- 11 Ekim 2011
- 1.577
- 642
- 173
- 44
birde annesine soyleme bir sey
araniz iyide olsa kendi cocugunu kayirir
yuzunuze soylemesede baskalarina soyler
ve dusundumde ya bir haltlar karistiriyo
yada sizi kiskaniyo o "erkek" kafasiyla baskasini ornek gosterirsem
beni daha cok el ustunde tutar diye dusundu
hani derler ya ailelere cocuklariniza baskalarini ornek gostermeyin diye
sizin kocaniz hem kaba hem cahil guya sizi o sekil yola getirebilecegini dusunuyor
ama su varki once kendisi dogru yola girmeli
keske o sana oyle soyledikde sende yalannda olsa ona derdin...
mesela benimde kocam X kisi olsaydi senin gibi olmazdi diye sende onun kalbini kirardin birakardin kendi haline birazda o dusunerdi senin ne demek istedigini keske susmasaydin
halasi kiziymis utanmaz adam halasi kizini senden once tanimis o zaman evlenmezdi o kadar cok sevmisse vaz gecmezdi....
bence hepsi yalan sadece esiniz "yeni denizlere acilmayi dusunmusdur ama dusunmeliki o denizlerinde firtinasi vardir elbet"
benim onerim o sana ne derse karsiligini onun dedikleri gibi ayni sekilde ver
yureginde dusunmediklerini diline getirde oda kirilsin biraz.....
canim o sana oyle dedigine gore sen onu her tartismada cok cabuk aff etmissin gibime geliyoriste arkadasim o da bana yakismaz.. Ben kendime yakistiramadigim seyleri soyleyemem, dilim varmaz..
Herkez kendine yakisani soyler.. Daha birgun olsun tersini demedim. Benim iyi niyetim, insanligim,emegim hep bosaymis bunu anladim. Birde simdi hicbirsey olmamis gibi, yuzsuzce gelecek bana "naber nasilsin" diyecek birazdan.. Bu tavir, bu karakter beni zaten yeterince soguttu kendisinden..
Yani beni hem kiriyor, ondan sonrada ne bir ozur ne bir affet demez...
Hatta onu gecelim, ben birsey yapmadim ki, sen yanlis anliyorsun, senin sorunun, sen karamsarsin diyor..
sende bu kadar sinirli olma,hircin olma, diyor.. adam benim karakterimi sorguluyor resmen..
Ama bende ona bundan sonra bin beterini yapmayi dusunuyorum..
suan mesela utu yapiyorum. onun kiyafetlerini utulemiyorum hepsini ayirdim.. Aksam gelince soruncada.. "eski nisanlin iyi ev kadini olurmus ya sana, al ona gonder o sana utulesin" diyecegim.. Bundan sonra hicbir hizmetini yapmayacagim..
icim bombos sanki.. inanilmaz kirginim ve yorgunum.
adam da aşağılık kompleksi var (kusura bakma ama sinir oldum) ve bu da senin suçun yok !
sen ona fazlasın oda bunu hazmedememiş.
kendinle övün, üzülme o gerçekten haketmemiş seni ve bunun farkın da
kendini bilmez bir eşin varmış, Allah akıl fikir versin
canim o sana oyle dedigine gore sen onu her tartismada cok cabuk aff etmissin gibime geliyor
o yuzden degismek istedigini destekliyorum biraz degis sakin onun yaninda aglama gul eglen bakalim karamsar kimmisde anlasin
iyi yapiyorsun utuleme dedikleri icin ozur dilesin sonra utulersin
insallah mutlu mesut ailelerden olursuz
her ailede olur bazi sorunlar ama dusunubde haraket etmek en iyisi
esini seviyorsun bunu sozlerinden anladim o yuzden cok ta kirma cok ta yuz verme
eşin 5 para etmez bir adam canım üzgünüm..kaç yıllık evlisin , çalışıyor musun bilmiyorum ama kapı dışarı edilmeyi hak etmiş.haa eğer bir şans daha diyorsan oturup iyice konuş bu sözlerin ne kadar abes olduğunu, tekrarı halinde onu terk edeceğini söyle..tercihini kendisi yapsın ..kendi mutluluğunu kendi kendine baltalamak istiyorsa kendi bilir. kendine güven, korkma..mutlaka ayakların üzerinde durursun.net ol..ne istediğini iyi düşün..zaman herşeyin ilacıdır..uygun dille konuş içinde kalmasın..
Allah yardımcın olsun , sadece ah emeklerim dersin , yanarsın. Seni çok iyi anlıyorum.
bir süre hiiiiççç yüzüne bile bakma ama mutsuz olma mutsuz görünme o yokmuş gibi davran , hiçbir işini de görme hele görsün bakalım hanımlık nasıl olurmuş.
Rabbim sana sabır vermiş zaten bu kadar dayandığına göre bu adama , inşallah mükafatını alırsın.
Siz kime ne hakla intikam alacaksınız bu belli Allah senide ıslah etsin diyebiliyorsunuz!!? Anlamadım ben pardon?
Bana bu şekilde yazma cesaretini nerden buldunuz ? Allah beni niye ıslah etsin? Ben ne yapmışım bir yazsanıza bana merak ettim bende bir bileğim??
Şok geçirdim şuan bu yorumunuza
Seni üzmek için yazmadım.
Demek istediğim onca olaya rağmen bu adama katlanıyorsan,
sen de suçlusun.
Evlilik iki kişiliktir.
Sadece tek taraf haklı değildir.
Mutlaka senin de bilerek ya da bilmeyerek hataların olmuştur.
Ki bence en büyük hatan şiddete hakarete her defasında boyun eğerek,
eşinin gücüne güç katman...
Olsun arkadasim canin sagolsun..
Haklisin bende sucluyum, ne desen dogru..Benim affedici olmam,kin tutmayi bilmemem..
sorun bunlar zaten.. Ben bu kadar alttan aldikca, o da tepeme cikti tabi.. cok dogru diyorsun..
Bana onerilerin ne peki? Benim kisiligim bu, yapim bu.. Azcik sert durayim, surat asayim insan yerine koymiyayim derim ama vicdanim rahat etmiyor. Vicdan ve merhamet var ya canim, bana hep engel oluyor.. Bu konuda kendime cok kizginim..
O yuzden gelen vuruyor, giden vuruyor ...
Haklisin bende sucluyum, ne desen dogru..Benim affedici olmam,kin tutmayi bilmemem..
sorun bunlar zaten.. Ben bu kadar alttan aldikca, o da tepeme cikti tabi.. cok dogru diyorsun..
Bana onerilerin ne peki? Benim kisiligim bu, yapim bu.. Azcik sert durayim, surat asayim insan yerine koymiyayim derim ama vicdanim rahat etmiyor. Vicdan ve merhamet var ya canim, bana hep engel oluyor.. Bu konuda kendime cok kizginim..
O yuzden gelen vuruyor, giden vuruyor ...
sabahtan beri ne çok üzüldün ne çok yıprandın yakamoz gerçekten çok üzüldüm senin adına ne desem bilemiyorum :26:
Vicdan falan değil.
Eşini çok şımartmışsın belli.
Tepene çıktıkça çıkmış.
Zamanında iyi bir rest çekecektin o olacaktı.
Ama şimdi 10 küsür yıl geçmiş evliliğinizde.
Ve artık eşin seni avucunun içi gibi biliyor.
Ha bana sorarsan çözüm boşanmak.
Kangren olan kolu kesip atmak.
burada sanki beni tarif etmişsin ama üzülerek de olsa söyleyeyim o fırsatı sunduğumuz için öyle alıştılar, yani senin eşin de alıştı biraz değişmesi zaman alacak ama bu yumuşak yüzünü merhametini gösterirsen o yine aynı yüzü bulacak ve hiç değişmeyecek.
bazen annem der ki merhametten maraz doğar kızım kimin ederi ne ise önüne o kadar koyacaksın ama ben de senin gibiyim yapamıyorum elimde değil kızsam da uzatamıyorum küsemiyorum kin tutamıyorum , tabi sen eşindir yuvamdır dedin sustun sonucu böyle karşındaki nankör olursa inan yapacak birşey kalmıyor. hiç üzme kendini bilakis daha güçlü ol.üzülürsün tabi ama bunu ona asla belli etme. hiç yüzüne laf bile vurma bırak sesinden bile mahrum kalsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?