Benim kızımı 2-3 yaşında ,5-6 ay geniz eti diye diye oyaladılar yaz ortasında nefes alamıyordu çocuğum sonra başka bir kbb ci bu çocukta geniz eti suratı bile yok nerden çıkarmışlar dedi(geniz eti olan çocukların ağzı hep açık olur ve uzarmış yüzleri)Alerji bu dedi ve tedaviye başladık 1 hafta sonra kızım rahatça uyuyor ve tıkanmıyordu ..6-7 yaşına gelince tamamen geçti.Allah razı olsun o doktordan..Doğru tedavi çok önemli Allah iyilerle ve doğru kişilerle karşılaştırsın yavrularımızı..O doktorla karşılaşmasak veya ben sadece 1 dr a inansam belki kızım boşu boşuna ameliyat bile olacaktı..
Geçmiş olsun tekrar..alerji ilaçlarının etkisini göstermesi biraz zaman alabiliyor sabredin..hemen aynı gün olmaz..en az 1 hafta kullandıktan sonra etkisi artıyor..
canım evet bu oğlumuz alerjik zaten . büyük oğlanda da geçmeyen öksürük olmuştu.
ilk çocuk ya deneyim de yok bizde
3 yaşında falandı
doktor 2 ay tedavi için uğraştı.
olmadı geç medi.
ilaç değiştirdi
ama yok aynı
dedi ki alerjik öksürük mü ki.
alerji ilacı yazıyorum bunu bi kullan dedi
ve çocuğun öksürügü kesildi gitti.
ikinci çocukta tabi zaten alerjik olduğunu belli etti. ilaç olsun böcek , sivrisinek . hepsine vucudu aşırı tepki gösteriyor.
geniz eti vardı evet bu oğlumuzda da
ağzı açık uyurdu.
horlardı.
ve kulaklarında ağır işitme başlamıştı.
8-9 ay önce operasyon olmuştu belki hatırlarsın
kulakları işitmeye başladı şükür . tüp de takıldı
işte çok haklısın. doğru doktora denk gelmek çok önemli
ben artık doktora götürmüyorum çocukları biliyor musun . ağır bi durum olmadıkça . mesela kulak ağrısı çok olmuştu o oğlumuzda
artık ağrı kesici falan etki etmiyordu.
öyle ortakulak iltihabı dedi.
antibiotik yazdı
fakat penisilin varmış içinde ve biz o yıla kadar oğlana antibiyotik kullanmamışız . 5 yaşına kadar
neyse o gece üritiker oldu
acile gittik kortizon yaptı doktor. ama oğlan yerlere sürtüyordu kendini . halılara sürtüyordu artık gecenin bi yarısı
işte öyle öyle anladık ki alerjik oğlan
genelde ateş olmadıkçca ilaç kullanmıyorum.
ateş olursa da ateş düşürüca veriyorum.
şükür inatçı ateş yok .
2-3 gün ateş düşürücü ile düşüyorsa ateş gitmiyorum doktora
duş vs ile idare ederim.
eşim bazen kızar yeter artık doktora gidelim diye.