çok uç fikirler oluşmuş burda
bana göre iyi niyet de bitiyor her şey.
kimse kimsenin evine kendi eviymiş gibi girip çıkamaz da
hiç kimse ailesini evlendi diye bir kenara atamaz da.
dediğim gibi karşılıklı iyi niyet olursa insanın içinde art niyet olmazsa
evliliklerde bu tür gelin-görümce çekişmeleri yaşanmaz diye düşünüyorum.
Kanım dondu yorumları okuyunca.. Guniz ve guniz gibi kişiler eğer bu kadar ahkam keserek, karşıdakinin hayatını hiçe sayacak kadar ağır konuşuyorsa yazdıklarından korkmam ben yapacaklarından korkarım..
Bir gelin olacak guniz ve guniz gibi düşününler kesinlikle aileye saygı duyacağını düşünmüyorum.. Yani böyleleri daha tehlikeli oluyor.
En azından bireysel düşüncelerini ve ihtiyaçlarını sinsilik yapmadan çekinmeden söyleyen gelin-görümce-kayınvalidelerin eli öpülür.
.....
Ne olacak? Bir gün görümceyle tartışırsanız ve haksız bir tartışma olursa bu kendi kendinize diyebilecek misiniz '' canım cehenneme, ben elim, kardeş bulunmaz ama KARI (!) bulunur,o her halini gördü, ben ne yaptım ki sonradan düşme 5 kuruşluk köfteyim..Defolup gideyim en iyisi. ''
yazdıklarından değil yaptıklarından korkarım vs vs vs çok mu düşündünüz bunu yazarken . siz endişe etmeyin benim çevrem benden korkmaması gerektiğini bilir.eşimle görümcem yüzünden tartışmışlığım vardır, ama sizlerrr siz ve sizin gibiler gibi eşime görümcemi kötüleyip o yüzden tartışmak değil...eşim görümcem hakkında kötü bişey söyledi diye 1 gün boyunca küs kaldığımı biliyorum.
sinsilik bunun neresinde söyleyin! ben aile kavramını eş olayının üstünde tutuyorum,eşim de bunu biliyor.asıl siz ve sizin gibiler sinsilik yapıyorsunuz.aileleriin yanında süt dökmüş kedi,kocanın yanında içten içten zehirini akıtan biri. asıl sinsilik hangisi.bıktım,nefret ettim burdaki kadınların aile düşmanlığından.aile istemiyosaydınız gidin ağaç kovuğunun altında bekleyin o bir erkek doğurana kadar kafanız rahat olur.abimi de o kızdan ayırdım oh ki ne ayırdım çok çok mutluyum bu açıdan abimin bana sarılmasını kıskanan defolur gider.aynen öyle oh.
bu arada benim bütün bireysel ihtiyaçlarımı eşim karşılar yani sinsilik yapmama gerek kalmaz sizler gibi...ferah tutun içinizi.
yazdıklarından değil yaptıklarından korkarım vs vs vs çok mu düşündünüz bunu yazarken . siz endişe etmeyin benim çevrem benden korkmaması gerektiğini bilir.eşimle görümcem yüzünden tartışmışlığım vardır, ama sizlerrr siz ve sizin gibiler gibi eşime görümcemi kötüleyip o yüzden tartışmak değil...eşim görümcem hakkında kötü bişey söyledi diye 1 gün boyunca küs kaldığımı biliyorum.
sinsilik bunun neresinde söyleyin! ben aile kavramını eş olayının üstünde tutuyorum,eşim de bunu biliyor.asıl siz ve sizin gibiler sinsilik yapıyorsunuz.aileleriin yanında süt dökmüş kedi,kocanın yanında içten içten zehirini akıtan biri. asıl sinsilik hangisi.bıktım,nefret ettim burdaki kadınların aile düşmanlığından.aile istemiyosaydınız gidin ağaç kovuğunun altında bekleyin o bir erkek doğurana kadar kafanız rahat olur.abimi de o kızdan ayırdım oh ki ne ayırdım çok çok mutluyum bu açıdan abimin bana sarılmasını kıskanan defolur gider.aynen öyle oh.
bu arada benim bütün bireysel ihtiyaçlarımı eşim karşılar yani sinsilik yapmama gerek kalmaz sizler gibi...ferah tutun içinizi.
Kimi hedef alıyorsun anlamıyorum eşinin ailesini sevmeyen grubumu... Burda ki insanlar neler yaşıyor nerden biliyorsun.. Ayrıca seni düşünen kim ki içleri rahat olsun diyorsun... Eşi görümcesi hakkın kötü konuşmuş ve eşiyle konuşmamış ne şimdi taktir mi edelim seni... Burda sana kimse sinsisin demedi genel konuşma o o yüzden seninde kimseye sinsi demeye hakkın yok... Hep saldır halindesin sinirlisin bence bunun altında ne yatıyor arastır seni yargılamak değil niyetim ama inan ihtiyacın var... Kim sinsi kim değil bunlara kafanı takma çünkü emin ol senide kimse kafasına takmıyor
üstteki yorumu okumamışsın sanırım,amacın provokasyon ama yemezler.zaten sen ve senin gibiler,siz ve sizin gibiler vs yüzünden bin tane ban yedim.çünkü burda aileye önem verenler sevilmiyor.dünyada sizin aileniz yok sadece. senden fazla kafaya takıldığıma eminim.en azından eşim takıyor...noktaaaa!
saldırı halinde değil aksine savunma halindeyim.eşlerinizin ailelerini savunmak bana mı kaldı?evet bana kaldı.çünkü hepiniz hayatın iki kişiden yada eşim ben ve benim ailemden ibaret olması gerektiğini düşünen acınası zihinlersiniz. aslında eşlerinize acıyorum ama neyse. burda birkaç kişi dışında hepsi eşlerinin ailesi hakkında ağza alınmaması gereken şeyler söylüyor sinirleniyorum,haklıyım çünkü.hem sahtehayat madem takmıyorsun niye yazıyorsun.niye benim her yazımın altında mutlaka senin bir yorumun var?takmayan bir insan için fazla çaba gösteriyorsun...
bu konuyu takıp ediyor sonucunuda aslında merakla beklıyordum.
Aile kavramının onemlı oldugu esten onde tutulması gereken zamanlar olduguna ınanıyorum
bu noktada senınle hem fıkır olsam da abını kız arkadasından ayırdıgın ıcın boyle cumleler kurman hos degıl (yaptıgının dogru ya da yanlıslıgını tartısmıyorum belkide kız gercekten uygun bırı degıldı bunun hakkında ne yasadıgınızı bılmeden yorum yapamam)
sınsı oldugunu dusunmuyorum bukadar acık bır bıcımde bu cumlelerı tepkı cekecegını bıldıgın halde soyluyorsan sınsı bır ınsan degılsındır.
ama senınle hem fıkır olmadıgım nokta su abınle kız arkadasıda aıle olma yolunda ılerlemıyorlar mıydı?
yanı sen herseyden ustun tuttugun bır kavrama zarar vermıs olmadın mı?
dedıgım gıbı yargılama yapmak haddım degıl ama nefret dahı etsem abım benım ıcın bu dur dıyorsa kararına saygı gosterırım...tabi nacizane fikrim bu benım yınede sen bılırsın:97:
çok haklısın nursesila, senin özel gününde ne işi var görümcenin senin evinde hem de 3 haftaaa.koskoca 21 gün... yapılacak iş mi ya? hem evlilik yıldönümü hem de eşinin doğumgünü peşpeşeymiş hem deçok üzüldüm senin için canım... oysa evlenirken eşinle bir ömür birlikte yanlız kalmak için söz verdiniz,şu parazitler niye çıkıyoki?
niye insanlar bu kadar bencil, sizin evinizde ne işleri var?
sana hak veriyorum canım,allah sabır versin sana,nasıl dayanıyosun bilmem. ama bişeyi anlamadım,eşimin doğumgünü diyosunda,eşini biri mi doğurmuş ya? ağaç kovuğundan çıkmamışmıydı o?
nursesila gerçek fikirlerimi söylüyorum şimdi,erkek kardeşimin eşi beni istemiyomu evinde,inadına giderim,çatlasa da giderim,delirse de giderim,orası abimin de evi,karısını da ilgilendirmez benim arada gelip gitmem abartmamak kaydıyla...hakeza karısının kardeşi gelse bu da abimi ilgilendirmez...çok iyi bir kadın olursa ne ala...olmazsa kendi bileceği iş...
bu ne abartı böyle arkadaşım.eşinin doğum günü varsa birlikte kutlarsınız sonuçta kardeşinin olması eşinizide mutlu eder. kadınlar böyle kıskançlıklarıyla eşlerini uzaklaştıryorlar ama haberleri yok.görümcen için çok üzüldüm istenmediği bilseydi keşke....
olurmu hiç?görümce kayınvalide hepsi rakip...ya kardeşlerinin paralarını yemeye gelirler ya huzurlarını kaçırmaya...bak burdakilerin hepsi iyi gelin ama bahtsızlar hepsinin kayınvalidesi ve görümceleri kötü,pis sömürücü,ve daha neler neler...
bu konuyu gülmeden izlemek elde değil maalesefbi taraftan görümce bi tarafdan gelin olan bi sürü insan var kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yaşatma diyorum başkada bişey demiyorum
sen evlendiğinde görümcen de sen hasta mısın işin mi var planın mı var diye düşünmeden gelip senin evine yerleşsin de gör bak bakalım öyle anlattığın gibi mi oluyormuş...
orası abisinin eviymiş, kadının o evde hiç hakkı yok mu yani? evlendiğinde eşin seni evden atsa ''burası onun evi zaten'' diyip susup gideceksin herhalde. zihniyetine anlam veremedim, buradaki bir çok kişi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?