- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi Tamamdrdik
-
Babam bir ara kıyafet almıyordu. Anneme şikayet ettim dava açtı da. Şimdi kıyafet alıyor. Lisenin ilk senesi hiç kıyafet almadı mesela. Sonra dava açılınca duygu sömürüsü yaptı bilmiyordum diye. Halbuki para vermek istemedi bide uğraşmak istemedi. Utanıyorum açım demeye şuan. Babama dedim ki dürümle doymadım o da dediki dürüm doyurmaz ama yedikten sonra midene oturur tok hissedersin. Ee baba az bişey yiyip aç kalınca da insan bir süre sonra tok hisseder dedim olur mu öyle şey diyor. Bir kafeye gitsek kendine çay söylüyor bana içmezsin dimi diyor.
tamam gerçeksin de tüm alternatifleri reddediyorsun,
hani desen ki babama açım dedim yemek vermedi,
para istedim kabul etmedi,
tamam anlayacağım,
ama açım söylemeye utanıyorum,
2 tabak koymam kızabilir,
makarna alsam o da yer dersen anlaşılır tarafı kalmıyor.
diyorum ya sana, değil baban, komşun olsa insan açken kapısını çalıp bir tabak yemek ister, sen babama söyleyemem diyorsun, onu alamam, bunu yapamam, o zaman biz ne yapalım, bütün çözümlerin yolunu kapatıyorsun.
Babam bana yemek yedin mi diyince de alınıyorum neden? Çünkü babamın yanına gidiyorum ve baktım ki uyuyor baba ben yemek yicem diyorum bazen o yemek yemicem hastayım diyor tamam ye sen diyor. Bende yemeye gidiyorum bir bakmışım babam uyanmış mutfağa gırıp sonra tuvalete gidiyor ki ben buna alınıyorum sanki ne yemiş diye bakıyo. Bide mesela 2 çeşit yemek getiriyor diyelim pırasa ye diyor ben pırasa seviyorum biliyor ama belki ben diğer yemekten yicem. Neden akıl veriyor bana.
bu kizcagiz evden markete gidemiyor bankaya mi gidecek be yassy
O aldığım yemeği evde babamın yanında yemeye utanırım işte ben. Sanki benim evim değilmiş gibi. Anlaşılmıyor olabilirim zaten hep böyle acayiptımHergün 7 lira mı bütçen yani,madem yemek olayı sıkıntılı 5 liraya hamburger değilde 1 simit yada pogaca al ye geri kalan paranla kendine makarna al,90 kuruş,bazı marketlerde tane ile yumurta satıyorlar kendine 2 tane alsan yersin.yarım kilo patates alıp odanda saklayabilirsin yarım kilosu en fazla 75 kuruş tutsun haşlayabilirsin,okula ekmek arası birşeyler götürebilirsin.
eski konularina bakarsaniz anlarsinizYazdıklarınızda tuhaf ve yersiz bi tedirginlik var konu sahibesi. Maddi yokluğun ötesinde bi gariplik var ama çözemedim yani.
Liseye giden kızın bi yumurta kırmasına, bi makarna haşlamasına, ne bileyim bi hazır çorba kaynatmasına izin verilmeyen; en ucuzundan da olsa haftalık erzak alışverişi yapılmayan ev; acıktım demeye korkan, bunu babasına yük olarak gören kocaman bi kız bi tek bana mı bu kadar tuhaf geldi bilmiyorum.
Anne babanız ayrı anlaşılan o ki. Babanızın evinde istenmemeniz gibi bi durum var burada söyleyemediğiniz, hani bi şey istersem annenin evine git o zaman falan diyecek yapıda bi adam mı babanız?
Ya da makul konuşulamayacak bi adam mıdır? Hani "baba işyerinden alarak çözülcek gibi değil bu iş, benim midem almıyo, bak kilo verdim. Ucuzundan da olsa eve buzdolabı alışverişi yapsak" deseniz mesela. Sofrayı siz kursanız şu aynı tabaktan yeme işi çözülse mesela.
Babam 5 de yemek yer benle sonra yemezbence sen alınganlık ediyorsun. ben 21 yaşındayım ayrı evde yaşıyorum benim babam bile arar sorar ne yedin diye. evine gitsem yesem yine sorar. çocuğu şurda yemek yerken ne yiyor diye merak etmez mi insan? gereksiz alınganlık bu bence. orası senin de evin. evde yemek yok diyorsun ama bence karnını doyuracağın bir şey vardır yine de. hadi sana almadı diyelim babanın hiç mi gece karnı acıkmaz? adam çocuğa almasa kendine alır.
yok abartili degil yukarida yazdim baska birine cevap olarak bize gore anormal ama onun icinde bulundugu kosullara gire normalabla bilmiyorum devletten burs alan öğrenciler isteğe bağlı ya kendileri çekiyor ya da idareciler onun adına çekip veriyor parayı. öyle bir durum mudur diye düşündüm ama bence konu fazla abartılı.
Okula yürüyorum. Bazen 5 liralık hamburger alıyorum bazen 4 liralık bide poğaça alıyorum sabah böyle
Babam 5 de yemek yer benle sonra yemez
eski konularina bakarsaniz anlarsiniz
cahil bir aile , bastirilmis bir kiz cocugu , anne baba ayri , anne ruhsal olarak saglikli degil , baba cahilin onde gideni
kimliginden , cinsiyetinden utanan saf bir kiz
bize anormal geliyor kendi kosullarimizda ama onun yasadigi ve buyudugu ortamda boyle olmasi cok normal
haklisin tatlim ama bu kiz saf , ruhsal olarak da iyi degil , ciddi anlamda destege ihtiyaci var ama bunu gorecek akli basinda bir yetiskin yok etrafinda maalesefKatılıyorum, anne baba boşanmış çocuğu ellerinde oyuncak etmişler. Kızımızın da ruhsal durumunu pek iyi görmüyorum, ilgiyi başka yerlerde yanlış şekillerde arıyor, kolay alınganlık gösteriyor. Elimden bir şey gelebilse keşke ama biraz da kendisinde bitiyor. Sonsuza kadar başkalarına bağımlı yaşayamaz. Bir yerde hepimiz yalnızız ve kendi başımızın çaresine bakmak zorundayız.
eski konularina bakarsaniz anlarsiniz
cahil bir aile , bastirilmis bir kiz cocugu , anne baba ayri , anne ruhsal olarak saglikli degil , baba cahilin onde gideni
kimliginden , cinsiyetinden utanan saf bir kiz
bize anormal geliyor kendi kosullarimizda ama onun yasadigi ve buyudugu ortamda boyle olmasi cok normal
ya evet hiçbir girişimde bulunmamış ki
dese ki ben mutfağa gittim babam yemek yerken gördü kızdı beni dövdü falan diyeceğiz adam sayko manyak
ama adam mutfağa gidip bakmış diye alındım da alındım
ya alın ama aç kalma yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?