Evlilik nasıl birşey ?

biraz genelleme yapmışsın sanki 5 para etmez kadınlaar derken beni kocam el üstünde tutuyo diye 5 para etmezmi oluyorum yani???? bencil olmasan böyle bi genelleme yapmazsın bence
mervecim sana da özelden yazmıştım bilgin olsun dertleşmek yada fikir istersen paylaşırım kendi fikirlerimi

Evet tatlım bazen çok şey istiyoruz gibi geliyor bana, halbuki öyle durumlarda durumları bizden daha kötü olanları düşünmek lazım şükretmek için.... En önemlisi tabii ki sevgisi saygısı bağlılığı... Daha ne olsun... Biz dört yıldır ilk defa ayrılıyoruz, aslında daha kötü etkileneceğimi sanıyordum ama eşimin uzaktan da olsa bana destek vermesi, merak etmesi, sevdiğini her fırsatta dile getirmesi,vs.. yaşadığım sıkıntıyı az biraz hafifletiyor. Allah sana da sabır versin canım..

Sana evliliği ne kadar anlatsakda inanki yaşamadan anlaşılmıyor canım. Ama evlilik asla tozpembe bişey değil.

Arkadaşlar evli değilim fakat sizleri anlayabiliyorum.Bir şey sormak istiyorum, hiç ceza yöntemini denediniz mi yani nasıl söyleyeyim...Belki çocukça gelecek ama erkeklerin tamamen çocuk gibi eğitilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.Çevremde de faydası olduğunu gördüm.

Uzun bir ilişkim vardı benim(şu an sallantıda olsa da).Beni kırdığında, üzdüğünde ya da hata yaptığında direk onun sevdiği bir şeyi yapmaktan vazgeçerdim.Örneğin kötü bir söz söylediğinde ya da kalbimi kırdığında uzunca bir süre onun sevdiği bir aktiviteyi yapmıyordum ve her defasında bunu ona neden yapmadığımı anımsatıyordum.Bir plan mı var hemen iptal ediyordum.
Güzel bir şey yaptığında ise onu mutlu edecek şeyler yapardım.Araba hastasıdır ona minyatür araba koleksiyonu yaptım mesela, her jestine karşılık bir koleksiyon parçası gibi.Ya da çok sevdiği bir tatlıyı yapar götürürdüm.Bu şekilde yola girdi diyebilirim en azından hata yaptığında bedelini onun ödediğinin farkında, bu yüzden dikkat ediyordu.Hatta beni şu cümleyle özetlerdi,"mutlu olmak istiyorsam önce karşımdakini mutlu etmem gerektiğini sende öğrendim"

Sen şimdi çok özlemişsin hasret kalmışsın ya ona
Biz yüz göz olmuşuz iyice uff ara vermek gibi bir şey olsa evliliktede

mervemm seni eşini ikna et özel harekata geçsin o da bol bol ara verirsiniz hasret kalırsınız birbirinize :))) sizin il dışı yada uzun süreli görevleriniz olmuyo mu.Ben ayda 15 gün göremediğim için galiba kanım kaynıyo adama birazda hormonlar değişti galiba :)))

Canım arkadaşın kastettiği şu
Hani bazı kadınlar ne ev işi yapar ne temizlik
Yemek yapmaktan bihaber eşinin ailesine karşı saygısız
Hani acaba böyleleri daha mı kıymetli oluyo demek istedi
Sen yanlış anlama tamam canım teşekkür ederim mesajın bana gelmedi daha

Yanlis anlama sana yonelik bir sey yazmadim,komsularim var alis veristen basini kaldiramayip eslerine bir kap yemek yapmayan,adamlari sadece para icin kullanan ama esleri tarafindan el ustunde tutulan kadinlar var, onlara yonelik yazdim aksi halde seni tanimam etmem,sen neden bu kadar tepki verdin ki?

Yok canım bizimki yeni başka şubeye geçti o dediğin olmaz gibi
Ama bir kurs var o çıkarsa 1 ay felan yok
Hayırlısıyla çıksada bende annemgilin yanına gitsem

Canım nasıl buradaki arkadaşı tanımıyorsun, bence çevrendeki böyle tipleri de pek tanıdığından emin olma, bilemezsin ki evlilikleri nasıl? Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler... Varsan baksan bin tane dert yanar o kadınlar da....

Aynen merve ama arkadas yanlis anladi ne hikmetse

saygı sevgı anlayıs hersey karsılıklı cnm evlılıkte ne ekersen onu bıcersın rahmetlı babannemın dedı gıbı sevdık vermeden sevdık alınmıyor malesef cnm

Hakli olabilirsin kimsenin icinde ne yasadigini bilemeyiz

onların eşleri de muhtemelen aldatıyodur onları valla ben annemden gördüklerimi uyguluyorum kendi eşimde de ben tecrübesiz olabilirim ama örnek aldığım 38 yıllık bi evlilik var ki ben daha annemle babamı hiç tartışırken görmedim ona dayanarak bu kadar emin konusuyorum herşey kadında bitiyor ne kadar az trip dırdır o kadar iyi geçim bunu gördüm bunu bilirim ha ufak tefek şeyler illaki olur mesela bi arkadas cezadan bahsetmiş şimdi eşin cinselliği çok seviyosa eşini cinsellikle cezalandırmayacaksın ben eşime sarılmadan uyumam mesela hatta eşim bazen daralır ahtapot gibi sardın beni der :)) ama kırgınlığım olduğu zaman sarılmam ona o da anlar ama ne trip yaparım ne küserim sadece ufacık bişey erkeğe kırgınsan bile sessiz sedasız belli edeceksin vicdan yapıyolar çünkü..Annem kocana yatağına küsersen kocanı reddedersen hakkımı helal etmem dedi gerçi o duruma hiç gelmedik allah da getirmesin ama böyle yaparak sadece kendinden uzaklaştırırsın eşini ve olan yine kendine olur ,erkekler bizim kadar ince düşünemiyolar sen ayrıntılarda boğuşurken o ne olduğunu anlamaz bile.....

Hakli olabilirsin kimsenin icinde ne yasadigini bilemeyiz

Evet ama senin de haklılık payın var, bazen ben de öyle düşünürüm, en azından karşıdan görünen öyle oluyor değil mi? Diyorsun ki benim neyim eksik

İşte böyle durumlarda onlarda eksik bizde fazla olan bir şeyi düşünmek lazım, elbette vardır bizi eşlerimizle evli tutmaya yarayan üç beş neden

Son düzenleme:

tepkimin tek nedeni genellemeleri sevmemem komşularının 24 saat yanındamısın belki dilleri başka içleri başka bi önceki msjımda konunun üstüne gitmedim ama uzatırsan çok güzel uzatırım mevzuyu altından birsürü şeyler çıkarabilirim yani :))

Ceza derken cinselliği kastetmemiştim ben de o konuda çok karşıyım, yatağa küs girilmemesi taraftarıyım.Sevdiği bir yemeği yapmamak olabilir,onunla birlikte maç izlememek olabilir, gün içinde daha az aramak ya da normal rutininiz olan bir şeyi eksik yapmaktı kastım...Yatağa gelene kadar zaten durumu toparlandığını söyler uygulayan arkadaşlarım.Tabi ki herkesin kendi hayatı bilemedim:44:

Ahh işte benim kafadan biri

Çok güzel açıklamışsın canım, tecrübeyle sabit, evliliğin başlarında o kadar küçük detaylarla uğraşıyordum ki, eşim bunun farkında bile olmazdı, halbuki ne gereksiz değil mi? Öyle yapa yapa bir yılda ak düştü saçıma... Ama şimdi akıllandım... Karnım geniş hareket ediyorum, dediğim gibi asıl öncelikli olan konularda içim rahat, güvenim sonsuz, mutluluğum yerinde detaylarla kendimi niye üzeyim...

bence evlılıkte ese sen olmadan yasayamam vs demeyeceksın yasarsın hayatınızı o yonetmemelı yoksa onun elınde oyuncak olursnuz farkında olmadan kımsenın evlılıgınede ozenmeyın herkesın kendıne gore derdı var...
hanı derler ya erkegın ıkı gomlegı varsa bırını atacaksınız ıkı yakasını bı araya getırmıceksın yoksa hemen farklı bı arayıs ıcerısınde olur dıe gercekten dogru hangı kadın sacını supurge yaptıysa kaybeden taraf odur ama kocasını yuvsını dusunmeden bılıncsızce alısverıs borc yapan kadınlar daha degerlıdır bıde ne olursa olsun yatakta afedersınız ama kocanızın o.... olacaksınız

yok anladım canım ben senin demek istediğini cezayı sapıtıp direk cinsellikten yana ceza uygulayanlar için dedim ben :)

bence ılkokul ogrencılerı gıbı ceza vermeyeceksın kesınlıkle 2yıldır evlıyım esıme cok sınırlendım ofke duydugum hatta olduresım bıle geldı zamanlar oldu ama ben ona hıc ceza vermedım yerı geldımde surat astım tavır aldım vs olmadı olmadı ama en son karsıma cektım konustum sadece ınanrmısın konusmam ıse yaradı en ıyısı konusmak surat tavır vs erkegı uzaklastırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…