- Konu Sahibi bayan_stress
-
Tahmin ettim . Tek kiz olduğunuz için ozellikle annenizle baginiz daha sıkıdır . herkesin yaşadığı bu klasik durumu daha zor atlamanız normal . Canınızı sıkmayın .Tek kiz 1 abim var
Cevremdeki genel kani bu sekilde bu beni umutlandiriyor gercekten
Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..
Ailenizi geçirememeniz cok aci olmus esinizr olan saygı sevginiz nasıl devam etti acaba insan sogurTahmin ettim . Tek kiz olduğunuz için ozellikle annenizle baginiz daha sıkıdır . herkesin yaşadığı bu klasik durumu daha zor atlamanız normal . Canınızı sıkmayın .
Üstelik güzel şeyler yaşamışsınız evinizi almışsınız . Güzel bir tatil gecirmissiniz . Esinizi seviyorsunuz. Ailenize yakınsınız bi sürü artı şey sayabilirim.
Açıkçası benim ilk evlilik zamanına düşündüm çok çok çok ama çok şanslısınız . Ben ilk evlendigim gün eşim gece 12 ye kadar ve diğer günlerin çoğu annesigilde durmayı tercih ettii. Onun annesinin yanından ayrılamamasi yüzünden ben babamgili şehir dışına uğurlamaya yetisemedim düşünün . Halbuki o istediği zaman ailesini görebilir aynı sehirdeyiz ama ben göremiyorum. Yani demem o ki halinize şükredin çok büyük bi sorun yok ortda
Özendim size keşke ben de kendi ailemin yanında bu kadar mutlu olsaydım da kopmak istemeseydim hiç onlardan..Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..
Tavsiyelerini dikkate alicam teşekkür ederim :)Sana tavsiyem ailenin evine az git bu dönem ve hiç kalma.
Hemen misafir ağırlama.. şöyle bir 6 ayı atlat.
Ben çok severek evlendim.. ama evlendiğim gün sanki cenaze çıktı evdeb öyle ağladım.
Balayımı da ağlayarak geçirdim.
Sürekli annemlerde durdum... Durmadığım zamanlarda da kuzenimi kardeşlerimi yatıya aldım.
Evime hiç alışamadım her günüm ağlayarak geçiyordu.
Sonra arkadaşım dedi ki gitme bir süre ailenin yanina.. zorda olsa dediğini yaptım 2 hafta gitmedim.
2 hafta sonra 2-3 saat görüm eve geldim.. bir süre böyle yaptım ve bu şekilde anca alıştım.
Şimdi 1 gün annemde kalıyorum evimi düzenimi özlüyorum :)) Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi :))
Sen sen ol dinle beni.. en güzel günlerini ağlayarak mahfetme. Çok sık gitme ailenin evine :)
Hatta evliliğin ilk 6 ayı çok önemli eşinle bir birinizi ev içinde tanıyın pturtun evliliğinizi :)
Soğudum zaten :)Ailenizi geçirememeniz cok aci olmus esinizr olan saygı sevginiz nasıl devam etti acaba insan sogur
Sizin de zor gecmis allah yardimcimiz olsunHiç unutmuyorum evlendiğimizin ilk haftalarında pazara uğramıştık eşimle. Evlenmeden önce annemle pazara gitmeye bayılırdım ve birlikte giderdik aklıma geldi ve ben hüngür hüngür ağlamıştım. Bende anneme çok düşkündüm. Evlliliğimin ilk 1 yılı hep annemi özleyerek geçti sürekli ağlıyordum. 10 yıllık sevgililik döneminden sonra evlendim eşimide çok seviyorum düşkündürde bana ama işte anne,aile özlemi, alışkanlıklar vs zor olabiliyo. Birde ben evlenince annem tek kaldı. Hem anneme , hemde bana acayip koymuştu ayrılık. Ki annemle mutlaka haftada 1 görüşürüz , gün içerisinde 100 kez konuşuruz.
Kacinilmaz son.. cok üzücü gerçektenSoğudum zaten :)
Ne hayatlar var degil mi kimimiz sinizin gibi kimimiz benim gibi aile ici mutluluk bu durumla paralel galibaÖzendim size keşke ben de kendi ailemin yanında bu kadar mutlu olsaydım da kopmak istemeseydim hiç onlardan..
Yeni hayatınıza alışırsınız merak etmeyin eşinizle probleminiz de yokmuş ne güzel
Konuyu da sonunu da okudum hemen gerçekten birebir ayni kendimi gördüm resmen. Sanki ben yazmışım.. uğraşmissiniz link gondererek cok teşekkür ederim
Her kadin ayni seyi yasar demisler. Hayir ben yasamadim. 19 yasinda ailemden ayrildim. Geri kalan zamanda hep tek basima mucadele ettim. Hala da oyle...
Bana bu tarz seyler simariklik geliyor. Neyse azicik olgunlasmayi biraz yalniz kalmayi tadip evlenseydiniz keske...
20 yasini gecmis her birey icin bu denli aile duskunlugu bana sacma geliyor...Rica ederim önemli değil. Bu ha deyince değişecek bir durum değil ama kendinizi telkin ederek daha rahat geçirebilirsiniz süreci :)
Şımarıklık olarak değerlendirmeyelim bence. Netice itibariyle herkes içinde bulunduğu koşullara göre değerlendirilmeli.
Sizin öyle bir süreciniz olmuş, hızlı olgunlaşmışsınız. Aynı şeyleri yaşamadı veya aynı olgunluğu gösteremiyor dite şımarıklık ediyor diyemeyiz sanki :)
Olgunlaşma laflarına da fazla takılma canım. Bu sevgiyle ve insanın duygusal yapısıyla alakalı. Kimi insan daha soğukkanlıdır kimi insan aşırı derecede duygusaldır ya da başka etkenler vardır. Zamanla iyice alışacaksın. Annenleri eve yemeğe falan çağır evde aktivite yapmaya çalış.Ayni seyleri yaşamışız hemen hemen konuyu açmadan önceki durumumdan daha farkli hissediyorum su an iyi ki varsiniz
Inan hic takılmıyorum kendimi içimi biliyorum çünkü. Burda derdimi anlattik ki sizler gibi insanlar yüreğime su serper bellki diye. Fikir ayrılıklari illaki olucaktir. Hayat boyle birseyOlgunlaşma laflarına da fazla takılma canım. Bu sevgiyle ve insanın duygusal yapısıyla alakalı. Kimi insan daha soğukkanlıdır kimi insan aşırı derecede duygusaldır ya da başka etkenler vardır. Zamanla iyice alışacaksın. Annenleri eve yemeğe falan çağır evde aktivite yapmaya çalış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?