Burjuvada olabilirde
Tabanda kadın erkeğin hizmetçisi eksik eteği kaşık düşmanı karnından sipayi sırtından sopayı eksik etmeyenidir:)
Doğal seleksiyon işini yapamıyor maalesef. Bu zihniyete sahip erkekler ve kadınlar pıtır pıtır ürüyor. Biz 1 tane için 10 sene düşünürken onlar hiç düşünmeden peşpeşe çoğalıyor vallahi.
Normalleştirme değil, bakın yine yanlış yerden giriyoruz konuya. Ben bir gerçekten söz ediyorum, doğru demiyorum. Neşteri nereye vurmak gerektiğini söylüyorum. Sizin aileniz öyle diye, gerçeklere gözümü kapayamam. Daha geçen ay bir kadın, kendi gibi olmayan kadınları soyulmuş domatese benzetti bu ülkede. Bu zihniyette ki kadınlara alkış tutan kadınlar çoğaldıkça, sizin ailenizin öyle olması o gerçeği değiştirmeyecek. Yara kanıyor, buna değinmeye çalıştım.
Bakın, ben de bir kız çocuğu annesiyim. burada yazılanları uzun süredir takip ediyorum, yazmak ayrı, uygulamak ayrıdır. Kızımı kendine güvenen, ayağı yere sağlam basan bir kadın olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Savunma sporlarından tut, kendini geliştirebilecek ve savunacak her şeyi yapmaya çalışıyor. Merak etmeyin, özüm neyse, sözüm de odur. Normalleştiren ben değilim. Bunu bu kadar yanlış anlamış olmanızı yine kendi söylemlerimin eksikliğine bağlamak istiyorum. Toplum baskısı ensemizde boza pişirirken bunu görmemezlik edemem. Çözüm bireysel yaklaşımlarla çözülmüş olsaydı, dünyada tek doğru kalmazdı.Ama iste kalkip da bu ulkede cogunluk kadinlari soyulmus domatese benzetiyor, napalim dersek, ya da esitlikci erkeklerin sayisi bir elin parmaklrini geçmez dersek ister istemez asıl marjinal olani (kadini kole ve domates olarak goren zihniyeti) normallestirmis oluyoruz. Simdi bu kiz e napim kafasi calisam erkek sayisi bir elin parmaklarini gecmez ben de bu primatla evleneyim bari mi desin? Hayir disarda milyonlarca evrimini tamamlamis gercek erkek var, bu forumda bile bakin cogunlugun esleri karilarina kole muamelesi yapmiyor, ki burasi dert forumu, cogunlugun kocasi arizali, ama onlar arasinda bile cogunluk esine konu sahibinin nisanlisinin yapmayi planladigi muameleyi yapmiyor.
Bu anlayış ben var olmadan önce vardı ve kökeni hayatın güçlü olandan yana olması diye düşünüyorumAma iste bunun nedeni de yine kadinin bu anlayışı beslemesi, esitlikci erkek utopik bir varlık, adeta bir unicorn olarak gorulur, e turk erkegi bu diyip olani kabullenince de degismez. Neden değişsin, ben de evde her emrimi yerine getiren biri olsa kiymetli kicimi kaldirmazdim. Ancak cocugum ya da asik oldugum adam olacak ki bu gonullu köle, ya dur kiyamam diyebileyim.
Yorumlarınızda yanlış bir şey yok aslında doğru söylüyorsunuz da ne öneriyorsunuz ben onu anlamadım? Burda fikir isteyen bir kadına hayır iyi erkekler de var dememizin toplum için ne gibi bir zararı var? Kötüleri yok saydığımızı mı düşünüyorsunuz? Birçok kadının bunları yaşadığını elbette biliyoruz konu sahibi de aynısını yaşamasın diye iyi örnekleri veriyoruz ki bundan iyisini bulamam deyip gidip evlenmesin. Bence herkese ulaşabilsek bu şekilde baya yol katederiz.Bakın, ben de bir kız çocuğu annesiyim. burada yazılanları uzun süredir takip ediyorum, yazmak ayrı, uygulamak ayrıdır. Kızımı kendine güvenen, ayağı yere sağlam basan bir kadın olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Savunma sporlarından tut, kendini geliştirebilecek ve savunacak her şeyi yapmaya çalışıyor. Merak etmeyin, özüm neyse, sözüm de odur. Normalleştiren ben değilim. Bunu bu kadar yanlış anlamış olmanızı yine kendi söylemlerimin eksikliğine bağlamak istiyorum. Toplum baskısı ensemizde boza pişirirken bunu görmemezlik edemem. Çözüm bireysel yaklaşımlarla çözülmüş olsaydı, dünyada tek doğru kalmazdı.
Bakın, ben de bir kız çocuğu annesiyim. burada yazılanları uzun süredir takip ediyorum, yazmak ayrı, uygulamak ayrıdır. Kızımı kendine güvenen, ayağı yere sağlam basan bir kadın olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Savunma sporlarından tut, kendini geliştirebilecek ve savunacak her şeyi yapmaya çalışıyor. Merak etmeyin, özüm neyse, sözüm de odur. Normalleştiren ben değilim. Bunu bu kadar yanlış anlamış olmanızı yine kendi söylemlerimin eksikliğine bağlamak istiyorum. Toplum baskısı ensemizde boza pişirirken bunu görmemezlik edemem. Çözüm bireysel yaklaşımlarla çözülmüş olsaydı, dünyada tek doğru kalmazdı.
Toplum için elbette ki bir zararı yok tam tersine yararı bile var. Böyle erkeklerin olması elbette beni mutlu eder. Kadının eğitilmediği toplumlar her zaman geri kalmaya mahkumdur diye düşünüyorum. Neyse ben konu sahibinin konusunu çok fazla dağıtmak istemiyorum. Sadece adamın en azından dürüst davrandığını kabul ettim, bu da bir gelişmedir erkek adına. İşte böyle olsunlar ki karşı tarafta tavrını net koyabilsin ortaya.Yorumlarınızda yanlış bir şey yok aslında doğru söylüyorsunuz da ne öneriyorsunuz ben onu anlamadım? Burda fikir isteyen bir kadına hayır iyi erkekler de var dememizin toplum için ne gibi bir zararı var? Kötüleri yok saydığımızı mı düşünüyorsunuz? Birçok kadının bunları yaşadığını elbette biliyoruz konu sahibi de aynısını yaşamasın diye iyi örnekleri veriyoruz ki bundan iyisini bulamam deyip gidip evlenmesin. Bence herkese ulaşabilsek bu şekilde baya yol katederiz.
Çalışmayan kadın 7/24 ev işi yapıyor ama hiç mesai bitimi yok. Adam çalışıyor diye niye bütün iş kadının görevi olsun, birde çocuk varsa tabi erkek de işin ucundan tutmalı. Ha benim eşim öyle mi değil ama iki oğlum var şimdiden öyleler.Kadın çalışmıyorsa erkek çalışıyorsa bence ev işlerini kadın yapmalı. Hayat müşterekse erkek dışarda çalışırken kadın da evi çekip çevirmeli. Ama kadın da çalışıyorsa ev işi ve yemek beraber halledilmeli.
Aynı şekilde kadın çalışıyor erkek çalışmıyor evde kalıyor ise ev işlerini erkek yapmalı diye düşünüyorum. Bunu da zaruriyet gibi değil de keyifle yapmalı. Sonuçta başkasının değil kendi evini temizliyorlar
valla erkegi nasıl alıstırısan öyle gider acımıcaksın sen calısmıyoda olabilirsin gene konusuyorum yani ille kadın evde diye butun evi kadın temizlicek hali yok kafası bu zihniyette olan erkekten uzak dur isterse parası olsun is para degil yoksa haftada bi tutarsın temizlikci yaptırrısın ama bu kafa diger konulardada geri kafalıdır yarın annesine gitmeni ister her bayram orda kalmak ister anneme yardım et der temizlik yap der vs vs vs uzar giderMerhaba kk üyeleri;
Özellikle evli üyelerin yorumlarını daha çok merak ediyorum. Sorum açık aslında,erkek arkadaşımla ilişkimiz evliliğe doğru gidiyor.Geçen gün laf arasında sofrayı kurarken kaldırırken yardım edersin heralde bi cümle kurdum. O günden bugüne uzlaşamıyoruz bu konuda.
Açık açık böyle bi beklenti içine asla girme o senin görevin dedi. Savunması da,işte bütün gün yorulucam,kafam sürekli dolu evde huzurla oturmak istiyorum. Bu arada beyimiz çalışan kadın istiyor onu belirtiyim. Tamam benim işim onunkisine göre daha rahat,onun işi biraz riskli. Ama bende bütün gün işte olucam sonuçta birbirimize yardımcı olmak varken niye tek bi kişiye yıkalım bütün işi diyorum, bu seferde senin bunları zevkle yapmann,evine bakman gerekir diyor. Baya diretmeme rağmen geri adım atmıyor ben öyle bi erkek değilim diyor. Baya iş ayrılığa kadar geldi bende düşünücem dedim.
Şimdi sorum şu;evet düşünceleri beni dehşete düşürdü(benim erkek kardeşim var şimdiden alıştırıyorum onu böyle bi öküz olmasın diye sofrayı biz kurduysak o kaldırır mesela), ondan yardım beklemek çok mu ütopik ,erkeklerin doğası mı böyle yoksa eşeleriniz size yardım ediyor mu? Ve ilerde ben tatlı dille yavaş yavaş bişeylere alıştırabilir miyim?
Merakla bekliyorum yorumlarınızı.
Bu anlayış ben var olmadan önce vardı ve kökeni hayatın güçlü olandan yana olması diye düşünüyorum
Estetik dusunce kendiliğinden var olan bir yapı değil buna bir taban lazım
Hani dedin ya türk erkeği estetiktir falan filan yok öyle bir yapı (estetik ve erkek biraz zor ama :) niye öyle diyorsun dersin)
Kabullenemiyorum tabiki ama gerçek olanı kabul edip yanlışlıkla mücadele etmek daha doğru bir yaklaşım diye düşünüyorum
Dunya uzerindeki neredeyse butun canlilarin erkegi, disisinden daha guclu, guzel ve gosterislidir (erkek aslanin yeleli, erkek kuslarin daha renkli olmasi vs) cunku erkek canli, disisini ciftlesmeye ikna etmek icin onu gucu ve güzelliğiyle etkilemek zorundadir.
Insanlik tarihinin basinda da durum boyle, destanlar, magara resimleri hep bunu gosteriyor, kabilenin/toplumun en guclu erkegi, kadinlarin neslini surdurmek icin sectigi erkek oluyor. Turk geleneklerinde erkegin kiz istemek icin gucunu gosterecek isler yapmasi, avlanmasi bekleniyor mesela.
Ticaretin ve yerlesik hayatin yayginlasmasiyla para da bir guc gostergesi olarak goruluyor ama mesela antik romada asil kadinlar gladyatorlerden hamile kalabilmek icin her tur entrikaya girisiyorlar, neden, saglikli ve guclu cocuklari olsun diye. Yani kadinin ozunde gucten, guclu olandan etkilenmek var.
Pekiii gelelim konuya, 9-6 isinden gelince tabak kaldiracak enerjiyi bulamayacak bir erkek... ayni zamanda esinin de calismasini istiyor yani bir ali agaoglu degil. Zekasi belli ki cift hanede. O zaman fiziksel guc ve enerji yok, para (dolayli guc) yok, zeka (yine bir dolayli güç) yok. O zaman bu erkeği cazip yapan ne, koskoca bir hic.
Eger biz yaaa napalim erkek milleti boyle diyip bu adami turu icinde kabullenilebilir bir canli olarak gormek yerine bu olmamis dersek, neslini (yani bu zihniyeti) tuketebiliriz.
Baska yolu yok.
Dunya uzerindeki neredeyse butun canlilarin erkegi, disisinden daha guclu, guzel ve gosterislidir (erkek aslanin yeleli, erkek kuslarin daha renkli olmasi vs) cunku erkek canli, disisini ciftlesmeye ikna etmek icin onu gucu ve güzelliğiyle etkilemek zorundadir.
Insanlik tarihinin basinda da durum boyle, destanlar, magara resimleri hep bunu gosteriyor, kabilenin/toplumun en guclu erkegi, kadinlarin neslini surdurmek icin sectigi erkek oluyor. Turk geleneklerinde erkegin kiz istemek icin gucunu gosterecek isler yapmasi, avlanmasi bekleniyor mesela.
Ticaretin ve yerlesik hayatin yayginlasmasiyla para da bir guc gostergesi olarak goruluyor ama mesela antik romada asil kadinlar gladyatorlerden hamile kalabilmek icin her tur entrikaya girisiyorlar, neden, saglikli ve guclu cocuklari olsun diye. Yani kadinin ozunde gucten, guclu olandan etkilenmek var.
Pekiii gelelim konuya, 9-6 isinden gelince tabak kaldiracak enerjiyi bulamayacak bir erkek... ayni zamanda esinin de calismasini istiyor yani bir ali agaoglu degil. Zekasi belli ki cift hanede. O zaman fiziksel guc ve enerji yok, para (dolayli guc) yok, zeka (yine bir dolayli güç) yok. O zaman bu erkeği cazip yapan ne, koskoca bir hic.
Eger biz yaaa napalim erkek milleti boyle diyip bu adami turu icinde kabullenilebilir bir canli olarak gormek yerine bu olmamis dersek, neslini (yani bu zihniyeti) tuketebiliriz.
Baska yolu yok.
Yetistirilmekle cok alakali. Bjr erkekten kendiliginden bir sey yapmasini beklemeyin yapmazlar. Bazi anneler vardir sen elleme sen dokunma sen erkeksin diye yetistirirler. Boyle bir erkekten de bir sey beklemek imkansizlasir. Benimde oglum var 22 yasinda. Sofrayi kurarken kaldirirken hep yardim eder. Cok isim oldugunda veya rahatsiz oldugumda ne desrm yapar. Zaten temiz titiz bir evlat. Hep soylerim oglum evlenince esine yardimci ol her konuda diye surekli anlatirim konusurum.Merhaba kk üyeleri;
Özellikle evli üyelerin yorumlarını daha çok merak ediyorum. Sorum açık aslında,erkek arkadaşımla ilişkimiz evliliğe doğru gidiyor.Geçen gün laf arasında sofrayı kurarken kaldırırken yardım edersin heralde bi cümle kurdum. O günden bugüne uzlaşamıyoruz bu konuda.
Açık açık böyle bi beklenti içine asla girme o senin görevin dedi. Savunması da,işte bütün gün yorulucam,kafam sürekli dolu evde huzurla oturmak istiyorum. Bu arada beyimiz çalışan kadın istiyor onu belirtiyim. Tamam benim işim onunkisine göre daha rahat,onun işi biraz riskli. Ama bende bütün gün işte olucam sonuçta birbirimize yardımcı olmak varken niye tek bi kişiye yıkalım bütün işi diyorum, bu seferde senin bunları zevkle yapmann,evine bakman gerekir diyor. Baya diretmeme rağmen geri adım atmıyor ben öyle bi erkek değilim diyor. Baya iş ayrılığa kadar geldi bende düşünücem dedim.
Şimdi sorum şu;evet düşünceleri beni dehşete düşürdü(benim erkek kardeşim var şimdiden alıştırıyorum onu böyle bi öküz olmasın diye sofrayı biz kurduysak o kaldırır mesela), ondan yardım beklemek çok mu ütopik ,erkeklerin doğası mı böyle yoksa eşeleriniz size yardım ediyor mu? Ve ilerde ben tatlı dille yavaş yavaş bişeylere alıştırabilir miyim?
Merakla bekliyorum yorumlarınızı.
Atladigin bir nokta varDunya uzerindeki neredeyse butun canlilarin erkegi, disisinden daha guclu, guzel ve gosterislidir (erkek aslanin yeleli, erkek kuslarin daha renkli olmasi vs) cunku erkek canli, disisini ciftlesmeye ikna etmek icin onu gucu ve güzelliğiyle etkilemek zorundadir.
Baska yolu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?