Görümce ,Dogum.

Ortada bir bebek var ve o bebek kocanın yeğeni. Gorumcenin yaptıkları yüzünden dayi/yeğen ayrı kalmasınlar bence. Belki gorumcen bi nebzede olsa utanır yeğenine karşı yaptıklarından.

Siz duygularınızda çok haklısınız, karşı tarafta aymı durumdayken aynı hassasiyeti göstermemiş önemsememiş.
Şuan o hassasiyeti ve verilmeyen değeri eşiniz göstermek istiyor, belki bebek için vicdan yapıyor belki de ortalığın yumuşıcağını düşünüyor.
Ama malesef yaptırımlar erkeklerde ters düşüyor. Onun tutumu onu ilgilendirsin boşverin, gitmek isterse gitsin kendinden sorumlu olsun yarın öbür gün siz tavır yaptığınızda senin yüzünden ailemden uzaklaştım vs. diyecek bir neden bulamasın.
Sizde üzülmeyin boşverin herkes kendine yakışanı yaptığıyla kalıyor.

Kimse kusura bakmasın. Yeğenini saymayan kadın, adam her neyse ben de ona saydırtmam. Eşim de olsa gidiyorsa gitsin de görelim ! Doğduğuna pişman ederim valla kusura bakmasın.
Kimse de enayilik yapmasın. Benim çocuğumu ya da kardeşim benim çocuğumu görmeyecek, umursamayacak ben gidecem. Salak değilim.
Eşine de gerekirse burnundan getire getire anlat. Ki ben olsam sakin kalamaz ana avrat düz giderdim herhalde. Sıkıyorsa giderdi. Böyle adamları da anlamıyorum, karısını kendi çocuğunu hiçe sayanlara koşa koşa nasıl gidiyorlar. Tüüüü sinir oldum.

Bence gitmesin. Gitse bile birşey değişmeyecek. Biz yıllarca bize yapılanları küçüğüz diye tolere ettik ama kimsenin gözünde yaptığımız fedakarlıklar,jestler görünmedi. Sanki görevimizmiş gibi davrandılar. Çocuksa seninki de çocuk. Onlar yeğenlerini görmüyorsa kocanda kendi yeğenini görmesin bir zahmet. Alttan almalar insanlara yeni terbiyesizlikler için kapı aralamak gibi oluyor bazen. Hadlerini bilmiyorlar. Bırakın onlar gelene kadar,senin çocuğunu hediyesiyle ziyaret edene kadar görüşmeyin. Yüz vermeyin olsun bitsin

Haklısın.
Ama bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın.
Zaten sakince söyleyeceğini söylemişsin.
Bunun da üzerine daha başka bişey denmez zaten anlayana.

Taş yerinde ağırdır be. Sen yerinde dur kim ne yapmak istiyorsa öyle yapsın.
Tavrın belli , duruşun belli...

Aynı şekilde kendimi koydum kardeşim eşime böyle yapsaydı diye..
Kardeşimle uzun süre konuşmazdım ama sonra mutlaka konuşurdum kardeşim çünki.

Karşı taraf küçücük bebeyi gözü görmemiş kör cahillik etmiş te,
Onun yaptığı yanlışa karşılık onun yaptığının aynını yapmazdım.

O benim yeğenim daha bir melek.
Gider öper koklar sever geri evime dönerdim.
Maksat zaten bebek için gitmek.
Büyükler büyük işlerine bebeleri ezip geçiyor.
Ne acı..

Ya ben çok safım fazla mı vericiyim diyorum bazı yorumları görünce ama,olsun böyle iyi.

Yok canim. Esinin ailesiylede gorusmuyo. Yani ben kendimi ifade edebildimmi bilmiyorum ama icim burkuldu ya. Gideyim derse gitme demicem ama güvenim zaten kavga esnasindaki nötr hali zaten sarsılmisti ama buda yağıyla balı olucak.
Ben çok iyi anlıyorum yalnız,
Eşiniz gidene kadar içiniz buruk tiksinti gibi duygular olacak olması normal.
Eşiniz gitsin gelsin.
İçinizdeki o her neyse bir anda geçiyor İnan..

Ben kendim bile giderdim. Görümce kim oluyormuş beni kıracak kadar? Kalibi neki beni kırsın? Benim çocuğuma baksa ne bakmasa ne? Giderim, atarim çocuğun üstüne ceyrek altını, sonrada ay ben daraldim derim fildir fildir Avm gezerim. Böyle insalari fasulye yerine koymaya hicccc gerek yok

Ya iste bunun neresinde adalet? Kocan seni savunmamis bile.. burdan okuyunca gorumce haksiz gozukuyor, barismak isteyene neden bagirirki insan? Peki neden kusmustunuz zamaninda?

Benim aklima gelen sey: onkarinki cocukta seninki boru mu? Kan bagi ise senin cocugunda gorumcenin yegeni yani...

Bu durumda bence iyi etmissin.. gizli gorusse daha ni iyi olacak? Birak gitsin..

Gitsinde bu defada gorumce kendi evinden mi kovsun:)

Cocuk sadece sizin cocugunuz degil ki. Kendi kardesinin cocugunun yuzune bakmaya bile tenezzul etmeyip bayramda baba evine gelip, kardesinin esini baba evinden kovmasi vs gibi davranislar bana hic Kabul edilebilir gelmedi. Yani Ben sizi cok hakli buldum, gidip gitmemek kendi tekelinde ama yerinizde olsam ablasinin sizin cocugunuzu yok saydigini, bunu sindirip onun cocugu oldu diye onca yolu gitmeyi nasil Kabul edebildigini sorardim. Once can, sonra canan.. cocuk candir, kardes canan yani cocuga boyle muamele eden birisinin cocuguna ayni yok sayma politikasi haktir. Ben adaletli olanin esinizin gitmemesinin oldugunu dusunuyorum. Adaletli davranmak en olmasi gereken.

Cok iyi anliyorum hislerini.. O kavga esnasında sana yüklenmemiş olsa bile o kadina hakettiği tepkiyi vermemis olmasi, ablasinin haksiz oldugunu bildigi halde simdi yanina gitmeye calismasi senin davani savunmuyor hissi oluşturmuş sende ve esine karsi kirilmissin.. Kendince haklisin da fakat ben eşin acısından bakinca da "işin içinden çıkamayan" bi adam goruyorum.. Sonucta onlar kardes ve esin vazifesini yapıp ustune sıçratmadan gecistirmek istiyor da olabilir.. Bir de seni görüşmeye, alttan almaya zorlamamasi cok cok buyuk bir artı, emin ol.. Seni hakli onu haksiz bulmus, bu belli.. Ne herifler okuyoruz; ailesi bal gibi suclu oldugu halde çözümü karisini onlara köle etmek ve arayi o sekilde duzeltmekte (!) bulan..
Sen bu hislerini ve esinin sergilemesi gereken tutumu guzelce anlat, kavgasiz.. Degersiz ve çiğnenmiş hissettigini de.. Sonrasini ona birak.. Giderse de kendini yine de cignenmis hissetme, cunku dedim ya, bu cignemek degil de isin içinden cikamamak.. Şeytanın vesveselerine kapilip kurma kendini..

Çok iyi anlıyorum sizi. İnsanın kalbi ve aklı ayrı şeyler söyler bu durumda. Şuan aklınızın sesini dinleyin bence. Birincisi eşinizin, görümceniz gibi hadsiz, terbiyesiz, umursamaz davranmasını bekleyemezsiniz. Öyle biri olsaydı zaten onu sevmezdiniz. İkincisi eşiniz oraya aslında görümce için değil, yeğeni için gidiyor bence.

Diğer yandan içinizin burkulmasında haklısınız elbette. İnsanız neticede, bize kötülük yapanların bir şekilde bedelini ödediklerini görmek istiyoruz içten içe. Öyle hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettiklerine şahit olduğumuz anlarda, öfkelenebiliyoruz. Eşinize ne hissettiğinizi söyleyin ama yeğenini ziyarete gitmesi durumunda, bunu sizi anlamadığı, uğradığınız haksızlıkları görmediği şeklinde yorumlamayın. Ortada dünyaya yeni gelmiş, masum bir aile ferdi var. Annesinin kötü kalplilerin önde gideni olması bunu değiştirmiyor. İnsan bu masumiyetin hatırına gider yani. Görümcenin böyle bir hatır bilmemesi, tamamen kendi pisliği.

Gece hic konusunu acmadi. Quen ama ben olaya benim cazgırlasarak mudahele etmedigim sekilde görmek istiyorum. Yani bu adam benim kuklam degil sonucta. Bana bunu söyledi degerlendirelim bi dedi. Ama bunu tam olarak ne dusunerek ne hissederek soyledi onca olayın uzerine nasil buna karar verdi mudahele etmeden bi duymak istiyorum.

Asıl kizdigin nokta esinin seni kavga esnasinda koruyamamasi. Bunu o donemde eve gelince konuşmaliydiniz. Bunu simdiye taşımayın. Sizide zorlamiyor ne guzel. Esiniz tabiki gitmeli. Sizin cocugunuzla ilgilenmedilerse bu kendi ayıpları. Annemle halam yillarca konusmadi. Halam bizle hep uzak oldu. Ve bunun etkisi hâla sürüyor. Ben halami sevmiyorum, kendi tercihiydi. Ama babam kandillerde gider kimseye gel demez

Ben barismak istemedim. Kp rica edince hadi bayramlasin diyince ben kalktim ayaga. Yani o anlik bir hareketti.
En son geldiginde biz daha konusurken kv yi aramis beni sikayet etmis gelmiyo yanima ilgilenmiyo vs. Diye. Ben zaten hamileyim o dönem ilk aylar ve halsizlikten corba kaynatcak durumda degilim. Bende o benim kapimi calmadi ablam rahatsz misin diye utanmada sana mi sikayet ediyo dedim. O once kendi haline tavrina baksin gibi bende icimde ne varsa doktum. Ama o şaka yapmis oldu sonucunda. Şakacı görümce işte ilahi. Ya anlattim ama olay boyke basit bisey. Yaptigi terbiyesizlikleri ayy saka saka diyip hazmettirmeye calisti.

Yok bunun kavgasini etmicem ben. Ben küssün vs de istemiyorum. Banane cok icine sindirebiliyosa kendi bilir. Yigenini görmek istiyodurda diye dusunuyorum. Ama belkide onun o gunden bu gune nötr durması beni geriyo. Bu olay cokta nötrlük bir durum degildi. En azindan yuzde 55 lik bir taraf secmeliydi. Bilmiyorum sakince duynak istiyorum nasıl buna karar verdi ne hissediyo. Bizim olay hakkinda ne dusunuyo.
Ben zaten bıdı bıdu bir insan degilim bunu ısıtıp ısıtıp onune koymadim. Ama ben böyle yapmafim diye bu duruma sünger mi cekicek bilmiyorum. Seviyeli bi sekilde mesafeli bi sekilde gidip geleyim diyorum dedi ama gece konusmadik.

Evet geldi beni sakinlestirdi canım nolur bu bizim aramiza yansimasin dedi benim gazımı aldi o an ama olaya hic mudahil olmadi. Hem pastam dursun hem karnim doysun dedi heralde bilmiyirum ya.

Benzer şeyleri yaşadım geçen sene..sizi çok iyi anlıyorum hissinizi çok iyi anlıyorum.
Kesinlikle gönderme.
Eğer giderse "bak ben dogruyum kardeşim geldi bebeğimi gördü" diyip havalara girecek..Göndermeseniz eğer oturup bı düşünecek ben nerede hata yaptım diye.

Hissettiklerinizde haklısınız ama karışmayin gitsin.. eşiniz sizle iyi olsun, huzurunuz olsun da gerisi boş.. zaten o zihniyette bir abla onu pişman eder muhtemelen gittiğine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…