Görümcem yine geliyor.

Aman tanrım şok oldum. şurada ben de görümceyim siz yokken ben vardım. oh ayırdım yengemle abimi, erkek gerçek erkekse lafını geçiriri ailesini seçer yenge de bassın gitsin. bunlar ne kadar kötü saygısız cümleler.

bu kadar mı kötü çalışır bir kafa hemde abisini çok sevdiğini bağlı olduğunu düşündüğü halde. nasıl olur.
biz bu zaman kadar abimin her halini gördük ütüsünü temizliğini yaptık derken nasıl düşünmez, abisinin temizliğimi ütümü yapsın diye bir eş seçmediğini.
abinin her halini görmediniz küçük hanım :)

o abi birini sevmiş o abi o kişiyle sevişmiş kalplerini dudaklarını birleştirmiş. o abi kendine hayat arkadaşı seçmiş o yengeyi. kendine bir kardeş bacı ya da anne seçmemeiş. demişki ben hayatımın geri kalanını bu kadınla yaşamak istiyorum ömrümü bu kadınla tamamlamak istiyorum. sizi saf dışı bırakıyor değil ama sizden de apayrı ve ÖZEl bir alan yaratmıştır başbaşa ...
kusura bakmayında yaptıklarınızdan ve düşündüklerinizden sonra geleceğinizle ilgili korkularım oldu. kötü düşünenin kötülüğü olur ve kötülüğü yaşar buna inanırım. yvayı gerçekten yıkmada parmağınız da varsa sizinde sağlıklı bir yuvanız olmayacaktır umarım bu vebalden kurtulacak düşüncelere kendinizi salarsınız.. gerçekten üzüldüm geçmişlerolsun

çok uç fikirler oluşmuş burda
bana göre iyi niyet de bitiyor her şey.
kimse kimsenin evine kendi eviymiş gibi girip çıkamaz da
hiç kimse ailesini evlendi diye bir kenara atamaz da.
dediğim gibi karşılıklı iyi niyet olursa insanın içinde art niyet olmazsa
evliliklerde bu tür gelin-görümce çekişmeleri yaşanmaz diye düşünüyorum.

akabe bunu begendi :)
yüreginize saglik

Kanım dondu yorumları okuyunca.. Guniz ve guniz gibi kişiler eğer bu kadar ahkam keserek, karşıdakinin hayatını hiçe sayacak kadar ağır konuşuyorsa yazdıklarından korkmam ben yapacaklarından korkarım..

Bir gelin olacak guniz ve guniz gibi düşününler kesinlikle aileye saygı duyacağını düşünmüyorum.. Yani böyleleri daha tehlikeli oluyor.

En azından bireysel düşüncelerini ve ihtiyaçlarını sinsilik yapmadan çekinmeden söyleyen gelin-görümce-kayınvalidelerin eli öpülür.

.....

Ne olacak? Bir gün görümceyle tartışırsanız ve haksız bir tartışma olursa bu kendi kendinize diyebilecek misiniz '' canım cehenneme, ben elim, kardeş bulunmaz ama KARI (!) bulunur,o her halini gördü, ben ne yaptım ki sonradan düşme 5 kuruşluk köfteyim..Defolup gideyim en iyisi. ''

Kimse bilemez ne yaşandığını herkes başka yerlere çekti konuyu ama suan ben mutsuzum.mesela dün aksam esimle ufak bı tartışma oldu önemli bı konu değil ama yalnız olsak daha çabuk geçerdi öfkemiz.ama böle olunca geçmiyor... Ardından ewe geldim çalışıyorum...bakıyorum ewe dağınık yani banyo kaldığı odası görümcemde benimle yaşıt yani... Niye ben o kdr çalıştıktan sonra bile ivir zivir işlerle uğraşayım.annem bosvermem gerektiğini kendinin gelip yapicagini soluyor ama niye yapsın.sonuçta kaynanamlar suan biraz keyifden orda dürüyor.hiç gerek yok yani bnm böle sıkıntı çekmeme...ama iste nebilim bu bnm biraz kaderim sanırım. Çok atar tutardim bekarken evliler icin yok sole yok böle sabırım çok büyük konuştum.şimdide gelince yakınıma ev tutup sahada cildirtcaklar beni

kimse karı kocayı ayırmıyo nıye siz konuyu baska yerecekıyosunuz ayrılsın diyen yok ben kardessem osa eşi herkes haddini bilsin .istememek çözüm deil . yakın yrde ev tutmak şu bu......... sorunlar böyle başlıyo sizde görümcenızle konuşun yorgunum evı toplayalımmı fialn diye belki oda anlayışla yapar yapmazsa siz haklısınız tamam ayrı dünyaları var biz gidelm ortalarına yatalım demıyoruz mutlu olsun herkes ama bizi istemeyen gelmesin diyen yengede kusura bakmasın

bu kadar gözünde büyütme bunu canım.ne sıklıkta gelip senin yanında kalıyor görümcen anlayamadım ama bu kadar kafanda kurgulama böyle kendine zarar verirsingörümceni sevmediğin ortada ama eşimiz için bazı şeylere katlanmamız gerekiyor.ailesini yok sayamazsın ki
birde şunu düşün en azından beraber oturmuyorsun buna şükretmelisin bence3 hafta nedir ki gelip geçer

yazdıklarından değil yaptıklarından korkarım vs vs vs çok mu düşündünüz bunu yazarken . siz endişe etmeyin benim çevrem benden korkmaması gerektiğini bilir.eşimle görümcem yüzünden tartışmışlığım vardır, ama sizlerrr siz ve sizin gibiler gibi eşime görümcemi kötüleyip o yüzden tartışmak değil...eşim görümcem hakkında kötü bişey söyledi diye 1 gün boyunca küs kaldığımı biliyorum.
sinsilik bunun neresinde söyleyin! ben aile kavramını eş olayının üstünde tutuyorum,eşim de bunu biliyor.asıl siz ve sizin gibiler sinsilik yapıyorsunuz.aileleriin yanında süt dökmüş kedi,kocanın yanında içten içten zehirini akıtan biri. asıl sinsilik hangisi.bıktım,nefret ettim burdaki kadınların aile düşmanlığından.aile istemiyosaydınız gidin ağaç kovuğunun altında bekleyin o bir erkek doğurana kadar kafanız rahat olur.abimi de o kızdan ayırdım oh ki ne ayırdım çok çok mutluyum bu açıdan abimin bana sarılmasını kıskanan defolur gider.aynen öyle oh.

bu arada benim bütün bireysel ihtiyaçlarımı eşim karşılar yani sinsilik yapmama gerek kalmaz sizler gibi...ferah tutun içinizi.

Kimi hedef alıyorsun anlamıyorum eşinin ailesini sevmeyen grubumu... Burda ki insanlar neler yaşıyor nerden biliyorsun.. Ayrıca seni düşünen kim ki içleri rahat olsun diyorsun... Eşi görümcesi hakkın kötü konuşmuş ve eşiyle konuşmamış ne şimdi taktir mi edelim seni... Burda sana kimse sinsisin demedi genel konuşma o o yüzden seninde kimseye sinsi demeye hakkın yok... Hep saldır halindesin sinirlisin bence bunun altında ne yatıyor arastır seni yargılamak değil niyetim ama inan ihtiyacın var... Kim sinsi kim değil bunlara kafanı takma çünkü emin ol senide kimse kafasına takmıyor

bu konuyu takıp ediyor sonucunuda aslında merakla beklıyordum.
Aile kavramının onemlı oldugu esten onde tutulması gereken zamanlar olduguna ınanıyorum
bu noktada senınle hem fıkır olsam da abını kız arkadasından ayırdıgın ıcın boyle cumleler kurman hos degıl (yaptıgının dogru ya da yanlıslıgını tartısmıyorum belkide kız gercekten uygun bırı degıldı bunun hakkında ne yasadıgınızı bılmeden yorum yapamam)
sınsı oldugunu dusunmuyorum bukadar acık bır bıcımde bu cumlelerı tepkı cekecegını bıldıgın halde soyluyorsan sınsı bır ınsan degılsındır.
ama senınle hem fıkır olmadıgım nokta su abınle kız arkadasıda aıle olma yolunda ılerlemıyorlar mıydı?
yanı sen herseyden ustun tuttugun bır kavrama zarar vermıs olmadın mı?
dedıgım gıbı yargılama yapmak haddım degıl ama nefret dahı etsem abım benım ıcın bu dur dıyorsa kararına saygı gosterırım...tabi nacizane fikrim bu benım yınede sen bılırsın:97:

üstteki yorumu okumamışsın sanırım,amacın provokasyon ama yemezler.zaten sen ve senin gibiler,siz ve sizin gibiler vs yüzünden bin tane ban yedim.çünkü burda aileye önem verenler sevilmiyor.dünyada sizin aileniz yok sadece. senden fazla kafaya takıldığıma eminim.en azından eşim takıyor...noktaaaa!
saldırı halinde değil aksine savunma halindeyim.eşlerinizin ailelerini savunmak bana mı kaldı?evet bana kaldı.çünkü hepiniz hayatın iki kişiden yada eşim ben ve benim ailemden ibaret olması gerektiğini düşünen acınası zihinlersiniz. aslında eşlerinize acıyorum ama neyse. burda birkaç kişi dışında hepsi eşlerinin ailesi hakkında ağza alınmaması gereken şeyler söylüyor sinirleniyorum,haklıyım çünkü.hem sahtehayat madem takmıyorsun niye yazıyorsun.niye benim her yazımın altında mutlaka senin bir yorumun var?takmayan bir insan için fazla çaba gösteriyorsun...

Sen bu gidişle çok banlanırsın nokta

kız benim abime sarılmamı kıskandığını yüzüme karşı söylüyorsa;
abim çok yüksek mevkide bir iş sahibiyken kız liseyi zor bitirmişse;
abimden 6 yaş büyükse;
sürekli ağzını açıp paradan bahsediyorsa;ama sürekli;
kendi kardeşleri bile kızın inatçılığından,gıcıklığından uyuzluğundan dem vuruyorsa;
kızın ailesi bile kendisinden illallah demişse;
kız abimin hakkında bana karşı atıp tutuyorsa;
abimin sadece mesleğine aşıksa;
bana abinle konuş ev aldır kendisine araba aldır,abine söyle masraf yapmasın tarzı ufaktan işlemeler yapmaya kalkışıyorsa;
abimden ayrıldığında kapıma dayanıp kapımı tekmeleyecek kadar alçalıyorsa;
abim de zaten kıza karşı öyle yoğun hisler beslemiyor sadece acıyorsa;
kusura bakmasınlar ayırdım yine olsa yine ayırırım,hanginizin içi böyle bir gelini ister bilemem ama ben aileme böyle bir yılan sokmam. budur.herşeyin nedeni var.
abimin mutluluğunu herkesten çok ben isterim ama gözümün önünde sadece acıdığı için biriyle evlenip de hayatını mahvetmesine izin veremem.yüreğim tutmaz.
yerimde kim olsa daha beterini yapardı emin ol.saygılı üslubun için ayrıca teşekkür ederim...

bu ne abartı böyle arkadaşım.eşinin doğum günü varsa birlikte kutlarsınız sonuçta kardeşinin olması eşinizide mutlu eder. kadınlar böyle kıskançlıklarıyla eşlerini uzaklaştıryorlar ama haberleri yok.görümcen için çok üzüldüm istenmediği bilseydi keşke....

sen evlendiğinde görümcen de sen hasta mısın işin mi var planın mı var diye düşünmeden gelip senin evine yerleşsin de gör bak bakalım öyle anlattığın gibi mi oluyormuş...

orası abisinin eviymiş, kadının o evde hiç hakkı yok mu yani? evlendiğinde eşin seni evden atsa ''burası onun evi zaten'' diyip susup gideceksin herhalde. zihniyetine anlam veremedim, buradaki bir çok kişi gibi.

olurmu hiç?görümce kayınvalide hepsi rakip...ya kardeşlerinin paralarını yemeye gelirler ya huzurlarını kaçırmaya...bak burdakilerin hepsi iyi gelin ama bahtsızlar hepsinin kayınvalidesi ve görümceleri kötü,pis sömürücü,ve daha neler neler...

hayatta herşey karşılıklıdır.yazık benhem gelin hem görümce oldum ama böyle bi fikre sahip olmadım.iyikide olmamışım.

bu konuyu gülmeden izlemek elde değil maalesef bi taraftan görümce bi tarafdan gelin olan bi sürü insan var kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yaşatma diyorum başkada bişey demiyorum

ben evliyim hanımefendi, gelsin yerleşsin 1 ay kalsın 2 ay kalsın , başımın üstünde yeri var, burası abisinin ve benim evim ama davet edilmeden de gelebilir.gelebilirmiyim diye sorar nezaket icabı ama ben sadece özel gün kutlycam diye geri çevirmem onu. benim o evde hakkım var ama nasılki benim abim ablam canlarının istediği zaman yanıma gelebilirlerse eşimin ailesi de gelir. gelsinler de.zihniyetime anlam veremezsiniz tabi çünkü beni 3 kayınvalide bakmış bir anne doğurdu büyüttü. babamın babasının 3 tane eşi varmış ve hepsine annem bakmış. her zaman da saygılı davranmıştır hepsine.benim annemden öğrendiğim şey bu.size uymaz yani.

eşimle ailesinin yakınlaşmasına bile ben sebep oldum,hiç de pişman değilim.araları daha da iyi olsun,aile gibisi yok çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…