvami yıkıyorum diye hedef aldılar. Ben yalanciyim sahtekarim onlar bana her türlü iyi davranirken ben burnumun dikine gidiyormusum. Herkes bana düşman oldu arkamda duran tek bir insan bile yok ne ailem tarafindan , ne de eş ailesinden. Şuan içimde çok farklı duygular yaşıyorum güçlü değilim kendime güvenmiyorum, kendini ezik gibi hissediyorum bazı şeylere mecbur gibi.

Ailenin tepkisi nasıl arkanda durmaktan ziyade evliliğinin bitme noktasini sen olarak üzerine geliyorlarmi? Elalem ne der diye başları yerde geziyormu? Benim ailem de millet ne der korkusu için herşeyi yaparlar
Benim ailemde barışırım diye bekledi ama ısrarcı olamadılar. Ya annen baban kim ne derse desin o evde sen yaşıyosun ve sıkıntıyı da çeken sensin. O yüzden dediklerine kulaklarını tıkayacaksın. Benim ailem beni kabul etmesiydi gider kadın Sığınma evine yerleşirdim. Bol bol dua et ve en önemlisi şuan gerçekten barışma insan anlayamıyor hemen. Biraz kafanı dinle.

Git esinin yanina dene tekrar ama aileni sil hayatindan cok ciddiyim bir daha asla gorusme onlarla. Sakin ama sakın cocuk yapma. Eger yapamazsan da gercekten siginma evlerine git. Ailen seni degil sen onlari sil. Ben olsam bu durumda ailemi affetmezdim.

bizden sana fayda yok diyorlarsa tamam o zaman de,kendin için birşey yap ... bak bir sürü kadın sana tavsiyeler vermiş kur kendi hayatını,iş bul çalış yoksa daha çok ezilip aşağlanacaksın

Her onune gelen bana laf soylececek beni kimsesiz gibi geri dondurmeye calisacaklar ailemi gormek istemezdim bir daha.. benim bu kadar zor zamaninda yanimda olmak istemeyen yüz karasi gibi goren sanki namusuma laf getirmisim gibi hareket eden kim olursa olsun kirginligim bitmez. Mesafeni koy.ailenle arana arama sorma don geri cok ciddiyim. Baktin olmuyor bir daha ailenin evine geri donme kendine sil bastan bir hayat kur. Cok isterlerse onlar seni bulur.

EvluBayan000 Seni çok iyi anlıyorum...

Kendini yanlız, kimsesiz, sevgisiz, dalından düşüp rüzgarda savrulan bir yaprak gibi hissediyorsun....

Belli ki döneceksin eşinin yanına, ama bilki değerin olmayacak(ailesinin değer vermediği ve sahip çıkmadığı kıza ne eşi ne de eşinin ailesi değer vermez)....

bir süre susmayı dene, eşinden ev işi isteme, zaten çalışmıyorsun, işlerini haftalık olarak planla ve kağıda yaz, hergün ki işin belli olsun... eşini kapıda karşıla ve yolcula.... hergün muhakkak yemeğin olsun(çalışıpta eve gelince yemek olmaması gerçekten kötü)...

Önceki konularında tüp bebek için arayışta olduğunu okumuştum, sakın çocuk yapmak gibi bir hataya düşme.....

Çocuk evliliği düzeltmez, sadece boşanmayı zorlaştırır.....iyi giden evliliklerde bile çocuk olduktan sonra eşler arası problemler başlıyor...senin evlilik baştan beri kötü, daha da kötüye gider....

Eğitim seviyen nedir bilmiyorum ama nerede kaldıysan oradan başla....

Şu anda herşeye boyun eğiyor olabilirsin ama hele bir 30 lu yaşların yarısına gel, herşey gözüne batacak, herşeyi sorgulamaya başlayacaksın....

Üniveriste okumasan bile kurslarla vs..bir meslek edinmeye çalış... kendini güvenceye al....

Senin sonun enindee sonunda BOŞANMAK olacak...sen göremiyorsun ama ben buradan görüyorum...

En azından o sona gelene kadar eşin ve ailesi tarafından aşağılanmamak ve hor görülmemek için beklentini sıfırla ve susmayı öğren....

Sana sahip çıkmayan ailenle de arana mesafe koy...onlar aramadan arama, sorma...

Son düzenleme:
Şu hayatta insanın ailesinin sahip çıkmaması kadar kötü bişey yok demek ki. İnsan kızına nasıl sahip çıkmaz, elin 3 kuruşluk insan müsveddelerine yavrusunu ezdirir anlayamıyorum. Bir çok kişi size akıl vermiş ama siz paşa paşa o eve döneceksiniz, en acısıda yarın öbür gün kucağınızda çocuklarla kapının önüne konulacaksınız. Karşı apartmandaki kadını kocası annesinin sözüyle sürekli dövüyormuş. En sonunda gecenin bir yarısı çıplak ayak, yanında çocukla,5 kuruşsuz kapının önüne koydu adam. O halde nereye gittiler, ne oldu bilmiyorum. Hazır tek başınayken herkesten uzakta yeni bir hayat kursan olmaz mı bacım? Yarın öbür gün helal süt emmiş bir insan evladıyla yuva kursan? Yoksa sonun ona gidiyor ama hala saçmalamaya devam ediyorsun.

Sizin yanınıza gelirken ailemden izin almıyor.
Derken anneniz diyemedi mi benim kızım annen-babanla evlenmedi seninle evlendi.Bir ikinci üçüncü kişiye hesap verirse senin kocalığın nerde kalacak diyemedi mi?Nerden inceyse ordan kopsun..Ah bu kız aileleri lütfen kızlarınızın arkasında olunuz.Muhtemelen ailenin konuşmaları pişmanlık duymana sebep oldu.Allah yardımcın olsun..

Rabbim yardimciniz olsun. Yanlis anlamayinama bence gitmeyin aci cekseniz bile ya gider isyediklerini yaparsiniz yapmazsaniz daha seni kotuleyerek beyer sekilde gonderirler. Birakin esiniz kiymetinizi anlasi. Ozlesin ve hatta ailesinden nefret etsin seninle aralarini bozdugu icin. Aynisi kardesimin basina geldi tam 7 ay surdu ve kendileri geldi. Evet cok aci cektik. Yiprandik. Ama rabbim sabredenlerledir.

Aslında mesleğim var dışardan kültürsüz cahil bir insan gibi durmuyorum , bakımlı giyinmeyi birazda gösterisi seviyorum eşimin ailesine karşı sorunda tam olarak bu onlarin istediği gibi bir gelin olamiyorum tamam düştüğünü günler çok oldu ama bilmiyorum bazı şeylere mecbur gibi hissediyorum bekarken şuan bana akıl veren insanlar gibi. Şiddete hakarete karşı tek fırsatta bosarim kendimi ezdirmem diyordum. Tamam evliligmde ezildiğini dönemler oldu ezdirmedigim dönemler bana hata olarak dönüş yapıyor şuan. Bende yuva dağıtmayı, veya kendime bu izdirabi çektirmeyi düşünmüyorum aileler girmediği sürece esimlede güzel anlasiyorduk yada ben öyle zannediyorum bilemiyorum ama ayaklarım eşime geri gidiyor yuvami birakamiyorum çevremde destek verecek birileri olsa belki özgüvenim gelicek ama yok malesef şuan herkesin gözünde beni kötü yaptılar . Ailemde dahil suçlu biliyor bırakın kızım biz senin arkandayiz demeyi adamlar yine iyi insanlar senin gibi insanı kabul ediyor diyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…