- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Eşim öyle değil asla onlar yüzünden beni kırmaz kv yi destekleyip teyzelere şöyle yap böyle yap demez, hatta onlar cahil kusura bakma bile der, istersen görüşme der, hakkını yiyemem, eşimle hiç bir sorunum yok, kv teyzeleri tepeme çıkarmaya çalışıyor başka hiç bir akraba olmasın istiyor başka kimseyle konuşulmasın istiyor, benim akrabalarımla olunduğunda suratını aşıyor ben gelmeyim diyor, teyzelerle olununca şen şakrak, güzel evliliğimi bu sorunlarla bozuyor.Akrabalarla iç içe olsanız ne olacak peki? her teyze ayrı ayrı kaynanalik mi yapacak? Insanları bi rahat bırakmıyorlar ya. Eski kafalı ben ne dersem o olacak diyen insanlara hiç tahammülüm yok. Bana biri bir şeyi dikte etse mantıklı bile gelse kabullenmem yapmam.
Bizim de aynı mahallede bir iki akraba var. Kimseyle görüşmüyoruz. Ilk başta bayramda seyranda laf sokacak gibi oldular. Kayinvalidem savundu sağolsun işi gücü var yoruluyorlar diye. Bir iki defa evime geldiler. Allahım hiç mi bir ortak muhabbet konusu olmaz. Evime gelip kendi aralarında konuştular ben de çaylarını verip kenarda oturdum. Noldu daha kimse gelmedi. Benim de bir suçum yok yani. Ortak bir geçmişi, yasanmislgi olmayan insanlar görüşüp ne yapacak. Zoraki ilişki kuramam kimseyle. Size bir tavsiye vermek isterdim ama eşiniz ailesine bu imkanı verdiği için işiniz zor. Bu tarz konular kavga ile de çözümlenmiyor. çünkü erkekler çok basit beyinli varlıklar ne konuda olursa olsun ses yükselince hemen savunmaya geçerler. sessiz sakin ılımlı ama kararlı olun. Ne kuracağınız evi ne görüşeceğimiz kimseyi sizden başka kimse seçemez!
Çok kötüsünüzAhahha :))
Gayet mantıklı
Evi ben alıyorsam istersem alt katimi alır oğluma da size aldım derim :)
Geline ne yahu ?
Eşiniz "anneme böyle böyle demissin.." diye sizi darlamayacaksa kayinvalidenizle ciddi ve nazik bir konuşma gercekelstirin bence.Eşim öyle değil asla onlar yüzünden beni kırmaz kv yi destekleyip teyzelere şöyle yap böyle yap demez, hatta onlar cahil kusura bakma bile der, istersen görüşme der, hakkını yiyemem, eşimle hiç bir sorunum yok, kv teyzeleri tepeme çıkarmaya çalışıyor başka hiç bir akraba olmasın istiyor başka kimseyle konuşulmasın istiyor, benim akrabalarımla olunduğunda suratını aşıyor ben gelmeyim diyor, teyzelerle olununca şen şakrak, güzel evliliğimi bu sorunlarla bozuyor.
Ah kuzum ben bunu denedim, ne mi oldu ağladı, beni haksız duruma düşürdü, o yüzden konuşarak anlaşılmıyor, surat beş karış oluyor veya ağlıyor, kesinlikle karşıma alıp sorunu anlatayım demiyorum artıkEşiniz "anneme böyle böyle demissin.." diye sizi darlamayacaksa kayinvalidenizle ciddi ve nazik bir konuşma gercekelstirin bence.
Benim ailem ve akrabalarımın gelmesine gitmesine kayinvalidem bir laf edemez. Sürekli gelen giden olsa eşim rahatsız olabilir ona amenna ama k validaye noluyor. Ben gelmeyim diyorsa da gelmesin ne güzel işte ortamı bozan biri olmaz. Gelmeyim demesine takılmayın hiç. Diğer türlü konularda ben yetişkin biriyim kiminle görüşeceğini bilirim diyin bence. Bunları güzelce konusmadiginizda bazı insanlar haddini aşıyor ve zamanla ilişkiler daha da kötüye gidiyor.
Eşim şuan ben o evi alacağım diye emlakçıya söylicem 3 gün beklicem sonra duruma göre orası olacak diyor, ben kendimi biraz geri çektim, eşime bıraktım.Eşinizin desteği çok önemli. Eğer arkanızda duruyorsa, aldığınız kararlara karıştırtmayın. Kapora verildi de diyebilirsiniz, eşiniz sorun çıkarmazsa.
acaba bizde ilerde evlenipte. kendi duzenini kurmaya calisan. ve ona engel olan kotu veli olacakmiyiz..Biliyorsunuz biz ev bakıyorduk, bir ev bulmuştum eşim bakmak istememişti zorla götürmüştüm, o evi beğendik herşey iyi dedik yarın kv arıyor kp o evi beğenmedi diyor, biz beğendik diyorum cevabı valla kp beğenmedi, ardından ne bana ne eşime soruyor akrabalarına yakın bir ev varmış(kendi akrabaları kardeşleri) o mahalleden bakacağım diyor, bende eşimin üzerine atıp o istemiyor ordan dedim, merak etme gelmezler sana diyor, şaka gibi, delirdim sinirim tavan yaptı ne yapacağım
Inanir mısınız aynı soruyu sordum az önce kendime. Biz de mi böyle olacağız diye. Allah korusun kimsenin hayati burnundan getirmek istemem.acaba bizde ilerde evlenipte. kendi duzenini kurmaya calisan. ve ona engel olan kotu veli olacakmiyiz..
aynen canim .insallah oyle olmayiz yuz goz de olmak istememInanir mısınız aynı soruyu sordum az önce kendime. Biz de mi böyle olacağız diye. Allah korusun kimsenin hayati burnundan getirmek istemem.
Evlendikten sonra ev değiştim 2 kez ikisinde de aynı şekilde karışmak istediler. En son taşınıp sonra haber vermeye karar verdik eşimle 7 ay falan sırat yapıp sonra kabullendiler. Hatta evi madem satacaktınız ektim beğenmiş ona verip onun evini alsaymışım demişlerdi. Evler arasındaki değer farkı 200du o zaman düşün artıkBiliyorsunuz biz ev bakıyorduk, bir ev bulmuştum eşim bakmak istememişti zorla götürmüştüm, o evi beğendik herşey iyi dedik yarın kv arıyor kp o evi beğenmedi diyor, biz beğendik diyorum cevabı valla kp beğenmedi, ardından ne bana ne eşime soruyor akrabalarına yakın bir ev varmış(kendi akrabaları kardeşleri) o mahalleden bakacağım diyor, bende eşimin üzerine atıp o istemiyor ordan dedim, merak etme gelmezler sana diyor, şaka gibi, delirdim sinirim tavan yaptı ne yapacağım
İyi ya işte,o da oğlunu düşünüyor,kuzenleriyle rahatça takılsın diye kardeşinin civarından alıyor,sizlik birşey yok:)Bana almıyor sonuçta oğluna alıyor ve biz nasıl mutlu olcaksak orayı almalı, şimdi istediği kadar kardeşlerinin mahallesinden baksın ben orda oturmam iyi biliyor
Sorun hala devam ediyor, kv duruldu, eşim delirdi, sonuç hala ortada birşey yok ve beğendiğim her ev kötü çevre deniliyorÜzgünüm ama böyle bir kv ve kp varken, eşiniz sizin istediğiniz evi al(a)maz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?