Evliliğimiz pisi pisine bitti

belki Allah ondan sizi korudu birde böyle düşünün uzaktan seyredin onun hayatını her yükselmenin bir düşüşü vardır. yada hayatınıza daha değerli insanlara gerek vardır.çok anasına düşkün olanların sonu pek hayırlı olmuyor siz kendi hayatınıza bakın.o sizi kaybettiğine yansın sonuçta o da kendine sormalı niye apar topar bitti diye. bir daha evlense bile annesi harem açmayacak ve gelen gideni aratır atasözünü daha iyi duaycaksınız büyük bir ihtimalle yaşayacağı pişmanlıklar yüzünden kesinlikle geri dönmeyin

Canım durumunu anlıyorum. Ben de acaba soruları içinde çok boğulmuştum. Acaba neden böyle düşünüyorum, deli gibi seviyorken neden şimdi hiçbir şey hissetmiyorum, kendimi mi kandırıyorum vb. Ama öyle değil. Tabi içinde büyük çekişmeler oluyor, beynin senin kadar çabuk kavrayamıyor bazı şeyleri. Geçen uyku ve rüya sorunları için gittiğim bir doktor demişti ki; sen ne kadar mantığınla olayları kavrasan bile beyin bu kadar hızlı kavrayamıyor. Rüyalarında bilinçaltının etkileri sürüyor. Ya da beyin ve beden yaşadıklarını anlamaya ve sindirmeye çalışıyor. Bu da zaman alıyor tabi. Kendine zaman ver bence de. Ama evliliğini neden bitirmek istediğini iyi düşün. Hatta sürekli tavsiye edilen bir yöntem vardır ya eksileri artıları yazma işi.. Bunu yapmaya çalış. Evliliğinin artıları ve eksilerini, neden devam etmeli ya da neden bitirmemeli olduğunu ve devam ettiği ya da bittiği zaman nelerle karşılaşabileceğini yaz veya düşün. Ama yazman yararına olur çünkü akıl herşeyi tutamıyor maalesef. 5 dk önce düşündüğümüz şeyi unutabiliyoruz. Yazmak en garantilisi. Eğer ki boşanma isteğin, düşüncen ağır basıyorsa bekleme. Ne kadar süredir ayrısınız bilmiyorum ama bir ay geçsin bence ayrılık üstünden. O da sen de sağlam kafa ile karar verin. Ve eğer kendisiyle oturup konuşamıyorsan bir büyüğünüzü mutlaka araya sokun. Her iki sonuç için de birileri öncü olsun. Eski eşimin ailesi kendisinden daha tutucu, daha bencil insanlardı. Onlar hiç yanaşmadı ki annesi ben evden giderken "gidersen bir daha dönemezsin" tehdidini savurmuştu. O yüzden bizden kimse araya girmedi. Ha şu var benim için tek çıkış vardı boşanma. O yüzden boşanmasam gibi bir ihtimalim hiç olmadı. Kararı evi terkederken verdim ve hiç şüpheye düşmedim, ikilik yaşamadım. Ama bunun öncesi vardı aylarca boşanma üzerine düşünmüştüm. Sen de iyice düşün ve kararını ver. Daha sonra sapasağlam bas yere ve bildiğini oku. İnşallah hakkında hayırlısı olur canım. Senin için dua ediyoruz bunu bil.

cnm oncelikle vakıt ayırdığın ıcın cok teskkur edıyorum,,cok guzel tememnı ve fıkırlerın var, bende senın gıbı baska bır cıkıs yolu bulamadığımı dusunuyorum,,ben gercekten cok mucadele ettım, en aznından kendıme bunu cok rahat soyleyebılıyorum,vıcdanım cok rahat, evlılığım boyunca herseyı cok sıneye cektım,, maddı manevı,, ama sonucunda hep yıpranan ben oluyorum, ve dıyabet hastasıyım bukadar sıkıntı ve stresle saglıgım bıle elvermıyor, bundan oncekı kavgalarımızda aılemın yanına geldıgımde maf oluyordum ıanan,, ben ceset gıbı ne yerdeyım ne gokte ne yaptıgını bılmez gıbı dolasıyordum, ama bu sefer cok baska,uyuyabılıyorum, yemek yıyebılıyorum,işyerınde daha strezssın daha emın adaımlar atabılıyorum,, bağımsızlık guzel yanı,, ıkı kere adllıyeden dosya ıptal ettrdıgım halde duzlemedı hıcbırsey,, benım yuzumu almıs sanırım yıne barısacagımı dusunuyor. aıle buyuklerımız araya gırdıler barıstırtıdalr, amabu sefer kayınvalıdelerım felan hıc aramadılar ee cunku yuzlerı yok arayıpta dıyecek bırseylerı yok,,kendı aılemde artık cok karsılar ama yınede kararı sen ver, yarın oburgun pısman olursan kararından kımseyı meshul tutma,,kımse senı etkılemıs gıbı olmasın. hayatı yasayan sensın dıyorlar, evlılığımız az cok bılen ınsanlar bana cok sabırlısın nasıl dayanıyorsun dıyorlar,,gıtmek ıstıyorum bu sehırden onu gormekıstemıyorum ama ısım dolayısyla mumkun degıl,, bılmıyorum Rabbım hayırlara vesıle etsın,, doğru yoldan saptırmassın,, burada oyle kardeslerımız ablalarımız varkı neler yasamıslar,, beterın beterı var derler ya ,, o cınsler,, bızler gıbı ınsanlara bu acıyı yasatanların hepsını ALLAHA havale edıyorum,, kendı esım ıcın soyluyorum gun yuzu gormez ıns,, benım oglumumn boynu hep bukuk kalacak ya sırf ıyuzden bu bedduam,,bana yasattıkları ıcı değıl,,

ayrılacağım adamında direteceğini hiç sanmıyorum zira evlilik süresince hep kendisi dillendirdi ayrılmayı
hatta beni terkettiği akşam bile
sana nafaka da öderim,tüm ömrüm boyunca sana nafaka ödeyeyim ama senden kurtulayım.'demişti.
madem öyle ödesin o zaman
zaten evlenirken doğru dürüst bişey almadı
aldıklarını da borçla aldı ödeyemedi vs.
yani kısacası benim hakkım da fazlasıyla var o eşyalarda
şimdi evimde kalıyorum zaten
ailemin alt katındayım
düzenimi bozmayı düşünmüyorum
eğer kendisi talep ederse yatak odası takımını yada ne bileyim perdedir halıdır hiç diretmeden veririm.
Bu davranışım onu daha da pişman eder ileride..
ama eğer talep etmezse herşey olduğu gibi kalacak
ben onunla uyuduğum yatağımda onsuz da rahat rahat uyuyacağım..
hani derler yaa öldürmeyen acı güçlendirir işte o misali
gözüm gördükçe onun eşyalarını yada başka şeyleri
alışır giderim
ama uzun bir zaman sonra birden gözüme çarpacak olursa bir yerlerde o an çok üzülebilirim işte..
bu yüzden de şu saatten sonra evimde onsuz yaşamak,eşyalarını görmek umrumda bile değil
o kadar rahatım ki bugün anlatamam
neredeyse göbek atıcam boşanıyorum diye..
ama şunu da iyi biliyorum bu dönemlerde
böyle duygu dalgalanmaları olacaktır muhakkak..
bide şöyle düşünelim
KURTULDUKKKK

Sanırım ortada kesinleştirilmiş bir ayrılık kararı yok
benden sana naçizane bir arkadaş tavsiyesi
eğer küsüp gitmişsen ve aradan hatrı sayılır bir zaman geçmişse tekrar barışma
inan bana herşey eskisinden daha kötü oluyor öyle olunca tecrübeyle sabittir.
ayrıca ne güzel bir evladın var ailen destek
bence acabalarla,keşkelerle kalbini ve zihnini toparlayım o kararı almalısın..
eşine birşey hissetmemek çok kötü
bende de öyle olmuştu son zamanlarda
onu beğenmiyordum,sevemiyordum,hiç birşey hissetmiyordum.
işte bu aslında bir evliliğin bittiğinin ispatıdır..

ooohhh ne güzel
tadını çıkar huzur veren beyazlıkta ki odanın
benimde yatak odam beyaz bide mürdüm bir örtü serdim
yatağın yerini falan değiştirdim o gittikten sonra evde baya değişiklik yaptım
inanılmaz faydası oldu
yatağın yeri bile değiştiğinden uyurken umrumda olmuyor yani

ayy ne guzel yazmisin aynen öyle canim benim de canim acimiyor ohh biz kurtulduk diye sevinelim allaha cok sükür onlar yansin bizi KAYBETIKLERINE. simdik ihanet ederler biz gene aglariz sizlariz ama sabirlar biz daha cok kendi ayaklarimizin üzerinde basicaz ve daha saglikli bir iliksi basliycaz insallah. onlar simdik kutursunlar ama ilerde pismanlik fayda etmez :) :) :)

cnm vakıt ayrdıgın ıcın ck teskkurler ,, yuregınıze ellerınıze gozlerınıze sglık,, bnde bır ofke, bır hycan bır sevgı ufacık bır kırıntı bıle yok. yanı yılgınlıktan baska hıc bırsey hıssetmedım, bıraz once aradım ,,dılekçelerı ımzalasın dıye,, dalga gecer gıbı benımle konusuyor uyuyorum gelemem baska zaman dıyor,, bunları duydukca kararırım ne kadar dogru oldugunu anlaıyorum neyazkkı herseferınde oyle oldu,, keske ben yanılsaydım cok ısterdeım ama nıckın gıbı cnm olmayınca olmuyorr..,,

heh bak işte sen söylüyorsun ufacık bir sevgi kırıntısı kalmamış
o zaman ağlamanın,üzülmenin ne anlamı var ki
inanın kızlar ben o gittiği için ağlamadım
onu sevdiğimden yada özlem duyduğumdan da ağlamadım
sonu bu olacaktı az çok biliyordum da ne demeye bu kadar uzattım ki deyip ağladım hep
o baba olsun diye ameliyatı o kadar ağır tedaviyi göze aldım
oysa birgün bile arkamda durmadı
ben bu evliliği tek başıma yaşamışım meğer
o gittiğinden beri neyim eksik kaldı ki
ne için gözlerim onu arayacak ki diyorum

hayat yaşamaya değer
ve inanın böyle adamlar için hayatı zehir etmeye üzülmeye asla değmez..
önümüzde mis gibi bir hayat var artık
söz verdim kendime ağlayıp üzülmek üzüntümle asık suratımla ailemide yııpratmak yok artık...

valla şu saatten sonra evlense çocuk yapsa hiiiiç tınlamam
ben hayatıma bakarım
soyadımı ve benden aldıklarını geri alayım yeter
sonraaa YAŞASINN ÖZGÜRLÜKKK

ahhhh ahh ,, nekadar guzel,,senın adına cok sevındım, umarım bır daha hıc uzulmez ve aglamassın, ıns,, bende senın gıbı hayat dolu yenı umutlarla dolu olucam yakında,, tabıkı bu bıraz zaman alıcak bılıyorum belkı cok uzun bır zaman,, ama olsun dırenıcem,,basarıcağıma ınanınıyorum,, Allah Herkezin Yardımcısı olsun,,,

valla şu saatten sonra evlense çocuk yapsa hiiiiç tınlamam
ben hayatıma bakarım
soyadımı ve benden aldıklarını geri alayım yeter
sonraaa YAŞASINN ÖZGÜRLÜKKK

vala cnm soyadı konusuna katılıyorum ama senden aldıklarını hıcbıryeyı sana geri verecegını sanmıyorum,manevi olarak yani cnm. ınsanın kalbı onuru gururu, herseyı,, sana aldıklarını o gerı veremez ancak snı seveneler sevgı dolu ınsanlar bunları sana verebılır yenıden,,

Kızlar girerim dedim ama bugün bayağı bildiğiniz suyum çıktı yeni işimde koşuşturmaya ve eski işimdeki tempoya girmeye başladım yeniden.
Elimde 2 telefon ve bir laptop benden önceki mühendisin bıraktığı enkazı toparlamaya ve işleri anlamaya çalışıyorum... Bütün gün toplantıdaydım yazamadım kusura bakmayın.
Tacor bembeyaz odanın keyfini çıkart ben artık çapraz yatıyorum şiddetle tavsiye ederim seveceksin
Mutsuzummutsuz sana kızıyorum, ne bu ümitsizlik... Silkelen bi dünyanın sonu değil... Her şey güzel olacak önce sen inan buna:)
Deniz1988 çabuk toparlıyorsun takdir ediyorum ama anlaşarak boşanmaya bak, inan süreç ilerledikçe daha çok yıpranacaksın sonra.
Muabbetkuşu seviyorum seni :) benden beter oldun :)
Sevil nerelerdesin???
Inston kızın nasıl?
Hayatımda tanıdığım en güçlü kadınlarsınız seviyorum sizi iyi ki varsınız

Kizlarrrr selamlar hepinize.malesef ki aramiza yeni katilanlar olmus.hos geldiniz...hersey bizler icin.tabi ki zor bir surec ama hersey ge ci yor.bunu unutmamak gerek.aliskanlik, evimiz vs.leri birakmak biz kadinlar icin biraz zor tabi ama yine biz kadinlar bunun da ustesinden geliriz.mekan degisikligi yaptim 1 haftadir yazamiyorum.ama okuyup bende 2 satir da olsa yazmak ve sizlerle oldugumu bildirmek istedim.yeni heyecanlar umutlar hayaller bizi bekliyor.cocukla ayrilmak tabi ki biraz daha zor gibi ama iyi ki onlar var.mutsuz huzursuz bir evde buyuyeceklerine; guclu bir anne, huzurlu, mutlu , guvdnli bir ortam cok cok daha iyi.opuyorum hepinizi.cizicim kizim iyi cok sukur takiliyoruz iste:)

Canım iyi olmana çok sevindim
Maalesef aramıza yeni katılanlar var
Rabbim hepimizin yolunu açsın, başka sıkıntı göstermesin

Nasılsınız kızlar?
Dilerim gelecek hafta hepimize çok iyi gelir, Rabbim yanımızda olur inşallah.
Ben tam toparlıyorum diyorum, sonra annemin kendini suçlamaları ve niye böyle oldu diye dertlenmeleri ve bu adamla evlenirsen böyle olacağını söylemiştim değil mi diye söylenmeleriyle resmen yeniden enerjimin bittiğini hissediyorum.
Hüngür hüngür ağladım bugün araç kullanırken, eve geldiğimde de...
Yani evet sevdim ve güvendim... Karşımdaki benim gibi çıkmadı...
Ne yapayım şimdi...
Keşkeler ya da pişmanlıklar sonucu değiştirmiyor.
Bir hayat kurmaya çalışıyorum... Bir tek Allah yanımda...
Anneme olan güvenim sıfırdandı. Babama olan güvenim hala sonsuz ama o hep yanımda. Annemin bu benim moralimi düşürmelerine kızıyor sürekli hatta.
Sen de beni evlendiğinde tanımıyordun, ben de şerefsiz çıkabilirdim diyor.
Ah kızlar ne bileyim işte... Çok zavallı hissediyorum kendimi.
Tek istediğim huzurlu bir yuva mutlu bir evlilik ve kimseye muhtaç olmadan yaşamaktı benim.
Öyle büyük hedeflerim olmamıştı. Hatta mesleğimi 2. Plana itip evime ağırlık vermiş ve eşimi desteklemiştim. O şimdi müdür bense mühendis...
Çıkarı olan herkes onun yanında boşandığımızdan beri. Benim beğendiğim eşyaların içerisinde dostlarım dediğim insanlarla oturuyor.
Belki çok mutlu ve belki hayatında biri var... Bilmiyorum... Bunları düşünmek istemiyorum tam önüme bakıyorum mesleğime odaklanıyorum sağolsun annem o an işte yetişip olan sana oldu deyip bütün enerjimi düşürüyor.
Artık çok fazla aramama kararı aldım annemi. Evet beni belki kimse kabullenmeyecek çünkü annem açık açık 2.el olduğumu hissettiriyor bana. Ama ben kendi başıma kendimle ilgilenerek de mutlu olabilirim.
Ne dememi bekliyor bilmiyorum. Evet anne senin ve onun ailesi yüzünden oldu desem vicdanı mı rahatlayacak anlamıyorum.
Eski eşim beni sevse zaten böyle olmadı. Bir kez konuşma fırsatımız bile olmadı demek ki bu kadar değersizmişim gözünde... Bana değer vermeyen biriyle ömür geçirmektense bu yanlız Halim belkide daha hayırlıydı ki Allah bunu nasip etti.
Bilmiyorum kızlar annem beni böyle perişan ediyor işte...
Tam toparlandım dediğim anda yeniden yıkılıyorum.
Geleceğe dair annem gibi düşünceye sahip insanların olduğunu düşünüp hüzünle bakıyorum.
Ve eski eşimi asla affetmiyorum... Allah onu da ailesini de bildiği gibi yapsın... Babasını arayıp onca yalvarmalarım... Allah'a havale ediyorum.
Mesleğim var, hayallerim var ama artık evlilik ve yuva çok uzak gibi geliyor bana...

Konuyu üzülerek takip ediyorum. Dualarımla destekçiniz olmak isterim. Hayatta neyin ne zaman olacağını bilemeyiz. Herşey bizler için. Nolur yıkılmayın dimdik durun. En çok cizinin yaşadıklarını biliyorum. Hepiniz değerlisiniz ve nolur hayat artık sizi üzmesin.

Eğer sonuna kadar okursanız ben de bir sıkıntımı paylaşmayı isterim. Bu sefer tam ters açıdan bakmanızı isticem çünkü erkek tarafıyım. Ve tarafsız bayanlar olarak, bu üzüntüyü bişenler olarak yorumlarsanız sevinirim.

Abim geçen sene evlendi. Düğüne 1 ay kala yurt dışından kesin dönüş yaptı. Eşi de tam o sıra geldi memlekete. Eşyalar, ev derken zaman geçiyor, olaylar patlak veriyor ama biz anlayamıyorduk.

Ailem abim içim ev aldı. Ama ev sahibinin taşınması düğünden sonraya kalınca annemin evine yerleşti abimler. Ama kız bizi hiç sevmedi. Annem zaten sürekli bendeydi bebeğim için. Kız kardeşim geç geliyordu eve. Sorun neydi? Babasını çağırdı 3 ay içinde. Kendi evine taşınmayı beklemeden bizim taktığımız bütün altınları, kendi evinde bulunan bütün mobilyaları, mağazadaki mobilyaları alarak, küfürler tehditler savurarak ayrıldılar. Neymiş kayanana ile yaşamak zorunda değilmiş. Bunu diyenler kendi gelinleri ile birlikte yaşıyor ve evde iç güveysinden damatları var.

Kendine ev tuttu. Abim 4-5 ay bekledi. Işık olmayınca mahkemeye başvurdu ayrılmak için. Psikolojimiz çok bozuldu. Çok zor bir süreç. Cizi22 gibi ne olduğunu anlamadan olayların ortasındayız...

Kız bizi, görüşmeyi asla kabul etmiyor ama kendi ailesi olunca evin bi odasını onlara göre döşemeyi aklından geçiriyor ilk aylar... sonuç bu

Vallahi ne diyeyim ki canım ya...
Allah herkesi başka bir şekilde sınıyor demek ki...
Ben mutlu olsaydım da kıymet görseydim de bir ömür kaynanamla otursaydım..
Neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki abinin.
Rabbim size güç kuvvet versin.
Dilerim Rabbim doğru yolu gösterir yüreğinizdeki acıyı hafifletir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…