kocan ve kv zaten çirkin davranan insanlardı. senin iyi niyetini sabrını tüketen onlar oldu. bir de sanki ilkokul çocuğu için özür diliyor ana baba. o kocan adam ve pişman olsaydı kapında köpek olmalıydı. ailesinden çok o çaba göstermeliydiEvet abla aynen yazdığın gibi o tarz bi havada geldiler .olayları yumuşatmaya yönelik bir konuşma oldu.
Açıkçası ben eşimle bu dakikadan sonra esimle sert bi konuşma yapmam,restlesmem .cirkinlesmemek yara almamak adına en sakin tavrimla yaklaşır yollari o sekilde ayırmaya çalışırım maddi konularda zaten diretmem kısacası en kolay şekliyle halletmeye bakarım o istese bile beni bu konuda yipratamayacak izin vermeyeceğim.
Sen bu sekilde tavrini koymasaydin daha arkasinda duracakti esin o terbiyesizliklerinin.. Belki daha da ileri gidecekti; bugune kadar yaptiklari bunu gosteriyor..ters birşey söylemediler daha çok özür içerikli bi konuşma oldu.babam zaten çok konuşan bi adam değildir. Annemde kırgınlığını belirtti.aslında baya uzun bi konuşma oldu.bende konustum rahatsızlık duyduğum şeyleri anlattım. Konu geldi çocuk olmamasına kadar dayandı. K.pederim bugüne kadar bu konu ile ilgili bu girişiminiz olmadı bildiğim kadarıyla falan dedi.çocuğunuz olsa belki farklı şeyler olabilirdi diye düşünüyorum dedi.bende bu konuda eşimin desteğini hissetmedigimi ayrıca evlilik ortamimve eşimin huyuna evliliğinin huzuruna guvenmedigim için bu konuda bi çaba gostermedigimi söyledim. Yani babamın yanında çocuk konusuna da girildi.adam benim dönmemi ve çocuk yapmamızı bekliyor. k.validem ağladı beni anladığını zamanında kendinin benzeri sıkıntılar yaşadığını söyledi. Belkide bugün en samimi o idi.
Son olarak eşimin işi ile sıkıntıları olduğunu ve bu sorunların kaynağının sebebi olduğunu söylediler zaman zama k.pederim de çok sıkıntı yaşadığını falan anlattı.
Annem ben benimle ilgili olan olayı yok saysam bile kızım zaman zaman çok sıkıntılar yaşıyor dedi.
Babam son karar her zaman minenin ben her koşulda yanındayım dedi.
Ben geri donsem dahi bi hafta sonra benzeri şeylerin yaşanacağını bi adım ileri gidemeyecgimizi söyledim eşimin olaylardan ders cikarmadigini yazında benzeri olayların olduğunu anlattim.
Kısacası evimize geldiler en ufak kötü bir muamele ile karsilasmadilar.
Insan gibi karşıladık ikramimizi yaptık .
Açıkçası Bende anahtar ve ruhsat vardı onu almaya geldiklerini düşünmüştüm ve konusu geçseydi suratlarina atmayı planlıyor dun ama konusu geçmedi. Durumlar böyle mune ablacigim belki fazla hayat tecrübem yok ama bundan sonrası için böyle bi karar aldım onlar anne bana olarak iletişime gelmemizi ve düzelmesini istiyorlar ama bizim bundan sonraki görüşmemiz evimizin eşyalarını paylaşmaya yönelik ve benim hakkım olan meblağ olur
1 buçuk yıllık evliyim çok şükür çocuğum yok zamanında olsun diye çok ugrasmistim demek ki allahin herseyinde bir hayır varmış.benim eşim ailemle anlasamaz geldi mi sürat asar herkes anlar.1 senedir idare etmekten icim çıktı.tek kuralı ailesine laf soylenmicek söylediğim zaman delleniyor ve saldırıyor.bıktım idare etmekten düzelir mi düzelir.mi.diye ama yok.annem babamla konuşmuş madem öyle bosansin demiş babam annem.babam.arkamda ama çok üzülüyorum.olmasa keşke böyle...insanlara bakıyorum hiçbirşey bilmeyen kocasına saygı göstermeyen herkes çok mutlu evliliği var.biz aman yemekler pogacalar pastalar utusu temizliği vs.yaramıyor işte.bazen ne yaparsan olmuyor iyi bir insan olduğunu karşı tarafın gormesi lazım.Keşke böyle olmasa yasanmasa hiç ama maalesef oluyor bazı insanların içi huzursuz yapacak birşey yok.sen ne kadar huzurum bozulmasın desende tek tarafın çabası yetersiz kalıyor.kendini uzme .kaç yıllık ev misin çocuğun var mi merak ettin
O yuzden de en sevdigim dualardandir; Allah kiymet bilenlerle karşılaştırsın.. Her daim; bi tek evlilikte degil yaşamın her alaninda..1 buçuk yıllık evliyim çok şükür çocuğum yok zamanında olsun diye çok ugrasmistim demek ki allahin herseyinde bir hayır varmış.benim eşim ailemle anlasamaz geldi mi sürat asar herkes anlar.1 senedir idare etmekten icim çıktı.tek kuralı ailesine laf soylenmicek söylediğim zaman delleniyor ve saldırıyor.bıktım idare etmekten düzelir mi düzelir.mi.diye ama yok.annem babamla konuşmuş madem öyle bosansin demiş babam annem.babam.arkamda ama çok üzülüyorum.olmasa keşke böyle...insanlara bakıyorum hiçbirşey bilmeyen kocasına saygı göstermeyen herkes çok mutlu evliliği var.biz aman yemekler pogacalar pastalar utusu temizliği vs.yaramıyor işte.bazen ne yaparsan olmuyor iyi bir insan olduğunu karşı tarafın gormesi lazım.
suclasinlar artık bi önemi yok.zaten bebek konusunda rahatsızlık bende olduğu için bu konunun üstünde duymadınız v.s dendi beni kusurlu bulacakları tek konu bu çünkükocan ve kv zaten çirkin davranan insanlardı. senin iyi niyetini sabrını tüketen onlar oldu. bir de sanki ilkokul çocuğu için özür diliyor ana baba. o kocan adam ve pişman olsaydı kapında köpek olmalıydı. ailesinden çok o çaba göstermeliydi
ayrıca kötü evliliği çocuk düzeltmez.
şimdilik köprüyü geçene kadar sana iyiler ama dava sürecinde seni en ağır olarak kısır olmakla bile suçlayabilirler. çünkü kv ve kocan çok kötü niyetliler.
Allah yardımcın olsun.
Amin.inşallah bundan sonrası iyi olur ne diyeyimAllah yardımcın olsun canım, yeni bir hayat başlıyor artık bundan sonrası emin ol yaşadığın evlilikten daha kötü olmayacak.
Doğru söylüyorsun onunki huy.Sen bu sekilde tavrini koymasaydin daha arkasinda duracakti esin o terbiyesizliklerinin.. Belki daha da ileri gidecekti; bugune kadar yaptiklari bunu gosteriyor..
Hep soylerim, her insan elbette hata yapabilir, bazen çığırından çıkıp cok farkli davranabilir.. Ama senin esininki hata degil karakter ne yazikki.. Karakteri degisen insan da nerdeyse hic gormedim; 7sinde neyse 70inde de o hesabı..
Cocugun yokken kurtulman bence iyi olur arkadasim, kimseyi yanlis yonlendirmek istemem ama sen bu aileyle, bu eşle mutlu olamiyorsun, kac sene olmus, ustelik uzun bi ayrilik yasadiniz.. Bilemiyorum..
Amin.allah a sigindim zaten.hakaret can yakan sözler olur mu bilemiyorum ama bundan sonrası için bi önemi yok.Ne naifsin , ne sakinsin minecim. İnnşallah daha fazla çirkinleşmez o kişi. Çünkü sırf sen kendını suclu hisset diye olup olmadık şeyler söyleyıp, yapabilir. Ama sen artık çek duvarını onun ne sözlerı ne hareketlerı senı yıpratamasın. Rabbim sana güç versin.
Bende çok sabrettim çok idare ettim ama olmayınca olmuyor. Hatta bazen senin gibi düşündüm isyan ettim evime bakarım hiç bisey eksik olmasın diye ugrasirim düzenli yemek düzenli ev herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışırım kendime de bakarım ama bunların yarısını bile yapmayanlar cidden daha huzurlu ve mutlu. Arkama dönüp baktığımda bende şunu yapmadım yada eksik yaptim şöyle kötü davrandım diyebileceğim bi olay yok vicdanım rahat allah biliyor herşeyi. Bu bosanma büyük bi ihtimalle eşimin kendi akrabaları arasında bi şok yaratacak çünkü bir çok severler ve bilirler. Bunun dışında da etrafa hiç bir zaman yansitmadim bazı şeyleri sessiz sakin geldim aynı şekilde de gidiyorum...1 buçuk yıllık evliyim çok şükür çocuğum yok zamanında olsun diye çok ugrasmistim demek ki allahin herseyinde bir hayır varmış.benim eşim ailemle anlasamaz geldi mi sürat asar herkes anlar.1 senedir idare etmekten icim çıktı.tek kuralı ailesine laf soylenmicek söylediğim zaman delleniyor ve saldırıyor.bıktım idare etmekten düzelir mi düzelir.mi.diye ama yok.annem babamla konuşmuş madem öyle bosansin demiş babam annem.babam.arkamda ama çok üzülüyorum.olmasa keşke böyle...insanlara bakıyorum hiçbirşey bilmeyen kocasına saygı göstermeyen herkes çok mutlu evliliği var.biz aman yemekler pogacalar pastalar utusu temizliği vs.yaramıyor işte.bazen ne yaparsan olmuyor iyi bir insan olduğunu karşı tarafın gormesi lazım.
Annemde sever aynı duayı bi de allah herşeyi kiymetini bilene versin der.eşi çocuğu, parayı gerçektende çok doğruO yuzden de en sevdigim dualardandir; Allah kiymet bilenlerle karşılaştırsın.. Her daim; bi tek evlilikte degil yaşamın her alaninda..
hakkında hayırlısı olsun umarım çook çook mutlu olursunAnnemde sever aynı duayı bi de allah herşeyi kiymetini bilene versin der.eşi çocuğu, parayı gerçektende çok doğru
Bu arada olayın olduğu ilk gün anlamı aradım o bizden biraz uzakta soyle bana ne yapayım objektif ol dedim.yuvanizi yikmanizi istemezdim ama sen çok yipraniyorsun istiyorsan daha fazla olay yaşamadan bitir dedi benim ailem bile bu noktaya geldi.sanırım arkama bakmama gerek yok artık çok çok eminim
Amin inşallahhakkında hayırlısı olsun umarım çook çook mutlu olursun
Annenin uyarısı ona batmış resmen.Önceki konularimdan hatırlayan arkadaşlar olacaktır belki ben evi terketmistim daha sonra eşimle konuştuk son bi kez denemeye karar verdik esimde gözle görülür farklar vardı kavga gürültüden uzak kalmaya çalışıyordu annesiyle iliskileri daha normal hale gelmişti bu arada bende annesiyle arama baya bir mesafe koydum gelmeleri gitmeleri azaldı iyi kötü herşeyi yoluna soktuk yurt dışına gidecekti dönüşte tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik.ancak son yasanan olay beni yıktı resmen başa döndük eşim yurt dışına şu an karışık sayılabilecek bi ülkeye gidiyor iş için annem yola çıkacak diye telefon açtı.oralar karışık oluyor insanlar kayboluyor dikkat et insanlar ölüyor v.s tamam annemin tutumu hoş deil ama eşim açtı ağzını yumdu gözünü beni tedirgin etmek ıstiyor beni kıskanıyor v.s dedi hatta tartışma büyüyünce anneme kara cahil kalbi kötü supruntu dedi ben annemi savundukca iyice çığrından çıktı daha önceden de olduğu gibi annemle görüşmek istemiyorum sildim dedi ondan nefret ediyorum sevmiyorum dedi.
Daha sonra yola çıktı şimdi yurt dışında ben cuma geri çektiğim dilekçeyi verdim haberi yok gelince olacak ama giderken de annenin yüzünden kavga ettik herşey onun yüzünden dedi önceden hiç bir sorun yokmus gibi tüm vebalin anneme kalması beni rahatsız ediyor bi yandan da bu kadarcık hatadan ortalığı mahveden kocama nefret duyuyorum dAha önceden de annemle ilgili konu oldu çok zor aştık durum bu kararında haklı olduğumu düşünüyorum sizin fikirleriniz neler
Özür dilemenize gerek yok çok haklısınız.Zaten bu daha buz dağının görünen kısmıÇok özür dilerim ama eşinizden iğrendim
O her konuda benden özveri bekliyor.Ben artık fedakarlık yapamayacak kadar yorgun ve kuskunum sorun buAnnenin uyarısı ona batmış resmen.
Gocunuyor çünkü.
Bence üçüncü bir kişi için asla yuva yıkılmaz.
Sen ve eşin iyiyseniz düşünme gerisini.
Bende çok sabrettim çok idare ettim ama olmayınca olmuyor. Hatta bazen senin gibi düşündüm isyan ettim evime bakarım hiç bisey eksik olmasın diye ugrasirim düzenli yemek düzenli ev herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışırım kendime de bakarım ama bunların yarısını bile yapmayanlar cidden daha huzurlu ve mutlu. Arkama dönüp baktığımda bende şunu yapmadım yada eksik yaptim şöyle kötü davrandım diyebileceğim bi olay yok vicdanım rahat allah biliyor herşeyi. Bu bosanma büyük bi ihtimalle eşimin kendi akrabaları arasında bi şok yaratacak çünkü bir çok severler ve bilirler. Bunun dışında da etrafa hiç bir zaman yansitmadim bazı şeyleri sessiz sakin geldim aynı şekilde de gidiyorum...
Nedenini bilemiyorum ama bu bir gerçek. Ne kadar nemrut beceriksiz sorunlu olursan o kadar kıymetli olursun ben bunu canli canli gördümEvet! Neden öyle oluyor evle işi olmayan, kocasına saygısı olmayan kadınlar neden daha mutlu evliliğinde. Kocası daha bir ilgili öylesine. Neden?
İnsan korkuyor, evlenince ilgi görememekten korkuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?