Evlilik nasıl birşey ?

Kesinlikle erkeklerin en nefret ettiği şey
Tavır yapmak trip atmak
En güzeli hırsına sinirine yenilmeden güzelce iletişime geçmek yani
Karşılıklı Konuşabilmek

Tavır yapmak trip atmak
Karşılıklı Konuşabilmek

kesınlıkle bosuna dememısler tatlı dıl yılanı delıgınden bıle cıkarır dıe buda o mısalı bıde sen sınırlıyken esın susucak esın sınırlıykende sen susacaksın aslında evlılıgın %50sı susmaktan ıbarettır esın senın yuzune baktında zaten ne ıstedıgını anlar mesela ben esımın gozune baktımda ne demek ıstedıgını anlıyorum buda cok onemlı

Ne güzel eşiniz iletişim kurulduğunda durumu farkedip düzeltebilen biri.Benim sevgilim öyle değildi malesef, arkadaşlarımın tavsiyesiyle böyle bir şey denemiştim ki denemediğim yol kalmadı diyebilirim.Çünkü iletişim uzmanıyım, her çeşit insanla anlaşıyorum fakat onunla konuşarak anlaşamıyorum ne garip:))))Aslında ceza derken şunu kastediyorum, eğer benden bir fedakarlık bekliyorsa veya istemediğim bir şey yapmam gerekiyorsa onun da bunu yapması gerektiği tek taraflı olamayacağınız öğrettim ve ilk onun yapmasını zorunlu kıldım.

Güzel bi jesti karşısında da çok kızmam gereken bir şey varsa ortada daha az tepki verdim.Ya da normalde önemsemediğim bir şeyi sırf o seviyor diye araştırdım,öğrendim.Beni mutlu ederek mutlu olmasını öğrendi yani.Çünkü üzdüğünde onun başını ağrıtıcam, huzuru kaçıcak bunun yerine dikkat etmeyi öğrendi.Belki benim sevgilim ayrı bir cinstir herkeste işe yaramaz o da var:44:

Tavır yapmak trip atmak
Karşılıklı Konuşabilmek

tripsiz tavırsız küçük cezalar vereceksin valla ben sarılmam eşime yatağa girince hemen anlar muhtemelen sabah olunca sen bana bu gece hiç sarılmadın der şirin şirin maymunluk yaparak bende aa farketmemişim hiç der döner sarılırım uzatmam yani bütün gece sarılmamam yeter ona içgüdüsel olarak farkında olmadan sarılmadım sanar o da,ama surat yapsam trip yapsamm uwwwww vayyy halime benden beter olur yaptığıma yapacağıma pişman eder beni nişanlıyken öyleydik çünkü yer bitirirdik birbirimizi :)))))günlerce konuşmazdık

bunu ogretebıldıysen helal olsun...ama cogu erkekte ıse yaramaz bu erkekler at gozluklerını takarlar ve hep kendı dogrularını kabul ettırmye calısırlar bazen esımle aramızda kısılık catısması olur mesela bırının yanlıslıkla bnm telefonuma mj atması onun ıcın cok buyuk problemken ben olabılır belkı yanlıs tusa bastı demem onun ıcın yanlıstır o yanlıslıklar bızı bulmamalı der :)

Tabi ki iletişim kurmak en güzeli, en sağlıklı olanı.Erkekler iletişimi sadece konuşmak olarak algılıyor fakat karşısındakini dinlemeyi ve irdelemeyi unutuyorlar.Bu yüzden söylediğimiz 3 cümlenin 2si güme gidiyor onlar ilkinde takılı kalıyorlar.Benim sevgilim de dediğiniz gibi çok defa baskı kurmaya çalıştı nasıl diyim ben erkeğime gelen cümleler:) 6 yılımı verdim ama ilk başladığım aşama ile bugünü kıyasladığımda bambaşka bir adam görüyorum karşımda.Yapım gereği de baskınım, onun davranışlarına göre melek ya da şeytan olduğumu farkedince ben niye şeytanla uğraşayım biraz dikkat ederim gül gibi yaşarım mantığı aslında:)))Ben de dilerim elbet birgün sizin gibi konuşarak anlaşmayı, o güne kadar cezalar onu bekliyor

ve ne var bılıyormusun arkadasım cogu erkek evlendıkten sonra malesef degısıyor soyle dusunuyor aldım alacagımı artık bnm nıkahımda ıstedıgımı yapabılırım mantıgındalar mesela bnm komsum vardı kadında su mantık vardı ben erkek evlat verdım benı bırakamaz ben onun karısıyım vs dıe bırazda bakımsızdı yanı adam bısey dese bosla dıe cvb verırdı kadın adamı cevırdıkce adam kendını dısarı attı ınanırmısın bı gece saat 3de kavga oluyo ama bırbırlerını yıyolar ve adam basbas bagrıyor bana erkek evlat verdın dıe kendını nımetten sayma vs vs dıe yanı boyle kadınlarda var adamın gece hayatı vardı karısını koye gonderıp kendı 5te son ses muzıkle eve gelırdı ama karısı onu eve cekmek adına hıc bısey yapmadı boylelerıde var ıletısım aynı dılı konusmak cok onemlı bence evlılık bence beyaz esya gıbı sans ısıdır ne cıkarsa bahtına bı erkekle aynı evı aynı hayatı paylasmadan malesefkı tanıyamıyorsun arkadasım

başa ne geleceği tahmin edilemeyen kurum.böyle ömür biçilenlerin ki bir ömür sürüp,birbirleri için yaratılmış dediklerimiz 3 ayda ayrılabiliyor.şu sorunlarla karşılaşabilirim dersin onlar olmaz hiç aklına gelmez olaylar yaşarsın.tahmin edilemez bir kurum.

aradaki saygıyı,sevgiyi,hoşgörüyü,anlayışı kaybetmediğin zaman mükemmel bişey....
ama saygı ve sevgi bittiğinde evlilikte bitmiştir zaten....

bekarken ailesi onemli degil, ailesiyle mi evlenicem sanki, kocami seveyim yeter derdim ama kazin ayagi oyle degilmis meger...kocanla aran ne kadar iyi olursa olsun aileden dolayi tartisma cikabiliyor maalesef.. aile cok onemliymis evlilikte. esimi cok seviyorum ama o aile yok mu !

BILE BILE ATESE ATLAMAK GIBI BIRSEY ...

sokratesin dediği gibi;

"evlenin; eşiniz iyiyse mutlu, kötüyse filozof olursunuz"

Son düzenleme:
romantik olduğunu düşündüğün her erkeğin içinde biraz odunluk bulunuyor.başta odun yanlarını keşfetmen gerekebilir. mesela benim kocam meğer ruhunun bir köşesinde bir odun parçası kalmış buda bende şok etkisi yaptığı için arada bir kazma kürek muamelesi görüyor benden.ölene kadar da unutmayacağım yaptığı tek bir düşüncesizliği ona pazar kazası olarak geri dönecek.

Bencede soru mantıksız olmuş yanlış anlama ama evlilik nasıl birşey diye bir durum açıklaması olamaz ki herkesin hayatı kişiliği hayata bakışı farklıdır. Birinin eşi çok uyumludur evlilik harika der, öbürünün eşi alkolik geçimsiz gözü dışarda biridir evlenme sakın der, birinin kaynanası pamuk gibidir evlilik süper der öbürünün kaynanası bir gariptir. Analattıklarıyla seni hayattan soğutur. Hayatta hiç birşey mutlak değildir. Kendi yapacağın evlilik için başkalarından yanıt bekleme bence canım :)

Son düzenleme:
Evlilikte eş, sevgi ve saygı tabiki çok önemli. Daha da önemli olan bişey varki oda eşinin ailesi.
Ailesinden nefret ettiğim için eşimden de soğudum malesef.
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Soruna gelince; Gereksiz, saçma sapan, dengesiz insanlara katlanma zorunluluğudur evlilik.

Evlenme işi bu hayatta oynanan en büyük kumar bence. Ya kazanacaksın ya kaybedeceksin.

Çok iyi sanırsın paralıdır mesleklidir vs vs. evlenirsin canavar olur. Ya da bunun tam tersi. Evleneceğimiz kişinin nasıl çıkacağı gerçekten sürpriz.
İnşallah sizde benim gibi kazananlardan olursunuz. Mutluluklar

Vahit emmi Evlilik nasıl bir şeydir?

-Evlilik dağdaki keçi yolu gibidir evlat..

-Anlamadım?

-Evet.. Şimdi bir dağ düşün.. Yalçın mı yalçın.. Sivri kayaları, derin uçurumları var.. Doğar doğmaz bizi "Hadi bu dağı aş" diye eteğine bırakıveriyolar..

-Hayat yani?

-Aferin.. İlk başlarda iş kolay.. Ama yükselmeye başladıkça dağ sarpa sarıveriyor.. Dimdik kayaların, uçurumların arasında kalıveriyorsun.. Gücün azalıyor.. Derken.. Senin gibi bir yolcu daha çıkıyor.. Yoldaşınla omuzomuza, cancana verip bir keçi yolu açıyorsun kendinize.. Biliyorsun ki artık tekbaşına değilsin.. Biliyorsun ki artık o yolu iki başına yürüyeceksin.. Dağ gene yalçın, ama artık yürümek zevkli.. Nefesim tükenecek diye korkmuyor insan.. Çünkü, yanında kendi can nefesi gibi bir nefes daha var.. Anladın mı?

-Her evlilik sizinki kadar mutlu mudur?

-Yoldaşına bağlı.. Biz Zelihamla yanyana yürürken dikenleri değil, çiçekleri derdik.. Canımız yanınca bir yandan ağladık, bir yandan türkü söylemeyi bildik.. Ben pes deyünce o "Hadi!" dedi, o yorulunca ben sırtımda taşıdım..

-Peki geçim sıkıntısı insanı mutsuz etmez mi?

-Bilmiyom.. Biz mutluluğu ne parada, ne malda bulduk evlat.. Bak bugün, deniz kenarında Zelihamla beraber çekirdek çıtlayıp çay içerken, mutluluk da bizimle beraber masada oturuyordu sanki..

alıntıdır:))

çok hoşşş... :))) rabbim herkese böle evlilik versin inş..... Amiiinnnn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…