Gecenin bu saatinde uyku tutmadı ? Evlilik için eşinizin ailesi neler yaptı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ya hadi geyik yapmayim diyorum gel de yapma. Bu adam sana kendini sevdirmek icin ne yapti? Insta sifreni istedi, seninle evlenmek istiyorum dedi, regl doneminde yaptiklarini yazmaya ben utaniyorum ve tabi ki nefes aliyor. Bu adamin sana yerlesecegini bilmek icin ustun zekali olmaya gerek yok. Sevgilinin ailesi issiz gucsuz sevgilini hemen sana yikma derdinde. Bunlarin hepsini sen zaten biliyorsun. Neyi soruyorsun ben anlamadim.

Bu kadar boş, beleş, besleyecek adamı nereden buluyorsun.
Doymadın borç ödemeye, doymadın kullanılmaya.
Kendinden neden bu kadar nefret ediyorsun?

Ailesine ihtiyacı yoktu çalışıp birikim yapmış evlilik sürecinde yapılacakları tek başına yapmıştı dikkat ediniz çalışmak dedim.
Ailesi varlıkları ile güç veriyordu.
Şimdi siz bu yoruma bir uyanma ne yapıyorum ben uyanışı yaşattı mı diye merak ettim.
Asla olmamıştır.
Zaten aileler tanışınca maskeler düşer sizde bir ayrılık acısı ile başbaşa kalırsınız diye düşünüyorum

Şu an kendi başınıza bir ev kurma imkanınız yoksa (ev almaktan bahsetmiyorum, halı, tencere, koltuk, buzdolabı vb.den bahsediyorum) evlenme imkanınız da yok demektir, evlendiğinizde geçinmeniz de sorun olacaktır çünkü her şeyin fiyatı malum. Üstüne bir de sevgilinizin düzenli geliri yoksa evlenmeye cesaret etmesi sizi kullandığını düşündürüyor. Anne baba parasıyla bir şeyler yapmayı beklemek 20 yaştan sonra yavaş yavaş bırakılması gereken bir şey. Aile destek olur ama evlenecek olan yani bir şeyleri yapma sorumluluğu olan sizlersiniz.

Evlenme teklifi aldığımda çalışmıyorum, yüksek lisans yapıyordum, bursum vardı. Yüksek lisans bitince çalışacağım bir iş teklifi vardı ama kesin değildi. Sevgilimin yeterli geliri, düzenli işi vardı. Maddi olarak kendi kendimize yeteceğimize inanmasak, benim de onun da düzenli iş imkanı olmasa asla evlenmeye kalkmazdık. Mutfak eşyalarını (tabak, tencere, mikser vb.) bursumla aldım ailem yardım etti, sevgilim beyaz eşyayı aldı, ailesi salon mobilyalarına ortak oldu, benim ailem yatak odası takımını aldı, nişandan önce iyi bir işe başladım, yatak vb. aldım. Yani hepsini ortak aldık. Düğünde de birkaç bilezik taktılar, nişanda takı taktılar. İkimizin ailesinden de memnunum, imkanları elverdiği müddetçe bizden bir şey sakınmadılar. Bizim hedefimiz kendi kendimize yetmekti.

Neyse tutup adamın ailesinden ev almasını beklemek bence parazit gibi yaşamak, eşinizle zaman içinde ev alacak duruma geleceğinize inanmıyorsanız ev beklemeyin. Adam ailem alsa da almasa da ben gerekli her şeyi alırım demeyip şu olunca rahat oluruz vb. ile geçiştiriyorsa o insanla evlenilmez bence. Düzenli işi yoksa düzenli işi ve yeterli geliri olana dek evlilik ertelenmeli zaten. Sanırım siz başını sonunu düşünmeden hareket ediyorsunuz. Evlilik (evlenmek değil, evlilik) maddi yanı olan bir şey çünkü hayat maddi yanı olan bir şey. Ha tabi sizin için gerekli şeyler ev eşyaları değil de ev alınması ise belki de perspektifinizi düzeltmeniz gerekiyordur.

Di mi? Razısın her şeye rağmen, sonuçta nefes alan bir erkek ve senle evlenmek istiyor, yani, neyini soruyorsun. Git evlen.

2 bilezik bi televizyon aldılar. Sonrada kayınpeder bi ev bide araba verdi. En kârlı benim herhalde burda
Maşallah ya ne mutlu size .Hayatım boyunca en çok böyle aileden ev ,araba desteği gören kişilere gıpta ettim.Cok şanslısınız. Ama hep şunu da merak ederim ; acaba böyle insanlar gerçekten şanslı olduklarının farkındalar mı? Yoksa ; olması gereken zaten bu modunda mi yaşıyorlar.Benim yakin tanıdığım birileri var,kışlık ev adamın ailesinden yazlık ev kadının ailesinden,adamın araba babasından,kadının araba babasından.Kadinin sgk si hiç çalışmadan her ay kp si tarafından ödeniyor.Kendilerinin ve çocuklarının tüm sağlık giderleri özel hastanelerde kp tarafından karşılanıyor.Adamin benzini aylık kp ödüyor.Gecenlerde Instagramda bi söz gördüm ; Anneni ve babamı affediyorum çünkü onlar öyle gördü öyle uyguladı gibi bir şeydi ve bahsettigim adam bu sözü beğenmiş Yani kısaca bu anlattığım aile onlara verilen tüm bu olanakların şahaneliğinin farkında bile değiller... Benim olsaydı böyle şanslarım ne minnetler duyardım hem Yüce Yaradana hem bunları yapabilen ailelere......

Ahaahahahahh bi zahmet affet sen yani. Deliye bak.

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık

Bende böyle düşündüm , çocuk bana diyor ki : bu iş uzarsa sen bekleyemezsin diyor bana

Herşeyi eşimle birlikte yaptık, eşimin ailesi sadece düğünde iki bilezik taktılar, sıfırdan başladık, ilmek ilmek dokuduk,

Bende böyle düşündüm , çocuk bana diyor ki : bu iş uzarsa sen bekleyemezsin diyor bana

Ya zorunlu neyin ne oldugunu sen biliyorsun simdi birbirimizi yemeyelim dimi. Ikinizin de tek amaci evlenmek. O zaman sen bu adama borcunu soylemek zorunda degilsin bence. Zaten siz evlenirken cok masraf yapmayin cunku ne olacagi az cok belli ama tabi sen zaten bosanmayacagin icin maas kartini elinde tut yeter. Maas kartini sevgiline vermedin dimi?

5 adet 35 gram bilezik kolye küpe 2 yüzük taktılar koltuk takımı yatak odası ve beyaz ésya aldılar evi eşim almıştı 20 bin lira kadar kp katkısı oldu ev için annemler hali perde mutfak gereçleri mikrodalga yatak tv almışlardı ve nişanlın hazıra konmak istiyor

Di mi? Razısın her şeye rağmen, sonuçta nefes alan bir erkek ve senle evlenmek istiyor, yani, neyini soruyorsun. Git evlen.

Sormuyor aslinda katip. Simdi zorunlu bu evlilik teklifine cok sevinmis ve tek konuda bu sevincini yasayamadi tabi o konu hemencik bitti. Bu konu aslinda o konunun devami. Bu iki arkadas yani sevgilisi ve zorunlunun tek amaclari bebek sahibi olmak zaten. Korunmasiz cinsellik yasayan bunlar degil mi? Sevgilisi bu evliligi garantiye almak istiyor cunku zorunluyu cok seviyor ve onsuz yasayamaz. zorunlu da evlilik hakkini kaybetmekten korktugu icin hamile kalmak onun da isine gelir. Herkes mutlu bize ne duser artik cekirdek alip citlemek duser.

Babam kardeşlerime verdiği gibi bana da euro desteği ve bilezik verdi; ama kenara koydum harcamadım. Eşim kendine ev aldı, o evde oturuyoruz; içini de çalışan iki kişi olarak beraber dizdik, eşim kredi ödediğinden evi büyük ölçüde ben dizdim, sağ olsun yine de aylık belli bir miktar parayı zorla verdi, kenara koydum yine. Aileler zaten yapacağını yaptı, bir de şunu bunu alın diyemezdik. Kaynanamlardan bir şey talep etmedim zaten kayınpeder yıllar oldu vefat etmiş, benim babam da bu süreçte vefat etti gayrımenkullar kaldı; talep etmedim dedim ama kaynanam düğünde yüklü altın taktı.

Yani asil ol, çingenelik yapma, kendimizi pazarlamıyoruz;ama elin heriflerine de mülteci kampı olma. Seninki hazırcı, benim eşimin babasından mirası da yoktu, amiyane tabirle bir yerini yırttı ev almak için gerek de yoktu;ama gurur yaptı, benim evlerden birinde oturmak istemedi.

Hiçbir şey yapmadılar hatta eşime takılan altınları toplayıp götürdüler biz hala borç ödüyoruz eskiden aşırı sinirlenirdm ama arrik gülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…