Evlilikte nasıl olmalıyım tavsiyeleri

Diğer bir konusunda şöyle bir yorum yapmış

""""""Ne yalan söylüyüm sevmiyorum sevemiyorum da zoraki evleniyorum bide istediklerim olmayınca hepten deliriyorum"""""

Canım bunlar daha başlangıç galiba. Senin aileni hiçbir şeye dahil etmemek ne demek. Hem eşyaları neden ailesine soruyor onlar mı oturacak o evde. Bu sorunları şimdi cozmezseniz ilerde büyüyerek devam edecek.
Eşya konusunda ailesi ile bakmaya çıktığı için büyük bi tartışma yaşadık şimdi annesi aradan çekildi siz gidin bakın vs demiş o konuyu hallettik bende sesimi çıkarmaya başladım eş ile aile arasını ayıramıyorsan niye çıktın bu yola gibi cümleler söyledim biraz olsun faydası oldu gibime geliyor

Eşya konusunu hallettik tavır koydukça düzeliyor gerçekten benim yaşım küçük biraz sanırım bu yüzden beni es gececeklerini düşünüyorlar

Neyse ki eşya konusunu hallettik büyük bi tartışma oldu aramızda ve annesi çekildi aradan şükür ki. Sesimi çıkarınca bı düzelme gördüm açıkçası zaten bana karşı kötü davranmıyor nişanlım Allah var sadece ailesini çok fazla işin içine katma derdinde

Eşimin bana karşı çok iyi davranışları da var ve biz nişan yaparken çok sıkıntı oldu yani bi süre konuştum diye kendi öz babam bana kötü kadın muamelesi yaptı ben şimdi nişanı atacak olsam düşeceğim konum simdikinden bin kat beter. Eşya konusunda büyük bi tartışma yaşadık sonrasında annesi siz gidin bakın demiş neyse.ki bizimkide annesi ne derse onu yaptigi için ama neyse ki benim açımdan iyi bi şey . Şimdi istemedigim şeyler oldukça sesimi çıkarıyorum tartışmaktan da çekinmiyorum açıkçası sonrasında istediğim gibi oluyor

Biz ilk tanışma durumumuz biraz sıkıntılı oldu babam tarafından yanlış anlaşıldım en baştan istemeyerek başladı aslında sonradan onu sevmeye başladım bana iyi davranıyor Allah var ama ailesine çok fazla düşkün olması da bi o kadar rahatsız ediyor

Bizim ilk tanisma olayımız babam.babam.tarafindan çok yanlış anlaşıldı 2 hafta konuştuk bu kişiyle sonra babam öğrendi namus meselesi yaptı vs vs derken bu günlere gldik aslında sevdim d zamanla oda bana karşı iyi davranışları var şimdi Allah biliyor benim sorun ettiğim sadece eş ile aileyi ayıramıyor her şeyde annesinin sözünü dinliyor

Bizim ilk tanışmamiz 2 hafta konuşmuştuk babam öğrendi namus meselesi yaptı yüzümüzü yere egdin gibi agir şeyler söyledi öyle öyle geldik bu günlere istemedim sevemedim ama onun bana karşı iyi yanları da oldukça fazla benim rahatsız olduğum konu sürekli annesinin lafını dinlemesi annesi ne derse onu dogru olarak görmesi nişanı atmama sebebimde ortada hiç bi şey yokken babam bana bu kadar sert olunca nişanı atınca başıma neler gelir düşünmek bile istemiyorum

Hayır evlenmedim burda her konuda fikir alamıyor muyuz?

Tabii ki burası fikir almak için var. Birkaç ay sonra evleneceğinizi yazmışsınız. Ama diğer konuya bakınca haziranda evlenmiş olmanız lazım. Evlenmedim diyorsunuz. Bu sorunlar yüzünden mi ertelendi düğün? Çünkü bu konuda bahsettiğiniz şeyler basit meseleler değil. Düğün erteleyecek noktaya geldiyseniz keşke hiç devam etmeseydiniz.

Babanız sorun çıkarır diye sevmediğiniz biriyle evlenmeyin. Nişanı bozmaya çalışın. Nişanı bozamayacaksanız da lütfen hemen çocuk yapmayın. Böyle bir ailede sevmediğiniz bir adama ne kadar katlanabileceğiniz muamma. Çocuk olunca düzelir diye düşünmeyin, düzelmez. Düzeltmeye sabrınız varsa da bunu alttan alarak yapamayacağınızı bilin. Siz huzurumuz kaçmasın diyerek alttan aldıkça bu tavırların dozu artar çünkü.

Yok düğünüm ertelenmedi ben o zaman gün olarak söylemek için perşembe kına pazar düğün dedim. Babam bu konularda öyle katı biri ki biz nişanlimla sosyal Medya da benim paylaştığım bi konu üzerine konuşmaya başladık benim aklımda kesinlikle böyle bir şey yoktu sonra konu ilerledi ve onun halası benim babamın amcasının gelini gibi bi bağ çıktı ortaya daha sonra ben korkup konuşmayı bitirdim ama o çoktan annesine söylemiş bile ve babamın kulağına da gitti babamda namus.meselesi yaptı yüzümü yere egdin konuşmaları yaptı üstelik çok kısa bi süre konuştuk diye babam kötü kadın muamelesi bile yaptı senin başka da vardır konuştuğun işte kaç kişi daha var gibi daha zoruma giden pek çok şey söyledi intiharı bile düşündüm o zamanlar sürekli karşı geldim ama bide bu hayatta bizim bilmediğimiz bizim irademizden bağımsız olarak ilerleyen bide kaderimiz var ki o benim kaderimdi neler yapsam da oldu hiç yanlarına çıkmadım hiç muhatap olmadim beni istemeye geldikleri gün bile direk çocuğun yüzüne onu istemediğimi söyledim ama oldu işte o yüzük takıldi parmağa ona da hala söylerim beni çok zorda bıraktınız istemeye istemeye oldu diye şimdi seviyor muyum evet seviyorum ya alıştım ya da gerçekten seviyorum onu ayırt edemiyorum şimdi nişan atma olsa babam bana asla itimat göstermez babasından o damgayı yiyen insanın sonu ne olacak ki? Nişanlım hakkında da oda bana iyi davrandığı yönleri elbette var ama annesi ne derse o doğru geliyor ona annesinin sözünden hiç çıkmıyor ben ses edip tartışma çıkarınca annesi aradan çekiliyor eşya konusunda öyle oldu kendileri beğendi eşyayı diye sürekli uzattım tartışma yaptım şimdi annesi çekildi siz gidin bakın dedi ki zaten böyle olması gerekiyor onun dışında sürekli bi yerlere gidemem annenlere de her gün gidemem dedim o konuda da anlaştık sayılır ve son olarak kız kardeşinin bana dediği şeyleri konuştuk orda kız kardeşini savundu dediği şeyler normal bi şey yok vs dedi ama hiçte normal değildi bı daha dediği bi laf olursa bu konuda da taviz vermiycem. Benim çevremde nasihat alıp ona göre ilerleyeceğim kimse yok ve insanın arkasında da kimse olmayınca bazı şeyler epey zor oluyor sorularım hakkında yanlış düşünmenizi istemem

Diğer konuyu şimdi anladım. Yanlış yorumlamışım gün olayını, kusura bakmayın.
Kaderiniz belki nişan atmaktır, denemeden bunu bilemezsiniz. Ama siz de kabullenmişsiniz bu durumu artık, bir şey diyemiyorum sizin kararınız.
Yaşınız küçük sanırım ama sizi ezmelerine izin vermeyin. Kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri huzursuzluk çıkmasın diye her şeye "tamam" demek. Sonra huzursuz olan tek kişi kadın oluyor, herkes keyfine bakıyor.
Bol bol konuşun nişanlınızla, istemediğiniz konuları çekinmeden dile getirin. Kavgacı olmayan ama net bir dille ifade edin kendinizi. Daha çok tanımıyorsunuz birbirinizi. Detaylı tanıma aşamasına da evlendikten sonra geçeceksiniz. O nedenle karşınızdakini tam tanımadan, aranızdaki ilişki, iletişim ve evliliğiniz tam oturmadan çocuk yaparsanız hata edersiniz.

İstihareye yat olumsuz çıkarsa evlenme

Gün mu?surekli kaynanayla görüşmek mi?
Cok kotu bir hayat seni bekliyor haberin olsun evi de muhtemelen kaynananin burnunun dibinden tutarsiniz surekli birbirinize gelir gidersiniz,buna bonus olarak eşinin teyzesi,yengesi,halasi eklenir ve komşuları
Gitmek istemezsin ama oyle bir şansın olmaz
Sabahtan aksama hizmet edersin mesela.
Bu ne ya o evde siz oturcaksiniz neden karisiyor ailelerin karıştığı evlilikten hayır gelmez
Bizde aileler karışmaz karışmaya meyilli kaynanam var da onu soz sahibi etmiyoruz
Hallediyoruz sonradan haber veriyoruz
Hos karışsa da yine benim dedigim olucak ama hic bidi bidi cekemem
Herkes fikrini kendine saklasın
Esin de hicbir zaman seni tutmayacak hakli da olsan
Biliyorsun di mi bunu?
Kendini parcalasan da kiymet gormiceksin hep bi elestiri halinde olacaklar
Gidiceksin tatmin olmayacaklar
Hazirlayacaksin misafir ediceksin tatmin olmayacaklar yuz bulacaklar baskasi da gelip gidicek
Evet senin kendi ailenle de gorusmene kariscaklar
Eger sen bu kadar pasif ve sessiz kalmaya devam edersen
Git saglam bir ayar ver o nişanlına

Ne yapmam nası ayar vermem gerekiyor tehdit falan mı nişanı atarım diye senin eşin nasıl karıştırmiyor annesini benimki her şeyde annesi mutlaka olacak

Ne yapmam nası ayar vermem gerekiyor tehdit falan mı nişanı atarım diye senin eşin nasıl karıştırmiyor annesini benimki her şeyde annesi mutlaka olacak
Hayir tehdide falan gerek yok blöf olarak ortaya iliski atilmaz tehditle santajla evlilik de olmaz .
Ben herşeyin,en baştan konuşulması taraftarıyım
Benim esimin de kötü yonleri var mı elbette var ama baştan kartları açık oynadım
Ona benim ev gezmesi sevmedigimi,karı muhabbeti sevmedigimi misafir sevmedigimi,cocuklugumda eve misafir gelince odaya kapandığımı falan söyledim
Ailelere yakın oturmak istemiyorum herseye burunlarini sokarlar evde olmayız gecerler önünden ışık açık mı kapalimi bakarlar cat kapı gelirler surekli gelirler aynen boyle seyler soyledim hic cekinmedim karışırlar isimize ben isime kimseyi karıştırmam dedim
Esim de kim ne derse desin,herkes birseyler söyler aşkım,ama en sonunda senin dediğin olacak dedi.
Ve öyle de oldu
Ben en basindan,bak tekrar duzeltiyorum en bas
Nisan kiyafeti alacaktı bana eşim,adetleri öyle erkek alıyor. Biz kayinvalidem de oturuyorduk bakmaya gidelim diye çıktık. Annem ve kaynanam oturdular evde biz 2 kiz gittik bakıp çıkmadım,alıp çıktım. Cokta begendim. Tadilata verdim. Elbiseyi darlastirmak icin ama fotosunu çektim
Kaynanaya döndük aldım dedim
Bana dediki aaah aceleci neden aldın biz de gorseydik yaaa ne diye aldin hemen dedi cevap vermedim
Gercekten cevap vermedim ama.
Sonra biz esimle annemi eve birakip bira icmeye gittik.
Kaynana eşim i arıyor.
Ben duymuyorum ne dediğini ama esim dedi ki
_oooof anne ne kabarığı yaaaa hayir güzel degil öyle

Yani benim kabarik nişanlık giymemi istiyor.Lan almışız elbiseyi. Ayrıca sanane?
Hic bise demedim cunku benim dedigim oldu. Gayette dar kesim bi elbise giydim.
Daha sonra esyalari da internetten söylettim. Olur ya karisma firsati olur biz magaza gezerken ben de geleyim falan der... onlem aldim yani

Ya ben uyanik davrandım biraz takintili ve agresif bir insanim labada lubada ya fazla lafa söze gelemem.

Her neyse sekerim. Evi uzaktan tuttuk tuttuktan sonra ailelere söyledik 2 aileye de

Ee ona da mudahele edemediler

Kaynana duyunca ağlamış
8 aylik evliyim ağladığını simdi ogreniyorum. Banane ağlamışsan yani sanki kendisi oturcak
Hatta su anda taşınıyoruz
Eşim gitmis benim istedigim yerden ev tutmus,sana yemin ederim evi daha gidip görmedim. Umrumda mi? Hayir. Cunku esim zevkli bir insandir bina yeni binaymis ici falan temiz dedi guzel sen begenirsin dedi tamam askim dedim nasilda benim istedigim semt carsidan tutmus
Kaynana bozuldu
Dun de hastanedeyken esime dedim ki annen pek memnun olmadi hosuna gitmedi herhalde oturcagimiz ev
_amaaan herkese herseyi begendiremezsin hayatim napalim yani dedi
Yani o da annesinin huyunu biliyor daha evel araba almış sonradan söylemiş biliyor annesinin huyunu kendisi o yüzden boyle davraniyor.birazcik is erkekte bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…