- 20 Kasım 2018
- 14.163
- 53.829
- 598
- 35
E böyle de aynısı olacak.He he diyince yazın habire arayıp gelin gelin diyor gitmeyince açıp bana patlıyor oğlumu sen göndermiyorsun iş bana patlıyor.
O zaman esinizle bu durumu konusun ve "ben bu durumdan sorumlu olmak istemiyorum,annen ile sen konus deyin ve aradiginda,anne siz oglunuzla konusun bu konuyu"deyip sorumlulugu uzerinizden atin.Ayrica oglunun kendi iradesi,akli, fikri yok mu?Gercekten sizin doldurusnuzla gelmedigini dusunuyorsa da birakin ne isterse dusunsun,gerekirse acmayin aradiginda.Siz durumlari yönetmeyi pek beceremiyorsunuz sanirim.Çok uzun olmasın diye bir de zaten ağlamaktan toparlayamadım
Ama işte dediğim gibi "bakarız, hallederiz, nasip kısmet" le olmuyor onunla 7 senedir her yaz aynı muhabbet hepsini denedim
Eşim gitmek istemiyorum dedikçe beni arayıp neden gelmiyorsunuz eşin gelmek istiyor sen istemiyorsun diyor mesela olayın benle alakası bile yokken
Şimdi yine aynısı olacak oğlu çok istiyor ama ben istemiyoruma dönecek olay onun gözünde
E böyle de aynısı olacak.
Sizin ailenize gideceksiniz, yine "oğlunu siz göndermiyor" olacaksınız.
Sonuç değişmiyorsa niye boşuna bu kadar önceden gerginlik yaratıyorsunuz, he deyin geçin madem her halükarda size patlıyor.
Yazlığa gelin dediğinde, tamam, bakarız, tatil bir gelsin de gibi kestirme cevaplar verip, sonra bildiğinizi okursanız, kalp sağlığınıza daha iyi gelir valla. Sürekli böyle cevap verme peşinde olursanız, insanın ömrü kısalır. Okurken bana bile bir şeyler oldu zira. Bakarız, onun için "geleceğiz, tamam" demek olsun, ne çıkar. Siz annenize gidersiniz, o niye gelmediniz der, geleceğiz demedik dersiniz, konu kapanır. O kapatmıyorsa, konuyu eşinize devredersiniz. Ailesini idare etmek zorunda olan o çünkü, siz değilsiniz ki. Eşinizle aynı düşünmüyor musunuz bu konularda?
Naptım ki sana bir şey yapmadım ben çok iyi insanım, benden zarar gelmez dedi. "hiçbir şey yapmadın ya sadece bana oğlumu benden, ailemden uzaklaştırıyorsun dedin, bu ailede herkes samimi, içten bir sen samimiyetsiz dedin bu kadar "dedim. Ben öyle bir şey demedim dedi tamam neyse kapandı gitti eski konular diyorum. Duruyor duruyor "onları o zaman söylemiş olabilirim, o an bir şeye sinirim bozulmuştur bir şey olmuştur ben unutmuşum bak sen de unut geçmiş bitmiş unutacaksın öyle akılda tutmaya değmez" diyor.
Neden unutayım ki niye unutmalıyım dedim.
Siz kadına “Saray olsa gelmem “ diye durduk yere karşınızdaki nin eşinizin annesi olduğunu unutarak yanıt verirseniz ister istemez oğlunu sizin yönlendirdiğinizi düşünürKayınvalidem oğlu kendine kızar bir şey der diye hep beni arar, bana baskı kurmaya çalışır
7 senedir bakarız da dedik iznimiz de yok dedik ama hepsinde benim suçum oldu bana telefon açıp bana bağırıldı, bana neler denmedi ben de yoruldum artık
Eşime tamam sen bilirsin diyor sonrasında açıp bana sayıyor, beni darlıyor, beni taciz ediyor ben ne yapayım
Daha önce ki konularınızı bilmem ama kv bana sizden, daha yapıcı biri olarak geldi. Konuşmayı gereksiz uzatmışsınız. Sizi yazlığa davet etmesinde ne gibi bir art niyet olabilir ki. Aranızdaki iletişimden dolayı gitmek istemiyorsanız da, bakarız demek her insan için, pek niyeti yok anlamına gelir, ve konuyu kapatan en etkili sözcüktür.
Belki de gerçekten evlendiğinizden beri her türlü yaklaşımlarına, soğuk davranıyorsunuzdur. O yüzden böyle bir konuşma geçmiştir aranızda. Ki konuşmayı hatırlattığınızda bile yapıcı sözler söylemiş, büyüklük yapmış. İletişiminiz için adım atmış bence. Ailenizde uzakta olmanızı kv mi sağlamış neyin kini bu, kendi isteğinizle evlenmiş şartları kendiniz oluşturmuşsunuz. İçinde tutmak, büyütmek, kin insana en ağır yüktür. Siz düşünün davetinize "saray olsa gelmem" diyen biri olsa ne hissedersiniz. Biraz empati yapmak güzel olur.
Siz kadına “Saray olsa gelmem “ diye durduk yere karşınızdaki nin eşinizin annesi olduğunu unutarak yanıt verirseniz ister istemez oğlunu sizin yönlendirdiğinizi düşünür
Kötü kayınvalide tecrübesi olan biriyim belkide bu yüzden kadın bana kötü niyetli gelmedi o yüzden size katılamıyorum yanlış anlamayın
Ilımlı olun kendi annenizin yerine koyun bu tavrı hak edecek ne dedi kadın
Ben doğum yaptığımda yataktan zor kalkarken hiçbir şey yokken ortada bana bağırarak X çok iyi sen iyi biri değilsin onun gelini çok iyi birisi dedi.
Eşim şahit oldu olaya bir şey yapmamıştım durduk yere.
Annemden bir bardak su istedim diye evde istenmiyorum ben diye oğluna ağladı, Oğlum yuvanı bozma benim için dedi ki eşim ne yuva bozması dedi.
Bunlara nasıl durduk yere yaptı mutlaka bir şey yapmışsındır diyeceksin bir şey yapmamıştım gerçekten de durduk yere otururken bağırığ çağırıp kavga eden biri.
Kini neden tuttuğumu anlamışsınızdır
Kızın sana anne diyecek, en çok sana sarılacak diye bana bağıran biri
Bu cinsler böyle. Her dediklerini yapmak zorundasın. Yapmazsan kötüsün yaparsan da iyice tepene biner. Seni çok iyi anlıyorum. Ayrıca bu kayinvalidelerin gelinlerinin aileleri ile ilgili sıkıntılarını da çözebilmiş değilim.Bakarız onun için = geleceğiz, tamam
Daha önceki konularımı bilmiyorsunuz büyük ihtimal o yüzden
Yoksa neden bakarız diyip geçiştırmeyeyim ama dediğim gibi hallederiz bakarız demek onun tamam demek.
Bunun öncesinde 100 kere aynı yazlık muhabbeti oldu gitmeyeceğimi biliyor orası ayrı konu
Çok takıyorsunuz degmez kestirip atın. Hasta olması sizin suçunuz değil sağlam olup trafik kazası da gecirebilirdi. Ailenize gidiyorsunuz diye ya da ona doğru cevapları veriyorsunuz diye vicdan yapmanıza gerek yokki. Hastalığında ya da sağlığında zulum mu ettiniz kötü mü davrandiniz ya da kötülük mu yaptınız nedır bu buyutme yani. Insanlari değiştiremezsiniz dahası kendini haklı iyi doğru gören birini hiç değiştiremezsiniz. Kv madem hasta kendi daha ılımlı yapıcı davransın degissin o zaman. Sizin yapacağınız birşey yok şu durumda. Boşuna takılıp sizi tetiklemesine izin vermeyin. Gönül isterdi ki sorunsuz insanlarla yaşayalım ama malesef olmuyor. İnsanlar size sizin izin verdiğiniz kadar erişir. O da öyle israrci bunaltıcı bir inşan deyin kabul edin. Sizin davranışlarınız belirlemesine izin vermeyin kafaniza da takmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?