geçmişi umrunda olmamak öyle birşey değil, şöyle birşey: ee nasıldı önceki ilişkin? neden bitti? bakayım kimmiş fotoğrafı varmı? sen ne güzel çıkmışsın burada... böyle ilgilenilmez geçmişle. tam tersine son derece ilgiliymiş bence kocan senin geçmişinle.
o fotoğraf da unutulmamıştır, içinden atmak gelmemiştir, eski sevgilini sevdiğinden değil, insan bazen hoş anılarını saklamak ister, kendisini kendisi yapan şeylerdir böyle ilişkiler anılar, sevgilin herşeyini paylaştığın insandır sonuçta. saklamanda bir sakınca yoktu. tabii kocan buna alınabilir, sen de belki bulsan üzülürdün, ama kimse kimsenin ilk göz ağrısı olmak zorunda değil. fotoğraf olmasa anısı vardır birilerinin herkesin aklında. insanız sonuçta.
kocan bunları göremiyordur muhtemelen, tipik aslında anlayışlıyımdır ama erkeklik gururum da var ondan arada kalır sinirlenir hamile eşimi yok yere üzerim erkeği. bencillik başka birşey değil. madem böyle birini seviyorsun huyuna gideceksin, fotoğrafları gerçekten atacaksın, sanki geçmişin yokmuş gibi yaşayacaksın onunla. o da ayrı yazık ama seçimini yapmışsın.
barışırsınız nasılsa. barışmazsanız da çocuğun için çok kafana takma, sallama dik dur sakin ol, ilerde seni her halinle, geçmişinle geleceğinle kabul edecek birini bulursun.
bu hikayede en tehlikeli gördüğüm yan ise alkol meselesi. alkol almakta beis görmem asla, ben de kullanırım. ama alkollülük kisvesi altında her istediğimi söylerim doğru düzgün iletişim kurmadan pasif agresif karşımdaki kadına boşanma imalarıyla huzursuz eder şantaj yaparımın kabul edilebilir bir yanı yok. o konuda alttan almazdım ben olsam. dürüst ve samimi şekilde sakince konuşmaya çalışırdım.