Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Gunaydin kizlar bugun kar tatili okulda nobetciydim ama gitti nobet evden cikmayi dusunmuodum bi baktim ki vali beyle randevumuz var bugun ciktim o yuzden arabayi cikaramadim tabiki cok zorlu bir yolculjktu kahvaltim
Yarim elma
Kahve donuste esimle ayrintili yaparim artik bugun evde

Burda okul otobusleri var o filmlerde gordugunuz sari otobuslerden ama hic guvenli degil mecburen her gun esim ve ben serviscilik yapiyoruz cocuklara. Pazartesi-Persembe esimle beraber calisiyorum ofisimizin yaninda GYM var orada spor yapiyorum. diger gunler mahallede sokakta yuruyus yapiyorum. Buyuk bir sehirde yasamiyoruz apartmanlar yok genelde tek veya 2 katli evler ve sokaklar gunduzleri yuruyus icin cok uygun. :KK39:

gunduz icin arkadaslar tarifler vermis gece icinde ben bir oneride bulunayim. ayaklarinin altina bol bol viks surup corap giydir. gece rahat uyur fazla oksurmez.

yaaaa cok ozendim. subatta new yorka gidicez sevgililer gunu icin insallah biz ordayken kar yagar.:dua:
Ayyy ne güzel new york hayal şehrim ve bir de miami..:KK36:
biz izmirde kara hasret :KK43: ne kadar güzel
Anacım dibinizde sipil dağı çok da zor değil oraya gitmek o kadar özlemle anmanıza gerek yok yani karı.:confused:.Biz her kış giderdik arkadaşlarla:KK39:Tabii evinde olup seyretmek de ayrı zevk
Burda kar nedeniyle yarin okullar yine tatil yuppiii:) ama benim islerim var disarda hic sevmiorum kar kis cikmayi mecbur
Öğretmen olmak vardı:KK53:Akılsız başım babamı dinleyeydim ben de öğretmendim..Bu radyasyonlu ortamda çalışmayacaktım şimdi:KK51:
Şimdi yazacaklarımı okuyunca bana güleceksiniz ama ben yinede yazayım. :rolleyes:
Biz eşimle 5 senedir Sevgililer gününde iki günlüğüne New York'a gidiyoruz. Artık geleneksel hale getirdik. Çünkü bize en yakın en güzel Türk restaurantları orda. İlk gün Sabah kahvaltısını 5. Caddedeki Simit Sarayında öğlen yemeğimi İstanbul kebabta akşam yemeğini Ali Baba restaurantta yiyoruz. 2. Gün sabah kahvaltısı roka cafede öğlen Turkish Kitchen da yiyip dönüyoruz. İki günlüğüne İstanbul'a gidemeyince biz de böyle bir çözüm bulduk kendimize. Heheheheh

Bizim evimiz aynı böyle ama yazın aşırı sıcak ve sürekli yağmurlu. Yağmur yağmur değil resmen gökyüzü delinmiş su boşalıyor gibi. Bahçede pek oturmuyoruz. Birde akşam üstleri Çok böcek ve haşere var sivrisinekler kocaman ve korkunçlar çocuklar bahçede fazla oynayamıyorlar, buranın ikliminden kaynaklanıyor, Kışları sadece 2-3 ay güzel oluyor. Ama haklısın evim Türkiye'de olsaydı keyifli olurdu dediğin gibi. İnşallah Allah sana tam hayalindeki gibi bir ev nasip etsin bende sana çay içmeye gelirim. Unutmadan yazayım, Semaverde olacak yalnız.:KK39:

Çocukluğum böyle geçti benim. Bursa Emirsultanda büyüdüm. Hala o komşuları ziyarete gidiyorum. Canlarım hepsi.
Burda komşuluk diye birşey yok. 6 senedir bu evde yaşıyoruz yandaki komşuları bile tanımıyoruz.
Süper program.İnsanın eşiyle kafa dengi olması ayrı güzel..:KK39:

Bahçe olup da keyfini rahatça sürememek çok fena canım..Nappcan bizde hava yer uygun fırsat ve ev yok:confused: ama sizde ev var ortam yok..:confused:
Amin canım inşallah beklerim çaya ne demek eşim bu yaz 4 ay Amerikadaydı o da demişti böceklerden çok çekmişler Biz de 6 yıldır Bursadaydık şimdi anakucağı İzmire geldik dün de eşimle konuşuyorduk ne özledik Bursa'yı diye ah ahhh
İzmir gibisi yokk:KK36:
mamalar çok güzel

afiyet olsun inşallah ilerlemezboğazın

:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Limdilik iyi çok şükür canım..eşim gelince hasta olmak istemem:cry:

Bende izmirli olarak kara bayiliodum buraya ilk geldgimde ama gercekten hayati zorlastirio annemler geldginde tabi bayiliolar eve alamiorum erimese alip izmire goturcekler o derece yani
sabaha dediğim gibi dibi sipil dağı ve muhteşem kar..tavsiye ederim..Özlemeye gerek yok:KK39:
Gunaydin kizlar bugun kar tatili okulda nobetciydim ama gitti nobet evden cikmayi dusunmuodum bi baktim ki vali beyle randevumuz var bugun ciktim o yuzden arabayi cikaramadim tabiki cok zorlu bir yolculjktu kahvaltim
Yarim elma
O zorlu yolculukları Hakkaride çok çekmiştim ben..Kolay gelsin:cry:

Günaydın güzeller....:KK36::KK36:
sabah 8.30 gibi uyandım..kahvaltımı yaptım şimdi çay keyfi:KK50:

kahvaltım
:kk77::kk77::kk77:
pastırmalı omlet
kızımdan kalan çeyrek tost
zeytin peynir
2 ceviz 2 kaysı kurusu

Ben gene şiştim kızlar.:KK47:..Yarına 79 u ucundan görürüm diyordum ama şimdi pek umutlu değilim..sanırım yine yımırtlama şişliği..tabii bi de kısır yedim evvelsi gün.Bulgur beni direk şişiriyor..:işsiz::işsiz:

öksürük tutuyordu oğlanı
dün yine akşam yattı. başladı.
10 kez peş peşe ökrük ardından onun alerji şurubu vardı. doktorun yazdığı. hemen verdik . ve kesildi.
sabaha kadar uyudu.
alerji olmuş oğlan.
şükür rahat uyudu gece

ay oğlanın bugün yerli malı etkinliği vardı. kısır deyince yapacaktım . bak unuttum yahu.
offf
:eek::eek:
öksürük tutuyordu oğlanı
10 kez peş peşe ökrük ardından onun alerji şurubu vardı. doktorun yazdığı. hemen verdik . ve kesildi.
sabaha kadar uyudu.
alerji olmuş oğlan.
şükür rahat uyudu gece
Benim kızımı 2-3 yaşında ,5-6 ay geniz eti diye diye oyaladılar yaz ortasında nefes alamıyordu çocuğum sonra başka bir kbb ci bu çocukta geniz eti suratı bile yok nerden çıkarmışlar dedi(geniz eti olan çocukların ağzı hep açık olur ve uzarmış yüzleri)Alerji bu dedi ve tedaviye başladık 1 hafta sonra kızım rahatça uyuyor ve tıkanmıyordu ..6-7 yaşına gelince tamamen geçti.Allah razı olsun o doktordan..Doğru tedavi çok önemli Allah iyilerle ve doğru kişilerle karşılaştırsın yavrularımızı..O doktorla karşılaşmasak veya ben sadece 1 dr a inansam belki kızım boşu boşuna ameliyat bile olacaktı..

Geçmiş olsun tekrar..alerji ilaçlarının etkisini göstermesi biraz zaman alabiliyor sabredin..hemen aynı gün olmaz..en az 1 hafta kullandıktan sonra etkisi artıyor..

liste sıramız...

aaadddaaa:4 Kasım 2016 liste yaptı :KK60:

sersum:11 Kasım 2016 liste yaptı:super:

sabahvesen:18 Kasım 2016 liste yaptı:KK60:

filiztoprak:25 Kasım 2016 liste yaptı:KK60:

seylanıngünlüğü:2 Aralık 2016 liste yaptı:KK60:

özlemm1990:9 Aralık 2016 liste yaptı:KK60:

ficans ficans :16 Aralık 2016

mesmeser:23 Aralık 2016

sarfansarı:30 Aralık 2016

Yarın liste ficansta..Umarım herkeşler çook güzel kilocuklar verir:rolleyes:..Ben pek umutlu değilim ama :işsiz:..

Kolay gelsin ficans ficans canım..Tartı yüzümüzü güldürsün canlar:KK73::KK73::KK73:

Benim kızımı 2-3 yaşında ,5-6 ay geniz eti diye diye oyaladılar yaz ortasında nefes alamıyordu çocuğum sonra başka bir kbb ci bu çocukta geniz eti suratı bile yok nerden çıkarmışlar dedi(geniz eti olan çocukların ağzı hep açık olur ve uzarmış yüzleri)Alerji bu dedi ve tedaviye başladık 1 hafta sonra kızım rahatça uyuyor ve tıkanmıyordu ..6-7 yaşına gelince tamamen geçti.Allah razı olsun o doktordan..Doğru tedavi çok önemli Allah iyilerle ve doğru kişilerle karşılaştırsın yavrularımızı..O doktorla karşılaşmasak veya ben sadece 1 dr a inansam belki kızım boşu boşuna ameliyat bile olacaktı..

Geçmiş olsun tekrar..alerji ilaçlarının etkisini göstermesi biraz zaman alabiliyor sabredin..hemen aynı gün olmaz..en az 1 hafta kullandıktan sonra etkisi artıyor..
canım evet bu oğlumuz alerjik zaten . büyük oğlanda da geçmeyen öksürük olmuştu.
ilk çocuk ya deneyim de yok bizde
3 yaşında falandı
doktor 2 ay tedavi için uğraştı.
olmadı geç medi.
ilaç değiştirdi
ama yok aynı
dedi ki alerjik öksürük mü ki.
alerji ilacı yazıyorum bunu bi kullan dedi
ve çocuğun öksürügü kesildi gitti.

ikinci çocukta tabi zaten alerjik olduğunu belli etti. ilaç olsun böcek , sivrisinek . hepsine vucudu aşırı tepki gösteriyor.
geniz eti vardı evet bu oğlumuzda da
ağzı açık uyurdu.
horlardı.
ve kulaklarında ağır işitme başlamıştı.
8-9 ay önce operasyon olmuştu belki hatırlarsın
kulakları işitmeye başladı şükür . tüp de takıldı

işte çok haklısın. doğru doktora denk gelmek çok önemli
ben artık doktora götürmüyorum çocukları biliyor musun . ağır bi durum olmadıkça . mesela kulak ağrısı çok olmuştu o oğlumuzda
artık ağrı kesici falan etki etmiyordu.
öyle ortakulak iltihabı dedi.
antibiotik yazdı
fakat penisilin varmış içinde ve biz o yıla kadar oğlana antibiyotik kullanmamışız . 5 yaşına kadar
neyse o gece üritiker oldu
acile gittik kortizon yaptı doktor. ama oğlan yerlere sürtüyordu kendini . halılara sürtüyordu artık gecenin bi yarısı
işte öyle öyle anladık ki alerjik oğlan
genelde ateş olmadıkçca ilaç kullanmıyorum.
ateş olursa da ateş düşürüca veriyorum.
şükür inatçı ateş yok .
2-3 gün ateş düşürücü ile düşüyorsa ateş gitmiyorum doktora
duş vs ile idare ederim.
eşim bazen kızar yeter artık doktora gidelim diye.

canım evet bu oğlumuz alerjik zaten . büyük oğlanda da geçmeyen öksürük olmuştu.
3 yaşında falandı
olmadı geç medi.
ilaç değiştirdi
ama yok aynı

ikinci çocukta tabi zaten alerjik olduğunu belli etti. ilaç olsun böcek , sivrisinek . hepsine vucudu aşırı tepki gösteriyor.
ağzı açık uyurdu.
horlardı.

ben artık doktora götürmüyorum çocukları biliyor musun . ağır bi durum olmadıkça . mesela kulak ağrısı çok olmuştu o oğlumuzda
antibiotik yazdı
fakat penisilin varmış içinde ve biz o yıla kadar oğlana antibiyotik kullanmamışız . 5 yaşına kadar
acile gittik kortizon yaptı doktor. ama oğlan yerlere sürtüyordu kendini . halılara sürtüyordu artık gecenin bi yarısı
şükür inatçı ateş yok .
duş vs ile idare ederim.
evet canım hatırladım..ben de hemen dr a gitme taraftarı değilim..İlk kendimiz uğraşıyoruz artık yok olmuyor diyince dr.
Olan şeyler belli zaten hep yaşadıklarımız..Allah dermansız dert vermesin..Benim kızım biraz hastalık hastası hep kendini dinliyor..hele şu karaciğer yağlanmasından sonra sürekli dinlemede kendini ..buram ağrıyor şuram ağrıyor.:mad:.Beni de korkutuyor bu sefer..Babası gelsin komple çekap yaptırıp kurtulucam inşallah:KK47:

Yarim elma

Ogretmen arkadasim kar tatili nobetci oldugu gune denk.geldiginde 2 bayram.birden yasiyordu :halay:

Seninki de guzel senk gelmis canim

3 yaşında falandı
olmadı geç medi.
ilaç değiştirdi
ama yok aynı

ağzı açık uyurdu.
horlardı.

antibiotik yazdı
şükür inatçı ateş yok .
duş vs ile idare ederim.

Erkek kardesimin 2 ay suren burun akintisi ve hapsurma oldu, kendini hep nezle zannetti farkli doktorlara gitti gecmedi. En son gittigi doktor alerji olabilir dedi, ilacla gecti cok sukur ama ara ara oluyor yine.

Ablamin 2 yasinda kizi var, gida alerjisi var ama hala neye alerji.oldugu bulunamadi. Tahin ve susama.yogun alerjisi var ama yemedigi zamanlar da da oluyor, dogdu dogali doktorda kuzum. Su anda da tum.yuzu vucudu yanik.gibi kabarmis durumda kasiniyor. Yeni bir test yapilacagi icinbalerji surubunu icemiyor daha da yogunlasiyor alerjisi.

Rabbim tum hastalara sifa versin.

Sabah klasik.kahvaltimi yaptim yumurtasin.

Ara
2 kucuk kurabiye, kahve

Oglen, mantarli omlet 2 dilim ekmek

Aksam
Mercimek yemegi, yogurt, 2 dilim ekmek

Ogretmen arkadasim kar tatili nobetci oldugu gune denk.geldiginde 2 bayram.birden yasiyordu :halay:

Seninki de guzel senk gelmis canim

Erkek kardesimin 2 ay suren burun akintisi ve hapsurma oldu, kendini hep nezle zannetti farkli doktorlara gitti gecmedi. En son gittigi doktor alerji olabilir dedi, ilacla gecti cok sukur ama ara ara oluyor yine.

Ablamin 2 yasinda kizi var, gida alerjisi var ama hala neye alerji.oldugu bulunamadi. Tahin ve susama.yogun alerjisi var ama yemedigi zamanlar da da oluyor, dogdu dogali doktorda kuzum. Su anda da tum.yuzu vucudu yanik.gibi kabarmis durumda kasiniyor. Yeni bir test yapilacagi icinbalerji surubunu icemiyor daha da yogunlasiyor alerjisi.

Rabbim tum hastalara sifa versin.
amin canım.
akrabamız doktor . genelde bi şey olduğunda onu ararız. uzakta bizden izmir de
böyle alerjik çocuklar için markette satılan ya da nerede satılırsa artık. paket gida yedirmeyin dedi bize
sen de ablana öyle söyle. paket gidalardan uzak dursun.
en azından 6 yaşına kadar . 6 yaşından sonra bağışıklığı güclenip de üstesinden gelen çok.

öksürük tutuyordu oğlanı
sabaha kadar uyudu.
alerji olmuş oğlan.
şükür rahat uyudu gece
Canım geçmiş olsun. Ilaç iyi gelmiş çok şükür de oğlun rahat rahat uyumuştur

slm arkadaşlar:KK25:
iyisinizdir umarım
bende en sonunda doktoro gittim genel olarak iyiydim sadece mide bulantım vardı
kızıma çok üzülmüştüm doktorda psikolojik olabileceğini söyledi
mesela dün yoktu ama yinede ben yediklerime dikkat ediyorum mecbur patates haşlaması falan o an ne yiyebiliyorsam onu yiyorum doktorda öyle yap dedi bulantı hapı verdi
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar hastalık bu gelemedim 1-2 doktora göründüm fazla haraket edemedim bulantıdan neyse idare ediyorum artık
patatesleri soyup iri parçalara bölüyorum suyunu ilave edip azda tuz koyuyorum haşlıyorum çabuk pişiyo üzerine karabiber serpiyorum o şekil yiyorum bugünde öyle yapıcam az da yoğurt yerim
uyduruyorum bişeyler

Günaydın güzeller....:KK36::KK36:
sabah 8.30 gibi uyandım..kahvaltımı yaptım şimdi çay keyfi:KK50:

kahvaltım
pastırmalı omlet
kızımdan kalan çeyrek tost
zeytin peynir
2 ceviz 2 kaysı kurusu

Ben gene şiştim kızlar.:KK47:..Yarına 79 u ucundan görürüm diyordum ama şimdi pek umutlu değilim..sanırım yine yımırtlama şişliği..tabii bi de kısır yedim evvelsi gün.Bulgur beni direk şişiriyor..:işsiz::işsiz:
Ayy su adetin sisligi bitmedi gitti kendisi bitio bide yumurtlamasi baslio yani

slm arkadaşlar:KK25:
iyisinizdir umarım
bende en sonunda doktoro gittim genel olarak iyiydim sadece mide bulantım vardı
kızıma çok üzülmüştüm doktorda psikolojik olabileceğini söyledi
mesela dün yoktu ama yinede ben yediklerime dikkat ediyorum mecbur patates haşlaması falan o an ne yiyebiliyorsam onu yiyorum doktorda öyle yap dedi bulantı hapı verdi
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar hastalık bu gelemedim 1-2 doktora göründüm fazla haraket edemedim bulantıdan neyse idare ediyorum artık
patatesleri soyup iri parçalara bölüyorum suyunu ilave edip azda tuz koyuyorum haşlıyorum çabuk pişiyo üzerine karabiber serpiyorum o şekil yiyorum bugünde öyle yapıcam az da yoğurt yerim
uyduruyorum bişeyler
Cok gecmis olsun canimcim psikolojiktir o bnce de ikinizde iyilestiniz ins ole dusun

@demirleke allah cocuklarinizi korusun canm cok zor olmali anne olmak ole dusunuorum cnku her an bisey olablio cocuklara bnde doktora gitmeyi hic sevmem hep kendi yontemlerimle iyi olmaya calisirim

@demirleke allah cocuklarinizi korusun canm cok zor olmali anne olmak ole dusunuorum cnku her an bisey olablio cocuklara bnde doktora gitmeyi hic sevmem hep kendi yontemlerimle iyi olmaya calisirim
öyle ama insan alışıyor artık onlarla hastalıklarla mucadeleye.
Allah dermansız dert vermesin yeter ki.

Herkese selam bugün yediklerimi yazayım
Sabah 2dilim tam buğday ekmek azıcık sucuklu yumurta haşlanmış baharatlı patates azıcık kaşar zeytin domates
Öğlen sabahtan kalan yumurtayla çok az patates yedim bi de nescafe
Akşama da mercimek çorbası ile garnitürlü tavuk düşünüyorum
Bu aralar aburcubur çok yiyordum bugün yemedim kendimi tutmam lazımm

Back
X