Ev almak için geç mi kaldım

Böyle varsayımlarla iş hele hele yatırım yapılırmı?
En basiti ikinci senede hata daha sonraki sene öğrenci çıkmadı? Bütün planlar alt üst.
Taviye ettiğiniz kişiyi bilmiyorum ama anlatakları bu tarzsa çokda farklı düşünmeye başlancağını sanmam.

Eskıden almadım pişmanım ama tek başımaydım nasıl alabılırdımkı. Aldıgım maaş anca bana yetıyordu

Türkiyede para biriktirip ev alınmaz,hele geçmiş 4 yılda hiç değmezdi çünkü kredi çok uyguna geliyordu. Şimdi o ihtimal de kalktı ,kredi faiz oranları çok yüksek. Alabilir misiniz bilemiyorum ama maaşınız kredi ödemek için çok düşük. Ben evi yenilemeye cesaret edemiyorum çünkü almak istediğim evler 6-7 milyondan başlıyor,maaşımın 100bin lirasını krediye vermek de zoruma gidiyor.

Geçen bir videoya denk geldim geliri 35000 olan bir adamın bile ev alamaması üzerine..

Düşecek piyasa diyorlar ama düşse de neye düşecek Allah bilir

Geçen bir videoya denk geldim geliri 35000 olan bir adamın bile ev alamaması üzerine..

Düşecek piyasa diyorlar ama düşse de neye düşecek Allah bilir
Yoo sanmıyorum. Her geçen gün artıyor.
Sadece ocakta bir kampanya olacağını duydum kredilerin 0.80e düşeceği ile ilgili. Tabi o zaman da çakallar ev fiyatlarını yükseltecek.
Serbest piyasa sonuçta. Kimseye bir şey diyemiyorsun.

Birikim derken ev için daha nekadar biriktirmeyi düşünüyorsunz? Yani memursunuz geliriniz belli, evi kredisiz alma gibi bir şansınız yok eğerki biryerden miras vb topu bir para beklemiyorsanız.
Bulunduğunuz il de evler çok yüksekse ve kredi sizie zora sokacaksa daha farklı yerlerden bakın, ünilere yakın özellikle 1+1 ler oluyor, onlardan birini alın daha düşük krediyle en azından birikminiz pul olmazsın daha fazla. Kiraya versiniz. Ama kısa vadeli planlar yapmayın asla çünkü kiracıya güven olmaz, yada hiç beklenmedik biranda birşey çıkar örnek benim kirada olan evimin sitesinde karar alındı bu sene dış cephe, peyzaj düzenlemesi vb tadilatlar yapılcak. Daire başına 75bin düşüyor. Hiç planda olmayan bir masraf mesela, bunun gibi şeyler hep oluyor. O yüzden sağlam plamlama gerekiyor. 250 bin bundan 3 sene önce gayet iyi ev peşinatıyken şuan hiç bişey. Biraz daha beklerseniz biriktirmek için ev fiyatları şuan 1,2 milyonsa ozamana 2-2,5 olacak. Aynı hesaba bile gelmeyecek yani.

Benim sizin gibi bir maaşım yok çok daha düşük ve İstanbul gibi bir yerde yaşamaya çalışıyorum artı bir sürü borcum da var ama tlyi bekletmiyorum. Biraz birikmişim vardı borsaya yatırdım. 1 yıla yakındır borsadayım daha yeni yrni birşeyleri öğrenmeye başladım desem yeridir. Amavım borsada paramı çoğaltıp ev almak. Nasip olur mu bilmiyorum.

Sizde illa borsa diye düşünmeyin başka yatırım araçlarını düşünüp hareket edebilirsiniz sonra ev alırken onları satıp ev alabilirsiniz

Çıksa nolcak ki kaç yıl sonra yapılacak belli bile değil
2seneye tamamlanacak dedi ya ona güvenerek işte.
Yoksa gerçekten çok zor.
Arabamız var satip alalım dedik araba piyasası da durgunlasti, bir sürü gelip gören oldu ama hepsi de yok parasına almaya çalışıyor ondan da vazgeçtik. Mecbur bekliyoruz.

Şuan hazırda paranız yoksa ev almak riskli, bankalar kredi geri ödemesini yüksek oranda veriyor, ya da hiç vermiyor. Ev fiyatları da sürekli afaki derecede artıyor. Sağlıklı bir ortam yok. Bu konuda devletin adım atması lazım ama önümüzde bir seçim var, ara ara kredi mevzuları gündeme gelse de sonuçsuz kalıyor. Seçim sonrasını bekleyin derim, tabi seçim sonrası da ayrı bir kaos. Şu an ev almak riskli diyebiliyorum ama ileride risk kalkar diyemiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Size ufak bir önerim olabilir, işinize yararsa bir bakın derim. İlinizdeki inşaat firmalarını bir gezin, elinizdeki birikimle peşinat verip, aylık ödemelerle topraktan bir daire alabilirsiniz. Firmanın güvenilir olduğuna dikkat etmeniz lazım, teslim süresini bekleyeceksiniz, tapu masarfları, binanın mesken masrafları gibi şeyleri de hesaba katın mutlaka.

Kiracının kirayı ödemediğini, evden çıkmayacağını da düşünelim.

Türkiye de enflasyon gerilese de düşmez, Türkiye gelişmiş değil hala gelişmekte olan bir ülke, gelişmeye çalışan ülkelerin en büyük sorunu da enflasyondur, ayrıca bu tür ülkeler kocaman bir şantiyedir. Geçmişte ve şuan ülkeyi ayakta tutan iş kollarından biri de inşaat sektörüdür, gelecekte de degişmez. O yüzden ev hiç bir zaman güvenilir yatırım aracı olmaktan çıkmaz.

Bu sizin yorumunuz , yorumunuzu yorum yapamayacağım çünkü siyasi yorum yapmak yasak forumda
Yakın zamanda değişeceğini düşünüyorum bu durumun diyim , başka da birsey diyemem

Ev fiyatları yaklasık 4 kat artarken maaslar 2 kat arttı. Bu durumda ev almak malesef hayal oldu. Cok ciddi bir birikim olmadıgı surece..

Fuzul ev tarzı şeylere bulaşmayın,bu devirde kuranin size çıkması mümkün değil,çıkmak istediğinizde paranızı tam vermiyorlar Tavsiyem parayı TL tutmayın altın alın en azından değeri kaybolmaz.Bildiginiz illerden bakın daha uygun fiyat. İstanbul'da ev almak artık hâyal,kiralar uçmuş.......

En iyisi kredi çekmek sanırım. En azından ödeyeceğin tutar belli oluyor. Faiz falan derken çok gibi geliyor ama. O parayı biriktirmeye kalksan zaten ev alana kadar ev fiyatları ödeyeceğin faizi geciyor. Bir yandan kira verme kaygınız olmuyor. Bundan 7 sene önce 200 bine aldığımız evimiz su anda 1 buçuk trilyon. Bitiktireyim diye beklesek asla birikmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…