Evlatlarının iliğini sömüren analar

Guzellik seninki alti aylikmis ama 30 yasinda evli barkli coluklu cocuklu ogluna telefon acip babasini kotulemek dogrumu kaldi ki konu sahibinin soyledigine gore onemli de degil benim annem bize anlatmaz kuzularim stres yapio uzulmesin diye ayrica ne yaparsaniz yapin o sorun konu sahibesinede yansir ve elbetteki annesinde kopmasin arasin sorsun ama suyunuda cikarmasin (iki erkek evlat annesiyim )

Valla benim annemde aynı,babamla kavga yaparlar annem babamı anlatır babamda annemi.sorsan ikisi de haklı ve birbirlerine beddua etmeleri,küfürleri vs var

Küçüklüğüm sürekli babaannemlerin annemi bize doldurmasıyla geçti,evde annem de babamı bize kötülerdi ve babama karşı kinle büyüdük,annemi çocukluğumda hep gözü yaşlı ağlarken hatırlıyorum

En sonunda boşandılar ama annem yine yüzü asık,babamla ilgili birşey olduğunda başlıyor hakaret edici konuşmaya,o kadar bıktık ki artık dinlemek istemiyorum

Babamla ilgili hakaret edici konuşmaya başlayınca ben kapatıyorum deyip kapatıyorum,sinir sistemim çok yıpranıyor
Yıllardır anneme destek oldum dinledim,onun mutlu olması için elimden geleni yaptım,zaten babamdan yüzü gülmedi bari ben destek olayım dedim

Yıllarca çekti tamam haklı da ama boşanmak istedi ve boşandı bu saatten sonra hakaret etmelerini kaldıramıyorum

Üzüldüğümü de etkilendiğimi biliyor,sağlığım bozulmaya başladı,evde eşim beni sürekli ağlarken görüyor

Bir anne baba bu kadar kavganın içine çocuklarını katmamalı,anne de babada ayrılıyor yoluna bakıyor,geriye annenin babayı doldurmasıyla babadan soğuyan çocuklar kalıyor

Bazı analar mağdurumda magdurum diye büyütüyor çocuklarını
Özelliklede erkekleri sonra anası yüzde yüz haksız olsa bile annesini koruyan erkekler oluşuyor
İşin zor ince ince işlemiş annesi onu ah anam gariban anam demeye devam edecel

kayınvalideye hak verip de kadını çemkirenleri de ben anlamıyorum. sürekli dert dinlemek ayrı dertleşmek ayrı. burda adam her gün der dinliyor ki o dert de babası! bi insan küçüklüğünden beri dırdır dinlemek zorunda mı?adam öğrenilmiş çaresizlik gibi ben alışığım diyor ama bu psikolojik olarak hiç kolay bi durum değil. dediğim gibi dertleşmek farklı... biz de annemle birbirimize kocalarımızı şikayet ederiz ama bu tek taraflı ve sürekli hale gelirse can sıkıcı olur. zaten konu sahibinin kendisi de yeterince dertliymiş.
konu sahibine de şunu söylemek istiyorum ki bu anlattığınız durum normal değil ama sizin bunu değiştirme imkanınız yok. o yüzden bir de siz eşinizi daraltmayın bu konuda. inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz bebeğinize sağlıkla

Ben sizi çok iyi anladım.

Tabi ki annemizin derdi bizim derdimiz ama konunun sahibin anlattığı başka bir durum.

Var boyleleri, çocuğunun duygularini asiri drrecede somuren, babasına düşman eden, sadece kendisine kole olsun isteyen, sadece onun dediklerini yapsın, ona paravan olsun. Cocugunun ustunden geçinen.

Çok iyi anladım ben sizi.

İcten ice esinizde annesine kiziyordur, ama öyle bir vicdan vardir ki onda, bu dusuncesi kendini cezalandirir. Çünkü buna itilmiştir.

Sizi o kadar iyi anladim ki cok haklisiniz.cocugumuz olmuyor bizim de belli sikintilarimiz var demissiniz .belki esiniz onun dertlerinden kendi ailesinin sikintilarina gereken onemi bile vermiyor.herkes anne kiminle paylassin demis ama bir cocuk kesinlikle bir annenin dert ortagi degildir.ozellikle bu konularda.cunku diger taraftaki de babasi.bir de kucuk yasta anlatıyormuş diyorsunuz .evet var boyle anneler ve cocuklarina ne kadar zarar verdiginin farkinda degiller.malesef siz ne derseniz deyin esiniz anlamayacak cunku o yillardir alismis bu duzene

Eşimin babasının ailesi canavarmış gibi bahsediyor kayinvalidem(!) diyorsun peki şuan senin yaptığın Ne? Senle kocanın arasını etkilemiyorsa onların arasında ki ilişki seni bağlamaz. Benimde oğlum var. Kendimce olan sorunlarımı çocuğumla paylasamicaksam kiminle paylaşıcam? Aman gelin hanım kızar diye düşünmem açıkçası. Herkes yerini bilmeli bence.

Vallahi ben de anlamadım,gündüz yoğunluktan yazamadım fakat yorumları okudum.Herkesin de pek bir empati yapası gelmiş.O buralarda şikayet edilen bağımlı adamların arkası kesilmeyecek anlaşılan
Ya benim eşimle sorunlarımdan çocuğuma ne?
Çocuklarım artık dertleşilecek yaşta,dertleşiyorum da evet,fakat onların kendilerince önemli olan sorunlarını.
Ben onları benim dertlerimi dinlesin,bunalsın,babasına olumsuz duygular beslesin diye mi doğurdum?
Aksine eşim için olumsuz bir şey söylemem haklı bile olsam,çünki az sonra ben eşimle gülüp konuşurum fakat çocuklar bunu içinde taşır.
Dert paylaşılır da cılkı çıkmadan

Evet deg8l mi .bu dert paylasilacagina buyur cunku cocugu uzer daha cok.

Hay ağzını öpeyim cidden. Ya bir anne çıkıp ben çocuğum için en iyisini bilirim diyor ve konu orda kilit herkes kutsanmış kişi gibi bi daha bişey diyemiyorlar bu da annelerin yeni savunma mekanizması. Ben de anneyim tabi ki herkes bişeyler söylüyor herkesi dinlerim herkesi hiç kimseyi terslemem ve eve gittiğimde araştırıp bakar (doktoruma sorarım eğer sağlıkla ilgiliyse) sonra karar veririm yanlış mı doğru mu söylüyor. Doğru bildiğim çok yanlışlar da oldu böylece yanlış bildiğim doğrular da ve bazılarına minnettar oldum. Bir arkadaşım 4 aylık bebeğinden bazen hiç uyumuyor akşama kadar diye dert yandı ben de naçizane dedim ki bak daha çok küçük sana söyle şöyle bir sayfayı tavsiye ederim orayı takip et müsait zamanlarında oku kafana yatarsa uygularsın vay efendim benim bebeğimin uyku sorunu yok ki ben de dedim e sallıyorsun el kadar bebeyi işte bu dediğim sayfada sallamadan uyutmanın yöntemlerini anlatıyor bu başladı herkes kendi çocuğuna baksın her anne çocuğu için en doğrusunu bilir al konu kilit. Peki soruyorum her anne çocuğu için en doğrusunu bilirse bu hareketlerini, saygısını, terbiyesini beğenmediğimiz çocukları hangi anneler büyüttü ki. Her yetişkin mi çok iyi, çok bilgili, çok kültürlü eee hepimizi bizim için en iyisini düşünen annelerimiz yetiştirdi. Yahu bilim bile 10 sene önceki doğrusunun 10 sene sonra arkasında duramıyor ne en doğrusu hepimiz sağdan soldan duyduğumuzu uyguluyoruz işte neyin egosu?

ben de anneyim, aileden biri beni uzmusse ve bunu birine anlatacaksam 6 yasindaki kizimin yaninda anlatmam, uzulmesin ve onlara tepkili olmasin diye..babasi hakkinda elestiri yapmam baba figuru bozulmasin diye, cunku cocuklar annelerinden cok etkilenir ve bunu kullanan anne coktur. kutsallik falan hikaye.

100000 kere katılıyorum,aynen,kafamızı gözümüzü çarpa çarpa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz,Allah yarın bir gün "keşke"dedirtmesin,tek duam bu

Ayy Mune iyi demişsin,vallahi benim bile hayat ışığım söndü buradan:))

Ayy Mune iyi demişsin,vallahi benim bile hayat ışığım söndü buradan:))
:)))
Normal, ara sıra olan dertleşmeye diyecek lafım yok ama kimisi ciddi manada hayat enerjisini yok ediyor insanın, sürekli dert yanan, hayatından memnun olmayan ama değiştirmek içinde birşey yapmayan insanları dinlemek gücümü tüketiyor benim, bunu annem bile yapsa öyle hissederim, hiç derdin olmaz diye birşey yok ama kimisine selam veriyorsun veya telefon açıyorsun ya devamlı eşinden şikayet ediyor her konuşmanda ya da devamlı hasta, sesi hep nazlı nazlı, vallahi konuşasım gelmiyor öyleleriyle.

Tamam anneler çocuklarıyla dertleşsin de ama çocuklarının da içini çürütmeden, temcit pilavı gibi her an ah kayınvalidem gençliğimde bana şunu demişti, ah kocam evlendiğimiz gün bunu yapmıştı diye geçmişi didiklemenin ve bunlarla çocukları boğmanın anlamı yok, erişkinde olsa herşey çocuklara aktarılmaz, kutsanmışlıktan bahsedilmiş, kendime bakıyorum anayım ya, hiçbir kutsallık göremiyorum :))

Ben öyleleriyle konuşurken kendim çöp tenekesi gibi hissediyorum,adeta çöpleri kafamdan aşağı döküp gidiyor
Artık tepkisiz gözlerle sabit bakıyor,"bir çay daha alırmısın" diyorum.
Annelerimiz de dertleşecek tabi ki.
Örneğin daha geçen gün annem babamdan dert yanıyordu.
Tabii ki dinledim,canının sıkkın olmasına da üzüldüm.Fakat biraz da kendi beklentileri yüzünden oluyor bu.Dedim ki "Anne,bu babamın 40 yıllık huyu,değiştirebileceğini mi sanıyorsun artık?Birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmiş olmalıydınız çoktan.Belki bu küçük şey canını sıkıyor ama bak şu şu olumlu özellikleri de var,her işinde yardımcı,hayatını kolaylaştırıyor,biraz da bunları görmelisin"
Bunları çok sık yaşamıyoruz,gerektiği kadar,düşüncemizi de söylüyoruz tabii.
Hem ana hem evlat olarak diyorum ki sorun paylaşılsın evet,fakat çözüm önerileri de dikkate alınsın,bir adım ileri gidilebiliyorsa bunun bir faydası olabilir ancak.Bazen dinlensin o da yeter ama dinleyenin ruhunu esir almadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…