ev sahibi olmak ya da olmamak!



Ben evimi bir kooperatiften almıştım 12 yıl oldu, kooperatifler diğer inşaatlara göre daha uygun oluyor. Yine de ödeyene kadar çok zorlandım, borç kolay bitmiyor ki ben bekarım. Memurlar için yapılan, özel siteler var, öyle bir şey bakabilirsiniz belki.
 
Son düzenleme:
Kesin, cünkü banka eve ipotek koymadan o kadar meblayı asla vermez :) Hatta borc bittikten sonra haczi kaldırmak icin bir yazı almak gerekiyor bankadan, onun icin bile para istiyor tefeci bankalar

Beş yıl önce arabanın ipoteği kalkmıştır yazısını bankadan almak için para ödedim üstüne noterden onaylatmak için para ödedim kabus gibi:26:
 
Memursunuz Tokiye falan başvurmayı denediniz mi ?
Kira öder gibi ev sahibi oluyo artık herkes
Kuzenim 10yılının 7sini bitirdi mesela
Tek bir öğretmen maaşıyla tabi birazda aileden destek görmek lazım
Eşinizin ailesi veya sizin aileniz destek olamaz mı ?
 
rabbım evlenenene,ev alana yardım eder.evlendıkten sonra 1 sene bıle gecmeden ev borcuna gırdık.allah yardım edıyor bır sekılde odenıyor.ufak ufak bırıkım bıle yapıyorum cok sukur.
 
çok teşekkür ederim yorumlar için.
toki bizim burda pek tutulmadı malesef,alanlar genelde pişman.diğer türlü memurlara özel yerler falan yok.imkanları çok iyi bir yerde değiliz,ev borsası da çok ilginç.
ailelerimizden destek bu anlamda yok malesef.hepsi kendi yağında kavrulan insanlar ,hiç beklenri içine giremem.bir gün birimizin ailesine mısırdaki meçhul dededen miras falan kalmadığı sürece bu seçeneğe göre hareket edemeyiz
gereksiz hediyelere de sanırım ancak borçlandığımız zaman son verebiliriz.hedye sadece bir örnkti tabi hep böyle yaşamıyoruz.ama nedense her ay bir şey çıktı bugüne kadar.
 
arkadaşlar yorumlarınız benim için gerçekten önemli.her türlü öneriye,tecrübeye ihtiyacım var.
kızım uyandığı için şimdi çıkmam gerekiyor ama her fırsatta girip takip edeceğim.
 
toki neden tutulmadı ki?

iyi değil mi evleri son yaptıkları evler iyi görünüyor halbuki?
 
toki neden tutulmadı ki?

iyi değil mi evleri son yaptıkları evler iyi görünüyor halbuki?

ben herhangi bir toki evini görmedim ama ordan ev alan arkadaşlarım genele birkaç yıl sonra evde sıva,boya dökülmeleri,duvarlarda çatlamalar gibi tam da hatırlayamadığım konulardan sıkıntı yaşadıklarını söylemişlerdi.bir de burdaki evler ırmak çevresinde.böcek ve koku sorunu da oluyormuş.
 
Bizim evimiz var şükür ama bir tane daha olabilir ya da arabamız olabilir.. İlk evlendiğimizde borç ödedik 20.000 kadar evleneli 1 sene olmadı daha borçlarımızın geneli bitti halıcısı perdecisi vs 2 3 bin kaldı borç.. diyorduk ki bilmem nereye verdiğimiz 1000 lirayı kenara atarız.. Bu çok büyük bir yalan :) Borç öderken 4000 liramı toplancak topluyorduk. Şimdi 1000 lazımsa biz yine 1000 topluyoruz geri kalanını harcıyoruz.. Para varken tutmak zor valla ama borç ödemek kolay.. Kredi çekebilirsinizi bence faizlerin düşmesini biraz bekleyip..
 
eve ne kadar para girerse o kadar çıkıyo. borç olduğunda onun parasını ödedikten sonra kalan yine bitiyo. borçlanmadan malesef mal sahibi olunmuyor. bizde kirada oturuyoruz. ev alalım diyoruz. peşinatımız var ama kredi ödeme tutarı yinede biraz fazla geldi. o yüzden bir süre daha beklemeye karar verdik. çünkü kayınvalidemin ev kredisini ödüyoruz. 3 yıl kaldı artık ondan sonra bakcaz.

bildiğim kadarıyla evin tamamına kredi verilmiyor 4de 1 ini peşinat olarak vermek gerekiyor. yani peşinat biriktirmelisiniz.
 

kredi işinin detaylarını bilmiyorum,şu an düşünmüyruz zaten.daha doğrusu benim planım 1 yıl sonra bu konuyu halletmek.ama bugünlerde eşimle enine boyuna bu konuyu konuşmak istiyorum.o da kendini hazırlasın.konuşmadan önce burdan fikir almak istedim ki iyiki yapmışım.
gerçekten haklısınız,ne gelirse o kadar gidiyor.biz geçim sıkıntısı çekiyoruz,7-8 tane arabası olan,40 kadar çlışanı olan bir şirkete sahip yakınım da geçim sıkıntısından bahsediyor:))
şu var ki,bu şekilde muhtemelen tam olarak istediğim gibi bir eve sahip olamayacağım ama bir başlangıç gerekiyor.önce idare edecek kadar olur,borç bitincedaha iyisi olur inşallah.
 

şimdilik kendi bütçenize göre bir ev alırsınız borcunuz bitince durumunuza göre onu satar biraz daha fazlasını alırsınız. devamlı kredi ödenecek ama öyle olmazsa da her ay kira ödemiyormuyuz en azından kendi evime ödüyorum dersiniz.
 
Allah ev alana yardım eder eşimde bende evlenmeden aldık evimizi;
gerçi benim adıma daha 9 yıl borcum var ama olsun;
dışarıya para kaçırmamaya bakın en önemlisi bu küçük bir peşinatla 25 000 kadar rahat ev alabilirsiniz ki sizin geliriniz memur olarak iyidir;
zaten bir kira veriyorsunuz; krediyede iki katı kadar ödeyeceksiniz hepsi bu
 
Allah ev sahibi olmak isteyip çabalayan herkese nasip etsin. Hazır konu açmışken arkadaşım ben de değinmek isterim. Ben 1 senelik evliyim, Çocuğumuz yok henüz düşünmüyoruz. Kısmet tabi allah hayırlısını versın o ayrı. Ev alma fıkrı hep aklımızda olan ama hayata geçırmekten galıba korktuğumuz bı fıkır. Şu anda kıradayız. Gelırımız de ortalama bı aılenın üstünde sükür. Peşinatımızda olduğu halde tereddüt edıyoruz. Eşım kredıye sıcak bakmıyor ıkı katı alıyorlar dıye. Gel dıyor annemler yazlığa tasıncaklar bız annemlerın evıne gecelım. Fakat ben de buna sıcak bakmıyorum. Evde yoklar zaten yazın, kışında çok gelmezler dıyor. Rahat rahat para bırıktırırız. Tamam mantıklı yanları da var ve eşimin alıesı cok anlayışlı ınsanlar , ıyı ınsanlar o ayrı. Ama ben bu fikre nedense ısınamıyorum. Kararsızım hala. Eşim istemediğim için gitmiyor tabi ama böylede ev almamız zor ne güzel kıra derdımız olmadan para bırıktırıp alırdık dıyor.Fedakarlık yapmamı bekliyor. Sizce ne yapmalıyım ?
 

Esracım,

bence hemen girişin. Çünkü bunu genç yaşta yaparsanız daha motive olursunuz. çalışmaya gücünz varken yapın. istesende 150 milyar gibi parayı biriktiremeyeceksin. Bak memurmuşsun. Bankalar açısından çok avantajlısınız. Biz de 8 aylık evliyiz. çok takım tokam yok. ev almak için memur olmayı istiyorum çünkü banka kredi verirken bunlara dikkat ediyor. benim çevremde de çok kişi ev alıyorlar. ve buna karar verdikleri an harcamalarını azalttılar. Ne varsa gençken var.. zaten her halukarda kredi çekeceksin. bence şimdiden çek.. Bir de önce senin için oluru olan bi ev seç.. onun kredisi bitince lüks evi düşünürsün.

bide şu var Allah bizim kendisinden büyük şeyler istememizi istermiş. mesela şöyle:

Allahım evim olsun da 1+1 olsun demeyecekmişsin.
Allahım evim olsun 3+1 olsun kocaman balkonu olsun. gibi

Hem Allah vermeyeceği şeyi kuluna hayal ettirmezmiş:) :129:

Allah yardımcınız olsun İnşallah.. bende istiyorum ev..
 
1,5 yıl kirada kaldım evlendikten sonra . . Sürekli ev bakıyor ne gözümüze nede kesemize uygun ev bulamıyorduk. .
Neyseki sonunda bulduk girdik bir borcun altına . 6 yıllık kredi çektik 1,5 yıl oldu evimizi alalı . .Ne çabuk geçiyor zaman anlamış değilim . . Kredi mecburen ödeniyor . . Ama kiradayken biriktirmeye kalksan gerçekten çok zor oluyor . .
 

galiba tek sorun cesaret ((
 
Para biriktirmek gerçekten çokzor.
Eve ne kadar para girerse o kadar gidiyor,
Ama kredi bir şekilde ödeniyor,
Bence mutlaka elın evinizi.
Çocuğunuz büyüdükçe masrafınızda o oranda artacak çünkü.
 
para biriktiremiyoruz diyorsun bu durumda en doğrusu kredi çekip ev almanız.eğer para biriktirebilseydiniz biraz peşinat yapın derdim ama sağa sola çok para harcıyorsanız bir an önce borçlanın bütçenize uygun bir ev alın
 
borç altına girmeden ev almak zor. 4 yıllık evliyim 2 ay oldu kendi evime taşınalı.ama bu zamana kadar eşimin bekar evinde yaşadık evlendik eşya almadık, düğün altınlarımızı bozdurmadık 4 sene küçük bir evde bekledim.Şimdi 150 m[SUP]2[/SUP] bahçe dubleks eski olarak sadece eşimle benim olduğum bir evim var.Rabbim dileğen herkese versin...Sıkıntıya girmeden yada plan program yapmadan ve yaptığın programa uymadan hiç bir şey sahibi olmazsınız.ve Cesaret...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…