Daha 7 aylık emeklemiyor bile yürümemize daha yok mu ? Molam vardır diye düşünüyorum. detayları görüşmedim bende bilmiyorum işleyişi. Mesela ben eski işimi evden çok rahat yaparım patronum şizofren. zor kurtuldum geri dönemem. Ben marketteylen bi elimle hastaya bilgi verip randevu yazardım. 5 yıl çalıştım. Örneğin mesaj yazarken yemeğini yedirip hastayı aradığımda kucağımda gezdiririm. Randevu yazarken ceeee eee oynarım. Eski işimde de hastalar arardı yemek karıştırken açardım soru sorarlardı konuşa konuşa işimi yapardım. Belki çok ütopya ama en azından 2 3 ay tam maaş alırsak en azından 3 bileziğim gitmezdi eskiye.Mecbur bakici seçenegi dusuneceksiniz, is ve bebek ustune karnini doyurabilirsen madalya vermeliler ama ben onlari saymadim yeni yurume ek gida onumuz yaz park istegi derken baska bir boyuta gececeksin ztn.
Nasıl iş hayatınız bebeğinizle ofis mi ev mi ?Benim kızım 22 aylık. 6 aylıkken çalışmaya başladım ben. Açıkçası yüzyüze iletişimde her zaman süreç daha sağlıklı ilerler. Siz önce bir atlamayın, onların beklentisini iyice anlayın. Konusmanin seyrine göre bu düşüncenizi söyleyebilir misiniz onu bir tartın. Ama burası olmaz başka bir yer olur sizin çalışmanız gerekiyor. O sebeple çocuk için alternatifler düşünün derim.
Yaparsın ama yıpranırsın.Yardımcılar sanki asgari istiyordu ben tüm maaşımı ablaya verirsem çalışmam mantıksız. Bebeğime ve kendime yetsem evim kalabilir. Olmaz mı yapamaz mıyım ?
Yardımcılar sanki asgari istiyordu ben tüm maaşımı ablaya verirsem çalışmam mantıksız. Bebeğime ve kendime yetsem evim kalabilir. Olmaz mı yapamaz mıyım ?
Soruyu anlamadım yaNasıl iş hayatınız bebeğinizle ofis mi ev mi ?
Daha 7 aylık emeklemiyor bile yürümemize daha yok mu ? Molam vardır diye düşünüyorum. detayları görüşmedim bende bilmiyorum işleyişi. Mesela ben eski işimi evden çok rahat yaparım patronum şizofren. zor kurtuldum geri dönemem. Ben marketteylen bi elimle hastaya bilgi verip randevu yazardım. 5 yıl çalıştım. Örneğin mesaj yazarken yemeğini yedirip hastayı aradığımda kucağımda gezdiririm. Randevu yazarken ceeee eee oynarım. Eski işimde de hastalar arardı yemek karıştırken açardım soru sorarlardı konuşa konuşa işimi yapardım. Belki çok ütopya ama en azından 2 3 ay tam maaş alırsak en azından 3 bileziğim gitmezdi eskiye.
Asgarı ucretlı bırının calısmama luksu de yok mesela.Asgari ücretli bir ailenin çocuk için özel hastane, sağlık sigortası gibi masraflara girme lüksü olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Bana göre özel aşılarda gereksiz paralarındam bağımsız ama onları yaptırmak isteyebilirsiniz, ayrı tutulabilir. Biraz gerçekçi olmak lazım harcamalar konusunda. Tamam insan çocuğu için en iyisini yapmak istiyor ama boyunuzu oldukça aşacak harcamalar yapınca sonuç yine iyi olmayacak.
Evden çalışmakta çocuğa bakan biri olmadıkça zor, siz yine şartlarını görüşmek için görüşün tabi ama her şeyi enine boyuna düşünmek lazım.
Asgari ücretle çalışan eş varsa çalışmak gerekiyor dediğiniz gibi öncesinden de bunun planlanması gerekiyor. En azından eş, dosttan uygun fiyata bakacak bir bakıcı bulunabilir. Yani bunların hiçbiri olmuyorsa da eve giren paranın farkında olarak yaşamak ve ona göre tercih yapmak gerekiyor. Zaten asgari ücretle geçinmek her türlü çok zor olur ama boyunu aşacak masraflardan uzak durmak lazım.Asgarı ucretlı bırının calısmama luksu de yok mesela.
Ben burada şaşırıyorum.
Eşin alır şu ekonomıde tek başına en az ortalama 100 bın hadı tamam dersın evınde olursa kı bu da tek adamın kolay kolay alacagı para değil.
O zaman kadınlar mecbur yani. Evde oturma luksu keşke çocuklar küçükken olsa ama herkes aynı şartlarda değil.
Vallahi kırmak istemedim yazıp ama aşılar tamam onları yaptrmak istersin ama özel sigorta falan asgari ücretli biri için fazla değil mi ? Randevu alıp devleti beklemek daha makul çünkü zaten çocuğun çok fazla mecburi gideri var, bazılarini elemek lazimAsgari ücretli bir ailenin çocuk için özel hastane, sağlık sigortası gibi masraflara girme lüksü olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Bana göre özel aşılarda gereksiz paralarındam bağımsız ama onları yaptırmak isteyebilirsiniz, ayrı tutulabilir. Biraz gerçekçi olmak lazım harcamalar konusunda. Tamam insan çocuğu için en iyisini yapmak istiyor ama boyunuzu oldukça aşacak harcamalar yapınca sonuç yine iyi olmayacak.
Evden çalışmakta çocuğa bakan biri olmadıkça zor, siz yine şartlarını görüşmek için görüşün tabi ama her şeyi enine boyuna düşünmek lazım.
Bende bundan korkuyorum. Kızımı bırakıp komple işe giremem annem bakamaz. Ama hibrit 5 gün rahat işse cennetlik. Bizde göçtük
Vallahi kırmak istemedim yazıp ama aşılar tamam onları yaptrmak istersin ama özel sigorta falan asgari ücretli biri için fazla değil mi ? Randevu alıp devleti beklemek daha makul çünkü zaten çocuğun çok fazla mecburi gideri var, bazılarini elemek lazim
Ben de hemşireyim yani Total gelirimz kiralar falan var yaşadığımız yere gore üst ana dediginiz gibi rutin muayeneler için ben de devlete götürüyorum çünkü iyi drlar var ve güzel de ilgileniyorlar ama acile falan gitmek zorunda kalırsam özele gidiyorum çünkü hasta çocuga çok uzun süre sira bekletmek doğru gelmiyor ama imkanım olmasa onda da devlete giderdim, şimdi heryerde aynı randevu bulunmuyor ama ben hastalarıma da diyorum bebeğin kontrol zamanları belli zaten çok önceden şimdiden randevu alın boşa özele gitmeyin diyeKurumsal bir şirkette yönetici pozisyonunda mühendisim. Fırsat bulursam devlete götürüyorum çocuğumu mutlaka. Özel sigortamız var şirketten ama yine ödeme çıkıyor bir miktar vs üniversite hastanesinde doktorumuz randevu da bulunuyor gayet gidilir. Hele doğum iznindeyken sürekli devlete götürdüm yok kalça ultrasonu falan. Maddi hiçbir sıkıntımız olmadığı halde kovalıyorum yani bunları..
Bende kırmak istemem ama gerçekçi olmak lazım. Eve giren para ortada, özel hastane kendileri için gündem bile olmamalı. Zaten ekstra bir durum yoksa, kontrol zamanları belli, devletten randevu alıp gidecekler. Daha zor ve gerekli zaman için durması gereken altınları da bozdurmaları gerekmezdi belki ya da daha azına ihtiyaç duyarlardı.Vallahi kırmak istemedim yazıp ama aşılar tamam onları yaptrmak istersin ama özel sigorta falan asgari ücretli biri için fazla değil mi ? Randevu alıp devleti beklemek daha makul çünkü zaten çocuğun çok fazla mecburi gideri var, bazılarini elemek lazim
Asgarı ucretlı bırının calısmama luksu de yok mesela.
Ben burada şaşırıyorum.
Eşin alır şu ekonomıde tek başına en az ortalama 100 bın hadı tamam dersın evınde olursa kı bu da tek adamın kolay kolay alacagı para değil.
O zaman kadınlar mecbur yani. Evde oturma luksu keşke çocuklar küçükken olsa ama herkes aynı şartlarda değil.
Asgari ücretle çalışan eş varsa çalışmak gerekiyor dediğiniz gibi öncesinden de bunun planlanması gerekiyor. En azından eş, dosttan uygun fiyata bakacak bir bakıcı bulunabilir. Yani bunların hiçbiri olmuyorsa da eve giren paranın farkında olarak yaşamak ve ona göre tercih yapmak gerekiyor. Zaten asgari ücretle geçinmek her türlü çok zor olur ama boyunu aşacak masraflardan uzak durmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?