Evet onda da öyle . Alkol kadar net gen dizliminde degil daha çok noktasal mutasyonlar şeklinde . O yüzden onun bağımlılık şekli daha çeşitli . Bazıları tamamen bağımlıdır kopamaz bazılar bağımlılık ile keyfilik arasında gider .
Skalası geniş bir şey sigara genetiği
O ponçik:)) koku sinmiş demekki yine deHayır tşörtler kokmuyor. Erkeklerin hepsi temiz bedenlerine giyiyor tşörtleri. Araştırmayı şaşırtıcı kılan da bu zaten. O minnak o ponçik o hissedilmez kokuyu alıyor kadınlar
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım
Her çocuk konusu açıldığında bunu bende düşünürüm. Bu beni çok üzecek olsa da, Evet belki de olmaz.Belki de çocuğunız olmaz...
Acil şifalar dilerimvalla benim babamda romatizma var ve ablamla bende ayni babam gibi cüruk ciktik resmen. Gecen hafta heryerim romatizmal bir atakla gecici felç oldu. simdi duzeldim ama genlere küfretmiyor degilim.Kizlar babanin saglik durumunu direk aliyor. Benim kizim babasi gibi basurdan muzdarip dogdugundan beri. ama babasi gibi de saglam.hastaligi ayakta atlatir.ben direk yataklik olurum ama o babasina benzemis.Diyecegim o ki malesef hastaliklari kopyaliyoruz..
Bak ben %20 yle yaşardım. Ama altı ayda bir mamografi hatta meme mr çektirirdim. Brad imle muusmutlu yaşardık(davulun sesi amerikadan geldiği için böyle ahkam kesiyorum ama annem teyzem ananem kanser olsaydı bu ihtimali bana uzak geldiğini düşünsem de aklımın bir kenarında tutardım herhalde)
Ne ilgisi var yahu.Peki bizden ne gibi bir yardim bekliyorsunuz onu çok merak ettim ben ve genlerim şahane diğerleri kötü mu yani . Burda da bir sürü sağlık problemiyle uğraşan insan var konunuz çok can yakıcı . Umarım hastalıklarla sinanip konu açtığınıza pisman olmazsiniz
Pofff çok kasmaa bu işler şans ve dua işi.benim ailemde diz boyu hasta ve günde 10 hapı var hepsinin ona bakarsan.annem zaten akraba evliligi çocugu.psikolojik hasta vs.ama çocuklari gayet saglikli ve ülkenin iyi yerlerinde başarili çalişan insanlar.ve ben hamileyken hep hastaydim bulantilarim kusmalarim anksiyetem hiç bitmedi.hamileligim hastanede günde tonlarca ilaç içerek geçti.bebeğim sağlikli dogdu allaha dualarımla.Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?