harikasın ne diyelimDarısı sizlerin başına. Birazdan silcem.
Bu arada nasıl bir diyet yaptığımı da yazmak istiyorum belki bir faydam olur?
Aynen dediğin gibi beslenme şeklimizi yaşam biçimi olarak devam ettirmeliyiz.Galiba işin sırrı tatlıdan, gazoz ve meyve suyu gibi içeceklerden, Pasta, kurabiye, börek gibi hamur işleri ve kızartmadan kesinlikle uzak durmak ve yediklerinin miktarını azaltmak. Öyle şu diyeti bu diyeti bende hiç işe yaramadı yaramıyor. Daha çok iştahım açılıyor yemediğim şeyleri canım çekiyor kendi kendime boşuna zulmediyorum. Sabah ballı çayımdan kahvaltı sonrası az şekerli kahvemden vazgeçmeme gerek olmadığını farkettim aslında. Çünkü Yukarıda yazdıklarım harici herşeyi ekmekte dahil yiyorum sadece azar azar yiyorum. Zaten zamanla mide küçülüyor az yemeye alışıyor insan.
Sporu mutlaka ama mutlaka hayatın bir parçası haline getirmek işi hızlandırıyor. Birde sabahları erken kalkıp akşam erken yatmakta çok önemli. Eşim söylemişti ciddiye almamıştım ama geç kalktığım günlerin ertesinde tartıldığımda önemini farkettim ve hergün erken yatıp kalkmaya başladım. Bunun tıpta bir açıklaması var Google da okuyabilirsiniz. Çok uzun olduğu için buraya yazmadım.
Günlük 10 bardak su içiyorum
2 bardak yeşil çay içine defne yaprakları, biberiye, taze zencefil parçaları, yarım limon sıkıp sabah ve akşam içiyorum.
Yemek aralarında bir demet yağ marul yapraklarını organik elma sirkesine banıp yiyorum kilo vermeye çok faydası oluyormuş.
Şekersiz bal kabağı, yeşil salata ve elmayı da bol bol tüketiyorum.
Evet yaklasik 4 yildir hergun yapiorum zaten o yuzden vucudum ski cnnZaten aç kalınarak yapılan diyetlerden sonra verilen kilo tekrar alınıyor malesef. Yemek miktarını azaltıp doğru şeyler yiyerek kilo verirsek kalıcı olur. Spor yapabiliyormusun?
Su salcali omlet olayini bnde denicem cnmGünaydın kızlar..Ben bugün de seylanın dediği gibi erkenden kalktım gene..az önce kahvaltımızı yaptık
kahvaltım
peynir zeytin
pastırma(Çemensiz olandan alışkanlık yaptı)
salçalı omlet
tere, bebek turp
salatalık,maydanoz
3 lokma bal kaymaklı ekmek
çayımmm
Bizim ailecek favorimiz canım..dene tabiiSu salcali omlet olayini bnde denicem cnm
Muhteşem kahvaltıGünaydın kızlar..Ben bugün de seylanın dediği gibi erkenden kalktım gene..az önce kahvaltımızı yaptık
kahvaltım
peynir zeytin
pastırma(Çemensiz olandan alışkanlık yaptı)
salçalı omlet
tere, bebek turp
salatalık,maydanoz
3 lokma bal kaymaklı ekmek
çayımmm
Şu ekmek hamurunun tarifini hele bi çevir de ver canım bize çok merak ediyoruz...Afiyet olsun..Ben de yalnız gezmeyi hiç sevmem eşimle gezmek en güzeli..Benim de iş arkadaşlarımdan başka arkadaşım yok..onlarla da iş yerinde görüşürüz genelde..insanın en yakın arkadaşı öncelikle eşi olmalı bence de..Muhteşem kahvaltı
Eşim akşamdan ekmeğin hamurunu yapmıştı fırına koydum pişmesini bekliyorum. Taze köy ekmeğiyle kahvaltı süper oluyor. Alışkanlık yaptı.
Sonrasında evi toplayıp spora giderim. Eşim balığa gittiği için bütün gün evdeyim bugün. Yalnız gezmeyi çok sevmiyorum ve malesef fazla arkadaşım yok. Malum gurbet ve yalnızlık ayrılmaz ikili.
maşallah canımDarısı sizlerin başına. Birazdan silcem.
Bu arada nasıl bir diyet yaptığımı da yazmak istiyorum belki bir faydam olur?
Tesekkur ederiz cnm denicem en kisa zamandaINGREDIENTS
Malzemeler:
- 3 cups all-purpose or bread flour, more for dusting
- ¼ teaspoon instant yeast
- 1 ¼ teaspoons salt
3 bardak un, ayrıca kenarda biraz un üzerine serpmek için
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
PREPARATION
Hazırlanışı:
- In a large bowl combine flour, yeast and salt. Add 1 5/8 cups water, and stir until blended; dough will be shaggy and sticky. Cover bowl with plastic wrap. Let dough rest at least 12 hours, preferably about 18, at warm room temperature, about 70 degrees.
1. Derin bir kap içinde bütün malzemeleri koyup yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın. Ele yapışan çok yumuşak hatta biraz cıvıkımsı bir hamur haline gelecek. Sonra plastik strechle hava almıyacak şekilde sardıktan sonra oda sıcaklığında 12 saat bekletin.
Eşim akşamdan hazırlıyor sabah pişiriyoruz.
2. Dough is ready when its surface is dotted with bubbles. Lightly flour a work surface and place dough on it; sprinkle it with a little more flour and fold it over on itself once or twice. Cover loosely with plastic wrap and let rest about 15 minutes.
2. Göz göz olunca hamur hazır oluyor. Mutfak tezgahına biraz un serpip hamuru üzerine koyun. Üzerine biraz un serpip bir iki kez katlayın. Tekrar plastikle kaplayıp 15 dk bekletin.
3. Using just enough flour to keep dough from sticking to work surface or to your fingers, gently and quickly shape dough into a ball. Cover with cotton towel and let rise for about half hour.
3. Ellerinizi unlayıp hamuru top haline getirin. Üzerine havlu koyup yarım saat bekleyin.
4. At least a half-hour before dough is ready, heat oven to 450 degrees. Put a 6- to 8-quart heavy covered pot (cast iron, enamel, Pyrex or ceramic) in oven as it heats. When dough is ready, carefully remove pot from oven. Slide your hand under towel and turn dough over into pot, seam side up; it may look like a mess, but that is O.K. Shake pan once or twice if dough is unevenly distributed; it will straighten out as it bakes. Cover with lid and bake 30 minutes, then remove lid and bake another 15 to 30 minutes, until loaf is beautifully browned. Cool on a rack.
4.Bu arada tencereyi fırına boş olarak koyup 220 derecede yarım saat ısıtın.
Yalnız tencere seramik döküm olanlardan olacak. Hani şu çok ağır olanlardan. Sonra hamuru sıcak tencereye koyun. Elinizi yakmayın dikkat edin. Eşim hamurun altına parçment kağıdı koyuyor yapışmasın diye. Tencerenin kapağını kapatıp 220 derecede 30 dk pişirin. Sonra kapağını açıp bir 15-30 dk tamamen kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun.
Allah mesut etsin tamamına erdirsin canım..slm kızlar
kahvaltım=2 yumurtadan omlet eşimle yedik tabi 1 dilim tb. ek+2 ceviz +zeytin+çay
akşam= 100gr dan kepekli makarna domatesli+turşu
2 top dondurma
akşam çayı leblebiyle
1 meyve
fazla kaçamağım yok
pazara gittik bugün süt aldım yine
meyve falan bu hafta misafirim gelecek gibi
kardeşim ve eş adayı
kardeşimin 2. evliliğği oolacak bende ilk kez tanışıcam çokk mmerak ediyooruum innşallah mutlu olur bbu sefer
o da evlenmiş ayrılmıış çocuğğu var kardeşşimin yok
ikiside daha önce evlendiği içiin
o yüüzden ssadece nnikah yapııcaklar allah herkezi mutlu etsin
Sağol canım..En kısa sürede deneyeceğim..hemen kaydettimINGREDIENTS
Malzemeler:
- 3 cups all-purpose or bread flour, more for dusting
- ¼ teaspoon instant yeast
- 1 ¼ teaspoons salt
3 bardak un, ayrıca kenarda biraz un üzerine serpmek için
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
PREPARATION
Hazırlanışı:
- In a large bowl combine flour, yeast and salt. Add 1 5/8 cups water, and stir until blended; dough will be shaggy and sticky. Cover bowl with plastic wrap. Let dough rest at least 12 hours, preferably about 18, at warm room temperature, about 70 degrees.
1. Derin bir kap içinde bütün malzemeleri koyup yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın. Ele yapışan çok yumuşak hatta biraz cıvıkımsı bir hamur haline gelecek. Sonra plastik strechle hava almıyacak şekilde sardıktan sonra oda sıcaklığında 12 saat bekletin.
Eşim akşamdan hazırlıyor sabah pişiriyoruz.
2. Dough is ready when its surface is dotted with bubbles. Lightly flour a work surface and place dough on it; sprinkle it with a little more flour and fold it over on itself once or twice. Cover loosely with plastic wrap and let rest about 15 minutes.
2. Göz göz olunca hamur hazır oluyor. Mutfak tezgahına biraz un serpip hamuru üzerine koyun. Üzerine biraz un serpip bir iki kez katlayın. Tekrar plastikle kaplayıp 15 dk bekletin.
3. Using just enough flour to keep dough from sticking to work surface or to your fingers, gently and quickly shape dough into a ball. Cover with cotton towel and let rise for about half hour.
3. Ellerinizi unlayıp hamuru top haline getirin. Üzerine havlu koyup yarım saat bekleyin.
4. At least a half-hour before dough is ready, heat oven to 450 degrees. Put a 6- to 8-quart heavy covered pot (cast iron, enamel, Pyrex or ceramic) in oven as it heats. When dough is ready, carefully remove pot from oven. Slide your hand under towel and turn dough over into pot, seam side up; it may look like a mess, but that is O.K. Shake pan once or twice if dough is unevenly distributed; it will straighten out as it bakes. Cover with lid and bake 30 minutes, then remove lid and bake another 15 to 30 minutes, until loaf is beautifully browned. Cool on a rack.
4.Bu arada tencereyi fırına boş olarak koyup 220 derecede yarım saat ısıtın.
Yalnız tencere seramik döküm olanlardan olacak. Hani şu çok ağır olanlardan. Sonra hamuru sıcak tencereye koyun. Elinizi yakmayın dikkat edin. Eşim hamurun altına parçment kağıdı koyuyor yapışmasın diye. Tencerenin kapağını kapatıp 220 derecede 30 dk pişirin. Sonra kapağını açıp bir 15-30 dk tamamen kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?