- 19 Temmuz 2007
- 4.376
- 5.624
- 773
çok haklısın nursesila, senin özel gününde ne işi var görümcenin senin evinde hem de 3 haftaaa.koskoca 21 gün... yapılacak iş mi ya? hem evlilik yıldönümü hem de eşinin doğumgünü peşpeşeymiş hem deçok üzüldüm senin için canım... oysa evlenirken eşinle bir ömür birlikte yanlız kalmak için söz verdiniz,şu parazitler niye çıkıyoki?
niye insanlar bu kadar bencil, sizin evinizde ne işleri var?
sana hak veriyorum canım,allah sabır versin sana,nasıl dayanıyosun bilmem. ama bişeyi anlamadım,eşimin doğumgünü diyosunda,eşini biri mi doğurmuş ya? ağaç kovuğundan çıkmamışmıydı o?
nursesila gerçek fikirlerimi söylüyorum şimdi,erkek kardeşimin eşi beni istemiyomu evinde,inadına giderim,çatlasa da giderim,delirse de giderim,orası abimin de evi,karısını da ilgilendirmez benim arada gelip gitmem abartmamak kaydıyla...hakeza karısının kardeşi gelse bu da abimi ilgilendirmez...çok iyi bir kadın olursa ne ala...olmazsa kendi bileceği iş...
Bencede fazlasi ile abartmissiniz..
Yildonumu,dogum gunu vs. ne alaka yine siz yapacaginizi yaparsiniz...:44:
fazla abartmışsınız.
ne güzel işte.
sürpriz için görümcenizden yardım bile alabilir ortak bir kutlama yapabilirsiniz...
görümcenizi sevmiyorsanız bunu anlarım ama özel günlerin kutlanmasına engel gibi görmek bahane sanki bilemedim
çok abartmışsınız.Ben anlamıyorum bu insanlar hiç mi gelmeyecekler abilerinin evine? evlenince ne kadın köle ne de erkek.
Merhaba,
Herkes aksini söylemiş olsa da ben de size sonuna kadar hak verdim açıkçası. Misafirlik de bir yere kadar sonuçta ve herkesin kendine göre bir özel hayatı var. Kendi ailemiz de olsa karşı tarafın ailesi de olsa buna saygı gösterecek şekilde davranmalarını beklerim ben de. Ayrıca ziyaret zamanları, süreleri ayarlanırken de ev sahibine de mutlaka danışılmalı, bir planı olup olmadığını bilmek adına en azından. Evleri olduğu halde yalnız kalamaması falan da bana anlamsız geldi ama bu herhalde aile yapısı, alışkanlık durumuna göre değişiyor. Bizim ailemizde annem de ben de kimseyi rahatsız etmemeye çok dikkat eden insanlar olduğumuz için ben böyle düşünüyorum kısacası.
görümcem yaz okuluna kalmıştı ve biz tatile gitmeden 12-13 gün bizde kalmıştı daha öncesinden ise yine bi memlekete gitme olayında 7 8 gün bizde kalmıştı.şimdi ise okul ders kaydı için bize geliyormuş.ve burda evleri var tabi abisi yani benim eşim evde yalnız olmaz dio gelicek buraya ve 3 hafta falan bu süre yani.ve bu süre içinde ewlilik yıldönümümüz ve eşimin doğum günü var ne yapayım ben yasonra kayınvalidemler geldikten sonra buraya yakından ew tutucaklarmış bu daha da beter ((((((((((((
arkadaşlar,nursesilanın asıl şikayet ettiği şey doğumgünü evlilik yıldönümü falan değil,kızın gelmesi.hepsinde gün saymış baksanıza.ve nursesila eski konusunda kendi kardeşi üniversiteyi kazandı ayrı şehirde kalacak kendisinden diye üzülen bir kadın. yani anlayacağınız konu kendi kardeşiyse çok seviyor ayrılmak istemiyor,eşinin kardeşi geldiğinde başlıyor rahatsızlığı. eşlere söylüyorlarda aileye düşkün diye,kadınların tek niyeti eşlerinin ailelerinden kopmaları,kendi ailelerine bağlı kalmaları.
özel günlerde insan yanlız kalmak ister eşiyle amenna,ama kızın gelmesi o zamana denk gelmiş bilerek getirmemişki. kız gittikten sonra evlilik yıldönümü kutlaması için hazırlığını yaparsın yemekler hazırlarsın giyinip süslenip aklını alırsın kocanın...
anı yaşamak ne demek oluyor peki?? kız 10 gün kalsın öyle kutlasın evlilik yıldönümünü öyle mi?? başkaları için (hele ki bunlar durmadan gelip giden insanlarsa) neden anı ertelesin ki??
evlilik yıldönümünün telafisi yokmu yani.birkaç kez gelip kaldı diye evlilik yıldönümünü kutlamak için kızı annesinin evine mi yollamalı? telafisiz şeylermi bunlar?başkaları dediğiniz kişi kızkardeş.sizin kardeşiniz varmı yokmu bilmiyorum ama kardeş sadece 6 harfli bir kelime değildir.
kardeşin sadece 6 harfli biri kelime olmadığının farkındayım.. lakin siz de şunun farkına varmaısınız ki evlilik yıldönümü özellikle de birinci yıldönümü koloni halinde kutlanmaz... özel günlere özel anlara saygı göstermesini bilmiyorsa evet kardeştir ama aynı zamanda da öküzdür.. kusura bakmayın... benimde kız kardeşim var ve canımdan çok severim kendisi.. aileden aldığımız terbiye karşımızdakilerin yaşam sınırlarına saygı göstermeye yeter hem benim hem de kardeşimin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?