- 1 Aralık 2008
- 2.418
- 1.205
- 698
- Konu Sahibi esmerdalda
-
Çok iyi bir baba ise ve sizi aldatmıyorsa ,bence şuan tüm erkekler face de oyun da hiç merak etme benim de ikizlerim var babaları çok ilgili,ama asla seni seviyorum demez sorsam yalandan çünkü sevmiyor söylemeyi adamın huyu bu 18 yıldır aynı,asla özür dilemez huyu böyle deyip geçiyorum.Evliliğimiz nasıl mı dersen valla bn takılmıyorum böyle şeylere kendimi üzmüyorum.Kendime değer veriyorum .O da bana hep yardımcı ne dersem ikiletmez.Saatinde evinde her nekadar 2 kelam zor etsek te oyun dan kafayı kaldırıp.Diyeceğim o ki evlatlarımız için iyi babaların fazla da üstüne gitmemek gerek
Basacak damar arıyor çünkü muhtemelen duygusal manada bir hayat görmek istiyor.
Bazı kişileri kırmak gerekir, içinde ne olduğunu görmek için diye çok sevdiğim bir laf var. O geldi aklıma.
Aynı anlattığınız gibi bir sevgilim var. Önceleri kendini pek belli etmiyordu aşktı cicim ayları pek anlayamadım. Hep o haklı hep o haklı. Ayrıca zayıf noktalarımı da öğrendiği için beni hep oralardan vurmaya çalışıyor. Ben de çok duygusal hemen incinen kırılan bir kızım. Bir çene var anlatamam. Başa çıkamıyorum. Kendisi her istediğini yapıyor, tatile de çıkıyor arkadaşlarıyla da gidiyor. Azıcık sesimi çıkarsam tepeme biniyor. Ama öyle bir yansıtıyor ki kendini sanki ben onun gittiği gibi tatile gitsem vs hiç sesini çıkarmicakmış gibi. Ama biliyorum ki şirret gibi burnumdan getirir. Sürekli ilişki boyunca yaptığı şeylerden bahşediyor ben bunu yaptım ben şunu yaptım bu ilişkiyi yürüten benim bilmemne. Sanki ben hiçbi şey yapmıyormuşum gibi. Kendini duygularını doğru dürüst ifade etmez çözmek için uğraş dur. Gerçekten yorucu ve sıkıcı. Allah kolaylık versin.Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.
Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…
Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.
Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Açıkçası bende narsist biri olduğunu düşündümSizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.
Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…
Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.
Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Var böyle insanlarSeni delirtmek için alttan alttan çalışıp sonra kendini geri çekip hata sendeymiş gibi , senin psikolojini bozan o değilmiş gibi algı yaratmaya çalışıyor. Dışarıya karşı iyidir ama içerdekini sadece sen bilirsin, böyle insanlar var canım maalesef.
Aynen öyle canım insanları delirtene kadar uğraşıp sonra aaa bu zaten deliydi demeye getiriyorlar. Çok var böyle sinsiler zaten ne çektiysek bunlardan çektik.Var böyle insanlar
Benim iş arkadaşım var böyle malesef
tane tane konuşur hoş sohbettir alttan alta hep kendi dediğini yaptırmaya çalışır alttan alta dedikodu yapar iş yapmaz yapar gibi davranır senin işinin üstüne konar
Sohbet eder ama kendi yüzeysel konuşur sen en derin sırlarını öğrenmeye çalışır
Bir tartışma olursa herkes seni haksız görür ne var bu kadınla anlaşılmayacak ama geçimsizmişsin denir
Tam çıldırmalık
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun
Bende böyle bir narsistle evliyim. O her zaman en iyi ve haklıdır.
Eğer iyi günümdeysem he canım diye geçiştiririm. Ama geçiştirildiğini anlar, evet haklısın dediğim için de kavga çıkaramaz. Eğer kötü günümdeysem de her şeyi yüzüne vurur, çataçat kavga ederim. Bütün kötülüklerini ve kibrini yüzüne vururum. Zannettiği kadar müthiş bi adam olmadığını örneklerle anlatır ve özgüvenini zedelemeye çalışırım.
Adamın kişiliğini biliyorsun ve ona yenilme. Manipüle etmesine izin verme, çünkü sen kendini ve karşındakinin hasta olduğunu biliyorsun..
Evlilik bu savaş değil diye şaşıranlar olacaktır ancak bir oğlunuz varsa ve baba oğul birbirine inanılmaz düşkünse, ayda 1-2 defa olan bu durumları tolere edebiliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?