Eşinizi sizden kısnanan kaynanaya sahip misiniz? Malesef ben sahibim

benimki öyle kıskanıyomuş tavırları sergilemez herşeyi sinsi yapar ben ne alsam oda almaya çalışır kendi alamazsa kızına aldırır mesela kızıyla yatak odalarımız aynı ama sürekli dilinde şu söz oğlum çok değişti evlendi sanki bizi unuttu sürekli öyle der bu arada bildiğim bir aile var kayınvalide oğlu ve geliniyle balayına gitti ahaahahaha............

sizinki biraz tencere-kapak ilişkisi.. biri "bizi mi izlicen" diyo, biri de "bu gece yapmayıverin" diyo..

şaka da olsa, saygı sınırının aşılması uzun vadede böyle sorunlar doğurur zaten..
Bi gece yanılmıyorsam 11.30 gibiydi. Kapıya geldi açtım. Yattınızmı dedi, birazdan yatıcaz dedim.
Apartman içinde bağırmaya başladı terbiyesiz, köpek sen nasıl yatıcaz dersin gel demezsin, oğlumun evi istediğim zaman gelirim diye. Söylesene tatlım kim saygısız?

canım Allah kolaylık versin ama eşin senin yanındaymış herşeyin farkında Allahtan ama yazını okuyana kadar canım çıktı bir çok kelimeyi anlamadım

özür klavyeye arabayla vurdu oğlum u ve r harfi basmıyo ekran klavyesi ile ekliyoru
m

Hayatta bana hakaret eden tek kişi o, sabrediyorum tabi ama biyerden sonra,patlıyorum tabi.

canım çok üzücü,allah sabır versn ne diyim,henüz evli ya da nişanlı değilim ama ciddi bi ilişkim var aileler tanıyo birbirlerini falan,kayınvalidem olacak hatun çok sever oğluşunu beni de seviyor gibi çocuklarına ne alsa ayırt etmez beni de en basit örneği,aman ne biliyim bi korku sardı içimi şimdi canım.
arkadaşların da dediği gibi en büyük iş eşine düşüyor.

bunun yaptıklarını yazsan roman olur o zaman canım :)

ama yine de sen seviyesine inme..

benim kayınvalidemin de 3 tane oğlu var ama benim eşime aşık nedense.. aynen anlattığın gibi.. mesela küçük kaynımdan bahsederken (ki küçük değerli olmalı bana göre, kazık kadar adam değil) hep dalga geçer, ezer,küçümser, eşimden bahsederken "ben ona taparım" der (tövbe haşa)

dolayısıyla benzer olayları ben de çok ama çok yaşıyorum.. ama artık kanıksadım.. bir deliye yaklaşır gibi yaklaşıyorum ona seviyesine de inmiyorum..

Son düzenleme:
Aynı modelin bir versiyonundan bende de var, birde daha beteri bi küçük görümce...
Kıskançlıktan kendilerini paralıyorlar. İçten içe hissediyorum.
Allah ıslah etsin ne diyim, artık sinirlerim kaldırmıyor bu tarz insanları...

Yeni evlendiğimizde bizimkide öyleydi. Masa aldım balkona, oda aldı. Perde aldım oda aldı. Halı aldım oda aldı. Hemde aynılarından. Hiç birinide kullanmadı :)

benimkisi kendini ingiliz asilzadelerinden zanneder beğenemez beni hep laf çarpar bi keresinde kayınvalidemlerdeydik eşim sever vitrinde resim karıştırıyo bende takıldım anne bak evini karıştırıyo oğln dedim demez mi aaa oğlum yapmazdı evlenmeden evvel nerden kaptıysa bu huyu..sanki hırsızlık çetesinin başıyla evlendirdi ... resmen bana laf atıyo ben ise su bile almaya giderken yada içeceğim bittiğimde alabilir miyim deyip izin alıp mutfağa giderim 8 yıllık geliniyim .oğlumuzz var anneye çocuğu güzel gelir ama aşağı yukarı bizi sevmeyen kişler bile maşallah kız gibi güzel der ... kayınvalidem severken oğlumu tipi aynı oğlum rengi sen der numaradan eşimin adını söleyip küçük.... der yani benim değil onların benim bebğim hastanenin para koparmak için yaptığı taktik yüzünden memeden soğutlup biberona alıştırıldı bende makine ile sağdım 40 gün falan kayınpederi doldurmş kendi karışmayan kayınvalide olcak ya kışkırtan o kayınpeder ben daha loğusayım 4 5 günlük bana hitaben annemin babamın yanında diyo ki ahh ahhh kuzu bile annesi emdirdiği için sütünün kokusuna gelir süt verseydin babam shock ne cesaret günde 5 6 saat uğraşıyodum emdirmek için yok emmez bende sağıyorm makinada baba ben annesiyim neden süt vermeyeyim sağıp veriyorum o süt değil mi dedim ses yokk iç çekiyor.. bayram girdi 2008 doğumul ekim oğlum loğusalığımla 40 gün demedim laf soktular demedim nede olsa sevdiğim iki erkeğin, annesi babannesi el öpmeye gittim 2 halasına ön bilgi verilmiş daha kapıyı açarken kaşlar çatık çocuğuum yaa adam korktacaklar ..10 dk öpüşme faslından sonra direk sordu halası emziriyo musun.. emmiyor sağıyorum ... niyee yazık değil mi küçücük bebeğe biberon en sonunda delirdim ama tavrımı bozmadan ..napıyım döviyim mi oğlumu emmiyo diye dedim.. kayınvalidemin hakareti hep kulağımda çınlar acaba senin göğsünü mü sevmedi başka emziren süt anne bulsak para verseniz yok mu doğuran etrafta... .sonra derler gelin şöle gelin böle ben büyük konuşuyorum nefrette etsem gelinimden oğlum sevdi diye onu sevmesemde sevilmediğimi hissetsemde oğlumun huzrunu istiyorsam gelinim olacak kıza ,oda bi zamanlar ailesinin göz bebeği idi onunda ailesi kimselere yakıştıramaz dicem... ya bu insanlar namazında sözde ama loğusayken bana yapılan daha neler... evlenirken anlatsam sabır taşı dersiniz bana ALLAHA ŞÜKÜR Kİ eşim hala gözümün içine sevgiyle aşkla bakar ,cahil onlar susma kavga etmeden şakayla karışık koru der bende artık lafımı esirgemiyorum ama öle anlar olu yo ki sölenecek saygı çerçevesinde laf olamayınca susuyor yutuyorm laflarını bi kere evlendiğim ilk yıl kayınpeder kayınvalideme anne demedim bilerek bana dedi ki neden ismiyle hitap ettin çıkıştı ki....... hanım dedim yani ismini tek kullanmadım saygıda kusur etmedim sadece dedim ki ben yapmacık olamam alenen beni sevmediğini istemediğini bildiğim nikahımız olacağı gün bile oğlu na iyi düşün bak vazgeç istersen biraz daha düşün demiş kızıp bana anlatmıştı bu kadın kafayı yedi diye...bende kayınpedere beni istemeyen kişiye sırf yapmacıkça anne diyemem hanım derim yada teyze derim dedim oda yumdu gözünü açtı ağzını aileme bana hakaret etti o an onunla yalnzdık ne onun eşi nede benim eşim vardı. dedi ki sen paşa kızı mısın ne sanıyosun kendini oğlumu kandırdı ailen ve sen .o an nevrim döndü ki annemler hemşerimiz vardı babamın taraflıs hali vakti yerinde yurtdışında eğitim görmüş iyi aileye menup onu istiyolar ama kızları başkasını sevince saygı duydular neyse konuyu dağıtmayayım ,demez mi ailece oğlumu yaktınız, şeytan senin annen dedi ..ben sonra çıldırdım bana ne derseniz deyin aileme söletmem dedim ben sölerim dedi bende dinle o zaman dedim. çirkinliğe çirkinlikle cevap verdim senin oğlunu sevdim ben.. malesef ondan değil ama sizin gibi bir aileyle aynı soyadı taşımaktan utanıyorm dedim.. oda gene kandırdınız.. dedi bende ..hee dedim.. senin oğln holding sahibi boğaziçi mevzn hanları hamamları var günlerce pusu kurduk bunu nasıl yapsakta kandırsak yalvardı ailem evlennn diye deim adam shock diyecek laf bulamadı ben senin oğlunu sevmesem asla evlenmezdim ama sizi tam tanısaydım vazgeçerdim dedim oda dedi tanyamadın mı ..toplasan 6 kez gitmedim samimi olmadım evlenmeden önce durdu durdu dedi ki ..hıııı o zaman demek ki , o bizim oğlumuz onu seviyosan bizide seveceksin. o bizim yansımamız ya bizi sev yada 10 çocukluda olsan boşatırım .bende deliye döndüm korkumdan değil sinirimden, eeee dedim ALİMDEN ZALİM ZALİMDEN ALİMMM DOĞARMIŞ dedim adam laf bulamadı kapıyı gösterdim.. buyrun ve lütfen oğlunuz olduğnda gelin, benle bir derdiniz varsa bunu eşiniz bana sölesin siz değil.. dedim

KLAVYEDEN VE SİNİRDEN DÜN YAZIM ANŞALILAMAZDI DÜZELTTİM AMMA DA İÇİMİ DÖKTÜMM OHHH RARHATLADIM VALLAAAAAAAAAAAAAA.......+ BAŞARDIM YAZMAYII OHHHHH

Son düzenleme:
Bu lafı artık hiç şaşmadan tekrar eder oldum:
Kaynana dediğin 'sizle oğlu evlendikten sonra kıymetli anacığı, onsuz yaşayamayanı olandır.' :86:

Yaşadıklarımdan dolayı bence anneniz sizi incitmemek için, kayınvaldeniz sizi incitmek için çaba gösterir.

Bir daha aynı odada yatmak isterse aranıza yatır belki o zaman utanır

Eşiniz niye demiyor aşağıda yat Anne diye kırmadan

sizinki biraz tencere-kapak ilişkisi.. biri "bizi mi izlicen" diyo, biri de "bu gece yapmayıverin" diyo..

şaka da olsa, saygı sınırının aşılması uzun vadede böyle sorunlar doğurur zaten..

Canım kusura bakma ama "bizi mi izlicen" cümlesinin hiç affedilir bir yanı yok.
Arkadaş çok doğru söylemiş.
Ayrıca kayınvalidenin saygısızca konuşması senin de ona saygısızca cevap vermeni gerektirmez.
Herkesin söyledikleri kendini bağlar ve kendi seviyesini sergiler.
O seviyesice konuşuyor diye ona uyup kendi değerinden düşürmemelisin.
Senin biriyle saygılı konuşman karşındakine saygı göstermen demek değil aksine kendine
saygı göstermendir.

Ayrıca karşındakiyle bu tarzda konuşman karşı tarafın sana daha da çirkin sözler söylemesi için kapıyı aralar.
Sanırım bunun için tencere kapak yakıştırmasında bulunmuş arkadaş.
Nacizane tavsiyem kayınvalidenle konuşurken o ne kadar terbiyesizleşse de sen kendine hakim ol ve saygını, seviyeni koru.

Böyle bir insanla yaşamak zor, sanırım siz yaşamadınız yada sakin kalmayı başardınız. Ama dedim ya anlatmadığım çok şey var. Hepsi üstüste gelince konuşma seviyesi değişiyor. Bu aralar yeni bir taktik geliştiriyorum: 'lafı değiştirme'.
Hadi hayırlısı, başka tavsiyesi olan varsa buyursun.

belli periyotlarla evine davet etmece, hal hatır sormak için aramaca amaaa nasılsın iyi misin, daha daha nasılsın dan öte muhabbete girmemece

muhabbete girilecekse, tvden haberlerden muhabbet etmece

kendisi bişe anlattığında asla yorum yapmadan dinleyip, kendin asla bişe anlatmamaca

söylediği kötü sözler ve sergilediği yanlış tavırlar karşısında sessiz kalıp asla seviyesine inmemece

hastalık vs gibi ilgiye muhtaç dönemlerinde insani vazifelerini yerine getirmece

oğluna annesi ile ilgili asla olumsuz birşey söylememece.. yaşansa bile kk da paylaşıp rahatlamaca..

kısacası suya sabuna dokunmadan, karşıdaki yıkmaya çalışsa bile saygı sınırlarını korumaya çalışarak ilişki yürütme sanatı..

Kadın resmen kuma ruhlu ama sen eşine ve ona karşı tepkisiz kalırsan ipin ucu iyice kaçıcak. Çünkü böyle karakterlere ne taktik uygularsan uygula artık geç. Sen gerçekten eşine bu konudaki rahatsızlığını ve taşmak üzere olduğunu iyiden iyiye açıkca söyle. Ayrıca kimse kimsnein evine 11 de v.s gelemez , Allah sabır versin ama uzlaşma uğraş vazgeçirt derim sana...
Aynı kuma ruhludan bendede vardı kendi hataları yüzünden evliliğimizin 1. ayında kavga ettik 6 aydırda görüşmüyoruz. kocan iyiyse ve sağlamsa kaybeden hep onlar oluyor sen sıkma canını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…