Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

canım evet ben de dün şöyle bi düşündüm. sanıyorum 600 -700 kalori almışım. kısır 4 yemek kaşığı bulgur ile yapıldı. yağ yok.yemeklere yağ koymuyorum 2-3 gündür . bi de böyle gitcem diye düşündüm .

kemiklerim ince . kemikli değilim .
ben protein ağırlıklı beslenirim yıllardır. yani 5 yıldır diyeyim.
daha çok protein severim. öyle beslenirim. ama bu günlerde sebze et bunları azaltacağım . yoğurdu 600 ml kadar yerdim. et , sebze yemeklerimi de öyle . geçen hafta 1 kg çorba içtim tek öğünde . yani çok gereksiz . bu kadar çok yemeye gerek yok .

Çok geçmiş olsun bitanem çok üzüldüm. Ben ortaokuldan beri kiloluyum ama adam gibi diyet olayına üni yıllarında başladım. Şu an sorsan bilmediğim diyet yok hepsini oku oku ezberledim çoğunu denedim. Şok diyetler kötü evet kalıcı olarak metabolizmayı yavaşlatıyor. Ben çok şok diyet yaptım ama avantajım şu oldu hayatımda hep spor vardı. Yani yavaşlayan metabolizmamı sporla hep geri yükseltmeyi başardım o yüzden hala çok kolay kilo verebiliyorum 1 haftada 5 kilo gibi rakamlar yani.

Bebek varsa zaten KESİNLİKLE ŞOK diyet olamaz ileride çocuk için de çok tehlikeli olur yeterli beslenemezse büyüdüğünde sık sık hastalanır çok üzülürsün çok pişman olursun. Genelde hamilelerde un tuz şeker kısıtlaması yapıp sebze meyve süt ürünlerine yönlendiriyorlar diyetisyenler. Ekmeği tamamen kesemiyorsan sorun değil ekmek ile de devam edebilirsin öğünlerine. Ama hani ekmek yemezsem olmaz gibi bir zorundalıkla hissetme kendini. Ekmekte yer alan karbonhidratı sebze meyveden bile alabiliyorsun hani ''zorunlu yenmesi gereken bir şey değil.''

Sana önerim meyve tüketimini abartma yaş da kuru da dahil buna. İçeriğinde şeker çok fazla vücut şekeri en aza indirmeden yağ yakımına başlayamıyor. Sürekli meyve yemeyi denersen miktarı da abartrısan zaten sende kilo aldığını görürsün tartıda veya kilo veremediğini. Ben çok kez yaşadım bunu o yüzden meyve sadece sabahları o da 1 porsiyon şeklinde. ( Karatay usulü)

Süt ürünlerini yağsız kullanmaya çabalama. Hem daha masraflı hem de gerek yok normal yoğurt süt gayet tüketilebilir. Sütte yağı azaltmak için BİM'de 1.90'lık yarım yağlı süt var ben her şeyde onu kullanıyorum hem ucuz hem de besin değerleri güzel.

Sabahları mutlaka ama mutlaka yumurta + bir süt ürünü. Yumurta + lor mesela pek çok profesyonel sporcunun fiks kahvaltısıdır.

Ara öğün yapmak zorunda hissetme kendini aç değilsen yapma. Ölecek kadar aç değilsen hele hiç yanaşma. Karnının acıkması ve guruldaması lazım leptin denen bir hormon var bu aşamaya geldiğinde vücut yağ yakımına başlıyor. En az 4 saat bırak öğünlerinin arasında. Başta yapamam diyorsun ben günde 5 öğün yiyen insan şimdi 1 ya da 2 öğün yiyorum.

Bu arada şok diyet dedik ama ben kalori sayarak 5 günde daha çok kilo verdim şok diyete göre. O yüzden şok diyet yapma illa düşük besleneceksen de 600 700 kalori bir diyet 1 haftada 3-5 kilo arası verdirir. Ama bebek var o yüzden senin acele etmeyip uzun vadeli sağlıklı beslenerek ilerlemen gerekli.

Aynen öyle ve yediklerini küçülttükçe bir süre sonra bu metoda alışıyorsun daha az yiyip daha çok kilo vermeye başlıyorsun. Proteinden gözün korkmasın ben 1 haftada 5 kilo verdiğim süreçte akşam yemeği için marketten 800 gram tavuk fileto alıp pişirip yedim tek başıma. Tabi başka bir şey yemedim peşine bir de nesfit bar yemiştim tatlı niyetine. Zaten o 800 gram pişince oluyor sana 450 500 gram anca.

Canım ben günde 600 kalori alırsam ölürüm :) bebek zaten 200 300 kalori harcıyordur minimum arada yürüyorum da 100 200 de öyle gitse bana bişey kalmaz:)

Canım ben günde 600 kalori alırsam ölürüm :) bebek zaten 200 300 kalori harcıyordur minimum arada yürüyorum da 100 200 de öyle gitse bana bişey kalmaz:)

Ahaha aynen öyle o yüzden senin çok da kalori saymana gerek yok esasen. Un tuz şekeri minimuma indirip ilerlemen en güzeli. Bize bakma topikteki çoğu kişi de 500 600 alıyor ama bebek yok rahatız.

Ekmeği bırakamıyorum diyorsan sadece sabahları tüket mesela. Öğlen ve akşam da yoğurt et sebze salata gibi seçenekleri değiştirmeli uygulayabilirsin.

daha ne yapabilirsin . bi şey yapma artık. korumaya başla. vermek istiyor musun biraz daha

sabah ne yedin

daha ne yapabilirsin . bi şey yapma artık. korumaya başla. vermek istiyor musun biraz daha

sabah ne yedin

Yok canım spor yapamadan veremiyorum zaten şuan baya zayıfım. 51'e çıkmayacak şekilde 50'lerde gezecek şekilde devam edeceğim. Herkesin gönlünde bir aslan yatar benimkisi de 49 ama. Yazın olmuştum ama o zamanda göğüslerden çok ufalmıştı o yüzden 50'lerde kalayım diyorum şuan zaten ne göbek ne basen hiçbir şey yok fazlalık olarak.

Sabah kahvaltısı çok nadir bende. bugün yemedim daha yeni kalktım zaten. Ama ne yiyeceksin dersen tabi ki bol proteinli bir kahvaltı olarak yumurta lor yaparım. Kalorisini ölçüp biçip. Ben her sabah kahvaltıdan yarım saat 1 saat önce 2 büyük bardak su + 0.5 lt yeşil çay içerim.

Forumda bir üyeden okumuştum 10 günde 10 kilo verdim demişti. Her yemekten önce ve sonra su içmiş. Her sabah 0.5 lt yeşil çay içmiş. Onun taktiğini uyguladım ilginç geldi her sabah yeşil çayı zor olsa da içtim. Şimdi ise resmen keyifle içiyorum. Ve ben normalde 1 haftada 5 kilo hiç verdiğimi hatırlamıyorum son birkaç aydır. Bu yeşil çay su taktiği de etkili olmuş olabilir.

ben yemeğimi yedim. kabak yemeği ve yoğurt
yoğurduma 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi koydum.
bi paket çubuk kraker açtım.
yeşil çay demledim. onları da yiyorum.
birazdan yemek saati biter. daha artık başka şeyler içirem. hibiskus çayı yaparım . normal çay
akşama da belki 1 lokma bi şey yerim . o da açlık olmasın diye.elim ayağım titremesin . çocuklarla yorulacağım tabi. normaldir. bi ev süpürürüm. dün süpürmedim çünkü. hava çok güzel olursa dışarı çıkarırım işten gidince hemen. spor ise yapamiyorum . yani ancak 20 dk yapabilirim . o da hafta sonları. daha fazla yapamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…