Ev almak için geç mi kaldım

Kutusut

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
167
110
23
29
28 yaşındayım. Memurum. Maaşım 12 bin civarı kiradayız. Ev sahibi olmsk istiyorum. Ama bu konuda kendimi geç kalmış hissediyorum. Birikmiş bir miktar var elimde ama ev almaya yetmiyor. Evler almak istediğimiz semtte 1.2 milyon en az ne yapacağım bilmiyorum. 250 bin yapabildim 4 senedir çalışıyorum. Ama ben biriktirdikçe ev fiyatları uçuyor gidiyo

Fuzul ev tarzı bir yerden alamaz mısınız. Hem faiz yok hem kura size çıkana kadar birikiminiz devam eder. Vazgeçerseniz paranızıda toplu bi şekilde çekersiniz.

Fuzul ev tarzı bir yerden alamaz mısınız. Hem faiz yok hem kura size çıkana kadar birikiminiz devam eder. Vazgeçerseniz paranızıda toplu bi şekilde çekersiniz.
Hiç inanamayin bu fuzul ev felan kardeşim girdi rezil oldu koyduğu para pul oldu vazgecersende 18 bin kadar dosya masrafını vermiyolar

Öyle bi yer olduk ki dün almadığına bugün pişman oluyorsun. Bugün de dün olacak sonuçta o yüzden neresinden yakalarsanız kâr. Sınırlarınızı zorlayıp kredi çekeceksiniz iyi kötü bi ev akacaksınız bu devirde. Büyük olsun yüksek ve yeni olsuna bakılmıyor maalesef. Kredi ödemesi de zamanla pul oluyo zaten. Yüksek ödeyemem diye düşünmeyin en fazla 2 yıl zorlanırsınız.

Biz de kiraciyiz. Geçen senelerde çok uğraştık olmadi bir türlü.
Bu sene yapılacak tokiye başvurduk çıkar da kurtulurz insallah.

Bence elinizdeki para ile yatırım yapın ev işini 5 sene içinde alCak gibi düşünün. Arsa alın ya da başka yatırım araçları var onlarla paranızı arttırın. Yoksa memur maaşı ile bu ekonomik durumda zor. Ev almanın yaşı da yok zaten, kirada bütün evler sizin o kadar dert edinmeyin.

merhaba çoğu kişiye aynı öneriyi yapmışımdır. youtube da Cihat Çiçek var. onu dinleyin eminim kısa sürede ev sahibi olursunuz.

Kız ne evi araba al bari ayağın yerden kesilsin.

Evler almak istediğimiz semtte 1.2 milyon en az ne yapacağım bilmiyorum. 250 bin yapabildim 4 senedir çalışıyorum. Ama ben biriktirdikçe ev fiyatları uçuyor gidiyo

K Kutusut ev fiyatları arttığı gibi maaşınız da artacak ama alım gücünüz tabiki daha az artacak. hanımefendinin dediği gibi birikim yapmaya devam edin ya da 1+1 ev alın kredisini kira getirisi 3, yılda ödemeye başlar zaten. 5, yılda 1+1 i satar kendi evinizi alırsınız. anlamadıysanız özelden yazın anlatayım

Bence borca girmeyin birikim yapmaya devam edin 2 yıl geç olsun ama sağlıkla rahatlıkla olsun Bnm fikrim
İlla almak istiyorsanız borcun altına girin

Korkmayin, yilbasindan omce kredi cekin hemen alin
Ne alirsaniz yaniniza kar kaliyor, enflasyon daha da yukselecek, evin bir odasını alamayacaksiniz.

hayır böyle söylemeyin, peşinat için hiç de az para değil. şöyle anlatayım konu sahibi de anlasın, ben bunları Cİhat ÇİÇEK den öğrendim youtube dan.

öncelikle kendi yapacağım şeyden bahsedeyim konu sahibesi feyz alsın,

ben yurt dışındayım evim arabam vs yok Türkiyede ve yurt dışında da şantiyede kalıyoruz eşimle. dağ başında çalışıyoruz.

birikmiş paramız konu sahibinki kadar var diyelim. ben 1+1 ev buldum geçenlerdei fiyatı 550 bin tl idi,

250 bin tl nakit versem 300 bin tl kredi çeksem dedim ve şimdi aşağıda yazacaklarımı dikkatlice okuyun..

300 bin tl kredinin 10 yılda aylık geri ödemesi 4300 TL,
Bölgede evin kirası (üniversite yakını) 2500 TL.
Ben bu krediyi şimdi çeksem,
Kredinin 1. senesinde (kiraya zam yapana kadar) cebimden kredi için 1800 TL ödeyeceğim..
1 sene sonra kirayı 3250 TL ye çıkarıp(öğrenci evleri senede 1 boşalır genelde, aileye kiraya vermek benim tercih edeceğim bir şey değil) Kredinin 2. yılında cebimden 1050 TL ödeyeceğim( bu arada her sene maaşınıza zam geleceğini göz önünde bulundurun)
Kredinin 3. senesinde ev kirası ve ev kredisi tutarını eşitleyeceğim ya da kredinin 4. senesinde de olur bu, sizin bölgeye göre yapacağınız artışa bağlı olarak maxımum kredinin 5. senesinde kredinin aylık geri ödemesi ve kira eşitlenir.

diyelimki 4. senesinde kira kredi eşitlendi. ve siz kredinin 5. senesinde hiç ödeme yapmayacaksınız bankaya.
evinizin değeri 5 senede minimum ne kadar artar son 5 seneye bakarak tahmine debilirsiniz. benim öngörüm %700 üzerinde artış olur.
5, senenin sonunda o evi satıp( 5. seneden sonra sattığınız için gelir vergisi ödemeyeceksiniz.) kendi alacağınız eve peşinat yapıp yeniden bir kredi ile (eksi evin kredisini yeni alacağınız evin kredisi ile bütünleyebilirsiniz, bunu bankacılar açıklar) kendi evinizi alırsınız.

ben bu yöntemi yapacağım çünkü benimde almak istediğim bölgedeki ev fiyatları 3 milyon TL nin üzerinde.

umarım anlatabilmişimdir. bahsettiğim kişiyi youtube dan sıkılmadan dinler, kanal yorumlarını okursanız farklı düşünmeye başlayacaksınız

Konu sahibi illa oturacaginiz evi almak zorunda değilsiniz, krediyle makul bir ev alın kiraya verin , evin değeri seneler içinde artacak maaşınız da artacak , ileride o evi satar oturacağız evi alırsınız, benim kuzenim bu şekilde 3 tane ev aldı, kirası krediyi karşılar oldu evlerinin , cebinden az para çıktı şu anda evleri satsa milyoner

Bence borca girmeyin birikim yapmaya devam edin 2 yıl geç olsun ama sağlıkla rahatlıkla olsun Bnm fikrim
İlla almak istiyorsanız borcun altına girin
4 yılda 250 bin biriktirebilmiş, 2 yılda 150 daha koyar üstüne. O arada ev fiyatları ikiye katlar yeniden. Bu şekilde para biriktirmek çok anlamsız olur.

benim kafadaymış kuzeniniz, keşke Türkiyede olsam da yapabilsem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…