kardeşin sadece 6 harfli biri kelime olmadığının farkındayım.. lakin siz de şunun farkına varmaısınız ki evlilik yıldönümü özellikle de birinci yıldönümü koloni halinde kutlanmaz... özel günlere özel anlara saygı göstermesini bilmiyorsa evet kardeştir ama aynı zamanda da öküzdür.. kusura bakmayın... benimde kız kardeşim var ve canımdan çok severim kendisi.. aileden aldığımız terbiye karşımızdakilerin yaşam sınırlarına saygı göstermeye yeter hem benim hem de kardeşimin...
Bir de bu olayın bu kadar dramatize edilmesini de anlayamadım ben. Bana göre halen yeni evli sayılan bir kadının eşiyle yalnız kalmak istemesinden daha doğal ne olablir ki. Üstelik aynı şehirde evleri olduğundan falan da bahsedilmiş yani kimsenin kimseyi sokağa attığı falan yok görünürde. Sanki kardeşi/ailesi içinde çaresiz bir dert var da ilgilenmemiş, ya da ömrü boyunca görüşmeme kararı almış gibi kardeşin anlamına indirgenmesi tuhaf bence ya da bende bir tuhaflık var bilmiyorum:13: İnsanların düzenini bozmaktansa hiç olmadı kendi evinde yanına bir arkadaşını çağırıp kalabilir bu kişi. İlk aklıma gelen çözüm olduğu için belirttim yoksa herkesin kendi aile düzeni farklıdır tabi ki.
görümcem yaz okuluna kalmıştı ve biz tatile gitmeden 12-13 gün bizde kalmıştı daha öncesinden ise yine bi memlekete gitme olayında 7 8 gün bizde kalmıştı.şimdi ise okul ders kaydı için bize geliyormuş.ve burda evleri var tabi abisi yani benim eşim evde yalnız olmaz dio gelicek buraya ve 3 hafta falan bu süre yani.ve bu süre içinde ewlilik yıldönümümüz ve eşimin doğum günü var ne yapayım ben yasonra kayınvalidemler geldikten sonra buraya yakından ew tutucaklarmış bu daha da beter ((((((((((((
çok haklısın nursesila, senin özel gününde ne işi var görümcenin senin evinde hem de 3 haftaaa.koskoca 21 gün... yapılacak iş mi ya? hem evlilik yıldönümü hem de eşinin doğumgünü peşpeşeymiş hem deçok üzüldüm senin için canım... oysa evlenirken eşinle bir ömür birlikte yanlız kalmak için söz verdiniz,şu parazitler niye çıkıyoki?
niye insanlar bu kadar bencil, sizin evinizde ne işleri var?
sana hak veriyorum canım,allah sabır versin sana,nasıl dayanıyosun bilmem. ama bişeyi anlamadım,eşimin doğumgünü diyosunda,eşini biri mi doğurmuş ya? ağaç kovuğundan çıkmamışmıydı o?
nursesila gerçek fikirlerimi söylüyorum şimdi,erkek kardeşimin eşi beni istemiyomu evinde,inadına giderim,çatlasa da giderim,delirse de giderim,orası abimin de evi,karısını da ilgilendirmez benim arada gelip gitmem abartmamak kaydıyla...hakeza karısının kardeşi gelse bu da abimi ilgilendirmez...çok iyi bir kadın olursa ne ala...olmazsa kendi bileceği iş...
Destekleyen arkadaslara teşekkür ederim. Ewet bnm görümden bnle aynı yasta ama bn söylemeden hicbirsey yapmaz. Ve daginiktir vs.. Gecmis konuları okuyup kardesimi gönderdiğime üzüldüğümü okuyan arkadasım kardesim ve ailem bnm icin önemlidir.esimin Ailesi'de ewlendigim günden beri sık sık gelerek beni bogmasalardi böle davvranmazdim.bnm icin önemli olan yalnızca ozel günler değil tum günler önemlidir ve tum günler bnmdir ama takdir ederdinizin 1. Evlilik yıldönümüm.ama bile yazılar yazan insanlara bunu dilemem bisey ifade etmez...
Kimse bana birsey sormuyor.zaten 11aydir kimse sormadı direk geldiler kaldılar. Bir kere 3 gün kaldılar ve kaynanama dedimkii niye böle yapıldınız herkesin bir ozel yaşantısı var. Ve o gün oğullarına sökeyim benimle arasını bozdular ve ben bir gün annemlerde kaldım sonra esim geldi ben ayrı yapamam dedi ve bende koyamadık geri dondüm. Sabah 7 de geldi görümden yalnızca kapıyı açıp öptüm o kdr uyuyor şimdi eşimde ise gitti kahvaltı yaptım esimle suan B'nde odamdayim ve yatıyorum. Hiç kalkıp yüzünü görmek istemiyorum.çünkü onlara bu ödevim yalnız kacam icin tahammül edebiliyorumm
şuan cok sinirliyim ya ne olcak sanki geldiyse bende görümceyım yengem hem kendi çağırmıştı hemde bana etmediğini bırakmadı kışın soğuk suda banyo yaptırdı kendi cayını alır içerdi teklif bile etmezdi bu ne ya neymiş görümce geliyomuş siz yokken biz vardık canımmm benı yengemde istemıyorum gelmeyın filan dedi kaybeden kendi oldu
aynen siz yokken biz vardık diyorum ben de işte,istemiyorum gelmeyin ne demekmiş ya.canım sen takma boşver.abin eğer gerçek bir erkekse cevabını vermiştir zaten, değilse de,yengenle beraber hanım hanım otursunlar. valla abimi birinin pençelerinden kurtardım şükürler olsun ben de(abime de dedim,ben sağ olduğum müddetçe onunla evlenmeni kabul etmem,evlenirsen de beni sil dedim)çok da haklıydım,hala da haklıyım,o daha evlenmeden yengelik yapmaya çalıştı ben de elimden geleni yaptım. görümce değil görümcek diyolar ya böyle kötü davrananlar da yenge değil yengeç derim ben de.
Yani arkadaşlar çoğunuza pes diyorum...
Koskoca 3 haftadan bahsediyor kız, 21 gün ya...
Evet, şimdi " ne var gelsin, sen yokken o vardı" diyorsunuz ama şimdide " eşi ve çocukları " da var.
İnsan bir sorar, müsait misiniz değil misiniz diye? Anlayışlı bir görümceye amenna, başımın üstünde yeri var. Ama bu kadar anlayışsızsa olmaz, artık ben varım ve abisine ben hizmet ediyorum, annesi babası değil !!!
Abisinin pisliğini,kızgın halini ben cekiyorum, kardeşi değil...
Eve gelen misafirede , kardeşi bile olsa ben hizmet ediyorum, abisi değil...
Konu sahibi arkadaşada hak vermek lazım.. İnsan , özel günlerde başbaşa olmak ister.
Herşey kenara hiçbişi olmasa bile en azından yatakta baş başa istediği gibi davranmak ister insan...
Evde biri varken de bu pek mümkün olmuyor malesef...
Benim kız kardeşim bile, bu kadar yoğun gelse, eşim rahatsız olur.Hiç böyle şeyleri sorun yapmaz ama şakayla karışık laf söyler yani...
Evinde vardır yoktur, parası vardır yoktur, bunları misafir düşünmez...
Söylim evin beyide düşünmez, yine kadın düşünür herşeyi...
Çünkü misafir işi bitip gittiğinde,olumlu yada olumsuz " abim bana sunu yaptı, böyle agırladı" demez. " yengem agırladı" der.. o yüzden azıcık insaflı ve empati yaparak konusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?