- 10 Ekim 2014
- 32.606
- 146.637
- 798
- Konu Sahibi FiltrekahvesevenKleopatra
-
O anlamda sesten söz etmiyorum. Çevremdekilere ağlamanın bir lüzumu yok.
Eğer sürekli sizlanan bir kişiyse ya para istiyordur, ya da para istenmesin diye öyle yapıyordur.
Hemen hemen parayla ilgili tüm yorumlarda direkt ülkenin ekonomisiyle ilgili yorum yapıyorsunuz.
Bir kişinin sürekli param yok param yok demesi çok farklı, issizlige , ekonomiye dem vurması çok farklı.
Siz direkt yorumluyorsunuz ülkeyle ilgili.
Valla ben öyle aglayanlara hiç inanmiyorum konu sahibi ne zaman aglayan olsa ya arabasini yeniliyor,ya cocugunu özel okula yazdırıyor ya evinin eşyasını değiştiriyor ya da yeni ev falan alıyor
Param yok diyende vardır asıl para
Neden yaptiklarina gelince söyleyim nazar degmesin diye düşünüyorlarnerden mi biliyorum eşimden
Ogun arkadaşı diyor ki eee işler nasıl esim de ehh işte yaaa idare eder diyor
Arkadaşı diyor ki ben bilirim bu nazar degmesin diye öyle der kötü der iyi bile olsa
Ki cok doğru ben mesela hastaneye giderim biri sorar cok şükür iyi oldum vs derim. Esim derki oyle deme kotu gecti kanadı de falan der :)
Baskalari mutsuzlugunu benim uzerimde tatmin etmesin diyeymis
Benim eşim de kötü.
Bi ben oyle akıllı olamadım. Bazi insanlarin stratejesi bu iyi de yapiyorlar.
Neyle yorumlayalım istersiniz? Hitlerin politikalarıyla mı?
Yani ,bilmiyorum,bu sekilde düşünenler ve sizin dediginiz gibi seyler yaşayanlar çok.Böyle bir nazar biçimine inanmalı mıyız
Yani gerçekten şükür iyi dersek nazar değebilir mi?
Bu konu kafamı karıştırıyor son zamanlarda
Neye iyi desem iki gün içinde o duruma bir terslik bir kötü durum oluyor
Kendi kendime senin ve hayatının kimin ne için önemi olsun ki nazar değsin diyorum ama öyle bir şey varsa ben de anlatmayım
Lüks eşyalar arabalar cihazlar bir kaç yılda bir değiştirilen mobilyalar tıklım tıklım alışveriş merkezleri dolu tatil beldeleri hemen her eve giren iki maaş her gün 3 4 çeşit yemek hatta evde de yenmiyor dışarıda yeniyorTaviz vermek zorunda mıyız diyeceğim de evet maalesef zorundayız. Mecburi taviz. Ve yine evet, bu tavizler canımızı çok sıkıyor. Hayat standardımız yerlerde sürünüyor, iki sene önce yaptığımız şeyleri yapamıyoruz ama buna şükretmemiz gerekiyor. Niye? Karnımız doyuyor diye mi?
Çünkü kim geçinenemekten yakınsa hemen şükret daha kötüsü var diye susturuluyorO anlamda sesten söz etmiyorum. Çevremdekilere ağlamanın bir lüzumu yok.
Eğer sürekli sizlanan bir kişiyse ya para istiyordur, ya da para istenmesin diye öyle yapıyordur.
Hemen hemen parayla ilgili tüm yorumlarda direkt ülkenin ekonomisiyle ilgili yorum yapıyorsunuz.
Bir kişinin sürekli param yok param yok demesi çok farklı, issizlige , ekonomiye dem vurması çok farklı.
Siz direkt yorumluyorsunuz ülkeyle ilgili.
Çünkü kim geçinenemekten yakınsa hemen şükret daha kötüsü var diye susturuluyor
Kimse ekonominin kötü olduğunu alım gücünün yıldan yıla azaldığını kabul etmiyor
5000 lirayla İstanbul'u ortasında geçinemiyoruz yazanlara tamahsızlık ve çok para harcama (!) ile suçlanıyor
Ve sizin yorum yapmayın konuşunca ne değişecek düşünceniz tüm ülkede böyle sonuçlanıyor
Konu sahibinin anlattığı tarzda insanlar ayrı milleti asgari ücretle geçinemediği için suçlayıp şükürsüz demek ayrı
Evet konu geçinememekten şikayet eden insanlarTamam işte ben de tam bundan söz ediyorum , konu çok başka insanlar. Ekonomiyle , siyasetle yorumlanacak türden kişiler değil.
Geçen çok sevdiğim bi arkadaş burda bi konu açtı gerçekten geçinemeyen bi arkadaşım.. Yorumlarda kimse şükret demedi.. Kimse zaten geçinemeyen birine şükret dmiyor ama aylık 3000 lira maaşı olan biri de 500 600 liralık bi aykkabı alıp sonra ay sonu gelmiyor dediğinde bunu yaparsan tabi geçinemezsin deriz değil mi?Evet konu geçinememekten şikayet eden insanlar
Kimisi kimse kendisinden borç istemesin nazar değmesin gibi sebeplerle geçinemediğini söylüyor ama bazısıda gerçekten geçinemiyor
Bu insanlarada şükret şükret yorumları yapılıyor
Siz gerçek hayatta geçinemediğini söyleyen arkadaşınıza siyasi ekonomik yorum yapma şükret diyebiliyor musunuz?
Öğretmenimiz Avrupa’ya Amerika’ya gitti sorduk bizde ülkemizle orasının arasında fark ne diye öğretmenimiz ülkemiz taze meyve sebze açısından çok şanslı Avrupa da meyve sebzeler çok pahalı insanlar taneyle alıyor ve sünger gibiler demişti. Orda her şey gülistan biz bataklıktayız gibi bi düşünce yaymaya çalışıyorlar. İnanmamakta fayda var.Çünkü doymak bilmeyen bi nefis var.. Ülkede her şeye sahip olsa Neden Milanoda ki kadınlar giyinmiyorum der giyinse bu sefer başka bişey... Sonu yok çözümü yok bitmek bilmez bi hırs ve sonucu biraz dön dünyaya bak deyince sana bişey derim ammmaa diye başlayan cümleler.. Minimalist insanlara bayılıyorum ben sonuç olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?