ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Burjuvada olabilirde
Tabanda kadın erkeğin hizmetçisi eksik eteği kaşık düşmanı karnından sipayi sırtından sopayı eksik etmeyenidir:)

Ama iste bunun nedeni de yine kadinin bu anlayışı beslemesi, esitlikci erkek utopik bir varlık, adeta bir unicorn olarak gorulur, e turk erkegi bu diyip olani kabullenince de degismez. Neden değişsin, ben de evde her emrimi yerine getiren biri olsa kiymetli kicimi kaldirmazdim. Ancak cocugum ya da asik oldugum adam olacak ki bu gonullu köle, ya dur kiyamam diyebileyim.

O da dogru ya, melezleme olmasin en azindan, sadece turdesleriyle cogalsinlar

Ama iste kalkip da bu ulkede cogunluk kadinlari soyulmus domatese benzetiyor, napalim dersek, ya da esitlikci erkeklerin sayisi bir elin parmaklrini geçmez dersek ister istemez asıl marjinal olani (kadini kole ve domates olarak goren zihniyeti) normallestirmis oluyoruz. Simdi bu kiz e napim kafasi calisam erkek sayisi bir elin parmaklarini gecmez ben de bu primatla evleneyim bari mi desin? Hayir disarda milyonlarca evrimini tamamlamis gercek erkek var, bu forumda bile bakin cogunlugun esleri karilarina kole muamelesi yapmiyor, ki burasi dert forumu, cogunlugun kocasi arizali, ama onlar arasinda bile cogunluk esine konu sahibinin nisanlisinin yapmayi planladigi muameleyi yapmiyor.

Bakın, ben de bir kız çocuğu annesiyim. burada yazılanları uzun süredir takip ediyorum, yazmak ayrı, uygulamak ayrıdır. Kızımı kendine güvenen, ayağı yere sağlam basan bir kadın olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Savunma sporlarından tut, kendini geliştirebilecek ve savunacak her şeyi yapmaya çalışıyor. Merak etmeyin, özüm neyse, sözüm de odur. Normalleştiren ben değilim. Bunu bu kadar yanlış anlamış olmanızı yine kendi söylemlerimin eksikliğine bağlamak istiyorum. Toplum baskısı ensemizde boza pişirirken bunu görmemezlik edemem. Çözüm bireysel yaklaşımlarla çözülmüş olsaydı, dünyada tek doğru kalmazdı.

tabiki degil benim esim ve cevremde bir cok erkek yerine gore eslerine yardim ediyor. ama sevgilin net tavrini koymus degismem diyor. oysa eline mi yapisir iki tabak goturse arada.

yani normal zamani gectim hamilelik , kucuk cocuk oluyor.yerine gore yemekte yapmali, hazirlamali, ikram etmeli

Bu anlayış ben var olmadan önce vardı ve kökeni hayatın güçlü olandan yana olması diye düşünüyorum
Estetik dusunce kendiliğinden var olan bir yapı değil buna bir taban lazım
Hani dedin ya türk erkeği estetiktir falan filan yok öyle bir yapı (estetik ve erkek biraz zor ama :) niye öyle diyorsun dersin)
Kabullenemiyorum tabiki ama gerçek olanı kabul edip yanlışlıkla mücadele etmek daha doğru bir yaklaşım diye düşünüyorum

Yorumlarınızda yanlış bir şey yok aslında doğru söylüyorsunuz da ne öneriyorsunuz ben onu anlamadım? Burda fikir isteyen bir kadına hayır iyi erkekler de var dememizin toplum için ne gibi bir zararı var? Kötüleri yok saydığımızı mı düşünüyorsunuz? Birçok kadının bunları yaşadığını elbette biliyoruz konu sahibi de aynısını yaşamasın diye iyi örnekleri veriyoruz ki bundan iyisini bulamam deyip gidip evlenmesin. Bence herkese ulaşabilsek bu şekilde baya yol katederiz.

Ben sizi anladım merak etmeyin, size bilerek normallestiriyorsunuz, bunun icin ugrasiyorsunuz da demiyorum.
Sadece konu sahibinin nisanlisi gibi erkekler icin ya cogunluk boyle işte, turk erkegi işte demek, sanki ya napalim elimizde bu var demek gibi oluyor. Ayni sey sadece ev islerinde degil, normal dışı kiskanclik, bekaret, aileye hizmet bekleme gibi kadini erkegin gerisine atip metalastiran tum konular icin gecerli. Turk erkegi boyle diyip bu genc kizlara, kizlarimiza tek alternatifleri buymus gibi bir algi yaratmayalim. Turk erkegi bu degil, entelektuel, akilli, mantikli, kadini da en az kendisi kadar degerli gören milyonlarca turk erkegi var, gitisin onlardan birini bulsunlar. Burasi türkiye nerde oyle erkek diyip pes etmesinler.

O erkeğin doğası değil, cahil annelerinin onlara öyle öğretmesi.

Toplum için elbette ki bir zararı yok tam tersine yararı bile var. Böyle erkeklerin olması elbette beni mutlu eder. Kadının eğitilmediği toplumlar her zaman geri kalmaya mahkumdur diye düşünüyorum. Neyse ben konu sahibinin konusunu çok fazla dağıtmak istemiyorum. Sadece adamın en azından dürüst davrandığını kabul ettim, bu da bir gelişmedir erkek adına. İşte böyle olsunlar ki karşı tarafta tavrını net koyabilsin ortaya.

Çalışmayan kadın 7/24 ev işi yapıyor ama hiç mesai bitimi yok. Adam çalışıyor diye niye bütün iş kadının görevi olsun, birde çocuk varsa tabi erkek de işin ucundan tutmalı. Ha benim eşim öyle mi değil ama iki oğlum var şimdiden öyleler.

valla erkegi nasıl alıstırısan öyle gider acımıcaksın sen calısmıyoda olabilirsin gene konusuyorum yani ille kadın evde diye butun evi kadın temizlicek hali yok kafası bu zihniyette olan erkekten uzak dur isterse parası olsun is para degil yoksa haftada bi tutarsın temizlikci yaptırrısın ama bu kafa diger konulardada geri kafalıdır yarın annesine gitmeni ister her bayram orda kalmak ister anneme yardım et der temizlik yap der vs vs vs uzar gider

benim esimde cogu konuda anlasamadıgımız sey vardır deyyuzdur ama ki 16 saat calısıyo bide düsünün genede hafta sonu temizlik yapılıcaksa o yer silme elektrik süpürgesi toz onun banyo ovma onun küvet ovmayı hic sevmem balkon yıkama

mutfaga sokmam cünkü titiz degil ellerini yıkar suları akar silmez agır isliyo biraz migdem bulanır haaa onun akrabasından 20 kisi geldigi oluyo o zaman salatadır mezedir onu tutarım yanımda bende diger yemekleri yaparmyok oyle essek ben onun akrabalarına hizmet ediem o yaysın kendini kimse kusura bakmasın

gitsin
ama sen o cocugu şutla

Dunya uzerindeki neredeyse butun canlilarin erkegi, disisinden daha guclu, guzel ve gosterislidir (erkek aslanin yeleli, erkek kuslarin daha renkli olmasi vs) cunku erkek canli, disisini ciftlesmeye ikna etmek icin onu gucu ve güzelliğiyle etkilemek zorundadir.
Insanlik tarihinin basinda da durum boyle, destanlar, magara resimleri hep bunu gosteriyor, kabilenin/toplumun en guclu erkegi, kadinlarin neslini surdurmek icin sectigi erkek oluyor. Turk geleneklerinde erkegin kiz istemek icin gucunu gosterecek isler yapmasi, avlanmasi bekleniyor mesela.
Ticaretin ve yerlesik hayatin yayginlasmasiyla para da bir guc gostergesi olarak goruluyor ama mesela antik romada asil kadinlar gladyatorlerden hamile kalabilmek icin her tur entrikaya girisiyorlar, neden, saglikli ve guclu cocuklari olsun diye. Yani kadinin ozunde gucten, guclu olandan etkilenmek var.
Pekiii gelelim konuya, 9-6 isinden gelince tabak kaldiracak enerjiyi bulamayacak bir erkek... ayni zamanda esinin de calismasini istiyor yani bir ali agaoglu degil. Zekasi belli ki cift hanede. O zaman fiziksel guc ve enerji yok, para (dolayli guc) yok, zeka (yine bir dolayli güç) yok. O zaman bu erkeği cazip yapan ne, koskoca bir hic.
Eger biz yaaa napalim erkek milleti boyle diyip bu adami turu icinde kabullenilebilir bir canli olarak gormek yerine bu olmamis dersek, neslini (yani bu zihniyeti) tuketebiliriz.
Baska yolu yok.

Eşim çalışıyor ve çok çok yoruluyor.
Ben evdeyim 2çocuğum var.
Yeterince koşturduğumu ve yorulduğumu düşünüyorum o yüzden eşimden tek beklentim çocuklarla bir baba olarak yeteri kadar ilgilenmesi + kendime vakit ayirmak istedigimde ekstra ilgi alaka + sofradan kalkarken beraber kaldırma.

Camasir makinamiz bodrum katinda ben yetistiremezsem o makineye atar ve cikartip getirir. Çöpü atar, gerektiginde rica ededim yerleri süpürür oyuncaklari kaldirir.

Yemeği ikimiz severek yapıyoruz.

Bazen düşünüyorum da eşimin yaptigi iş o kadar agir ki acaba ben onun kadar yoruluyormuyumdur...ama erkek neticede iyi kötü kaldirabiliyor.
Ilerde calisacak olsam kesinlikle haftada bir yardimci alirim.

Harika bir anlatım. Sizi tebrik ediyorum.

Nokta vuruşu bir anlatım. Ağzınıza sağlık.

Yetistirilmekle cok alakali. Bjr erkekten kendiliginden bir sey yapmasini beklemeyin yapmazlar. Bazi anneler vardir sen elleme sen dokunma sen erkeksin diye yetistirirler. Boyle bir erkekten de bir sey beklemek imkansizlasir. Benimde oglum var 22 yasinda. Sofrayi kurarken kaldirirken hep yardim eder. Cok isim oldugunda veya rahatsiz oldugumda ne desrm yapar. Zaten temiz titiz bir evlat. Hep soylerim oglum evlenince esine yardimci ol her konuda diye surekli anlatirim konusurum.

Atladigin bir nokta var
Bunu fark edecek kişininde zekası üç haneli olmalı ve bununla savaşacak yeterli donanıma sahip olmalı
Çünkü var olan bütün avantajlar erkeklerden yana ki kendi cinsi olan kadın bile
Türk erkeği böyle değil di sonradan oldu kavramına katılmıyorum diğer türlü haklısın

Konu sahibi bu yorum seninle ilgili değildır

Sevgilinizin zihniyeti çok kötü. Kendine eş değil, kendisine ek gelir getirecek köle arıyor. Hem her işi size yaptıracak hem de maddi olarak sizi sömürecek. Emin olun bu zihniyetteki adam kendi kazandığınız parayı harcamanıza bile müsade etmez, çünkü ben erkeğim(!), ben bilirim, ben ne dersem o olur zihniyetinde!

Lütfen bile bile lades demeyin. İnanın eşini el üstünde tutan, sorumluluklarını bilen, kendini tamamlamış erkekler de var.

pelin- yazdıkların gerçekten harika. Düşüncelerimi çok güzel ifade etmişsin. Klavyene sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…