Feryadım duyulmuyor :(

Nolduysa açık açık anlat burada bize.
İçinden ne geliyorsa, ne biriktiyse anlat.
O kelimeleri kullan.
Kullanamazsan eğer, yüzleşemezsen bununla, konuşamazsan açık açık.
Her an her yerde en ufak birşey duyduğunda bununla ilgili, yerle bir olacaksın demektir.
Önce yüzleşmelisin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar neden nişanlısının muhtemel tepkisine yoğunlaşıyorsunuz ki?

Anlatmama sebebi nişanlısının vereceği tepki değil, en azından sadece bu değil.

Nişanlısı çok anlayışlı davransa bile konu sahibi kendisini kötü hissedeceğini ve bunun ömür boyu süreceğini düşünüyor.

Bu durumda bence de anlatmamalı.

Bu onun meselesi, sadece onun.
Nişanlısının bilmesi gerektiğini düşünmüyorum ben.
Isterse anlatır, istemezse anlatmaz.
Anlatmadı diye kandırmış olmaz.

Son düzenleme:
arkadaisim kimse seni burada anlayamaz

herkes dürüstlükten dem vuracak olmasi gereken bu,

ama yasadigin seyler göz önüne alindiginda bence kendine temiz bir sayfa ac,
psikolojik destek almalisin bunu tek basina yenemezsin..

en degerli seyim deme lütfen en degerli sey sensin senden bir tane daha yok..

bu karari sen verebilirsin sen yasadigini biliyorsun...

ama sen bence tertemizsin arkana asla bakma cok üzüldüm duygun gercekten bu camdan gecti..

empati yapamiyorum ama sen senin icin en iyi olani biliyorsun ve onu yap

Son düzenleme:
Bu arada nışanlına söylememen gerektiğini düşünüyorum.
Sen anlatırsan bunu, yinede onun içinde bir sürü şüphe olacak "ne hissetti, ne düşündü" vs.
Sen defalarca anlatsan da o yine mutsuz olacak. Sana konusunu belki 50 belki 100 defa açacak.
Bazı gerçekleri olduğu gibi dümdüz anlatamazsın. Anlattığında karşı taraf anlamaz.
İkili bir mutsuzluk olacağına, tek taraflı oluversin.
Bazı anlarda mantık daha önemlidir duygulardan.
ve sen mantığınla hareket etmelisin.

tüm yorumları okuyamadım bu yüzden isteyerek mi yaşadın istemeyerek mi orasını tam olarak bilmiyorum.
arkadaşların bir çoğu anlat, dürüst ol vs bu tür şeyler söylemiş o yazılanlara sadece "kadın aklı" diyebiliyorum. çünkü erkekleri kendimiz gibi sanıyoruz. ama şurası bariz açık ki erkekler duygusal değil ve asla bizim gibi düşünemezler. bir kadın sevdiği erkek için herşeyi yapabilir yada kabullenebilir ama bence erkekler bunu yapamaz. erkekler bir et parçası için aşkından sevdiği kadından vazgeçebilir. bu kapasite var onlarda. ama onlar onlarca kadınla beraber olsun yatıp kalksın ve sonra gitsin bakire, erkek eli değmemiş kız istesinler. mantıkları böyledir işte. (genelleme yapmak istemiyorum, aralarında illa ki farklıları vardır)
eğer fikrimi sorarsan nişanlına anlatma. ama anlatmazsan bu yük üstünde hep kalıcak. ona her baktığında aklına gelicek zamanla ona haksızlık yaptığını düşünüceksin. ve bu da psikolojini bozucak. ama analtırsan bir diğer ihtimal başına kakabilir yada nişanı atabilir. yada bakarsın kabullenir ve bunların hiçbiri yaşanmaz. bu da bir ihtimal tabi.

bence nişanlınla her şeyını paylaşmalısın, derdini sevincini, ileride bir şekılde boyle bır konu acılırken, haber dizi vs. izlenırken o anlattıkların gibi konudan irade dışı kaçacaksın, kasılacaksın, ağlayacaksın vs, o zaman kocan şüphelenmeyecek mi, sorgulamayacak mı, niye bu kadar etkılendın ki demeyecek mi, sen de o an duygu yoğunluguyla anlatıp içini dökeceksın, bu kez de niye bana en basında anlatmadın , bana guvenmedın, benı kandırdın sorunu cıkacak, baştan anlat bence. sen ona anlatmayınca diktirince her şey kendılıgınden hallolmayacak ki, en kadar mutlu olsan da malesef hatırlıyor ınsan ... psikolojik destek al ayrıca. Allah yardımcın olsun.

bence nişanlınızdan önce siz önemlisiniz kendinizle barışık hale gelmek için uğraşmalısınız bunu içinizde bastırarak çözemezsiniz mutlaka bir psikologa gidin o size yardımcı olur
burada kimseyi tanımadığınız için derdinizi anlatabildiniz, psikologu tanımayacağınız için orada da anlatabilirsiniz
geçmiş saklanarak geçmiyor.. burada daha fazla üzmeyin kendinizi ve bir uzmana danışın

offf okurken işim acıdı cnm hayat senin hayatın nasıl mutlu olcaksan nasıl mutlu olacağına inanıyorsan onu yap Türkiyede yaşıyoruz ve maalesefki bakaret konusunu halen aşamadık bazı arkadaşların dediği gibi henüz erkeklerde bu konuyu aşamadı ve senin ki biraz daha farklı bir durum onun için bende diktirmen ve bu konuyu hayatından çıkarman temcit pilavı gibi önüne sunulmaktan kurtulmandan yanayım Allah yardımcın olsun umarım çokkk mutlu olursunnnn

Canım, bu çok özel bir konu. Ve böylesi hassas olduğun özelini genele açarak aynı hassasiyeti beklemen biraz polyannacılık olur.

Hassasiyetinin üzerine basılmasına aralık bırakmış oluyorsun.

Madem yoruma açmışsın, bana kalırsa bu yükü daha fazla tek başına taşımamalısın. Evlenicekmişsin, bu yükünü beraber götürme.

Bireysel terapi seansı ile -kendi içinde olumsuz duygularını törpülemek anlamında- çok yol katedersin. Faydasını görürsün.

Operasyon dışsal tedavi. Terapi içsel tedavi. İhmal etme kendini.

Geçmişte ki mağduriyetini devam ettirip geleceğine taşıma.

Özür dilerim karıştırmışım, kızgınlıkla yazmadım ama, genel olarak arkadaşlar öyle yazmış onun için. Hassasiyet gösterdiğin içinde sağol teşekkür ederim

Rica ederim özür dilenecek birşey yok ortada, sadece bilmeden kırmış olmak istemem kimseyi. Daha çok şey yazmak yardım edebilmek isterdim ama insan karşısındakinin ne durumda olduğunu nasıl yaklaşılması gerektiğini çok kestiremiyor tanımadan, o yüzden lütfen psikolojik destek alın, sizi tanıyıp yardımcı olacak birinin çıkmasına izin verin. Yaşadıklarınızı aşıp temiz bir başlangıç yaşayabilecek ruh haline geçtikten sonrada isterseniz ameliyat olun isterseniz nişanlınızla paylaşın, ama terapiste gitmeyi ertelemeyin lütfen.

Çünkü hepimiz kötü olaylar yaşayabiliyoruz, anne - babalar evlatlarını kaybediyorlar da acısına alışıyorlar, insanlar işkenceden çıkıp normal yaşantılarına devam edebiliyor, yaşadıklarını tüm toplumla paylaşmayı göze alabiliyorlar, düşününce ne dünyadaki en trajik olayı yaşadınız ne de en değerli varlığınızı kaybettiniz. Buna rağmen 6 yılda normal yaşantınıza dönemediyseniz, size biraz daha destek lazım demektir. Umarım bu desteği en kısa zamanda bulursunuz ve hakkettiğiniz değeri kendinize verirsiniz.

Son düzenleme:
nişanlına söylemen gerekmez.. bu ondan önceydi..
sen onunla yeni bir sayfa açıyosun..bembeyaz bir sayfa
mutlu olmak senin en doğal hakkın

ama bence acilen bu konuyu anlatmalısın birilerine.. hatta ağlamalısın.. lanet okumalısın.. küfür etmelisin
ve kabullenmelisin.. hala kabullenmediğin için, ismini telafuz etmek bile acı veriyor..
arkanda bırakmanın tek yolu bu bence bitanem..
sen kar gibi beyazsın..
sen istemedikçe kimse bunu değiştiremez.. bunu unutma olur mu

neden tatlım haber dizi izlerken sadece başına gelenler mi etkileniyor ağlıyor üzülüyor kasılıyor o malum dizide gercekten kesitler yokmuydu bende cok etkılendım sinirim bozuldu ağladım ne yani eşim neden ağladın başına böyle bişey geldimi falan diyede sormadı insanız hepimiz duygularımız yokmu

aynen katiliyorum ve sevmiyorsa kabul etmez

Geçenlerde bir köşe yazısında okuduğum şu ifade çok çarpıcıydı:
"İstanbul 10 milyondan fazladır diyorlar. Öylesine devasa. Hem bu kadar kalabalık, bu denli dip dibe insanlar, hem böyle çöl gibi ıssız, yapayalnız nasıl olur ki bir şehir? Çözemedim ya"
Bir adamın cinnet getirirken bakkalın, manavın, kasabın, yoldan geçenin sessiz kalışı anlatılıyordu bu ifadede, bir kadın tekmelenirken, çığlıkları duyulurken sessiz kalışı anlatılıyordu milyonluk şehir İstanbul'un..
Diyeceğim o ki sevgili arkadaşım kime söylesen, kime dert yansan hiçbiri senin kendine söyleyeceklerin kadar rahatlatıcı olmayacaktır. Buradaki arkadaşlar da sağolsunlar iyi niyetleriye yazıyorlar, bizim sana sağladığımız yalnızca zihin kayması yani bugün sana kendini iyi hissettirebiliriz, yarın da ama asıl zihninin işleme yönünü değiştirmesi gereken sensin... Senin ilacın yine sende... Seni seven demicem nice sevenler neler yaptı ama senden emin olan bir erkek "senin istemeden kaybettim" demeni gönlünde sindirip eritecektir.. Karşındaki o erkekse bunu ona söyle çünkü böyle bir erkek bunu bilmeyi hakeder..
Kadınız diye bacak arasından ibaret değiliz, bizi bacak arasından ibaret gören zihniyet erkek zihniyetidir ve o zihniyet kendi bacağının arasından düşünür bunu bize ibaret görürken unutma...
Kendini bir erkeğin gözünden yaftalama...

Ayyy çok duygulandım gece gece, Allah çok mutlu etsin sizi, çok zor duruma düştüğünüzde size bi ferah kapısı açsın hemen, dara düşürmesin. Öyle içten geldiniz ki yanımda olsanız sarılırım.

aklıma takıldı şimdi sevdiğinn adamla evlenmek istiyorsun diktrmek vs felan tamamda tatlım ya o anı tekrar sevdiğin adam ble olsa yaşamaya hazır mısın ? kendini hazır hiissediyor musun ? ya hazır değilsen ? ya gizlediğin şeyi anlatmak zorunda kalırsan ? en başından dürüst olmalısın burada acılarını sancılarını bir kenara atmaya çalış bunu 6 yıldan sonra yapmalısın çünkü yalanlarla kurduğn dünyan bir gün SENİN yalanın yüzünden dağılırsa inan şuankinden çok daha fazla üzülürsün...işte ozaman haketmediğini değilde hakettiğini düşünüp kendini yiyip bititrssin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…