Görümcem yine geliyor.

kimse kimseyi sevmek zorunda değildir arkadaşım. sizin huzurunuzu aile ortamınızı huzursuz ediyor eşinle aranı açıyorsa bişiy diyemem ama onun dışında sizden önce o vardı. abisi tabiki gelecek kalacak. işi olsada olmasada gelecek.el kızı diye boşa demiyolar biz gelinlere. keşke hergün bir kardeşim gelse evime. erkek kardeşim başka şehire gitti okumaya üni için. erkek ve kazık kadar. eşim emrenin yanına bi gideyim bi bakayım falan filan dedi. bu benim grurumu onurumu öle bi okşadıki. gitmesede söyledi ya o yeter. kardeş bu kardeş....

çok haklısın nursesila, senin özel gününde ne işi var görümcenin senin evinde hem de 3 haftaaa.koskoca 21 gün... yapılacak iş mi ya? hem evlilik yıldönümü hem de eşinin doğumgünü peşpeşeymiş hem deçok üzüldüm senin için canım... oysa evlenirken eşinle bir ömür birlikte yanlız kalmak için söz verdiniz,şu parazitler niye çıkıyoki?
niye insanlar bu kadar bencil, sizin evinizde ne işleri var?
sana hak veriyorum canım,allah sabır versin sana,nasıl dayanıyosun bilmem. ama bişeyi anlamadım,eşimin doğumgünü diyosunda,eşini biri mi doğurmuş ya? ağaç kovuğundan çıkmamışmıydı o?

nursesila gerçek fikirlerimi söylüyorum şimdi,erkek kardeşimin eşi beni istemiyomu evinde,inadına giderim,çatlasa da giderim,delirse de giderim,orası abimin de evi,karısını da ilgilendirmez benim arada gelip gitmem abartmamak kaydıyla...hakeza karısının kardeşi gelse bu da abimi ilgilendirmez...çok iyi bir kadın olursa ne ala...olmazsa kendi bileceği iş...

harika.....
allah görümceye sabır versin..
abisini kendisinden koparmak isteyen bi gelinleri var..
acıdım inan

abım akılma geldı bır an ben onlara gidecek olsam yengem ona olmaz gibi birşey dese abım agzının payını verırdı kı yengemde demez ama cok ayıp edıyorsunuz bukadarda olmazkı canımmmm 3 hafta nedırkı bıraz empatı kurun derim sorun cıkarsa sizden cıkacagı bellı.

Yazık size görümce geliyormuş, gitti yıldönümü, gitti doğum günü :s diğer günler çuvala mı girdi Allah aşkına....

bir yere kaçtığım yok çalışıyorum giremedim:)

tüm görümceler bi araya gelmiş sanırım bende görümce olucam ve kardeşimi ve karısını düşünürüm inanın önce size diyecek bir sözüm yok insanları eleştirmeden kendinizi yerine koyun niye istenmiyor düşünün.burası iyice sapıttı insanlar burda konuşup stres atmaya giriyor ve daha cok sinirlenip cıkıyor.kadınlar kulubu kadınları iice acımasız oldu bunu bilir bunu sölerim...... kimse daha yorum yazmasın daha da sinirlendim ben ya nedir bu?

tüm görümceler bi araya gelmiş sanırım bende görümce olucam ve kardeşimi ve karısını düşünürüm inanın önce size diyecek bir sözüm yok insanları eleştirmeden kendinizi yerine koyun niye istenmiyor düşünün.burası iyice sapıttı insanlar burda konuşup stres atmaya giriyor ve daha cok sinirlenip cıkıyor.kadınlar kulubu kadınları iice acımasız oldu bunu bilir bunu sölerim...... kimse daha yorum yazmasın daha da sinirlendim ben ya nedir bu?

görümce filan değilim. ama kızın evde tek kalmasına ben olsam gönlüm razı gelmezdi kendimi rahatsız hissederdim bizde kalsın derdim. tabi bu kendi görümcemi düşünerek söylüyorum. sizin yazdığınız yazıdada görümcenini kötüleyecen birşey yok yani öle fitneci dedikoducu filan olsa muhakkak yazardınız diye düşünüyorum tek sorun sadece 3 hafta kalacak olması ve bunun sizin özel günlerinize denk gelmesiymiş.. bence çok sorun etmeyin, kardeşi sonuçta bu seferde hep beraber kutlayın. kızda öğrenci zaten, onunda kendi evine yerleşmesi öğrencilik temposunun tekrar girmesi stresi filan bunlardan önce onun içinde güzel bir vakit olur.
destek olsanız eşşiniz daha mutlu huzurlu olacaktır emin olun. eşimi düşünüyorumda benim kız kardeşim evimin yakınındaki kampüste düzenlenen konserlere gelebilsin diye kendi annemlerden izin almıştı baldızımı ellerimle konsere götürecem konserden ellerimle gidip alırım hamde bizde kalır yolda çekmez filan diye annemler izin versin diye amma çok dil dökmüştü. sırf kardeşim ablasında da kalsın konsere gitsin filan diye ben ne kadar mutlu olmuştum anlatamam...evet diyorsun eşim benim ailemide sevmiş kardeşimi düşünüyor birşeyler yapmaya çalışıyor güzel şeyler bunlar. içinizi ferah tutmaya çalışın...ölümlü dünya kalp kırmayın

Bencede fazlasi ile abartmissiniz..

Yildonumu,dogum gunu vs. ne alaka yine siz yapacaginizi yaparsiniz...:44:

fazla abartmışsınız.
ne güzel işte.
sürpriz için görümcenizden yardım bile alabilir ortak bir kutlama yapabilirsiniz...

görümcenizi sevmiyorsanız bunu anlarım ama özel günlerin kutlanmasına engel gibi görmek bahane sanki bilemedim

çok abartmışsınız.Ben anlamıyorum bu insanlar hiç mi gelmeyecekler abilerinin evine? evlenince ne kadın köle ne de erkek.

amma yapmışsınız kızlar.. kim en özel gününde evinde birileri olsun ister ki...

Merhaba,
Herkes aksini söylemiş olsa da ben de size sonuna kadar hak verdim açıkçası. Misafirlik de bir yere kadar sonuçta ve herkesin kendine göre bir özel hayatı var. Kendi ailemiz de olsa karşı tarafın ailesi de olsa buna saygı gösterecek şekilde davranmalarını beklerim ben de. Ayrıca ziyaret zamanları, süreleri ayarlanırken de ev sahibine de mutlaka danışılmalı, bir planı olup olmadığını bilmek adına en azından. Evleri olduğu halde yalnız kalamaması falan da bana anlamsız geldi ama bu herhalde aile yapısı, alışkanlık durumuna göre değişiyor. Bizim ailemizde annem de ben de kimseyi rahatsız etmemeye çok dikkat eden insanlar olduğumuz için ben böyle düşünüyorum kısacası.

tamam özel gün varda kız çok mu aksi bu kadar panikledinir kaç yaşında kız yemek yoksa kendi yemeğini yapar yer oturur....

konudaki tüm mesajları okumadım...eğer aksi yazdıysanız afola...o zaman eşinizle konuşacaksınız...ama illa ki gelecek sonunda...ailesi geldiğinde hep size mi karışacak....o zaman eşinizle konuşacaksınız...ama onlar yinede gelecek kabullenmek zorundasınız başka çare yok gibi....

tebrik ederim çok doğru bir yorum :)

arkadaşlar,nursesilanın asıl şikayet ettiği şey doğumgünü evlilik yıldönümü falan değil,kızın gelmesi.hepsinde gün saymış baksanıza.ve nursesila eski konusunda kendi kardeşi üniversiteyi kazandı ayrı şehirde kalacak kendisinden diye üzülen bir kadın. yani anlayacağınız konu kendi kardeşiyse çok seviyor ayrılmak istemiyor,eşinin kardeşi geldiğinde başlıyor rahatsızlığı. eşlere söylüyorlarda aileye düşkün diye,kadınların tek niyeti eşlerinin ailelerinden kopmaları,kendi ailelerine bağlı kalmaları.

özel günlerde insan yanlız kalmak ister eşiyle amenna,ama kızın gelmesi o zamana denk gelmiş bilerek getirmemişki. kız gittikten sonra evlilik yıldönümü kutlaması için hazırlığını yaparsın yemekler hazırlarsın giyinip süslenip aklını alırsın kocanın...

anı yaşamak ne demek oluyor peki?? kız 10 gün kalsın öyle kutlasın evlilik yıldönümünü öyle mi?? başkaları için (hele ki bunlar durmadan gelip giden insanlarsa) neden anı ertelesin ki??

anı yaşamak ne demek oluyor peki?? kız 10 gün kalsın öyle kutlasın evlilik yıldönümünü öyle mi?? başkaları için (hele ki bunlar durmadan gelip giden insanlarsa) neden anı ertelesin ki??

evlilik yıldönümünün telafisi yokmu yani.birkaç kez gelip kaldı diye evlilik yıldönümünü kutlamak için kızı annesinin evine mi yollamalı? telafisiz şeylermi bunlar?başkaları dediğiniz kişi kızkardeş.sizin kardeşiniz varmı yokmu bilmiyorum ama kardeş sadece 6 harfli bir kelime değildir.

Destekleyen arkadaslara teşekkür ederim. Ewet bnm görümden bnle aynı yasta ama bn söylemeden hicbirsey yapmaz. Ve daginiktir vs.. Gecmis konuları okuyup kardesimi gönderdiğime üzüldüğümü okuyan arkadasım kardesim ve ailem bnm icin önemlidir.esimin Ailesi'de ewlendigim günden beri sık sık gelerek beni bogmasalardi böle davvranmazdim.bnm icin önemli olan yalnızca ozel günler değil tum günler önemlidir ve tum günler bnmdir ama takdir ederdinizin 1. Evlilik yıldönümüm.ama bile yazılar yazan insanlara bunu dilemem bisey ifade etmez...

kardeşin sadece 6 harfli biri kelime olmadığının farkındayım.. lakin siz de şunun farkına varmaısınız ki evlilik yıldönümü özellikle de birinci yıldönümü koloni halinde kutlanmaz... özel günlere özel anlara saygı göstermesini bilmiyorsa evet kardeştir ama aynı zamanda da öküzdür.. kusura bakmayın... benimde kız kardeşim var ve canımdan çok severim kendisi.. aileden aldığımız terbiye karşımızdakilerin yaşam sınırlarına saygı göstermeye yeter hem benim hem de kardeşimin...

bu iki kelimeyi aynı paragraf içinde kullanmasaydınız çelişmezdiniz kendinizle.cveap vermiyorum,fikirler değişmeyecek,herkesin fikri kendisine doğru tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…