Evliliğin ilk 1 yılını unutamıyorum yardimmm

"Evlenmeden önce farklı evlendikten sonra farklı oluyor, böyle şeyler evlenmeden nasıl konuşulsun" denilmiş ama ben konuşuyorum. Neden böyle şeyleri konuşmayayım ki? Nasıl bir evlilik yaşamak istiyorum, çekirdek aile tanımım ne, geniş aile nerede durmalı hepsini hem soruyorum hem anlatıyorum.

Evlilik her insanı değiştirebilir ama bu kadar bariz değişiklikler olacağına da inanmıyorum. Bence bu ilişki boyunca karşıdaki erkeğe sergilenen karakterle de ilgili.
Eğer sevgililik döneminde bir şeylere huzursuzluk çıkmasın diye tamam diyen, fazla sabır gösteren biriyseniz ya da bir konuda fikriniz netken sevgilinizin o fikrinizi değiştirmesine çok kolay izin veriyorsanız, yarın o adam evlenince tabii ki kendi kafasına göre davranır. Bilir ki karşısındaki kadın zaten eşinin kriterlerine göre şekil alacak. Oturalım diyecek oturacak, kalkalım diyecek kalkacak, anneme gidelim diyecek susacak.
Olay sadece erkeklerin bir anda annelerine düşkün olmaya başlaması değil yani, kadınların erkeğin gözünde oluşturduğu profil. Karşınızdaki insana sınırlarınızın ne olduğunu ilişki süresince anlatmaz ve göstermezseniz evlendikten sonra o sınırlarla istediği gibi oynayabileceğini düşünür.

Haberdar değil biz daha önce bu konuyu defalarca konustuk bu konunun içimde yara olduğunu beni üzdüğünü söyledim . Artık her şeyi aştım benden özür dile dedim düşünebiliyormusunuz. Ama dilemedi yine sustu yine sustu. Şu an ona göre bişey yok ben içimde yaşıyorum her şeyi çünkü konuyu tekrar açsam yine susar

Peki siz şu an nasilsiniz eşinizle

Unutmayıp affetmeyip ne yaparsınız biliyor musunuz? Bugünlerinizi ve geleceğinizi çoktan yaşanmış,değiştirmesi mümkün olmayan bir geçmiş için kötüleştirmiş olacaksınız. Gerek var mı?Bu konuyu öyle ya da böyle aşmışsınız. Hala içinizde yaşatıyorsunuz. Önünüze bakın,üzmeyin artık kendinizi.

Bak yaşadığımız şeyler ayni olmasa bile ben eşimden degilde kaynanamdam kaynakli cok kırgındım tabi esimlede oldu bu konu yuzunden tartismalarimiz..odalara girip sessizce aglardim..kizim ilk doğduğunda kavgalar oldu kv ie ve 6 aylik olana kadar ben hep böyleydim..nasıl gecti biliyor musun..aglamakla konusmamakla yada küs kalmakla kesinlikle gecmiyor..daha da icine kapaniyorsun..oturacaksin ona karsi tum kinini kusacaksın ama sakince kavgaya götürmeden..o an rahatlayacaksin emin ol.

Bende tam tersi oldu biliyor musunuz. Nişanlıyken çok düşkündü eşim evlenince yandım falan diye düşünüyordum. Evlendik kendisi gitmeyeceğiz mesafe iyidir dedi. Ailesiyle ben daha çok görüşürüm yani düşünün.
açık açık denmese de insan kendini belli eder. sonuçta bi sevgililik nişanlılık evresi var. orada gördükçe insna davranışlardan anlayabilir.

Artık o çabalasın ama sende çabalarına biraz yanıt ver artık ne kadar çaba sarfediyor eşin bilmiyorum ama boşanmayacaksan orta yolu bulucaksın artık

İyi de olay eskide kalmış yaşadıklarınızı ısıtıp ısıtıp kendi önünüze sürmeyin, geleceğinize bakın. Yeni evliydiniz siz de eşiniz de alışamamıştınız bir şeyler yaşandı ve bitti üstünü kapatıp önünüze bakın.

İyi değiliz , aklımda sürekli boşanmak var ama iyi yönlerine tutunmaya çalışıyorum , psikoloğa başladım yine yeniden .... kaçıncı psikolog bu , artık netleştirmek istiyorum durumumu

Inanirim doğrudur. Geçmiştir aralarında birşeyler.
Bir gunde neler değişiyor...

Çok haklısın anasından ayrılamayacaksa ve cinselliği önemsenmeyecekse, bir de ailene götürmemiş.
Niye evlenmiş bu adam.
Etrafa göstermelik evlilikler yapıp kızların başını yakıyorlar.

Oğlunun evlenip ayrı bir aile olduğunu kabullenmiuorsa hiç evlendirmeseymis.benim kayınvalidem de böyleydi.her gün onda olalım isterdi.bir gün gitmedik mi laf sokar canımızı sikardi. En son tayin isteyip kurtuldum. Şimdi oğlunu ayda bir görüyor.ne geçti eline ,bizim veridigimizle yetinse laf sokmasaydi mutlu mesut hep birlikte hayatımıza devam edecektik.

Gercekten yorumlara hem guldum hem sasirdim ne kv varmis ya
Esinizde gercekten tam kizilacak biriymis siz mesaj yaziyorsunuz eve gidim diye o oturuyor hala,baskasi olsa 1 hafta evden cikmaz hatta o yataktan cikmaz
Senin ofkeni cok iyi anliyorum hatta okurken o ofkeyi ben bile icimde hissettim ama sen ofkeni cikaramadigin icin gecmisetakilip duruyorsun.bende oyleyim eger ofkelendigim bir olay olduysa ve ben ofkemi cikaramadiysam kendi kendimi yer bitiririm.
Simdi senin rahatlaman icin esini karsina al eski konulari ac bagir cagir ofkeni kus inan sabaha birseyin kalmaz tecrubelerimden biliyorum
Ama suan araniz madem ki iyi ve kv olayinida cozmussun artik takma kafana canim ileride evet evliliğimin 1 yili kotu gecti ama gerisi harikaydi diye anarsin

Cinselliğe çok düşkün değil evet ama aseksuel olacak kadar az değil ilişkimiz
Ben de arkadaşa şöyle katılıyorum. Bence o dönemde kendini ilişki için hazır hissetmiyordu. Tamam ana kuzusu olmayı anlayabilirim ama ilk gece birlikte olmadan anneye kaçması ve gece yarısına kadar orada vakit geçirmesi bence de en azından o dönemde cinsel bir sıkıntısı olduğu için. Sonradan bir şekilde kendini hazır hissetmiştir ama ilk zamanlar muhtemelen eşiniz için sıkıntılıydı.

Of ne anlatsak boş gerçekten bekara boşanmak kolay gelir benimde sorunlarım var hemen olmuyor herşey ammma her hafta hergün gitmek zorunda değilsin benimkide aynı oooo ne kavgalarla gitmiyorum ben Can'ım isterse giderim her gittiğimizde bizden resmen para ister ben sıkıldım bu durumdan artık çok sevdiği torunu var 22 yaşında özel üniye gidiyor aylık 1300 tl ona veriyor sonra bizden param yok diye ağlıyor of off ne desem az eşimlede sorunlarım var çözüm üretmeye çalışıyorum mantık üretmeye çalışıyorum sana tek diyeceğim ezdirme arkadaş kendini ezdirme isterse dünyanın en iyisi olsunlar ama sen gelinsin unutma bunu....En basit birşey anlatayım kv gittik çocuk acıktı patates kızarttım patatesler kızarmadan pişen cinstendi hiç unutmam çocuğa yedirirken zannettiki çiğ kızarmadan yediriyorum kendi oğluna yalvardı illa ye bir tane ye diye bende verdim al ye dedim eşimden ses çıkmayınca sustu düşünebiliyormusunuz basit bir patates kızartmasını büyütmeye çalışıyor güya ben sorumsuz anne çocuğuma çiğ yediriyorum ögün baktım yüzüne anladı beni ama oğlu anlamadı neyse buda içimde basit ama yara gün gelecek ve ben Ozaman patlayacağım yani fazla sıkı fıkı olmayın arkadaşım mesafe koyun belki sizinki iyidir ama mesafe koymakta yarar var

Bu konu bana o kadar tanıdık geldi ki anlatamam o anları tekrar yaşadım şu anda benim kv depresyona girmedi sadece laf da sokmadı ama benim psikolojim bozuldu.
Biz farklı şehirdeniz eşimle iki düğün oldu ilki bizim orda düğün gecesi sabahı kardeşi aradı saat yedide hem de oradaki düğün için bir şey sormaya.
Sonra eşimle onların oraya gittik evimiz orda olacaktı eşyalar gelecekti kv geldi evimi yerleştirmeye gidiyorum geliyor gelmezse aratıp kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği ne varsa çağırıyor balayına biz de gidemedik eşimle de vakit geçiremedik kendimi kv evdeysen sinirden tuvalete kapatıp ağladığımı biliyorum eşimle çok tartıştık bu yüzden ama geçti şimdi şükür tabi aklıma geldikçe moralim bozuluyor o ayrı ama aynı düşünmemekle alakalı galiba eşim bizim burada öyle yeni evliler yalnız kalsınlar diye kimse düşünmez diyordu hep tabi olan bizim en güzel günlere oldu sizin de öyle olmuş

Ben balayına gittim düğün gününden sonra erken rezervasyon yaptırmıştım kendi çalıştığım parayla gittim çok şükür ama gitmeden tüm takılarım bozuldu gerdanlığım dahil döner dinmez ablasının adına araba alındı çok şükür atlattım o yılları ama içimde derin yara çok isterim sevmesem bile eşim bana altın alsın hediye ama nerdeeee of Offf sadece alyansım kaldı onada şükür diyelim ve bu arada hiç durmadan çalıştım çocuk yaptım son güne kadar çalıştım ve 15 günlüktü işe başladım şimdi diyorki 2. Çocuk oldu Can'ım görürsem söylerim bitti benim İÇİN önce bir evimde oturayım Ozaman 4. Yüde yaparım ama ben istersem yaparım bitti nett...

Canım benim, benim de evliligimin 4 yılı sıkıntılı geçti düşün düşün hasta oldum
Aynı şeyler bende de var hep geçmişi düşündüm 4 senedir şu olay oldu bu olay oldu ağladım üzüldüm eşim bana şunu dediler vs vs uzar gider bu
Düşünmekten hasta oldum ilaç kullandım ve geçmişi düşünmekten geleceğe hiç bakmadım benden sonra evlenenler evli mutlu çocuklu şimdi bense tek
Sen geçmişi geçmişte birak esin seni seviyor mu sen onu seviyo musun biseyler kat edebildiğiniz mi bunlara bak
Yazmazsın eşim cinsellik pek on plan da değil benim arkadaşım diyor 3 ay arkadaş uyuduk her erkek bir değil bizde bazen nine dedeye bağlıyoruz olabilir bunlar
Artık yaşayacağın sıkıntıları yaşamış atlatmışsın şimdi geleceğe bak canım
Üzme o tatlı canını
Bizde 1 yıldır can ciğeriz insallah darısı size
Yağmuru yaşamadan gök kuşağını göremezsin bunu unutma

Eşiniz demedi mi bir şey onlar takıları alırken ?
Takılar sadece gösteriş için takılmış demek ki size

Eşiniz demedi mi bir şey onlar takıları alırken ?
Takılar sadece gösteriş için takılmış demek ki size
Eşim bozdurdu çok gençtim ailem hala ailesi ile görüşmüyor sırf takı yüzünden bari setim kalsaydı hatıra ama olmadı malasef eşimin senetli borcu vardı sırf bu yüzden ablasının adına yaptı ve sonra biz ödedik borcu neyse ablasından aldık arabayı ama çalışarak şuan çok iyi konumdayız ama isterdimki bana özel jestler yapsın arada elinde altın kolye ile gelsin ama yok malasef yok

Şimdi belki onlarca takı alırsınız ama yerini tutmuyor değil mi onların ?
Erkekler hiç düşünmüyor böyle şeyleri bence evlendik 4 yıl olacak Ağustos’ta hediye altın falan ben de görmedim hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…