Görümcem yine geliyor.

Ya gülüm ben zaten ailesini köşeye atsın, eşiyle başbaşa kalsın demiyorum ki..
Kadınada hak vermek lazım dedim.En azından müsait misin, değil misin diye sorulması daha uygun değilmi sence?

Ya gülüm ben zaten ailesini köşeye atsın, eşiyle başbaşa kalsın demiyorum ki..
Kadınada hak vermek lazım dedim.En azından müsait misin, değil misin diye sorulması daha uygun değilmi sence?

arkadaşın üslubundan nasıl hissettiği belli canım...tabiki sorulur müsaitmisin diye normalde ama saygı karşılıklıdır.haketmeyene gösterilmez.

şaka mısın kuzum sen ?

dingonun ahırı mı o ev izin almadan musait olunup olunulmadıgı sorulmadan bir eve ne kız ailesi ne de erkek ailesi gidebilir mi ? hakkı var mı ? çok hevesliyseniz 30 kişinin bir arada yaşadığı bir aile ile yaşamaya niyetlenin çok basit .. kusura bakılmasın da ne demek 3 günde kalacak 30 günde :)) tarza bakar mısınız :))) ALLAH böyle görümcelerden korusun yahu

abinin her haline evlenene kadar şahit oldun, o evlendikten sonra da yengen şahid olacak bir boyu .)) 3 hafta uzun bir süre ve kadın belli ki bıkmış..ben de olsam ben de kızardım.ayrıca bu kadar tahammülsüzseniz sizde abinizi EVLENDİRMESEYDİNİZ be canım

Son düzenleme:
şaka mısın kuzum sen ?

dingonun ahırı mı ? o ev kusura bakılmasın ne demek 3 günde kalacak 30 günde :)) tarza bakar mısınız :))) ALLAH böyle görümcelerden korusun yahu

konusma tazrından belli ediorlar kendilerini....valla benim görumcem kusura bakmasın bidaha zor ayak basar benım evıme...ancak benım gönlum olursa gelebilir....

biraz anlayıştan kimse ölmez heralde karsılıklı anlayış olsa zaten bu kızcagızda bu kadar bıkmazdı....

Son düzenleme:
abileri evlenince bunlara bir haller oluyor, sebeb ? bir ömür boyu sizinle yaşamak için and mı içmişti bu adam ? kesinlikle hayır !

rahat bırakın bir zahmet.. eskilerden bahsediyor, sanki o kadınlar hallerinden memnunmuş gibi..niye kuzum kadın köle mi ? bir arada yaşamaya ve herdaim dibinizden ayrılmamaya mahkum mu ? şunu diyebilirim ki kız tarafının ailesi gelsin kalsın hemen başlarsınız dedikoduya...abinizin rahatlığı bozulduya ALLAH muhafaza çok bilirim böylelerini ben herşey karşılıklıdır bu hayatta hatta bazen karşılıksızdır da o eve girdiyseniz size hizmeti yapacak olan abiniz degil yengenizdir vede SEVE SEVE muhatap olmak zorundasınız yok öyle abimi dikkate alırım da yengemle muhatap olmam olayı ..abinizin evi mi canım orası

Son düzenleme:
cornella ciddiyim canım görümcem böyle düşünse varya sokmam evime, aynı şey kızkardeşim içinde geçerli eşime saygı duymuyorsa giremez bu eve o kadar..abilerini köleleri zanneden bu insanlara ifrit oluyorum yahu...kendide bir kadın oysaki, yarın bugün evlenecek ya da evlidir bilemem...

ama idrak etmeleri lazım artık abileri evli onun koynunda da yatan bir kadın var ve her ikisinin dediği olacaktır evde 3.kişiler ise uzaktan bakıp mutluluk dilemeyi bilecekler sadece.

kardeş bu tabii ki gelip kalacak ama herseyin bir sınırı vardır 21 gün ne demek öyle ya.Bazı arkadaslar evlilik yıldönümü sonradan kutlanamaz mı demişler hayır katılmıyorum evlilik yıldönümü sıradan bir gün degildir ki sonradan telafisi olsun bunu diyen arkadaslar kendi evlilik yıldönümlerini bu kadar sıradan bir gün olarak mı görüyorlar acaba?

Konunun sahibi hanımefendi, Allah size sabır versin gerçekten. İnşallah sorunlarınız çözülür, hakkınızda hayırlısı olur. Belli ki canınız sıkılmış ki buraya dertleşmeye gelmişsiniz. Kimse kimseye hak vermek zorunda değil tabi ki ama sizi tanımadan, içinde bulunduğunuz şartları bilmeden bu kadar eleştiri yapılması da çok ağır bence. Gerçekten çok ilginç yorumlar yapılmış ki ben okurken kanım dondu desem abartmış olmam herhalde. Söylenecek birşey yok tabi, Allah herkesin kalbine göre versin.

Ayy hırsa bakarmısın abisiyle yengesini ayırmış birde marifet gibi burda söylüyor ballandıra ballandıra...

Takma kafana rahat ol.En olumsuz andan bile mutlu bir şekilde sıyrılmaya bak.Görümcen gelsin onunla kafa kafaya verin ve güzel bir süpriz hazırlayın.Beğenmezsen sonra tekrar başbaşa da bir şeyler yapabilirsin
Sevgilerimle

Siz varya kardeşle eşin arasındaki uçurumu göremiyecek kadar kapamışsınız gözlerinizi... Pes vallahi resmen kardeşinizi yengenizde kıskanmışsınız... Benimde iki erkek kardeşim var Allah gönüllerine göre versin benmi yönlendiriyim onları hayat arkadaşı seçerken... Onlar aile olcak tabikide iki kişilik bir yuva biz her zaman o yuvanını dışında kalacagız... Bunu gururuunuza yedıremıyorsunuz ama abınız evlenınce oyle zart zurtta gıdemezsınız evıne... O evde gelın musaıtse gıdılır kendı hırslarınızla bozamazsınız aılenın duzenini... Size evlisiniz acaba eşinize kardeşi birşey dese yonlendırse sızın ıcın napardınız cok merak edıyorum empati kuruyorum birde demiş hayret bişeyy ayyy sizin gibi görümce düşmanımın başına bile vermesinn....

gelinler abılerını kız kardeslerden ayırırken hiç sorun olmuyor değilmi bir insanın kanından canından ayırırken hıc kımse rahatsızlık duymuyorda bı kız kardes kendı abısınden kopmamak ıcın bıse yapınca sucmu oluyor bu ne canım gelınler ıllahı gorumcelerle dusman olmak zorundamı yanı hep kendı aılelerı gelsın aman kocalarının aılesı gelınce ne kadar sık gelıp gıder oluyorlar emınım her gun kendı akrabalarınız gelse hiççç sorun olmaz dımı bırazcık kendınızı frenleyın ya sız bı kere evlenerek karsınızdakının aılesınıde artık kendı annenız babanız olarak goruyorsunuz onlarda ıllahı kendı cocuklarına glecekler ve kardeslerde kendı abısının yanına sığınamıyacaksa kusura bakmayın ama bu bı gelın yuzunden oluyorsa hıcde adıl bıse degıl ve burdakı tepkılerı fazlasıyla hakedıyorsunuz...ıı valla artık abılerımızın evıne gıderken dusunelımmı gelın ıstemıyor bızı dıye...cok sukur dunyalar ıyısı bı gelınımız var sızın gıbı dusunmeyen ve gonul rahatlıgıyla gıdıp kalabılıyorum abımde...umarım sızde ılerde boyle dusunen bı gelıne rastlamazsınız...rastladıgınız zamanda ben ne yaptım dersınız cunku mevlam hıcbır dusunceyı karsılıksız bırakmaz...

Kardeş kardeşe bağlı olmakla hiçbir ilgisi yok bununun abisinin evi diye tabikide zırt pırt gelmiyecek o evin birde hanımı var tutturmussunuz bi abimin evi diye...Sürekli bu ziyaret kendı akrabasıda olsa rahatsız ederdi emin ol.. Eşinin ailesini yok saydıgı yok konu sahibi ama kusura bakmayında 21 gün ne işi var... İnsan biraz cekinir utanır yani bu ne rahatlık....Ben eşimin doğum gununde mecburmuyum gorumcem cocukları falan hızmet etmeye dıye dusunur tabı... Bu işin maddi manevide zorlugu var.. Kardeşse kardeşliğini bilsin pansiyona gitmiyor herhalde bu kadarda olmaz

Son düzenleme:
eşin yeri ayrı kardeşin yeri ayrıdır.. abinizle yıllarca beraber yaşamış ve onun her halini biliyor olabilirsiniz ama evlendikten sonra artık onun kendi eşiyle bir yuvası oluyor. ve sizin onunla geçirdiğiniz 20 yılın 2 veya 3 katını o eşiyle geçiriiyor buda bir gerçek.. maalesefki sevsekte sevmesekte gelinler ve görümceler eşleri ve abilerinin hatrına birbirlerine katlanmak zorunda.. arada çok fazla bir sürtüşme olmadıkça görmezden gelin derim ben :) Konu sahibini anlıyorum.. yeni evlenmiş ve eşiyle özel zamanlarında başbaşa kalmak istiyor.. bundan daha doğal ne olabilirki.. ama görümcede bunu bilerek ayarlamamıştr sonuçta öyle denk gelmiş :26: yapıcak bişey yok özel gün birlikte kutlanıcak

Konuyu çok güzel özetlemişsiniz gerçekten. Her iki taraf için de galiba iktidarı paylaşmak hoşumuza gitmiyor kadın olarak ama görmezden gelebilmek şart. Gelin adayı olarak ben buna gayret etmeyi düşünüyorum bundan sonra. Darısı da görümcelerin başına artık ne diyelim:)

amiiinnnn gelin adayı olduğuna göre sana hayırlı ve mutlu bir evlilik diliyorum canım :81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…