Eski Nişanlını getir,sana iyi bir Ev Kadını olsun!!!

birde annesine soyleme bir sey
araniz iyide olsa kendi cocugunu kayirir
yuzunuze soylemesede baskalarina soyler

ve dusundumde ya bir haltlar karistiriyo
yada sizi kiskaniyo o "erkek" kafasiyla baskasini ornek gosterirsem
beni daha cok el ustunde tutar diye dusundu

hani derler ya ailelere cocuklariniza baskalarini ornek gostermeyin diye
sizin kocaniz hem kaba hem cahil guya sizi o sekil yola getirebilecegini dusunuyor

ama su varki once kendisi dogru yola girmeli

Bana baskasini ornek vererek beni sadece eziyor aslinda..
Ne kadar degersiz oldugumu hissettim sayesinde..Bugun ayakta gezen ruh gibiydim.
insanin yasadiklari insana hep aci bir tecrube oluyor ve ben boyle oldukca iyice sessizlige gomuluyorum. Herkezden uzaklasiyorum.
Bana elin kizini ornek verirken dun gece, hic utanmadi cekinmedi. Birde tam tersi ustune ustune "Evet o boyle senin gibi yapmazdi diye" diretti.. neye ugradigimi sasirdim. Bu gece ciddi ciddi konusucam..

Onu istiyorsa, yani gecmisini buyursun gitsin yollar onun..
Beni ve cocuklarimi rahat biraksin.. Seninde dedigin gibi once kendisi insan olsun, koca olsun.. Bu tur laflarin bir kadini ne kadar kiracaginin farkinda bile degil..

Bir haltlar karistirdigini sanmiyorum cunku evden ise, isten eve gidip gelen biri.. Gerci is yerinde bir suru calisan bayanlar var.
Ben zaten asla erkeklere guvenmem..O benden bunalmis, tiksinmis, nefret etmis resmen. Hincinida boyle gecmisteki keskeleri ve pismanliklarini soyleyerek aliyor akli sira.. Ama benim karnim tok.. Biktim artik!

Ailesine de soylemeyecegim tabiki, ama acip agzima geleni saymayida dusunmedim degil..
hayirlisi olsun..

Son düzenleme:
keske o sana oyle soyledikde sende yalannda olsa ona derdin...
mesela benimde kocam X kisi olsaydi senin gibi olmazdi diye sende onun kalbini kirardin birakardin kendi haline birazda o dusunerdi senin ne demek istedigini keske susmasaydin
halasi kiziymis utanmaz adam halasi kizini senden once tanimis o zaman evlenmezdi o kadar cok sevmisse vaz gecmezdi....
bence hepsi yalan sadece esiniz "yeni denizlere acilmayi dusunmusdur ama dusunmeliki o denizlerinde firtinasi vardir elbet"
benim onerim o sana ne derse karsiligini onun dedikleri gibi ayni sekilde ver
yureginde dusunmediklerini diline getirde oda kirilsin biraz.....

iste arkadasim o da bana yakismaz.. Ben kendime yakistiramadigim seyleri soyleyemem, dilim varmaz..
Herkez kendine yakisani soyler.. Daha birgun olsun tersini demedim. Benim iyi niyetim, insanligim,emegim hep bosaymis bunu anladim. Birde simdi hicbirsey olmamis gibi, yuzsuzce gelecek bana "naber nasilsin" diyecek birazdan.. Bu tavir, bu karakter beni zaten yeterince soguttu kendisinden..

Yani beni hem kiriyor, ondan sonrada ne bir ozur ne bir affet demez...
Hatta onu gecelim, ben birsey yapmadim ki, sen yanlis anliyorsun, senin sorunun, sen karamsarsin diyor..
sende bu kadar sinirli olma,hircin olma, diyor.. adam benim karakterimi sorguluyor resmen..

Ama bende ona bundan sonra bin beterini yapmayi dusunuyorum..
suan mesela utu yapiyorum. onun kiyafetlerini utulemiyorum hepsini ayirdim.. Aksam gelince soruncada.. "eski nisanlin iyi ev kadini olurmus ya sana, al ona gonder o sana utulesin" diyecegim.. Bundan sonra hicbir hizmetini yapmayacagim..

icim bombos sanki.. inanilmaz kirginim ve yorgunum.

canim o sana oyle dedigine gore sen onu her tartismada cok cabuk aff etmissin gibime geliyor
o yuzden degismek istedigini destekliyorum biraz degis sakin onun yaninda aglama gul eglen bakalim karamsar kimmisde anlasin
iyi yapiyorsun utuleme dedikleri icin ozur dilesin sonra utulersin
insallah mutlu mesut ailelerden olursuz
her ailede olur bazi sorunlar ama dusunubde haraket etmek en iyisi
esini seviyorsun bunu sozlerinden anladim o yuzden cok ta kirma cok ta yuz verme

Bende oyle dusunuyorum. Kompleksli bir insan..
Kendisi Aslan burcu.. Tam bir ukaladir.. Dedigim dedik. O hep dogru bilir.. Kendini hatasiz,super bir insan saniyor..
Ben ona fazlayim evet. Benim zekam karsisinda ezim ezim eziliyor hep.. O beni sahiden hak etmedi..Ben ona layik degildim..
O da farkinda.. Benim hayatimin icine ettigini zaten hep soylerdi.. Birgun olsun beni ve zekami takdir etmedi..Korkagin tekidir. Ben bu kadin halimle ondan daha cesurum..

Allah akil fikir versin ona.. isim cok zor!

Vallahi beni iyi cozdun sen..
Ben cok Merhametli bir insanim.. Hemen konusurum, kusmek nedir bilmem..
Kin yok bende..Kin tutup, soguk duramiyorum. iyi niyetli biriyim.. Ben dusmanim bile olsa kin tutamiyorum..
Esim olacak insanda benim bu yonumu cok iyi bildigi icin... Beni boyle harcayabiliyor kolayca demek ki..

Ama seninde dedigin gibi kesinlikle mesafe koyacagim..
Yok yaninda asla aglamam.. Suratina bakmayacagim, duvar gibi birini gorecek yaninda..
Ben esimi cok severek evlendim, seviyordum da...
Ta kiiii, O "halasinin kizi" ile ilgili itirafini yapana degin.. O laftan sonra benim icin esim bitti...

eşin 5 para etmez bir adam canım üzgünüm..kaç yıllık evlisin , çalışıyor musun bilmiyorum ama kapı dışarı edilmeyi hak etmiş.haa eğer bir şans daha diyorsan oturup iyice konuş bu sözlerin ne kadar abes olduğunu, tekrarı halinde onu terk edeceğini söyle..tercihini kendisi yapsın ..kendi mutluluğunu kendi kendine baltalamak istiyorsa kendi bilir. kendine güven, korkma..mutlaka ayakların üzerinde durursun.net ol..ne istediğini iyi düşün..zaman herşeyin ilacıdır..uygun dille konuş içinde kalmasın..

Haklisin, yok yok uzulmuyorum. Benim sansim yok zaten. Karsima emeklerimi, iyiligimi hak edecek kimse cikmadi hic.. Hep nankorler cikti karsima..Bu sozler zaten cok abes, gurur kirici. Diyorum ya, daha ilk olayini sokunu bile atamiyorken uzerimden birde bu eklendi.. Kafam allak bullak. Dondum resmen,tepkisizim herseye.. sanki butun duygularim cimbizla alinmis tek tek.. Zaten konusucam gelince daha gelmedi..Ama inan bana nikaca konussam bile hemen uste cikacak yag gibi, yoo sen oyle anlamissin, senin karamsarligin,fesatligin diyecek. Ben oyle demek istemedim sen oyle dusundun diyecek.. Ben cok duydum bu laflari. Bu adama "evet ben hataliyim" dedirtememem ben.. O kadar bilmis ve ukala ki.. anlatamam..

Kendime guveniyorum, aslada korkmuyorum. Kendi bilir.
Ben degil o kaybeder..

sagol arkadasim Allah razi olsun.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun , sadece ah emeklerim dersin , yanarsın. Seni çok iyi anlıyorum.

bir süre hiiiiççç yüzüne bile bakma ama mutsuz olma mutsuz görünme o yokmuş gibi davran , hiçbir işini de görme hele görsün bakalım hanımlık nasıl olurmuş.

Rabbim sana sabır vermiş zaten bu kadar dayandığına göre bu adama , inşallah mükafatını alırsın.

Aminn,arkadasim Allah razi olsun.. Aynen oyle Ahh emeklerim diyorum sadece..Ben o kadar cilesini cekeyim,o bana ne desin...
Zaten benim sabrim ve iyi yurekli olusumdan yuz buldu.. dediklerinin aynisini uygulamayi dusunuyorum..
tsk.ederim canim yorumun icin..

Seni üzmek için yazmadım.
Demek istediğim onca olaya rağmen bu adama katlanıyorsan,
sen de suçlusun.
Evlilik iki kişiliktir.
Sadece tek taraf haklı değildir.
Mutlaka senin de bilerek ya da bilmeyerek hataların olmuştur.
Ki bence en büyük hatan şiddete hakarete her defasında boyun eğerek,
eşinin gücüne güç katman...

Olsun arkadasim canin sagolsun..
Haklisin bende sucluyum, ne desen dogru..Benim affedici olmam,kin tutmayi bilmemem..
sorun bunlar zaten.. Ben bu kadar alttan aldikca, o da tepeme cikti tabi.. cok dogru diyorsun..

Bana onerilerin ne peki? Benim kisiligim bu, yapim bu.. Azcik sert durayim, surat asayim insan yerine koymiyayim derim ama vicdanim rahat etmiyor. Vicdan ve merhamet var ya canim, bana hep engel oluyor.. Bu konuda kendime cok kizginim..

O yuzden gelen vuruyor, giden vuruyor ...

sabahtan beri ne çok üzüldün ne çok yıprandın yakamoz gerçekten çok üzüldüm senin adına ne desem bilemiyorum :26:

Vicdan falan değil.
Eşini çok şımartmışsın belli.
Tepene çıktıkça çıkmış.
Zamanında iyi bir rest çekecektin o olacaktı.
Ama şimdi 10 küsür yıl geçmiş evliliğinizde.
Ve artık eşin seni avucunun içi gibi biliyor.
Ha bana sorarsan çözüm boşanmak.
Kangren olan kolu kesip atmak.

burada sanki beni tarif etmişsin ama üzülerek de olsa söyleyeyim o fırsatı sunduğumuz için öyle alıştılar, yani senin eşin de alıştı biraz değişmesi zaman alacak ama bu yumuşak yüzünü merhametini gösterirsen o yine aynı yüzü bulacak ve hiç değişmeyecek.

bazen annem der ki merhametten maraz doğar kızım kimin ederi ne ise önüne o kadar koyacaksın ama ben de senin gibiyim yapamıyorum elimde değil kızsam da uzatamıyorum küsemiyorum kin tutamıyorum , tabi sen eşindir yuvamdır dedin sustun sonucu böyle karşındaki nankör olursa inan yapacak birşey kalmıyor. hiç üzme kendini bilakis daha güçlü ol.üzülürsün tabi ama bunu ona asla belli etme. hiç yüzüne laf bile vurma bırak sesinden bile mahrum kalsın.

sabahtan beri ne çok üzüldün ne çok yıprandın yakamoz gerçekten çok üzüldüm senin adına ne desem bilemiyorum :26:

Evet canim bak goruyorsun sabahtan beri ne haldeyim.
Hic tadim yoktu bugun.. Beni boyle uzenler utansin ne diyeyim. sabirsizlikla isten gelmesini bekliyorum arkadasim..
sagol ilgin ve alakan icin.

Esine okadar yuz vermissinki tepene cikmis....
tependen indirmenin zamani gelmiste gecmis gibi....
bunlara ses cikarmazsan daha cok canin yanacak....
artik dur demeyi dedigini yutturmayi zamani gelmis....
agzinin payini oyle bir verki birdaha acmaya cesareti olmasin.....

Dogrudur. Dedigine katiliyorum.
zaten ben hep sevdim onu.. O yapi itibari ile buz gibidir, soguktur. Bende sevmesem, bende konusup gulmesem bu evlilik nasil giderdi cudana? Hep ben verdim, hep ben.. Alisti tabi rahata adam bana cok guveniyor. Her isin ustesinden gelir nasilsa diyor. Zamaninda resti cektim arkadasim o ilk hatasini yaptiginda.. Aldim cocuklarimi gittim evden, tutustu resmen panikledi. Ama ahhh benim annem ahhhhhhhhhhhhhh! Hep o Annem .. Tabiki ona suc atmiyorum ama Annem seker hastasi, tansiyon var.. Benim evden gittigimi anneme soyleyince annem fenalik gecirmis tansiyon cikmis, hemen hastaneye kaldirmislar.. Kadin telde "eve gitmezsen hakkimi helal etmem" dedi birde. hastayim beni uzme dedi.. Nasil gitmeyeyim eve ??
daha cok uzulecek ve belki kotu olacakti..
Yanlis yaptim biliyorum ama aileme anlatamadim ben durumu, beni anlamayi secmediler. yaniimda olmadilar.
zaten ailem bayiliyor damatlarina..
O hic hata yapmaz, super bir koca.. onlara gore..
Evet beni cok iyi cozmus taniyor.. haklisin.

Bencede cozum bosanmak.. illa aldatma mi olmasi gerekiyor evliliklerin bitmesi icin..?
Huzur yok sonucta.. Mutlu degilim bu bilmis ile..
Ama ailem cok uzulur yikilir bunu biliyorum.. cocuklarim baba baba diye inliyorlar resmen. cok seviyorlar..
Bosanacam senden dedim dun.. Yani bilemiyorum kafam karmakarisik...

Kesinlikle haklisin.. Dediklerine aynen katiliyorum iki_yaprak.. insanlara cok merhametli olmamak lazim aslinda.. seni kullanirlar sonra..sende benim gibisin demek, beni anlarsin o zaman.. Ama bak sende demissin karsimdaki nankormus ben napabilirim.. verdigim deger ile, insanlik ile tepeme cikmis biri iste.. Uzuldugumu asla belli etmeyecegim zaten.. Hic yuzune bile demeyecegim diyorum sonra.. zaten agzimdan artik bir laf bile duyamayacak.. sesime mahrum edicem onu.. dusuncem bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…