Hem çocuk hem iş hayatı fikir.

Mecbur bakici seçenegi dusuneceksiniz, is ve bebek ustune karnini doyurabilirsen madalya vermeliler ama ben onlari saymadim yeni yurume ek gida onumuz yaz park istegi derken baska bir boyuta gececeksin ztn.
Daha 7 aylık emeklemiyor bile yürümemize daha yok mu ? Molam vardır diye düşünüyorum. detayları görüşmedim bende bilmiyorum işleyişi. Mesela ben eski işimi evden çok rahat yaparım patronum şizofren. zor kurtuldum geri dönemem. Ben marketteylen bi elimle hastaya bilgi verip randevu yazardım. 5 yıl çalıştım. Örneğin mesaj yazarken yemeğini yedirip hastayı aradığımda kucağımda gezdiririm. Randevu yazarken ceeee eee oynarım. Eski işimde de hastalar arardı yemek karıştırken açardım soru sorarlardı konuşa konuşa işimi yapardım. Belki çok ütopya ama en azından 2 3 ay tam maaş alırsak en azından 3 bileziğim gitmezdi eskiye.

Nasıl iş hayatınız bebeğinizle ofis mi ev mi ?

Yardımcılar sanki asgari istiyordu ben tüm maaşımı ablaya verirsem çalışmam mantıksız. Bebeğime ve kendime yetsem evim kalabilir. Olmaz mı yapamaz mıyım ?
Yaparsın ama yıpranırsın.
Ama eşin asgari çalışıyorsa mecbur seninde çalışman lazım. Çünkü hayat çok zor

Bunlarin hic birinde bir cocuk yok sunshine baska Isle ilgilenmek baska yurume asamasinda bir bebek baska bence imkani yok o yaslarda cocuga cok baktim, cocuk bakarken profesyonel Is ne kdr basit olursa olsun dusunemiyorum eger eksik performans ile baslarsan isi kaybedersin ciddiyetini anlasinlar ki en azindan cocugun ile ayni Catida ol. Yuzyuze bir iletisim kur tavirlarini gor bu niyetinden bahsetme bence, zaman icinde kendin goreceksin

Asgari ücretli bir ailenin çocuk için özel hastane, sağlık sigortası gibi masraflara girme lüksü olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Bana göre özel aşılarda gereksiz paralarındam bağımsız ama onları yaptırmak isteyebilirsiniz, ayrı tutulabilir. Biraz gerçekçi olmak lazım harcamalar konusunda. Tamam insan çocuğu için en iyisini yapmak istiyor ama boyunuzu oldukça aşacak harcamalar yapınca sonuç yine iyi olmayacak.

Evden çalışmakta çocuğa bakan biri olmadıkça zor, siz yine şartlarını görüşmek için görüşün tabi ama her şeyi enine boyuna düşünmek lazım.

Ben de homeoffice çalışıyorum, zorlukları da var kolaylıkları da.
Mesela kızımla her gün beraberim bu en azından iyi hissetiriyor ama dikkat gerektiren bir iş yapmam gerekiyorsa yapamıyorun kızım uyusa bile çünkü gündüz uykuları kötü sürekli tetikte olmak stres yapıyor. Daha çok uyanıkken hallediyorum işlerimi, mamasını kendi içiyor 15-20 dk öyle oyalanıyor sonra oyun halısında takılıyor biraz oturtuyorum öyle oynuyor aynı odada oluyoruz ama kendi kendine vakit geçiriyor mesaim bittikten sonra da gece uykusuna kadar ben oyun oynuyorum kitap inceliyoruz vs vs. Çok yoğun olduğum zamanlarda da anneannesi geliyor ya da ben gönderiyorum. Yürüme zamanı gelince de şu fileli oyun alanlarından almayı düşünüyorum açıkcası.
Ekonomik açıdan bakarsak malesef sizin şartlarınızda geçim zor çünkü çocuğun ihtiyaçları asla bitmiyor ve bitmeyecek bu bir gerçek. O yüzden bence bi yerden başlamanız gerek, en azından şimdilik bu işi deneyip hem borçları hafifletirsiniz arka planda daha iyi maaşlı işlere bakabilirsiniz hem kendiniz hem de eşiniz için, ilerleyen zamanda bakıcı ve kreş durumu da daha kolay olur.

Ben olsam issizlik maasi icin bu firsati kacirmazdim ki issizlik maasini kesince yeniden issizlik maasida alabiliyorsunuz, o hak baki diye biliyorum, sgk islerinden anlayan yanitlar bu kismi.

Hem cv'nizdeki bos gecen yillar ileridede sorun yaratir, ise dönmek istediginizde zorlanirsiniz, yaşta ilerleyecek malum.

Ben bu firsati kacirmazdim. Bebek icin destek olacak anane, babanne var mi?

Bu arada bebegin ozel doktora ihtiyaci niye var orasinida merak ettim, asgari ucretli bir aile icin ozel doktor oldukca luks bir masraf.

Menenjit asilarinida 1 yas ustu programlayin o zaman sayisi dusuk oluyor, totalde 175 dolar ediyor.
13.ay nimenrix 1 doz
15.ay bexsero 1.doz
17.ay bexsero 2.doz
Seklinde yaptırdım ve asilari topluca aldim

Asgarı ucretlı bırının calısmama luksu de yok mesela.
Ben burada şaşırıyorum.
Eşin alır şu ekonomıde tek başına en az ortalama 100 bın hadı tamam dersın evınde olursa kı bu da tek adamın kolay kolay alacagı para değil.
O zaman kadınlar mecbur yani. Evde oturma luksu keşke çocuklar küçükken olsa ama herkes aynı şartlarda değil.

Asgari ücretle çalışan eş varsa çalışmak gerekiyor dediğiniz gibi öncesinden de bunun planlanması gerekiyor. En azından eş, dosttan uygun fiyata bakacak bir bakıcı bulunabilir. Yani bunların hiçbiri olmuyorsa da eve giren paranın farkında olarak yaşamak ve ona göre tercih yapmak gerekiyor. Zaten asgari ücretle geçinmek her türlü çok zor olur ama boyunu aşacak masraflardan uzak durmak lazım.

Konu sahibi işi kaçırma derim öncelikle çünkü ekonomi gittikçe daha kötü oluyor ve çocuğun ihtiyaçlari artıyor büyüdükçe maddi olarak daha da eksiye girersiniz..ama çocukla evden çalışmak hayal, haftanın 2 günü anneniz gelse, diğer 3 gün de çocuğu gorumceniz alsa yarım gün bile alsa yeter tabi ki gorumcenize de ücret verirsiniz ama hem halası olduğu için içiniz rahat eder hem de tam gün bakici kadat çok ücret vermezsiniz...çocuk biraz buyuyene kadar böyle idare edersiniz sonra da devletin anaokulları var yarım gün veya tam gün artık küçük yaştan alıyorlar o şekilde devam edersiniz

Vallahi kırmak istemedim yazıp ama aşılar tamam onları yaptrmak istersin ama özel sigorta falan asgari ücretli biri için fazla değil mi ? Randevu alıp devleti beklemek daha makul çünkü zaten çocuğun çok fazla mecburi gideri var, bazılarini elemek lazim

Bende bundan korkuyorum. Kızımı bırakıp komple işe giremem annem bakamaz. Ama hibrit 5 gün rahat işse cennetlik. Bizde göçtük

Kızınız büyüdükçe annenizin daha fazla desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz evden çalışırken çocukla ilgilenmek zor oluyor çünkü. Onun dışında 2 yaşa kadar beli doğrultursanız 2 yaş gibi kreşe vereceksiniz siz evdeyken 2-3-4 yaşlar mümkün değil çünkü. Yine de şu an fırsat olarak düşünün başlayın bence işsizliği boşverin ya

Kurumsal bir şirkette yönetici pozisyonunda mühendisim. Fırsat bulursam devlete götürüyorum çocuğumu mutlaka. Özel sigortamız var şirketten ama yine ödeme çıkıyor bir miktar vs üniversite hastanesinde doktorumuz randevu da bulunuyor gayet gidilir. Hele doğum iznindeyken sürekli devlete götürdüm yok kalça ultrasonu falan. Maddi hiçbir sıkıntımız olmadığı halde kovalıyorum yani bunları..

Ben de hemşireyim yani Total gelirimz kiralar falan var yaşadığımız yere gore üst ana dediginiz gibi rutin muayeneler için ben de devlete götürüyorum çünkü iyi drlar var ve güzel de ilgileniyorlar ama acile falan gitmek zorunda kalırsam özele gidiyorum çünkü hasta çocuga çok uzun süre sira bekletmek doğru gelmiyor ama imkanım olmasa onda da devlete giderdim, şimdi heryerde aynı randevu bulunmuyor ama ben hastalarıma da diyorum bebeğin kontrol zamanları belli zaten çok önceden şimdiden randevu alın boşa özele gitmeyin diye

Allahım yardımcımız olsun inşallah hepimizin canım benim.

İş iyi hoş da bebek çok yapışkan bir varlık.

Sürekli tepemizde belli yaşa kadar.

Yürümeden önce emekleme döneminde de sürekli etrafında olmak gerekiyor.

Bende kırmak istemem ama gerçekçi olmak lazım. Eve giren para ortada, özel hastane kendileri için gündem bile olmamalı. Zaten ekstra bir durum yoksa, kontrol zamanları belli, devletten randevu alıp gidecekler. Daha zor ve gerekli zaman için durması gereken altınları da bozdurmaları gerekmezdi belki ya da daha azına ihtiyaç duyarlardı.

Çocuğun eksikleri demiş mesela, bunlar neler bilmiyorum, çok gereksiz çok şey alınıyor benim etrafımda gördüğüm. Paran varsa yine problem değil ama belli bir gelirdeki insanların her şeyi ince eleyip sık dokuması gerekiyor ayakta kalmak için, yapacak bir şey yok malesef.

Son düzenleme:

Tamamen aynı fikirdeyim.

Hatta evlilik için de aynısını düşünüyorum.

Gençliğimde benzer cümleleri kurduğum için sağlam linç yemiştim.

Ya niye korkutuyorsunuz kadını :)
Bence kesinlikle kabul edin bir an önce büyük biz özveriyle çalışmaya başlayın.
Yapamazsanız 1 ay diş sıkar ayrılırsınız, kazandığınız miktar karınız olur..
Denemeden sakın gözünüzü korkutmayın. İnsanlar ne işlerde çalışıyor ya..
Halledersiniz merak etmeyin

Doğduğundan beri çalışıyorum kızımla beraber.
Kendi işimiz, genelde evdendi ama ofise de haftada 2 3 beraber gidip geliyoruz alışık olduğumuz düzen yani. Daha yeni geçtik haftada 5 tam güne, 15 aylık oldu da.

Zor evet, bayağı zor ama para tatlı bir şey

Dene diyorum ben.

İnsan ilk çocuğunda etkinlik ve avokadolu yumurta annesi olmak istiyor. Çalışırken o olmuyor belki onun eksikliğini hissedersin. Ben ikincide o anne olmamaya yemin ettiğim için sepet gibi taşımak işime geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…