Evlendim cok durgunlastim

Çoğumuz herkes evleniyor diye evleniyoruz. Neden evlenmeliyim, evlenmek istiyor muyum diye sorgulamıyoruz.. Okul bitti, iş tamam, sevgili de var tamam sıra evlenmeye geldi. Gerekliliği hiç düşünülmüyor, sürü psikolojisiyle evleniyoruz.

Geçer. Alışırsın.
Daha da durgunlaşırsın.
Durgunluğa da alışırsın.

Hiç unutmuyorum evlendiğimizin ilk haftalarında pazara uğramıştık eşimle. Evlenmeden önce annemle pazara gitmeye bayılırdım ve birlikte giderdik aklıma geldi ve ben hüngür hüngür ağlamıştım. Bende anneme çok düşkündüm. Evlliliğimin ilk 1 yılı hep annemi özleyerek geçti sürekli ağlıyordum. 10 yıllık sevgililik döneminden sonra evlendim eşimide çok seviyorum düşkündürde bana ama işte anne,aile özlemi, alışkanlıklar vs zor olabiliyo. Birde ben evlenince annem tek kaldı. Hem anneme , hemde bana acayip koymuştu ayrılık. Ki annemle mutlaka haftada 1 görüşürüz , gün içerisinde 100 kez konuşuruz.

Sana tavsiyem ailenin evine az git bu dönem ve hiç kalma.
Hemen misafir ağırlama.. şöyle bir 6 ayı atlat.
Ben çok severek evlendim.. ama evlendiğim gün sanki cenaze çıktı evdeb öyle ağladım.
Balayımı da ağlayarak geçirdim.
Sürekli annemlerde durdum... Durmadığım zamanlarda da kuzenimi kardeşlerimi yatıya aldım.
Evime hiç alışamadım her günüm ağlayarak geçiyordu.

Sonra arkadaşım dedi ki gitme bir süre ailenin yanina.. zorda olsa dediğini yaptım 2 hafta gitmedim.
2 hafta sonra 2-3 saat görüm eve geldim.. bir süre böyle yaptım ve bu şekilde anca alıştım.
Şimdi 1 gün annemde kalıyorum evimi düzenimi özlüyorum :)) Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi :))

Sen sen ol dinle beni.. en güzel günlerini ağlayarak mahfetme. Çok sık gitme ailenin evine :)
Hatta evliliğin ilk 6 ayı çok önemli eşinle bir birinizi ev içinde tanıyın pturtun evliliğinizi :)

Tek kiz 1 abim var
Tahmin ettim . Tek kiz olduğunuz için ozellikle annenizle baginiz daha sıkıdır . herkesin yaşadığı bu klasik durumu daha zor atlamanız normal . Canınızı sıkmayın .

Üstelik güzel şeyler yaşamışsınız evinizi almışsınız . Güzel bir tatil gecirmissiniz . Esinizi seviyorsunuz. Ailenize yakınsınız bi sürü artı şey sayabilirim.
Açıkçası benim ilk evlilik zamanına düşündüm çok çok çok ama çok şanslısınız . Ben ilk evlendigim gün eşim gece 12 ye kadar ve diğer günlerin çoğu annesigilde durmayı tercih ettii. Onun annesinin yanından ayrılamamasi yüzünden ben babamgili şehir dışına uğurlamaya yetisemedim düşünün . Halbuki o istediği zaman ailesini görebilir aynı sehirdeyiz ama ben göremiyorum. Yani demem o ki halinize şükredin çok büyük bi sorun yok ortda

Çok abartmışsın. Evlenendin sevdıgın adamla berabersın diye annen babandan kopmuş degılsın. Allah korusun aılen vefatta etmedi. Istedıgın an git gör ama sonra hayatına geri don. Evlılıgı ne kocana zehir et nede kendıne. Belkı öde basladıgında biraz daha normale donersın

Cevremdeki genel kani bu sekilde bu beni umutlandiriyor gercekten

hiç sıkmayın canınızı inanın ki bende çok duygusaldım. çok zorlandım, ailem kalabalık herşeyin tadı onlarla güzel biz evde iki kişiyiz yalnızım diye düşündüyordum. hepsi geçti çok şükür :)

12 dakikalık mesafede aileniz ve yemeden içmeden kesilmişsiniz..
Ya gurbette olsaydınız ne olacaktı haliniz...
Biraz büyüyün ne olur...

Ailenizi geçirememeniz cok aci olmus esinizr olan saygı sevginiz nasıl devam etti acaba insan sogur

Özendim size keşke ben de kendi ailemin yanında bu kadar mutlu olsaydım da kopmak istemeseydim hiç onlardan..
Yeni hayatınıza alışırsınız merak etmeyin eşinizle probleminiz de yokmuş ne güzel

Tavsiyelerini dikkate alicam teşekkür ederim :)

Sizin de zor gecmis allah yardimcimiz olsun

Özendim size keşke ben de kendi ailemin yanında bu kadar mutlu olsaydım da kopmak istemeseydim hiç onlardan..
Yeni hayatınıza alışırsınız merak etmeyin eşinizle probleminiz de yokmuş ne güzel
Ne hayatlar var degil mi kimimiz sinizin gibi kimimiz benim gibi aile ici mutluluk bu durumla paralel galiba

Konuyu da sonunu da okudum hemen gerçekten birebir ayni kendimi gördüm resmen. Sanki ben yazmışım.. uğraşmissiniz link gondererek cok teşekkür ederim

Rica ederim önemli değil. Bu ha deyince değişecek bir durum değil ama kendinizi telkin ederek daha rahat geçirebilirsiniz süreci :)

Şımarıklık olarak değerlendirmeyelim bence. Netice itibariyle herkes içinde bulunduğu koşullara göre değerlendirilmeli.
Sizin öyle bir süreciniz olmuş, hızlı olgunlaşmışsınız. Aynı şeyleri yaşamadı veya aynı olgunluğu gösteremiyor dite şımarıklık ediyor diyemeyiz sanki :)

20 yasini gecmis her birey icin bu denli aile duskunlugu bana sacma geliyor...

Çok abarttığınızı düşünüyorum.
Uzakta olsalar,uzak bir yerde yaşamaya başlasanız anlarım ama 12 dakika diyorsunuz ,6 saat gidip oturdum ona rağmen üzüldüm diyorsunuz bana bu kadarı normal gelmedi.
Zorla,sevmediginiz,istemediğiniz biriyle de evlenmemişsiniz.
Sorun ne o zaman?
Kendinizi biraz zorlayin evinize düzeninize alışmak için. Durumu kabullenmeye çalışın derim.

Zamanla düzelecek inşallah canım normal bir süreç anne baba kardeş ve herşeyden önce yılların alışkanlığı var zamanla alışacaksın ve geçecek.olumsuz yorumları dikkate alma canım.buraya dert açıyorsun bazılar ı anlamadan cevap veriyor.kimse fırça yemek için konu açmıyor burada çözümsüz kaldığı konuda kafasını rahatlatmak bilmediklerini öğrenmek için açıyor bazıları kazma kürek dalıyor maşaallah :))

Ayni seyleri yaşamışız hemen hemen konuyu açmadan önceki durumumdan daha farkli hissediyorum su an iyi ki varsiniz
Olgunlaşma laflarına da fazla takılma canım. Bu sevgiyle ve insanın duygusal yapısıyla alakalı. Kimi insan daha soğukkanlıdır kimi insan aşırı derecede duygusaldır ya da başka etkenler vardır. Zamanla iyice alışacaksın. Annenleri eve yemeğe falan çağır evde aktivite yapmaya çalış.

Inan hic takılmıyorum kendimi içimi biliyorum çünkü. Burda derdimi anlattik ki sizler gibi insanlar yüreğime su serper bellki diye. Fikir ayrılıklari illaki olucaktir. Hayat boyle birsey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…