• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kovuldum

Sizi kovduğu yeri bulmak için yazıyı bir kaç kez okudum.Ama bulamadım.Kendiniz çıkıp gitmissiniz.Son mesajda da yazmışsınız zaten,eşiniz size ben kovmadim kendin gittin demiş.Neden yalan söylüyorsunuz? Başlık eşim evden kovdu ama kovulma yok.Bu benim için önemli bir ayrıntı.Geri kalan konularda yorum yapmak istemedim.

Ne kadar acimasizca bir cevap. Bu kadın kötü yola mı düşmüş bir fotograftan yaptiginiz cikarim bu mu? Bu kadar çirkin düşünceli olmayalim ya.
biraz empati yapmak lazım bu konuda diye düşünüyorum aynı şeyi eşlerimiz yapsa bizden telefon saklasa ve eski sevgilisiyle resmini evde bulsak ne düşünürüz, ben kendi adıma çıldırırım, şahsen eşimin geçmişi beni zerre ilgilendirmez ama evde eski sevgilisinin resmini bulsam burnundan fitil fitil getiririm.

biraz empati yapmak lazım bu konuda diye düşünüyorum aynı şeyi eşlerimiz yapsa bizden telefon saklasa ve eski sevgilisiyle resmini evde bulsak ne düşünürüz, ben kendi adıma çıldırırım, şahsen eşimin geçmişi beni zerre ilgilendirmez ama evde eski sevgilisinin resmini bulsam burnundan fitil fitil getiririm.

Telefon saklamak ne demek orasını anlamadım. Telefon kişinin şahsına özel bir eşyasıdır, bir başkasının bu kişi kim olursa olsun telefon karıştırması büyük saygısızlık ve hadsizlik. Kişi telefon saklamamalı evet çünkü telefon saklanması gereken bir şey değil karşı taraf bunun özel bir eşya olduğunun bilincinde olmalı.

Ben kendi adıma eşimin eski sevgilisinin resmini kabak gibi ortada olan bir albümün içinde görsem unuttuğunu anlarım. Kendimden eminsem, eşimden eminsem hiç umrumda olmaz.

Buna ek olarak geçmişi ilgilendirmez dedikten sonra telefon karıştırmak, bir şey bulmaya çalışmak, evdeki eşyaları didiklemek riyakarlık.

Keşke o resim evinize hiç girmeseymiş. Burada kocamla eski sevgilisinin resmini buldum deseydi biri adamı linç ederdik. Dinleseydi sizi keşke ama tabikide.

Eski esim evlendigimizde annesinin evinden kendi sahsi esyalarini evimize getirdiginde gelenlerin icinde fotograf albumu vardi ve o albumun icinde eski sevgilisiyle fotografi cikti. Ben sorun etmedim cunku benden once yillar once olan birseydi. Albumun icinde gelmis. Onun gecmisini degistiremem. O da hala ona karsi birsey hissetse idi onunla evlenirdi, benimle degil. Ha eski sevgiliye karsi hala birsey hissettigini sezse idim zaten evlenmezdim. Bu arada biz bosandik. Benim de fotograflarim hala duruyormus. Bende de onun fotograflari duruyor. Ben atmadim oglum babasinin fotograflarini gormek isterse diye. Biz gorusmuyoruz bu arada. Onemli olan icinden sokup aymak.

dogru anlamak ıcın soruyorum
kocanız eskı esyalarınızın arasında eskı sevgılınızın resmını bulmus, bunu ıcınde tutmus
sonra bırgun arkadasınızla yazısmanıza bakmak ıstedı sızde gostermek ıstemeyınce tartıstı sıze resmı mı cıkardı gosterdı yanı kocanızla kotu olmak pahasına yazısmanızı mı sakladınız

bır yerde arkadasımla yazısmamı okumasını ıstemedım demıssınız de dogru anlamak ıcın soruyorum

ıkınızdede hata var aslında
esınız yargısız anlamadan emın olmadan ınfaz yapmıs
sızde ondan bırseyler saklıyor gıbı davranıp ustune de evden cıkmıs gıtmıssınız

konusarak anlasabılecegınız bırsey halbukı
o alkollu sız hamıle hormonu

ıkınızınde fevrı cıkısı olmus ıkınızde hem hatalı hem aynı anda haklısınız bence uzatmayın öpüşün barışın hadi

Dikkatsizliğim yüzünden gördüğüm muamele beni çok üzdü .bütün gece ağladım .biz bi yuva kurmuşuz .bana hiç mi güvenmiyor diye .sabah da ben kendim aradım hiç mi merak etmedin beni diye .çektin gittin ben git demedim gel dedi .geldim konuştuk .makul konuştu bu konuyu kapatıyorum dedi bilmiyorum ne derece kapattı .ben nasıl davranacağımı bilmiyorum .haklı olduğunu söyledim .üstüne gidip suçlu psikolojisine girmek istemiyorum .ama benden uzaklaşır diye çok korkuyorum
Evden çekip gitmeyp biraz sakinleşmeyi bekleşip konuşsaymışsınız bunları yaşamayacaktınız

Ayrıca eşiniz sizi evden kovmamış başlığa öyle yazp eşinize nafretler kusmamızı neden sağlıdğınızı merak ettim..

Ortak yaşadığınız eve eski sevgilinin fotoğrafını getirmekle hata yapmışsın keşke daha dikkatli ve titiz bir şekilde eski fotoğraflar mektup vs gibi eşyaları karıştırıp eve koysaydın. Olan olmuş isteyerek saklamamışsın belki orda olduğunu bile unutmuşsundur. İlk başta herkes sinirlenir ama ortam sakinleşince güzel bir dille kendini ifade etseydin keşke evden gitmeseydin veya o evden gitmeni istemeseydi. Bence üstünden birkaç gün geçince evine git kocanla konuş tek tek izah et. Yine seni anlamazsa dinlemek istemezse o zaman evi terk edersin.

Bosanma derecesinde bi sorun göremedim ben. Eski sevgilinle fotografını gösterip "burada çok güzel çıkmışsınız" falan dese daha mı iyiydi?😋 Kıskanması normal bi durum. Ama sana cevap hakkı vermemesi, söylediklerıne inanmaması ileride de sorunlu dönüşleri beraberinde getirmez umarım.

geçmişi umrunda olmamak öyle birşey değil, şöyle birşey: ee nasıldı önceki ilişkin? neden bitti? bakayım kimmiş fotoğrafı varmı? sen ne güzel çıkmışsın burada... böyle ilgilenilmez geçmişle. tam tersine son derece ilgiliymiş bence kocan senin geçmişinle.
o fotoğraf da unutulmamıştır, içinden atmak gelmemiştir, eski sevgilini sevdiğinden değil, insan bazen hoş anılarını saklamak ister, kendisini kendisi yapan şeylerdir böyle ilişkiler anılar, sevgilin herşeyini paylaştığın insandır sonuçta. saklamanda bir sakınca yoktu. tabii kocan buna alınabilir, sen de belki bulsan üzülürdün, ama kimse kimsenin ilk göz ağrısı olmak zorunda değil. fotoğraf olmasa anısı vardır birilerinin herkesin aklında. insanız sonuçta.
kocan bunları göremiyordur muhtemelen, tipik aslında anlayışlıyımdır ama erkeklik gururum da var ondan arada kalır sinirlenir hamile eşimi yok yere üzerim erkeği. bencillik başka birşey değil. madem böyle birini seviyorsun huyuna gideceksin, fotoğrafları gerçekten atacaksın, sanki geçmişin yokmuş gibi yaşayacaksın onunla. o da ayrı yazık ama seçimini yapmışsın.
barışırsınız nasılsa. barışmazsanız da çocuğun için çok kafana takma, sallama dik dur sakin ol, ilerde seni her halinle, geçmişinle geleceğinle kabul edecek birini bulursun.
bu hikayede en tehlikeli gördüğüm yan ise alkol meselesi. alkol almakta beis görmem asla, ben de kullanırım. ama alkollülük kisvesi altında her istediğimi söylerim doğru düzgün iletişim kurmadan pasif agresif karşımdaki kadına boşanma imalarıyla huzursuz eder şantaj yaparımın kabul edilebilir bir yanı yok. o konuda alttan almazdım ben olsam. dürüst ve samimi şekilde sakince konuşmaya çalışırdım.

4 aylık hamileyim .eşimle çok severek evlendik.evliliğimiz de de hiç bi sorun yoktu .ta ki bu gece ye kadar .evlenmeden önce uzun süreli bi ilişkim oldu.eşimde bunu biliyordu .beni ilgilendirmez geçmişin dedi vs konuyu hiç açmadı.sonra bi gün telefonumu kurcalamak istedi bi kız arkadaşımla olan yazışmalarımız vardı okumasını istemedim .telefonumu karıştırma dedim .kıllandım vs dedi.aradan çok uzun zaman geçti .ben evde değilken benim eşyalarımı karıştırmış.bi foto albümü vardı onların içinde eski sevgilimle olan bi fotoğrafımız kalmış ben eve getirmeden önce tek tek bakmış kesip atmıştım .biraz da alkollü bi şekilde eve gelip doğumdan sonra görüşürüz vs dedi.ne diyosun deyince de çıkardı resmî gösterdi .ne kadar söylediysem de inandıramadım .saklıyorsun diyor .saklasam evde mi saklarım.bu evde tek varlığın çocuk yüzünden dedi .çok ağırıma gitti bugün işe gidecek olmama rağmen evden saat 1 de çıktım arabaya binip bi otele geldim saatlerdir ağlıyorum .ne aradı ne sordu.ben kocamı seviyorum ayrılmak istemiyorum.ne yapmam gerek bilmiyorum .lütfen yardım edin biri fikir versin bana
Sizin için demiyorum ama umarım kadınlar okur sizin şu an yaşadığınızı. Erkekler böyle işte sizin hamile olduğunuzu dahi düşünmez. Dinlemez bile.
Burada adamlar aldatıyor daha çocuğum var ne yapayım diye mesajlar geliyor.Açıklama yapması için kadınlar yalvarıyor. Evlilik terapisti falan filan. Adamlar en ufak ibarede kapıya koyuyor.

Siz en güzeli bir mesaj yazın herşeyi anlatın. Sonrası için yapacak bişey yok. Çünkü kısmen adam haklı şüphe bir kere düştü içine. Siz yaşasaydınız muhtemelen afedersiniz ama erkekler böyle durumlarda affedici değiller. Çünkü bu tarz şeyleri kadınlar yapamaz maalesef buna kadınlarımız alıştırdı onları.

Eşinizin kısmen haklı olmasi sizi kapıya koymasını gerektirmezdi,kendisi eve gelmeyebilirdi,belki sakinlesince sizin 4 aylık hamile olduğunuzu idrak edebilecektir,kolaylıklar diliyorum

Back
X