- 2 Ekim 2018
- 318
- 193
- 18
- 30
- Konu Sahibi Prensescann
-
Guzellik seninki alti aylikmis ama 30 yasinda evli barkli coluklu cocuklu ogluna telefon acip babasini kotulemek dogrumu kaldi ki konu sahibinin soyledigine gore onemli de degil benim annem bize anlatmaz kuzularim stres yapio uzulmesin diye ayrica ne yaparsaniz yapin o sorun konu sahibesinede yansir ve elbetteki annesinde kopmasin arasin sorsun ama suyunuda cikarmasin (iki erkek evlat annesiyim )Valla benim evladım en büyük sırdaşım. Şu an 6 aylık ama ona her şeyimi anlatıyorum bir saniye bile ayrı kalmıyoruz. Böyle alışmışlar ne istiyorsunuz anlamadım? Kadın birden evladından mı kopsun? Benim sorunum olsa ben de anlatırım, sizin karı koca ilişkinizi etkilemiyorsa karışmaya hakkınız yok.
Neden bu kadar dert edindiniz anlamadım?
Belki kadın anlatarak rahatlıyor?
Bazı analar mağdurumda magdurum diye büyütüyor çocuklarınıArkadaşlar
Bazı analar var ki sanki evladı onun acısını dinleyip onun acısı kadar acı çekip anası mutlu olduğu kadar mutlu olmak zorunda zihniyetindeler
Evdeki eşi ile eşinin ailesi ile ve diğer tüm insanlar ile olan sıkıntılarını onu dinleyecek ona esir olacak bir evladı ile en ince ayrıntısına kadar paylaşıyor
Paylaşamazsa trip atıyor
İşte bunu en net gördüğüm eşim ve annesi
Annesi yıllarca eşi ile anlaşamamış bi MELEK!!
Babası be babasını ailesi de CANAVAR !!! Eşim yıllarca aynı şeyleri dinleyerek yaşayarak büyümüş, o evde eşim Seçilmiş acıların çocuğu
Bir evlat bunu Hakeder mi arkadaşlar
Eşimle ailesi halkında me zaman konuşsak hep sorun hep kavga hep stres hep huzursuzluk hep anası mağdur ( asla değil )
Eşimden tek duyduğum bunlar
Anası sürekli babasını şikayet ediyor eşime ,
En son bugün eşimle konuluyoruz
Sabah annemle konuştuk eve ekıyamet kopmuş bilmem ne ? Konu öyle basit öyle saçma , kıyamet falan da değil !! Annesi sürekli anlatıyor telde ,
En son dedim eşime aenşn moralim bozulmuyor mu sürekli Bu tarz şeyler dinlemekten dedim
Ben alışırım zaten olayların içindeyim falan dedi( anasına laf Yok !)
Sizin fikriniz nedir
Evladınız bu denli iliğine kadar sisin sorunlarınızla meşgul olmak zorunda mı ?
Arkadaşlar
Bazı analar var ki sanki evladı onun acısını dinleyip onun acısı kadar acı çekip anası mutlu olduğu kadar mutlu olmak zorunda zihniyetindeler
Evdeki eşi ile eşinin ailesi ile ve diğer tüm insanlar ile olan sıkıntılarını onu dinleyecek ona esir olacak bir evladı ile en ince ayrıntısına kadar paylaşıyor
Paylaşamazsa trip atıyor
İşte bunu en net gördüğüm eşim ve annesi
Annesi yıllarca eşi ile anlaşamamış bi MELEK!!
Babası be babasını ailesi de CANAVAR !!! Eşim yıllarca aynı şeyleri dinleyerek yaşayarak büyümüş, o evde eşim Seçilmiş acıların çocuğu
Bir evlat bunu Hakeder mi arkadaşlar
Eşimle ailesi halkında me zaman konuşsak hep sorun hep kavga hep stres hep huzursuzluk hep anası mağdur ( asla değil )
Eşimden tek duyduğum bunlar
Anası sürekli babasını şikayet ediyor eşime ,
En son bugün eşimle konuluyoruz
Sabah annemle konuştuk eve ekıyamet kopmuş bilmem ne ? Konu öyle basit öyle saçma , kıyamet falan da değil !! Annesi sürekli anlatıyor telde ,
En son dedim eşime aenşn moralim bozulmuyor mu sürekli Bu tarz şeyler dinlemekten dedim
Ben alışırım zaten olayların içindeyim falan dedi( anasına laf Yok !)
Sizin fikriniz nedir
Evladınız bu denli iliğine kadar sisin sorunlarınızla meşgul olmak zorunda mı ?
Vallahi ben de anlamadım,gündüz yoğunluktan yazamadım fakat yorumları okudum.Herkesin de pek bir empati yapası gelmiş.O buralarda şikayet edilen bağımlı adamların arkası kesilmeyecek anlaşılanSizi o kadar iyi anladim ki cok haklisiniz.cocugumuz olmuyor bizim de belli sikintilarimiz var demissiniz .belki esiniz onun dertlerinden kendi ailesinin sikintilarina gereken onemi bile vermiyor.herkes anne kiminle paylassin demis ama bir cocuk kesinlikle bir annenin dert ortagi degildir.ozellikle bu konularda.cunku diger taraftaki de babasi.bir de kucuk yasta anlatıyormuş diyorsunuz .evet var boyle anneler ve cocuklarina ne kadar zarar verdiginin farkinda degiller.malesef siz ne derseniz deyin esiniz anlamayacak cunku o yillardir alismis bu duzene
Evet deg8l mi .bu dert paylasilacagina buyur cunku cocugu uzer daha cok.Vallahi ben de anlamadım,gündüz yoğunluktan yazamadım fakat yorumları okudum.Herkesin de pek bir empati yapası gelmiş.O buralarda şikayet edilen bağımlı adamların arkası kesilmeyecek anlaşılan
Ya benim eşimle sorunlarımdan çocuğuma ne?
Çocuklarım artık dertleşilecek yaşta,dertleşiyorum da evet,fakat onların kendilerince önemli olan sorunlarını.
Ben onları benim dertlerimi dinlesin,bunalsın,babasına olumsuz duygular beslesin diye mi doğurdum?
Aksine eşim için olumsuz bir şey söylemem haklı bile olsam,çünki az sonra ben eşimle gülüp konuşurum fakat çocuklar bunu içinde taşır.
Dert paylaşılır da cılkı çıkmadan
Hay ağzını öpeyim cidden. Ya bir anne çıkıp ben çocuğum için en iyisini bilirim diyor ve konu orda kilit herkes kutsanmış kişi gibi bi daha bişey diyemiyorlar bu da annelerin yeni savunma mekanizması. Ben de anneyim tabi ki herkes bişeyler söylüyor herkesi dinlerim herkesi hiç kimseyi terslemem ve eve gittiğimde araştırıp bakar (doktoruma sorarım eğer sağlıkla ilgiliyse) sonra karar veririm yanlış mı doğru mu söylüyor. Doğru bildiğim çok yanlışlar da oldu böylece yanlış bildiğim doğrular da ve bazılarına minnettar oldum. Bir arkadaşım 4 aylık bebeğinden bazen hiç uyumuyor akşama kadar diye dert yandı ben de naçizane dedim ki bak daha çok küçük sana söyle şöyle bir sayfayı tavsiye ederim orayı takip et müsait zamanlarında oku kafana yatarsa uygularsın vay efendim benim bebeğimin uyku sorunu yok ki ben de dedim e sallıyorsun el kadar bebeyi işte bu dediğim sayfada sallamadan uyutmanın yöntemlerini anlatıyor bu başladı herkes kendi çocuğuna baksın her anne çocuğu için en doğrusunu bilir al konu kilit. Peki soruyorum her anne çocuğu için en doğrusunu bilirse bu hareketlerini, saygısını, terbiyesini beğenmediğimiz çocukları hangi anneler büyüttü ki. Her yetişkin mi çok iyi, çok bilgili, çok kültürlü eee hepimizi bizim için en iyisini düşünen annelerimiz yetiştirdi. Yahu bilim bile 10 sene önceki doğrusunun 10 sene sonra arkasında duramıyor ne en doğrusu hepimiz sağdan soldan duyduğumuzu uyguluyoruz işte neyin egosu?Bu anneler babalar en iyisini bilir " anne çocuğu için en iyisini düşünür " masalı da cidden sıktı. Herkes dünya görgüsü, eğitimi, umutları, gelecek tasavvuru oranında kendince " kendi çocuğu için en iyisini" düşündüğünü sanır. Ama belki iyi tezahürü sorunludur, belki kendisinin iyi gördüğü şey aslında uzun vadede iyi değildir ve çocuklarının yararına hiç değildir, insan anne olunca eksiklikleri, öngörüsüzklükleri, yeri gelir cehaletleri falan dolmuyor. Doğum öncesi kadın neyse onun çocuklusu oluyor.
Teyzemin yaşadığı şehirde 70lerde köylerinde okul yok. Yatılı bölge okulları var ve ilkokula giden çocuğu oraya vermek zorunda herkes ama teyzem " ben kör mü olmuşum çocuğu oraya vereyim öksüz yetim gibi yurtta kalsın" diyerek kuzenleri okula yollamıyor. Kırk elli yıl sonraki sonuç : eğitimsiz, niteliksiz kocaları tarafından ezilen kız çocukları ve ağır işlerde çalışmaktan nevri dönmüş oğullar.
Kimisi ortalığa kusarak rahatlar,insanları çöp tenekesine döndürür,ben sizi anladım.Olay basit bir dertleşme sorun çözme falan değil
Olay kendi mutsuzluğunu dibine kadar oğluna enjekte etmek
100000 kere katılıyorum,aynen,kafamızı gözümüzü çarpa çarpa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz,Allah yarın bir gün "keşke"dedirtmesin,tek duam buHay ağzını öpeyim cidden. Ya bir anne çıkıp ben çocuğum için en iyisini bilirim diyor ve konu orda kilit herkes kutsanmış kişi gibi bi daha bişey diyemiyorlar bu da annelerin yeni savunma mekanizması. Ben de anneyim tabi ki herkes bişeyler söylüyor herkesi dinlerim herkesi hiç kimseyi terslemem ve eve gittiğimde araştırıp bakar (doktoruma sorarım eğer sağlıkla ilgiliyse) sonra karar veririm yanlış mı doğru mu söylüyor. Doğru bildiğim çok yanlışlar da oldu böylece yanlış bildiğim doğrular da ve bazılarına minnettar oldum. Bir arkadaşım 4 aylık bebeğinden bazen hiç uyumuyor akşama kadar diye dert yandı ben de naçizane dedim ki bak daha çok küçük sana söyle şöyle bir sayfayı tavsiye ederim orayı takip et müsait zamanlarında oku kafana yatarsa uygularsın vay efendim benim bebeğimin uyku sorunu yok ki ben de dedim e sallıyorsun el kadar bebeyi işte bu dediğim sayfada sallamadan uyutmanın yöntemlerini anlatıyor bu başladı herkes kendi çocuğuna baksın her anne çocuğu için en doğrusunu bilir al konu kilit. Peki soruyorum her anne çocuğu için en doğrusunu bilirse bu hareketlerini, saygısını, terbiyesini beğenmediğimiz çocukları hangi anneler büyüttü ki. Her yetişkin mi çok iyi, çok bilgili, çok kültürlü eee hepimizi bizim için en iyisini düşünen annelerimiz yetiştirdi. Yahu bilim bile 10 sene önceki doğrusunun 10 sene sonra arkasında duramıyor ne en doğrusu hepimiz sağdan soldan duyduğumuzu uyguluyoruz işte neyin egosu?
AyyAnne-kız, Anne-oğul dertleşebilir, onlar bu durumdan rahatsız değilse gelin veya damadın bundan rahatsız olmaması gerekir ama devamlı baban şöyle, babaannen böyle, yengen kötü, amcan beter, ömrümü çürüttüler, beni bitirdiler, hakkımı helal etmiyorum, mezarlarında ters dönsünler gibi hem anlatanın hem dinleyenin içini tüketen negatif enerjiyle yaşam enerjisini yok eden söylenmeleri anlamıyorum, o kadar dertliyseler boşansınlar, en etkilenmiyorum diyen evlat bile etkilenir.
:)))AyyMune iyi demişsin,vallahi benim bile hayat ışığım söndü buradan:))
duzelteyim, babalar en iyisini bilir diye bisey yok, analar bilir yanlizca
Ben öyleleriyle konuşurken kendim çöp tenekesi gibi hissediyorum,adeta çöpleri kafamdan aşağı döküp gidiyor:)))
Normal, ara sıra olan dertleşmeye diyecek lafım yok ama kimisi ciddi manada hayat enerjisini yok ediyor insanın, sürekli dert yanan, hayatından memnun olmayan ama değiştirmek içinde birşey yapmayan insanları dinlemek gücümü tüketiyor benim, bunu annem bile yapsa öyle hissederim, hiç derdin olmaz diye birşey yok ama kimisine selam veriyorsun veya telefon açıyorsun ya devamlı eşinden şikayet ediyor her konuşmanda ya da devamlı hasta, sesi hep nazlı nazlı, vallahi konuşasım gelmiyor öyleleriyle.
Tamam anneler çocuklarıyla dertleşsin de ama çocuklarının da içini çürütmeden, temcit pilavı gibi her an ah kayınvalidem gençliğimde bana şunu demişti, ah kocam evlendiğimiz gün bunu yapmıştı diye geçmişi didiklemenin ve bunlarla çocukları boğmanın anlamı yok, erişkinde olsa herşey çocuklara aktarılmaz, kutsanmışlıktan bahsedilmiş, kendime bakıyorum anayım ya, hiçbir kutsallık göremiyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?