- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.422
- 598
- Konu Sahibi Darklizard
-
Eşya konusunda ailesi ile bakmaya çıktığı için büyük bi tartışma yaşadık şimdi annesi aradan çekildi siz gidin bakın vs demiş o konuyu hallettik bende sesimi çıkarmaya başladım eş ile aile arasını ayıramıyorsan niye çıktın bu yola gibi cümleler söyledim biraz olsun faydası oldu gibime geliyorCanım bunlar daha başlangıç galiba. Senin aileni hiçbir şeye dahil etmemek ne demek. Hem eşyaları neden ailesine soruyor onlar mı oturacak o evde. Bu sorunları şimdi cozmezseniz ilerde büyüyerek devam edecek.
Eşya konusunu hallettik tavır koydukça düzeliyor gerçekten benim yaşım küçük biraz sanırım bu yüzden beni es gececeklerini düşünüyorlarbombok bi hayatın olacak evi eşinin ailesi mi diziorda onlara o kadar bağlı baştan tavrını koy yaşlarınız kaç bilmiyorum ama senin kesinlikle çalışman lazım evde olsan sürekli kaynanaya hizmet modsunda olursun .baştan tavrını koy gitmicem de günlere vs çalışma durumun yoksa aradaşlarınlada görüş ailemede gidicem de arada bu devirde bu kafamı kaldı ya ben evlenirken ne kendi ailem ne onun ailesi geldi eşya almaya gelinliğe bile kimse gelmedi para bizimdi çünkü kredi çektim bn evi ben döşedim
Neyse ki eşya konusunu hallettik büyük bi tartışma oldu aramızda ve annesi çekildi aradan şükür ki. Sesimi çıkarınca bı düzelme gördüm açıkçası zaten bana karşı kötü davranmıyor nişanlım Allah var sadece ailesini çok fazla işin içine katma derdindeBunları sorarken cidden korkmadın mı yaşayacaklarından? Neden sesinizi çıkaramıyorsunuz şu adamlara anlamıyorum ben eşya seçmeye hiç kimseyi götürmedim evimi düzmeye gelmek istediler kabul etmedim onlara ne yani. Saf olmayın ezdirmeyin bu kadar ya. Anasının peşine takıp duracak işte sende biliyosun nasıl katlanayım diye sorman akıl alır gibi değil
Eşimin bana karşı çok iyi davranışları da var ve biz nişan yaparken çok sıkıntı oldu yani bi süre konuştum diye kendi öz babam bana kötü kadın muamelesi yaptı ben şimdi nişanı atacak olsam düşeceğim konum simdikinden bin kat beter. Eşya konusunda büyük bi tartışma yaşadık sonrasında annesi siz gidin bakın demiş neyse.ki bizimkide annesi ne derse onu yaptigi için ama neyse ki benim açımdan iyi bi şey . Şimdi istemedigim şeyler oldukça sesimi çıkarıyorum tartışmaktan da çekinmiyorum açıkçası sonrasında istediğim gibi oluyorSana evlenme diyemem. Ben nisanliyken kv kp cok iyiydi. Bi cok seyide ben goremedim. Iyi niyetlerine guler yuzlerine inandim diyebilirim. Benim o zaman on goremedigim problemler evlendiktensonra karsima cikti.
Ve sana %100 emin bi sekilde soyluyorum cok sikinti cekersin. Problem yasarsin. Ailenle görüşmeni yasaklamaz belki ama gorusmeni ailesi sorun ediyo diye sorun edebilir. Seni girmek istemedigin ortamlara girmek zorunda birakabilir. Sen esimle kotu olmiyim dedikce icinde kin buyutursun ailesine karsi. Senin avantajin onceden kestirebiliyosun olucaklari. Nisanliyken belli etmisler kendilerini. Sen net olmalisin. Onlar nasil net konusup simdiden annemle gunlere gidersin muhabbeti yapiyosa sende ben gunlere katilmayi sevmem dusunmuyorum gitmeyi ama bakalim dersin. Esya konusundada icine sinmeyen biseyi alma asla. Begendiysen bitti. Ben su takimi begendim de onlar farkli bisey soyledikce. Tabiki bütçeyi dusunerek. Iyi niyeti de on planda tutarak. Esin arada kalmis hissetmesin. Anneci biraz sanırım oyle hissederse yaninda durmaz gibi geld bana. Hayirlisi olsun ve kolay gelsin.
Basta dedigim gibi evlenme diyemem ama evlenmenide tavsiye etmem. Yaninda durmayan eşle cok zorluk cekersin. Esim destek olmasa napardim bilmiyorum
Biz ilk tanışma durumumuz biraz sıkıntılı oldu babam tarafından yanlış anlaşıldım en baştan istemeyerek başladı aslında sonradan onu sevmeye başladım bana iyi davranıyor Allah var ama ailesine çok fazla düşkün olması da bi o kadar rahatsız ediyorPersembenin gelisi carsambadan belli demisler.
Off üzüldüm ya aslinda,arkadasim benim bunlari görme sansim bile yoktu ailesi uzaktaydi.
Tabi bir de gencligin verdigi körlük, cahillik vardi bir de.
Su an ki kafamla cok daha farkli olurdu hersey.
Kizimi evlendirirken böyle davranan ailelere karsi gardimi alirdim, kimse kimseden daha fazla önemli degil.
Kendinizi sakin ezdirmeyin, bazen iyilik hicbir ise yaramiyor.
Bizim ilk tanisma olayımız babam.babam.tarafindan çok yanlış anlaşıldı 2 hafta konuştuk bu kişiyle sonra babam öğrendi namus meselesi yaptı vs vs derken bu günlere gldik aslında sevdim d zamanla oda bana karşı iyi davranışları var şimdi Allah biliyor benim sorun ettiğim sadece eş ile aileyi ayıramıyor her şeyde annesinin sözünü dinliyorNişanlılık evliliğin fragmanıdır.
Çok zor günler seni bekliyor ve sen inatla bu günlere doğru gidiyorsun!
Eğer bu durumdan rahatsızsan evlendikten sonra bin pişman olacaksın. Yol yakınken dön derim.
Evlendikten sonra asla ve asla değişmeyecek ya ona ayak uyduracakdın ya da ömür boyu mutsuz olacaksın.
Evlendikten sonra boşanmak daha zor.
Nişan tanıma evresidir ve sizde bir çok şeyi görüyorsunuz şuan size toz pembe gelebilir ama bir ömür bu hayata hazır mısın?
Ben yerinizde olsam çoktan nişanı atmıştım
Hayır evlenmedim burda her konuda fikir alamıyor muyuz?https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/dugun-oncesi-agda.1075535/
Gebelik falan deyince eski konularınıza baktım da, e siz zaten evlenmişsiniz. Kına, düğün olmuş. Bu konuyu açıp kaçmışsınız gidip gebelik konusu da açmışsınız. Bu konunun amacı ne?
Bizim ilk tanışmamiz 2 hafta konuşmuştuk babam öğrendi namus meselesi yaptı yüzümüzü yere egdin gibi agir şeyler söyledi öyle öyle geldik bu günlere istemedim sevemedim ama onun bana karşı iyi yanları da oldukça fazla benim rahatsız olduğum konu sürekli annesinin lafını dinlemesi annesi ne derse onu dogru olarak görmesi nişanı atmama sebebimde ortada hiç bi şey yokken babam bana bu kadar sert olunca nişanı atınca başıma neler gelir düşünmek bile istemiyorumBi erkeğin nişanlı iken nişanlısına bu kadar baskın davranması bana göre mümkün değil...
Nişanlık döneminde nişanlı olan erkekte ve ailesinde "köprüyü geçene kadar" tavrinin etkin olması lazım.
Sizin nişanlınızda bu tavrın olmaması benim aklıma cinsel birliktelik yaşadığınız ihtimalini getiriyor..Bu kız zaten benim istediğimi yapmak zorunda, vazgeçme ihtimali yok gibi düşünüyor..
Acaba nişanlınıza eşim deme sebebiniz ve nişan bozma gibi bir durum yok demenizde bu neden kaynaklı mı?
Not: Sebep ne olursa olsun vazgeçin bu adamdan
Aramızda sevgi de var nişanlım bana iyi de davranıyor ama sürekli annesi ön planda annesinin sözünü dinliyor sürekli düşünce yapısı farklı bilmiyorumTek kelime ile yandınız. Köleliği kabullenmekle ilgili motivasyonunuzu arttırın.
Hayır evlenmedim burda her konuda fikir alamıyor muyuz?
Yok düğünüm ertelenmedi ben o zaman gün olarak söylemek için perşembe kına pazar düğün dedim. Babam bu konularda öyle katı biri ki biz nişanlimla sosyal Medya da benim paylaştığım bi konu üzerine konuşmaya başladık benim aklımda kesinlikle böyle bir şey yoktu sonra konu ilerledi ve onun halası benim babamın amcasının gelini gibi bi bağ çıktı ortaya daha sonra ben korkup konuşmayı bitirdim ama o çoktan annesine söylemiş bile ve babamın kulağına da gitti babamda namus.meselesi yaptı yüzümü yere egdin konuşmaları yaptı üstelik çok kısa bi süre konuştuk diye babam kötü kadın muamelesi bile yaptı senin başka da vardır konuştuğun işte kaç kişi daha var gibi daha zoruma giden pek çok şey söyledi intiharı bile düşündüm o zamanlar sürekli karşı geldim ama bide bu hayatta bizim bilmediğimiz bizim irademizden bağımsız olarak ilerleyen bide kaderimiz var ki o benim kaderimdi neler yapsam da oldu hiç yanlarına çıkmadım hiç muhatap olmadim beni istemeye geldikleri gün bile direk çocuğun yüzüne onu istemediğimi söyledim ama oldu işte o yüzük takıldi parmağa ona da hala söylerim beni çok zorda bıraktınız istemeye istemeye oldu diye şimdi seviyor muyum evet seviyorum ya alıştım ya da gerçekten seviyorum onu ayırt edemiyorum şimdi nişan atma olsa babam bana asla itimat göstermez babasından o damgayı yiyen insanın sonu ne olacak ki? Nişanlım hakkında da oda bana iyi davrandığı yönleri elbette var ama annesi ne derse o doğru geliyor ona annesinin sözünden hiç çıkmıyor ben ses edip tartışma çıkarınca annesi aradan çekiliyor eşya konusunda öyle oldu kendileri beğendi eşyayı diye sürekli uzattım tartışma yaptım şimdi annesi çekildi siz gidin bakın dedi ki zaten böyle olması gerekiyor onun dışında sürekli bi yerlere gidemem annenlere de her gün gidemem dedim o konuda da anlaştık sayılır ve son olarak kız kardeşinin bana dediği şeyleri konuştuk orda kız kardeşini savundu dediği şeyler normal bi şey yok vs dedi ama hiçte normal değildi bı daha dediği bi laf olursa bu konuda da taviz vermiycem. Benim çevremde nasihat alıp ona göre ilerleyeceğim kimse yok ve insanın arkasında da kimse olmayınca bazı şeyler epey zor oluyor sorularım hakkında yanlış düşünmenizi istememTabii ki burası fikir almak için var. Birkaç ay sonra evleneceğinizi yazmışsınız. Ama diğer konuya bakınca haziranda evlenmiş olmanız lazım. Evlenmedim diyorsunuz. Bu sorunlar yüzünden mi ertelendi düğün? Çünkü bu konuda bahsettiğiniz şeyler basit meseleler değil. Düğün erteleyecek noktaya geldiyseniz keşke hiç devam etmeseydiniz.
Babanız sorun çıkarır diye sevmediğiniz biriyle evlenmeyin. Nişanı bozmaya çalışın. Nişanı bozamayacaksanız da lütfen hemen çocuk yapmayın. Böyle bir ailede sevmediğiniz bir adama ne kadar katlanabileceğiniz muamma. Çocuk olunca düzelir diye düşünmeyin, düzelmez. Düzeltmeye sabrınız varsa da bunu alttan alarak yapamayacağınızı bilin. Siz huzurumuz kaçmasın diyerek alttan aldıkça bu tavırların dozu artar çünkü.
Yok düğünüm ertelenmedi ben o zaman gün olarak söylemek için perşembe kına pazar düğün dedim. Babam bu konularda öyle katı biri ki biz nişanlimla sosyal Medya da benim paylaştığım bi konu üzerine konuşmaya başladık benim aklımda kesinlikle böyle bir şey yoktu sonra konu ilerledi ve onun halası benim babamın amcasının gelini gibi bi bağ çıktı ortaya daha sonra ben korkup konuşmayı bitirdim ama o çoktan annesine söylemiş bile ve babamın kulağına da gitti babamda namus.meselesi yaptı yüzümü yere egdin konuşmaları yaptı üstelik çok kısa bi süre konuştuk diye babam kötü kadın muamelesi bile yaptı senin başka da vardır konuştuğun işte kaç kişi daha var gibi daha zoruma giden pek çok şey söyledi intiharı bile düşündüm o zamanlar sürekli karşı geldim ama bide bu hayatta bizim bilmediğimiz bizim irademizden bağımsız olarak ilerleyen bide kaderimiz var ki o benim kaderimdi neler yapsam da oldu hiç yanlarına çıkmadım hiç muhatap olmadim beni istemeye geldikleri gün bile direk çocuğun yüzüne onu istemediğimi söyledim ama oldu işte o yüzük takıldi parmağa ona da hala söylerim beni çok zorda bıraktınız istemeye istemeye oldu diye şimdi seviyor muyum evet seviyorum ya alıştım ya da gerçekten seviyorum onu ayırt edemiyorum şimdi nişan atma olsa babam bana asla itimat göstermez babasından o damgayı yiyen insanın sonu ne olacak ki? Nişanlım hakkında da oda bana iyi davrandığı yönleri elbette var ama annesi ne derse o doğru geliyor ona annesinin sözünden hiç çıkmıyor ben ses edip tartışma çıkarınca annesi aradan çekiliyor eşya konusunda öyle oldu kendileri beğendi eşyayı diye sürekli uzattım tartışma yaptım şimdi annesi çekildi siz gidin bakın dedi ki zaten böyle olması gerekiyor onun dışında sürekli bi yerlere gidemem annenlere de her gün gidemem dedim o konuda da anlaştık sayılır ve son olarak kız kardeşinin bana dediği şeyleri konuştuk orda kız kardeşini savundu dediği şeyler normal bi şey yok vs dedi ama hiçte normal değildi bı daha dediği bi laf olursa bu konuda da taviz vermiycem. Benim çevremde nasihat alıp ona göre ilerleyeceğim kimse yok ve insanın arkasında da kimse olmayınca bazı şeyler epey zor oluyor sorularım hakkında yanlış düşünmenizi istemem
Ne yapmam nası ayar vermem gerekiyor tehdit falan mı nişanı atarım diye senin eşin nasıl karıştırmiyor annesini benimki her şeyde annesi mutlaka olacakGün mu?surekli kaynanayla görüşmek mi?
Cok kotu bir hayat seni bekliyor haberin olsun evi de muhtemelen kaynananin burnunun dibinden tutarsiniz surekli birbirinize gelir gidersiniz,buna bonus olarak eşinin teyzesi,yengesi,halasi eklenir ve komşuları
Gitmek istemezsin ama oyle bir şansın olmaz
Sabahtan aksama hizmet edersin mesela.
Bu ne ya o evde siz oturcaksiniz neden karisiyor ailelerin karıştığı evlilikten hayır gelmez
Bizde aileler karışmaz karışmaya meyilli kaynanam var da onu soz sahibi etmiyoruz
Hallediyoruz sonradan haber veriyoruz
Hos karışsa da yine benim dedigim olucak ama hic bidi bidi cekemem
Herkes fikrini kendine saklasın
Esin de hicbir zaman seni tutmayacak hakli da olsan
Biliyorsun di mi bunu?
Kendini parcalasan da kiymet gormiceksin hep bi elestiri halinde olacaklar
Gidiceksin tatmin olmayacaklar
Hazirlayacaksin misafir ediceksin tatmin olmayacaklar yuz bulacaklar baskasi da gelip gidicek
Evet senin kendi ailenle de gorusmene kariscaklar
Eger sen bu kadar pasif ve sessiz kalmaya devam edersen
Git saglam bir ayar ver o nişanlına
Hayir tehdide falan gerek yok blöf olarak ortaya iliski atilmaz tehditle santajla evlilik de olmaz .Ne yapmam nası ayar vermem gerekiyor tehdit falan mı nişanı atarım diye senin eşin nasıl karıştırmiyor annesini benimki her şeyde annesi mutlaka olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?