- Konu Sahibi happypisces
-
Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Eşin dört dörtlük harika biri olsun varsayalım ve hiç tartışmasız bi evlilik sürdürün. Ama her zaman bi yanın yıkık olacak. Asla tam olarak mutlu olmayacaksın. Herkes bayramda hastalıkta düğünde dernekte gidip gelecek ama sen hep fotograflarla yetineceksin.Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Değmez değilmi kimse için düzen bozmaya... akıllısın...Gitmezdim.Hele ki evliliğin iç yüzünü gördükten sonraki cevabım gitmem! Net! Kimse için hayatını değiştirmeye değmez seviyorsa o yanında kalsın. Benim eşim farklı memleketten ama ikimizde benim memleketimde çalışıyoruz. Büyük konuşmak istemiyorum ama eğer bir gün memleketine göçmek isterse bunun sonu ayrılık olabilir. Memlekette adam mı yok illaki onunla evleniceksin diye bişey yok. Şimdiden eş adayına göre eğilip bükülmeye gerek yok, bir kadın dik durabilmeli.Ben böyle düşünüyorum. Evlilik sadece aşktan ibaret değilMİŞ.
Ağlayarak okudum ben bunların hepsini yaşıyorum ve herşeyden nefret ediyorum çözemiyorum çok pişmanım geri dönüşüm mümkün ama zor yeniden tayin istemem gerekicek nasıl olcak bilmiyorum yeniden ev tutmak zaten eşimde bazen ordada mutsuz olursak ben böyle olmam orda bazı şeylerde farklı tepkiler veririm falan diye tehdit ediyor. şuan kendi memleketimdeyim yarın dönücem nefret ediyorum raporluyum hamilelik nedeniyle biticek ve işe başlıcam iki yıl oldu hiç birşeye hiç kimseye alışamadım ve kültür farkı büyük üstelik benim eşimin işi nedeniyle bi kaç ay gelmediği oluyor kendimi hiç affetmicem hepsi benim hatam hamilelikte berbat geçiyor bu ikinci ilki düşük zaten bakalım bu kez nolucak bu stresle sinirle mutsuzlukla... daha güzel ifade edilemezdi yazdıklarınız için teşekkür ederim...Eşin dört dörtlük harika biri olsun varsayalım ve hiç tartışmasız bi evlilik sürdürün. Ama her zaman bi yanın yıkık olacak. Asla tam olarak mutlu olmayacaksın. Herkes bayramda hastalıkta düğünde dernekte gidip gelecek ama sen hep fotograflarla yetineceksin.
Bu yaşına kadar kurdugun dostluklar kuzenlerin ailen herkes geride kalacak. Arada bir on gün gittiğinde ne yalnız günlerini silebileceksin ne de memleketine doyacaksın...
Zaten bir süre sonra çoluk çocuk derken bahanelerin olacak düzenli gidemeyeceksin.
Eşyaların evin çok harika olsada bu sana yetmeyecek.
Sevindiğinde boynuna sarılacak kimsen yok, ağladığında yok...
Eşin işteyken okadar yorgun olacak ki bazen senin ruhsal değişimlerini farkedemeyecek.
Saygılı davranıp onun ailesi akrabasını benimseyeceksin ve diyelim ki hepsi süper insanlar... ama hiç birisi kendi akraban kadar kuzenin arkadaşın kadar samimi olmayacak...
Yılda bi kaç kez gelen aileni bile sorun edecekler... farzedelim etmediler sen ne sıkıntını yansıtacaksın ne başka bişeyleri. Sırf seni mutlu bilsinler diye...
Ben aşık olarak evlendim. Eşimden çok memnunum Allah razı olsun oda aileside çok iyi. Ama ben gerçekten psikolojik bunalımlar geçiriyorum. Burada benim gibi olan arkadaşlarım var onlarda yalnız. Psikolojik tedavi görmeyi bile düşünüyoruz...
Aşk çok güzel şey evet ama mantıklı olmak gerekir. Kültür aile bağları gerçekten çok önemli...
Bi cenazem oldu en samimi komşum dahi başsağlığına gelmedi. Ama memlekette olsam gerçekten böyle olmaz..
Telefonla destek olmaya çalışan çok arkadaşım var. Ama ben öyle özledim ki aradığımda çay içiyorum hadi kalk gel diyen birilerinin olmasını...
Evet çaşılıp yeni arkadaşlar edinebilirsin ama hiç biri senin yıllarca emek verdigin arkadaşın kuzenin gibi olmayacak...
Bazen kendi sesimi unutuyorum evde....
Eğer güzel bi ailen çevren varsa mutluysan memleketinde bunu bozma... çünkü hayatın her evresinde aşık olarak kalmayacaksınız. Bi süre sonra hafifleyecek bazı duygular.
Kabul etmesi güç ama gerçek bunlar .... gurbet çok zor. Helede memleketine aşıksan.
Her konuda yana yana memleketini ararsın...
Tekmi döndünüz... psikolojiniz düzeldimi eskisi gibi olabildinizmi.. eşiniz sorun çıkarıyormu bu nedenlerle..Gittim ve psikolojim bozuldu iki insan yüzü görmeye hasret kaldım asosyal oldum eşimle çok mutlu huzurlu bir evliliğimiz olmasına rağmen sadece bu yetmedi malesef annemi babamı sevdiklerimi çok özledim memlekete ne zaman gidicez diye diye eşimi darlamaya başladım tek kavgamız bu oluyordu bunalıma girdim en sonunda memlekete döndük ben de hayata dönmüş gibi oldum zor bi durum yapabilene helal olsun diyorum
Allah herkesin yardımcısı olsun özelliklede sizin umarım güvenli sevebileceğiniz biryere çıkar ve sonrasında yine memleketinize yakın bir yere dönersiniz sadece iyi dileklerde bulunabilirim... elden bir şey gelmiyor insanın ne kendisi için ne de bir başkası için..Eşim benim bulunduğum ile tayin istedi evlendik. Ne var ki eşimin polis olması sebebiyle 2-3 yıla tayinciyiz,üstelik şark görevi bizi bekliyor. Gözümü çok korkutuyor ama zorunluluk olunca yapacak bir şey kalmıyor.
Bende geriye dönebilseydim asla yapmazdım...Ben gittim.esim icin herseyi birakip geldim baska sehire.esim icin yine yapar miyim asla yapmam.cok zordu yeni bi yer yeni bi hayat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?