Eşimin ailesinin yaşattıklarını unutamıyorum.

uzak durmak en mantıklısı

Yani soyle bi hafta gormeseler surat asiyorlar laf ediyolar

Demek ki ilişkileri sıcak tutmak istiyorlar yani eger iyi insanlar ise. Rahatsız olma görüş yani. Benim yaşadığım sıkıntılar cok farkli o yüzden görüşmüyorum. Yani eger kv kb tatlı insnlar ise hafta bir gidin zaman geçtikçe zaten değisir. Yada o güne plan yap iki hafta da bire çıkar.

Çocuklara yansımaması tek isteğimiz tabi ortak karar uygulamanız iyi
Aile içinde keşke hiç böyle şeyler yaşanmasa ama mecbur bırakıyorlar

Benim kendi annem babam ve abim iftiralar yalanlar dolanlar yaptı. Ben kendi annemi babamı affedemedim. Siz bence hiç affetmeye çalışmayın. Ki yanlız hissediyor. Yada hamilelik duygusallığından olabilir. Bende sizin gibi üzülüyorum. Ama şöyle düşünün öyle insanlar akıllanmaz. Size faydadan çok zararı olur. Siz bir hayırlısıyla doğuma kadar lohusalık bitene kadar bu düşünceleri atın ve vicdanınızı rahat tutun. Hamilelikten bu duygular. Aynı şeyi yaşayan biri olarak diyorum ki. Ben kendi annemi babamı affedemiyorum. Ki benimkiler uzaktan bile benim morelimi hala bozuyorlar. Siz onların evladı değilsiniz ilk önce bunu bilin. İhtiyacı olduğunda eşiniz maddi veya manevi yanında olmak zorunda siz değil. Kendinizi zorunlu hissetmeyin buna. Günaha girdiğinizi düşünmeyin. Barıştığınızda olabilecekleri düşündüğünüz için affedemiyorsunuz zaten. Bence doğuma kadar bekleyin. Bir düzelsin şu hormonlar. çocuğunuz babane ve dededen mahrum kalmaz merak etmeyin
Siz ona en güzel sevgiyi eksiksiz verirsiniz.

Affetmeyi adaletsiz bulduğunuz için affedemiyor olabilirsiniz. O yüzden kendinize şu şekilde diyerek affedebilirsiniz belki: "Onları affediyorum çünkü yaptıklarınn bedelini ödediler, beni kaybettiler. Onlarla görüşmeyeceğim. Ama böyle insanlar oldukları için onlar için üzülüyorum ve onları kalbimde affediyorum."

Com teşekkür ederim. Cok dogru söylüyorsunuz. Yaradan cok zararları var bana. Onlarla ilestisime geceyim derdi degilde kalbimi temiz tutmak istiyorum tek derdim bu. Ama bunca kötülük içinde sanırım saçmalıyorum)) hamilelik hormonları dediginiz gibi) teşekkür ediyorum

unutamazsın geçmez içinden hep gelir aklına sonra bakarsın sen üzülüyosun onlar keyfinde bide öyle sinirlenirsin. bende yaşadım benzer şeyleri şimdi soğuk mesafeli davranıyorum gönlümde hiçnir kıpırtı yok onlara karşı hani çok hastalar ölüyolar deseler eşime üzülürüm onlara değil. yani arkadaşım ne yazıkki geçmiyor.bide bebek olunca görüşmeye başlıcaksın yine. bence sen hayatımızdan çıkaramayacağımız insanlar için iki yüzlü olmayı öğren. ben öyle yaptım. eşimin ailesi sonuçta eninde sonunda görüşülcek o yüzden yüzlerine gülüp arkalarından bildiğimi okuyorum böyle olmak zorunda kaldım onlar yaptılar

aynen böyle oluyor işte. 3 yıl olacak neredeyse bende evleneli. kızım evlenirken borcumuz olduğunu biliyodun diyen kayınpederi,düğününde yağmur yağsın diye beddua eden görümceyi (ve düğünümde bi tsunami olmadı açık havaydı ve berbattı) , oğlunu benden kıskanan kaynanayı asla asla affetmem ve unutmam. sadece hoşgeldin hoşbuldum naber nasılsın sohbet bu... bittiler çünkü kendilerini bitirdiler bende

bende öyleydim. içimdeki ateş sönmüyordu hiç en son konuştum siz bana bunları yaptınız diye tek tek anlattım görümcemin suratına seninle benim hiçbir samimiyetim olamaz dedim rahatladım o samimiyiz sanıp aklına her gelen lafı söylüyordu çünkü. konuştuktan sonra bi nebze rahatladım ama aslaa yaşanılanlar unutulmuyoor aslaaaa

aynen
konuşsak da kayıplarımız var
geçecek bir durum değil

aynen
konuşsak da kayıplarımız var
geçecek bir durum değil

en çok üzüldüğüm şey hep biz kadınlar yaşıyoruz bunları. zararları hep hemcinslerimizden görüyoruz. halbuki kendileride kaynana görümce çekmiş kendileri de kötü şeyler yaşamışlar neden gelinlerine de aynı şeyleri yaşatıyorlar anlamıyorum aklım almıyor. kızın annesi babası aman damat kızımızı üzmesin diye ellerinden geleni yaparlar ama erkek ailesi öyle değil ne yazıkki. eşim annemi metroya otobüse bırakır bazen annem nasıl mahçup deli oluyorum anne niye böylesin diye ama kaynanam oğlum beni hastaneye götür oğlum gidemem oraya al beni vs. hep böyle. eşimde sıkılıyor bu durumdan babasını yolluyor yada kızıyor annesine kör müsün cahil misin gidemiyosun biyere diye. ama benim şuan şöyle bi artım var. biz evlenirken kayınpederim batmıştı ve birçok borcu vardı belki 1 ev parası borç ödedik 1 buçuk sene ne yedim ne içtim allah bilir sonra işler yoluna girmeye başladı ben kendileriyle bi konuşma yaptım siz bana bunları yaşattınız ben bu borçları ödedim ailemin yapmadıklarını sizde gördüm vs diye. şimdi daha iyiler durmaları gerektiği yerleri biliyolar az çok o yüzden daha rahatım ama mesafemi koydum sonuçta yaşanılanlar asla unutulmuyor

Hayatından aklından tamamen çıkar onları. Gitme görüşme, eşine de söyle onlarla ilgili tek kelime konuşmasın, kendi gidip görüşsün ama dolduruşlarına gelmesin sana birşey söylemesin. Hayatında oldukları müddetçe sinir olacaksın düşüneceksin şöyle oldu böyle oldu diye kuracaksın. Evlenene kadar hayatında olmayan insanların hayatını zindana çevirmesine izin verme. Derler ya eşle evlenince ailesiyle de evlenirsin diye, evet doğru ama bu hayatımızda tutacağımız anlamına gelmiyor, yeri geliyor öz anne baba kendi evlatlarını sokağa atıyor yada yıllarca görüşmüyor, kaldı ki gelinler ne diye kendi hayatında tutmak zorunda olsunlar eşin ailesini. Zamanla unutursun sende. Bebeğine odaklan bak ne güzel hamileymişsin. Yeni heyecanlarını onları düşünerek mahvetme. Eşine karşı da dik dur, sınırlarını çiz.

Bende söyledim,saydım gorumceme.ozur diledi..yaşadıklarının gözyaşlarımın ve en önemlisi en güzel yıllarımın içine ederken neredeydin? Bı de pişkin yine eskisi gibi olalım diyor..yine gel tepene çıkayım..kimsenin ahi kimsede kalmaz ve herkes yaşattığı ni yaşıyor bu dünyada.buna inanıyorum..biz abisiyle ne yasadiysak bin beterinu yaşasın eşiyle..tek babası sebebiyle..

Bunları yazarken bile hirslaniyorum

zamnla olacak olaylar bunlar canım
onların sana yaptıklarını unutmayacaksın ama artık eskisi gibi üzerinde durmayacaksın ,
bende senın yaşadıklarının kat be katı yaşadım hep kinle nefretle baktım onlara
sonra devamlı allaha havale etmeye başladım ben ugraşmayacam allaha havale ediyorum dedim ,
şimdi yüreğim buz gibi onlara karşı şimdi onlar bana karşı çok ilgililer çünkü gerçek yüzümü gördüler ve yaptıklarına bin pişmanlar ,
sabır allah çek devamlı yüreğin ferahlasın

Bende hep dua ediyorum. Allaha havale ettum onları . Ama yapılan haksızlıklar icime oturdu. Icimden çıkmıyor. Mesefemi koruyorum. Esimde biliyor ailesi hakkında düşüncelerimi en ufak bir konu gecse soylenenler yapilanlar aklima geliyor o ani o an tekrar yaşıyorum sanki. Benim en mutlu gunlerimi maffetiler. Nasil bir vicdan ki bir kızın karsisina 10 kisi dikiliyor. Babası yok. Annesi ablasi abisi kardesi yengeleri ( eltiler) teyzesi.... hepsi aynı

Evet aynen hayatımda tutmak zorunsa değilim. Ben biraz fazla takıyorum bunun farkındayım ama bu süreçte cok yanlz kaldım. Esimde ilk basta yanimda degildi. Oda bni iyice yıprattı. Boşanıp kurtulayım dedim eşimi sevmeme rağmen. Çıkış yolu bulamıyordum. Cok sey yaşadım. Cok kötü gunler gecirdim. Ama suan bir sıkıntı yok insllah bu şekilde devam eder.

Bir çok kişinin yaşadığı şeyler. Bizim kültürümüzün normalidir bu. Çünkü bizim normlarımıza göre bir kaynana gerçeği vardır. Eşiyle annesi arasındaki dengeyi kuramayan bir erkek vardır. Aslında o erkek haksız da sayılmaz. Yıllarca kendisini gözünden sakınan bir kadının bir anda bambaşka bir yönüyle karşılaşmak bir erkek içinde zor olsa gerek.

Bu yazdıklarımın tümünü sizin konunuzla yoğurursak ben bir sorun göremedim. Aksine eşiniz yanınızda olduğu için birçok kadına göre şanslısınız. Eşinizin ailesiyle aranızdaki sorunlardan kendinizi çekin. Bu sizin probleminiz değil. Eşiniz çözsün. İşinize bakın. Muhatap olmayın. Belli bir mesafeden yürütün.

Eşlerinin ailesi tarafından çeşitli eziyetler gören gelinler bizim kültürümüzün gerçeği fakat kültürümüzde olan birşey degildir. Bunu normalleştiren bizleriz. Kendi eşim icin söyleyeyim annesi tarafından sarıp sarmalanan gözünden sakınan bir annesi yok. Keske böyle olsaydı. Bizimki biraz farklı. Ama sonuçta amnedir.
Evet şu aşamada şanslıyım ama haklılığım arşa degecekti sanırım bu yüzden yanımda olan şans degilde haklı olmamın ve olan olaylarda %1 oranda etkimin olmasıydı. Bu yüzden eşim yanımda şuan. Ama bu aşamaya gelene kadar pek de kolay şeyler yaşamadım.
Teşekkür ederim. Tamamen kendimi çektim. Mecburi durumlarda masafeli bir sekidle merhaba merhba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…