Esiniz yaptiniz yemeklere laf ederse?

yemek konusundaki çabana hepimiz şahidiz sassybir şey derse hepimiz geliriz

valla konuyu da sabote etmeyeyim ama bir gün bir konu açacağım YEMEĞİNİZİ BEĞENMEYENLERİN AĞZINA TIKABİLECEĞİNİZ LAFLAR diye o kkkadar tecrübeliyim artık eleştirisavar oldum bu konuda jdmdjdldj

Haaahhh iste benim kocam gibi biri daha tamamen eşim gibi konusmuş bazen sinirden ağliuorum yinede demiyorum birsey ne isterse oyle yapiyorum oofff hic bir zaman kalk yap diyemedim
Ben dedim valla atar yaptim hatta git annenin evine orda ye dedim.. tmm yaa bise demedik diyo bikac gun iyi ses yok sonra yine kaldigimiz yerden devam napiyim bende azicik azicik yapmaya calisiorum ki en gec yarina bitmeli o yemek

Çalışıyorum. Eve 6civari geliyorum, çocuğumla ilgilenmeden mutfağa koşuyorum. Gün öncesinden yemek yapmaya çalışırım. Yoksa geldiğimde yaparım. Bugün de öyle oldu. Kulak rahatsızlığım var, rapor alamadım. Eve geldim direkt mutfağa girip bir börek bir ayran yapayım dedim. En azından karin doyurmak değil mi.
Üstelik her gece de kahvaltiligini hazırlar dolaba koyarım, sabah yer çıkar.
Insan tüm bunları görür de o lafları etmez.

Benim esim de hemen her yemegi elestirir bi kulp bulurdu. Sanki fikrini sormusum gibi. Kendini gurme mi saniyorsun, fikrini sormadim, daha iyisini sen yap, doymadiysan kalk yumurta kir ye derdim. Birkac kez kirici oldu kavga ettik. O donemler birkac gun yemek yapmadim. Simdi de mesela tatli kek hamur isi vs yapmam. Sadece 1 veya 2 cesit yemek. Artik ses cikaramiyor

Esiniz yaptığınız yemeklere laf ederse nasil bir yol izlersiniz kızlar?
Bu durumdan son derece muzdaribim.
Artık yemek yapmayı düşünmüyorum.
Oturur kendi yapar ben hic sikayet etmeden yerim mesela.
19 yillik evliyim. Evlendigimden beri calisiyorum.
Ilk evlendigimizde esim bir aksam ne yiyeceğiz diye sordu
Bilmem dedim
Senden 5 dk omce girdim eve. Dusunecek ve yapacak vaktim olmadi
Sen düşündün mü? Ne pisireyim diye.
Yaklasik 20 yildir bizim evde ne yiyecegiz lafi sorulmaz.
Önüne ne koyarsam yer. Kahvalti omlet makarna vs . Farketmez. Ki evde yaotigim tek is yemek ve çocukların odevleri.
Size de aynisini tavsiye ederim.
O pisirsin siz yeyin madem

Allah esım sevıyor yemeklerı arada bazen yapamadıgımda bende dıyorum olmamıs. Eger annesının guzel buldugu yemekler varsa arayın sorun kayınvalıdenıze ona gore yapın ben esımlere gıdınce gözlemlıyorum ona gore yapıyorum evlenınce hep onun sevdıgı usul yaptım sorun yasamadk. Kayınvalıdemı arar sorarım onunda hosuna gıdıyor sormam. Benım esımde tatlı secer bende sevdıgı tatlıları yaparm mısafır gelsede o yuzden sorun olmaz. Ayrıca tatlı durdukca guzellesır ertesı gun yemem ne demek. Yemezze dısardan alın bazen kızıyorum tatlı yok dıyorum dısardan alıyor canıma mınnet onla mı ugrascam.

Eşim sarımsaklı, bol baharatlı yemeklerin yapıldığı bir aileden bende yemeklerin içine tuzun dahi az katıldığı bir aileden geliyorum yani damak tadlarımız oldukça farklı.

Eşimde mutfaga girip yemek yapar ama çoğunluk yemek işi bendedir. Ben şimdi eşimin de yiyeceği yemekleri kendi damak tadına göre yapmıyorum ikimizinde yiyebileceği bir kıvam oturtdum artık başlarda eşimde eleştirirdi aslında eleştiri değil ama alıştığı baharat vs.olmayınca yemekte ben ne kadar özenirsem özeneyim onun severek yiyeceği gibi olmuyordu.

Eşiniz böreği kuru seviyorsa sevdiği gibi yapabilirsiniz,siz kuru sevmiyorsa bir sizin sevdiğiniz bir onun sevdiği gibi yaparsınız. Ama her halükarda eleştiren biriyse o zaman bırakïn kendi yapsın.

Yemeği beğenmese bile insan demez yani beğenmedim diye çok kaba olur yani annesine diyebilir mi bakalım anne yemeğini beğenmedim diye.

Bu konuda ben şanslıyım galiba eşim hiç yemek aramaz şunu yap bunu yap demez salata koysam bile sadece yumurta kırsam bile niye yemek yapmadın demez

Ohh yaa
Biri yazsın arkasından yürüyeyim diye okudum bu sayfaya kadar.
Defalarca yaptığım basit haşlama salatayı bile bazen beğenmiyorum.
Ne o beğenmeyen aç kalsın, kafasına geçiririm, çöpe dökerim?
Valla çok komik herkesin nick altında horoz gibi ötüp, aslında öyle olmadığı gerçeği.

Her insan güzel yemek yapsa, her insanın 5 yıldız mutfaklarda garanti işi olurdu

Emekte olsa o yemek olmamışsa eleştirebilir, bı daha ona göre yaparım zor degıl ama 'Annem gibi yap' derse ozaman işler tersine döner bende cunku kvye uyuzum var. kıyamet kopar evde.

Eşim eleştirse de yemeği yer eline saglık der bi de tabi.
Bozulacagınız şey eşinizin istek belirtmesi degil de bunu yaparkenki söyledikleri ve söylemedikleri bence.

Gerçekten kötü yapmışsam ondan önce ben kendimi eleştiriyorum zaten. Beğenmediyse de "haklısın pek bir şeye benzemedi. İstersen tost yiyelim" diyorum. Bugüne kadar annesinin yemeği ile kıyaslayıp eleştirmedi ancak yapsaydı "dilersen git annende ye. Biz oğlumla yeriz sıkıntı yok" derdim. Ben böyle konularda eleştiri almaktan zerre kadar rahatsız olmadığım için çok takılmıyorum. Ben bu kadar yapabiliyorum gardaş deyip çıkarım işin içinden.

Gündüz kuşağını fazla mı kaçırdın?
Ortada emek var
Aşırı tanıdık geldi :)

3bucuk yıllık.
Evet düzeldi bile diyebilirim.
Bende aynı dertten muzdaribim . Benim kocamında huyudur sağolsun herşeye laf söyler, iyiyse över beğenmediyse söyler, ben 20 yıldır huyunu değiştiremedim maalesef, lütfen sen başar!
İçtiği suya çaya bile yorum yapar, ama heryerde herkese söyler:)) sinir oluyorum :), yöntem bulursan lütfen banada bildir kesin uygularım

ev işlerinde iş bölümü yapın, yemekleri eşiniz halletsin.
eşimle ikimizde çalışıyorken ben yemek yapıp çamaşır yıkardım, o temizlik yapardı.
yemeğime laf etse iş değişmeyi teklif ederdim büyük ihtimalle
ama bizim evin genel yemek düzeni onun sevdiği şekle evrildi. yemek yapıp sadece kendim yemeyi sevmiyorum.
bu evrilme sırasında bu konuda beni hiç kırmadı sagolsun. farklı istediğini kalktı kendi yaptı önce.

Benim eşim mutfağa girip canı bir şey istediğinde yapar. Herkesin damak tadı farklı.

Mesela benim eşim çiğ soğan yer ama pişmiş soğan yemekte görse yemez, midesi bulanıyor. Maydonoz, yeşillik yemez. Ben az tuzlu severim, o çok. Bazen yemeğin salçası, yağı veya suyu çok kaçıyor. Ben de farkındaysam belirtirim, o fark ettiyse o söyler. Geçen pilavın yağını çok kaçırmışım, belirtti mesela yağlı olduğunu. Geçtiğimiz hafta da ben hastaydım, kâh dışarıdan yedik, kâh o yaptı. Fırında soslu tavuk yaptı. Aman Allah'ım domates ve biber salçasını, yağını o kadar çok kaçırmış ki (benim yaptığıma göre, kendisi de aşırı yağlı yemek sevmez)... bir de o baharatı çok sever, karabiber koymuşta koymuş ama ona göre baharatı normal. Söyledim böyle böyle diye, önümden yemek falan almadı yani. Neyli börek yaptığınıza göre değişir durum. Kıymalı bşr börekse içine salça falan koyuyorsanız ağır geliyor olabilir.

Bir de sen yap hadi bakalım hem yiyelim hem öğreneyim deyin.Eşim aşırı yemek seçen birisi bir kaç kez bişeyler mırıldanır oldu aldım anında gözünün önünde çöpe döküverdim.En sinir olduğum huyu yemek seçmesi çünkü, ozamanlardan sonra sevdiği bişeyse koyar yer, değilse direkt tost makinası çıkartır sessizce tost yapar kendine.Belki küçük bir konu gibi duruyor olabilir bu yemek konusu ama sürekli tekrarlanınca insanın da sabır noktası taşıyor.Biraz şükretmesini bilmeliler yani.

yok artık ilk söylediğinde uyarmanız gerekırdı çok sert. :/ anneminkiler gibi olmamış derse kendisini karabulutlu günler beklediğini bildiğinden cesaret dahi edemez eşim böyle cümlelere. Aç kalır yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…