Aaa hiç olur muuu bunlar şimdi evlendi ya dünya onların etrafında dönüyo sadece onlar var, kız yalnız kalsa o evde haftalarca hiç önemli değil yıldönümleri çok romantik geçmeli sadece.. kız evde durur onlar baş başa yemeğe de çıkar özel gününü de kutlar dönerler ama tabi bu bahane de ortadan kalkmış olur , bu olmaz!
empati yapıyorum,abimin 20 yıl her halini gördüm,bütün temizliğini ütüsünü yaptık annemle,bütün kızgın halini çektim,hastalandığında beraber üzüldük,üzüldüğünde kahrolduk,ünv kazandığında birlikte sevindik,ünv bitirdiğinde yanındaydık,kavga ettik barıştık,çok aşırı seviyorum onu...2 yıldır tanıdığı elin kızını bana tercih ediyorsa bassın gitsin bi zahmet.
sanki çocuk var karşıda,kadın içten içten işlesin adamı,ailesini istemesin koca da onu baştacı yapsın,yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.ki şükürler olsun abim ağır,dediği dedik bir erkek ailesini seçti,ailesini seçer.
ona kız çok ama kardeş ve anne yok.eşime de aynı şekilde kadın çok ama anne/kardeş yok.aile herşeyden önemlidir.nokta.
özel günlerini başka bir gün de kutlayabilirler.kız abisiyle aynı şehirdeyken evde yanlız mı kalsın evlilik yıldönümü diye.
ben de özel günlere önem veririm ama hayati bir mesele de değil sonuçta.sonra da kutlanabilir.
Ya gülüm ben zaten ailesini köşeye atsın, eşiyle başbaşa kalsın demiyorum ki..
Kadınada hak vermek lazım dedim.En azından müsait misin, değil misin diye sorulması daha uygun değilmi sence?
3 gün gelip kalacaklar diye sizden izinmi alınması lazım?"niye böyle yaptınız,herkesin özel yaşamı var" denebilecek bi yere gelmemişler orası oğullarının ve kardeşlerinin evi.3 günde kalırlar 30 gün de.görümcenin yerinde olsam senle tek kelime konuşmam,sadece abimle muhatap olurum...beni eşinin kardeşi olarak benimsemeyeni ben abimin eşi olarak hiç benimsemem.
3 gün nedirki ya? arada gelip 3 gün 5 gün kalmakta ne var allahaşkına? eskiden 30 kişi birarada yaşarmış 3 nesil,kimsenin sesi çıkmazmış ya. erkekler niye değişti artık karılarının masraflarını vs karşılamak istemiyorlar falan filan diyoruz ya,bence kadınlar değiştiği için değiştiler.artık genelde kadınlar çok başınabuyruk,saygısız oldukları için adamlar da evrim geçirdiler,eskinin narin,sessiz,zarif kadınları nerde,şimdinin sürekli bağıran çağıran,memnuniyetsiz kadınları nerde...adamlar mutasyon geçirmediler,sadece adaptasyon bu. bu kadar tahammülsüzsen evlenmeseydin diyorum...
şaka mısın kuzum sen ?
dingonun ahırı mı ? o ev kusura bakılmasın ne demek 3 günde kalacak 30 günde :)) tarza bakar mısınız :))) ALLAH böyle görümcelerden korusun yahu
aynen siz yokken biz vardık diyorum ben de işte,istemiyorum gelmeyin ne demekmiş ya.canım sen takma boşver.abin eğer gerçek bir erkekse cevabını vermiştir zaten, değilse de,yengenle beraber hanım hanım otursunlar. valla abimi birinin pençelerinden kurtardım şükürler olsun ben de(abime de dedim,ben sağ olduğum müddetçe onunla evlenmeni kabul etmem,evlenirsen de beni sil dedim)çok da haklıydım,hala da haklıyım,o daha evlenmeden yengelik yapmaya çalıştı ben de elimden geleni yaptım. görümce değil görümcek diyolar ya böyle kötü davrananlar da yenge değil yengeç derim ben de.
görümcem yaz okuluna kalmıştı ve biz tatile gitmeden 12-13 gün bizde kalmıştı daha öncesinden ise yine bi memlekete gitme olayında 7 8 gün bizde kalmıştı.şimdi ise okul ders kaydı için bize geliyormuş.ve burda evleri var tabi abisi yani benim eşim evde yalnız olmaz dio gelicek buraya ve 3 hafta falan bu süre yani.ve bu süre içinde ewlilik yıldönümümüz ve eşimin doğum günü var ne yapayım ben yasonra kayınvalidemler geldikten sonra buraya yakından ew tutucaklarmış bu daha da beter ((((((((((((
Ayy hırsa bakarmısın abisiyle yengesini ayırmış birde marifet gibi burda söylüyor ballandıra ballandıra...
empati yapıyorum,abimin 20 yıl her halini gördüm,bütün temizliğini ütüsünü yaptık annemle,bütün kızgın halini çektim,hastalandığında beraber üzüldük,üzüldüğünde kahrolduk,ünv kazandığında birlikte sevindik,ünv bitirdiğinde yanındaydık,kavga ettik barıştık,çok aşırı seviyorum onu...2 yıldır tanıdığı elin kızını bana tercih ediyorsa bassın gitsin bi zahmet.sanki çocuk var karşıda,kadın içten içten işlesin adamı,ailesini istemesin koca da onu baştacı yapsın,yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.ki şükürler olsun abim ağır,dediği dedik bir erkek ailesini seçti,ailesini seçer.ona kız çok ama kardeş ve anne yok.eşime de aynı şekilde kadın çok ama anne/kardeş yok.aile herşeyden önemlidir.nokta.
özel günlerini başka bir gün de kutlayabilirler.kız abisiyle aynı şehirdeyken evde yanlız mı kalsın evlilik yıldönümü diye.
ben de özel günlere önem veririm ama hayati bir mesele de değil sonuçta.sonra da kutlanabilir.
İnanılmaz ama gerçek galiba ne yazık ki...
gelinler abılerını kız kardeslerden ayırırken hiç sorun olmuyor değilmi bir insanın kanından canından ayırırken hıc kımse rahatsızlık duymuyorda bı kız kardes kendı abısınden kopmamak ıcın bıse yapınca sucmu oluyor bu ne canım gelınler ıllahı gorumcelerle dusman olmak zorundamı yanı hep kendı aılelerı gelsın aman kocalarının aılesı gelınce ne kadar sık gelıp gıder oluyorlar emınım her gun kendı akrabalarınız gelse hiççç sorun olmaz dımı bırazcık kendınızı frenleyın ya sız bı kere evlenerek karsınızdakının aılesınıde artık kendı annenız babanız olarak goruyorsunuz onlarda ıllahı kendı cocuklarına glecekler ve kardeslerde kendı abısının yanına sığınamıyacaksa kusura bakmayın ama bu bı gelın yuzunden oluyorsa hıcde adıl bıse degıl ve burdakı tepkılerı fazlasıyla hakedıyorsunuz...ıı valla artık abılerımızın evıne gıderken dusunelımmı gelın ıstemıyor bızı dıye...cok sukur dunyalar ıyısı bı gelınımız var sızın gıbı dusunmeyen ve gonul rahatlıgıyla gıdıp kalabılıyorum abımde...umarım sızde ılerde boyle dusunen bı gelıne rastlamazsınız...rastladıgınız zamanda ben ne yaptım dersınız cunku mevlam hıcbır dusunceyı karsılıksız bırakmaz...
eşin yeri ayrı kardeşin yeri ayrıdır.. abinizle yıllarca beraber yaşamış ve onun her halini biliyor olabilirsiniz ama evlendikten sonra artık onun kendi eşiyle bir yuvası oluyor. ve sizin onunla geçirdiğiniz 20 yılın 2 veya 3 katını o eşiyle geçiriiyor buda bir gerçek.. maalesefki sevsekte sevmesekte gelinler ve görümceler eşleri ve abilerinin hatrına birbirlerine katlanmak zorunda.. arada çok fazla bir sürtüşme olmadıkça görmezden gelin derim ben :) Konu sahibini anlıyorum.. yeni evlenmiş ve eşiyle özel zamanlarında başbaşa kalmak istiyor.. bundan daha doğal ne olabilirki.. ama görümcede bunu bilerek ayarlamamıştr sonuçta öyle denk gelmiş :26: yapıcak bişey yok özel gün birlikte kutlanıcak
Konuyu çok güzel özetlemişsiniz gerçekten. Her iki taraf için de galiba iktidarı paylaşmak hoşumuza gitmiyor kadın olarak ama görmezden gelebilmek şart. Gelin adayı olarak ben buna gayret etmeyi düşünüyorum bundan sonra. Darısı da görümcelerin başına artık ne diyelim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?