Böyle varsayımlarla iş hele hele yatırım yapılırmı?hayır böyle söylemeyin, peşinat için hiç de az para değil. şöyle anlatayım konu sahibi de anlasın, ben bunları Cİhat ÇİÇEK den öğrendim youtube dan.
öncelikle kendi yapacağım şeyden bahsedeyim konu sahibesi feyz alsın,
ben yurt dışındayım evim arabam vs yok Türkiyede ve yurt dışında da şantiyede kalıyoruz eşimle. dağ başında çalışıyoruz.
birikmiş paramız konu sahibinki kadar var diyelim. ben 1+1 ev buldum geçenlerdei fiyatı 550 bin tl idi,
250 bin tl nakit versem 300 bin tl kredi çeksem dedim ve şimdi aşağıda yazacaklarımı dikkatlice okuyun..
300 bin tl kredinin 10 yılda aylık geri ödemesi 4300 TL,
Bölgede evin kirası (üniversite yakını) 2500 TL.
Ben bu krediyi şimdi çeksem,
Kredinin 1. senesinde (kiraya zam yapana kadar) cebimden kredi için 1800 TL ödeyeceğim..
1 sene sonra kirayı 3250 TL ye çıkarıp(öğrenci evleri senede 1 boşalır genelde, aileye kiraya vermek benim tercih edeceğim bir şey değil) Kredinin 2. yılında cebimden 1050 TL ödeyeceğim( bu arada her sene maaşınıza zam geleceğini göz önünde bulundurun)
Kredinin 3. senesinde ev kirası ve ev kredisi tutarını eşitleyeceğim ya da kredinin 4. senesinde de olur bu, sizin bölgeye göre yapacağınız artışa bağlı olarak maxımum kredinin 5. senesinde kredinin aylık geri ödemesi ve kira eşitlenir.
diyelimki 4. senesinde kira kredi eşitlendi. ve siz kredinin 5. senesinde hiç ödeme yapmayacaksınız bankaya.
evinizin değeri 5 senede minimum ne kadar artar son 5 seneye bakarak tahmine debilirsiniz. benim öngörüm %700 üzerinde artış olur.
5, senenin sonunda o evi satıp( 5. seneden sonra sattığınız için gelir vergisi ödemeyeceksiniz.) kendi alacağınız eve peşinat yapıp yeniden bir kredi ile (eksi evin kredisini yeni alacağınız evin kredisi ile bütünleyebilirsiniz, bunu bankacılar açıklar) kendi evinizi alırsınız.
ben bu yöntemi yapacağım çünkü benimde almak istediğim bölgedeki ev fiyatları 3 milyon TL nin üzerinde.
umarım anlatabilmişimdir. bahsettiğim kişiyi youtube dan sıkılmadan dinler, kanal yorumlarını okursanız farklı düşünmeye başlayacaksınız
Bence ev alma konusunda Turkiye'de olmak istemezsinizbenim kafadaymış kuzeniniz, keşke Türkiyede olsam da yapabilsem...
Eskıden almadım pişmanım ama tek başımaydım nasıl alabılırdımkı. Aldıgım maaş anca bana yetıyordu28 yaşındayım. Memurum. Maaşım 12 bin civarı kiradayız. Ev sahibi olmsk istiyorum. Ama bu konuda kendimi geç kalmış hissediyorum. Birikmiş bir miktar var elimde ama ev almaya yetmiyor. Evler almak istediğimiz semtte 1.2 milyon en az ne yapacağım bilmiyorum. 250 bin yapabildim 4 senedir çalışıyorum. Ama ben biriktirdikçe ev fiyatları uçuyor gidiyo
Yoo sanmıyorum. Her geçen gün artıyor.Geçen bir videoya denk geldim geliri 35000 olan bir adamın bile ev alamaması üzerine..
Düşecek piyasa diyorlar ama düşse de neye düşecek Allah bilir
Çıksa nolcak ki kaç yıl sonra yapılacak belli bile değilBiz de kiraciyiz. Geçen senelerde çok uğraştık olmadi bir türlü.
Bu sene yapılacak tokiye başvurduk çıkar da kurtulurz insallah.
Birikim derken ev için daha nekadar biriktirmeyi düşünüyorsunz? Yani memursunuz geliriniz belli, evi kredisiz alma gibi bir şansınız yok eğerki biryerden miras vb topu bir para beklemiyorsanız.28 yaşındayım. Memurum. Maaşım 12 bin civarı kiradayız. Ev sahibi olmsk istiyorum. Ama bu konuda kendimi geç kalmış hissediyorum. Birikmiş bir miktar var elimde ama ev almaya yetmiyor. Evler almak istediğimiz semtte 1.2 milyon en az ne yapacağım bilmiyorum. 250 bin yapabildim 4 senedir çalışıyorum. Ama ben biriktirdikçe ev fiyatları uçuyor gidiyo
2seneye tamamlanacak dedi ya ona güvenerek işte.Çıksa nolcak ki kaç yıl sonra yapılacak belli bile değil
Böyle saadet zincirlerine bulaşmayın konu sahibiFuzul ev tarzı bir yerden alamaz mısınız. Hem faiz yok hem kura size çıkana kadar birikiminiz devam eder. Vazgeçerseniz paranızıda toplu bi şekilde çekersiniz.
Haklısınız4 yılda 250 bin biriktirebilmiş, 2 yılda 150 daha koyar üstüne. O arada ev fiyatları ikiye katlar yeniden. Bu şekilde para biriktirmek çok anlamsız olur.
Kiracının kirayı ödemediğini, evden çıkmayacağını da düşünelim.hayır böyle söylemeyin, peşinat için hiç de az para değil. şöyle anlatayım konu sahibi de anlasın, ben bunları Cİhat ÇİÇEK den öğrendim youtube dan.
öncelikle kendi yapacağım şeyden bahsedeyim konu sahibesi feyz alsın,
ben yurt dışındayım evim arabam vs yok Türkiyede ve yurt dışında da şantiyede kalıyoruz eşimle. dağ başında çalışıyoruz.
birikmiş paramız konu sahibinki kadar var diyelim. ben 1+1 ev buldum geçenlerdei fiyatı 550 bin tl idi,
250 bin tl nakit versem 300 bin tl kredi çeksem dedim ve şimdi aşağıda yazacaklarımı dikkatlice okuyun..
300 bin tl kredinin 10 yılda aylık geri ödemesi 4300 TL,
Bölgede evin kirası (üniversite yakını) 2500 TL.
Ben bu krediyi şimdi çeksem,
Kredinin 1. senesinde (kiraya zam yapana kadar) cebimden kredi için 1800 TL ödeyeceğim..
1 sene sonra kirayı 3250 TL ye çıkarıp(öğrenci evleri senede 1 boşalır genelde, aileye kiraya vermek benim tercih edeceğim bir şey değil) Kredinin 2. yılında cebimden 1050 TL ödeyeceğim( bu arada her sene maaşınıza zam geleceğini göz önünde bulundurun)
Kredinin 3. senesinde ev kirası ve ev kredisi tutarını eşitleyeceğim ya da kredinin 4. senesinde de olur bu, sizin bölgeye göre yapacağınız artışa bağlı olarak maxımum kredinin 5. senesinde kredinin aylık geri ödemesi ve kira eşitlenir.
diyelimki 4. senesinde kira kredi eşitlendi. ve siz kredinin 5. senesinde hiç ödeme yapmayacaksınız bankaya.
evinizin değeri 5 senede minimum ne kadar artar son 5 seneye bakarak tahmine debilirsiniz. benim öngörüm %700 üzerinde artış olur.
5, senenin sonunda o evi satıp( 5. seneden sonra sattığınız için gelir vergisi ödemeyeceksiniz.) kendi alacağınız eve peşinat yapıp yeniden bir kredi ile (eksi evin kredisini yeni alacağınız evin kredisi ile bütünleyebilirsiniz, bunu bankacılar açıklar) kendi evinizi alırsınız.
ben bu yöntemi yapacağım çünkü benimde almak istediğim bölgedeki ev fiyatları 3 milyon TL nin üzerinde.
umarım anlatabilmişimdir. bahsettiğim kişiyi youtube dan sıkılmadan dinler, kanal yorumlarını okursanız farklı düşünmeye başlayacaksınız
kesinlikle haklısınız. borca girmeden olmaz ve en büyük yatırım evdir.
Türkiye de enflasyon gerilese de düşmez, Türkiye gelişmiş değil hala gelişmekte olan bir ülke, gelişmeye çalışan ülkelerin en büyük sorunu da enflasyondur, ayrıca bu tür ülkeler kocaman bir şantiyedir. Geçmişte ve şuan ülkeyi ayakta tutan iş kollarından biri de inşaat sektörüdür, gelecekte de degişmez. O yüzden ev hiç bir zaman güvenilir yatırım aracı olmaktan çıkmaz.Enflasyonist ortamda ev en iyi yatırım
Enflasyonun olmadığı ülkelerde ev yatırım aracı değildir, olamaz da
Turkiyede enflasyon düşmeye başladığında şu anda 10 milyona ev alanlar fena batacak maalesef
Bu sizin yorumunuz , yorumunuzu yorum yapamayacağım çünkü siyasi yorum yapmak yasak forumdaTürkiye de enflasyon gerilese de düşmez, Türkiye gelişmiş değil hala gelişmekte olan bir ülke, gelişmeye çalışan ülkelerin en büyük sorunu da enflasyondur, ayrıca bu tür ülkeler kocaman bir şantiyedir. Geçmişte ve şuan ülkeyi ayakta tutan iş kollarından biri de inşaat sektörüdür, gelecekte de degişmez. O yüzden ev hiç bir zaman güvenilir yatırım aracı olmaktan çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?