- 14 Ekim 2015
- 10.214
- 63.639
- 528
Canım benim dualarimiz sizinle Allah acil şifalar versin.Selam kızlar...babam enfeksiyon geçirdi hastanede şimdilik biz takipteyiz iyiye gidiyor çok şükürgelemiyorum bilgilendirmek için geldim..hepinizi çok öpüyorum dualarınızı bekliyorum..
canım evet ben de dün şöyle bi düşündüm. sanıyorum 600 -700 kalori almışım. kısır 4 yemek kaşığı bulgur ile yapıldı. yağ yok.yemeklere yağ koymuyorum 2-3 gündür . bi de böyle gitcem diye düşündüm .İşte benim gibi bir lorcu. Afiyet olsun çok güzel bir başlangıç protein ağırlıklı tam kilo vermek için ideal.
Afiyet olsun kalori saysak bile 1000 i geçmemişsin hemen hemen tabi kısır çok değilse. Gayet güzel bitanem benim. :)
Şimdiden iyi ki DOĞDUUUUN. :)
Harika benim 17.5 filan.
İşte irade budur. Bir sürü şey yiyebilirdin ama ne kadar güzel kendine hakim olmuşsun tebrik ederim. :)
Geçmiş olsun canım.
Çok güzel enerjik bir kahvaltı olmuş afiyet olsun. :)
Onlara çok takılma bende 17'lik BMI ile ölmüş gibi gözüküyorum hesaplamalara göre ama fiziğim gayet düzgün ölçülerim vs. Kemik yapınla alakalı kemiklerin iskeletin iriyse öyle cılız durmuyorsun.Benim de ideal kilom 55 ama ben 50 olmayı seviyorum.
EceZ ben senin gibi asla şok diyet yapamam yapmadım da zaten küçük bebeğim var emziriyorum istediğim 3 4 kilo vermek aa bir de haşimato troid hastasıyım metabolizmam yavaş çok zor kilo veriyorum bir de ideal kiloma yakın olduğum için de mi gitmiyor ne işte böyle sağlıklı ne yapabilirim aç kalmadan bir de ben sorayım dedim :) belli ki sen diyet yapmayı hobi haline getirmişsin ben evlendiğimde 48 kiloydum hep istediğim sağlıklı şeyler yedim hiç diyet yapmamıştım
canım evet ben de dün şöyle bi düşündüm. sanıyorum 600 -700 kalori almışım. kısır 4 yemek kaşığı bulgur ile yapıldı. yağ yok.yemeklere yağ koymuyorum 2-3 gündür . bi de böyle gitcem diye düşündüm .
kemiklerim ince . kemikli değilim .
ben protein ağırlıklı beslenirim yıllardır. yani 5 yıldır diyeyim.
daha çok protein severim. öyle beslenirim. ama bu günlerde sebze et bunları azaltacağım . yoğurdu 600 ml kadar yerdim. et , sebze yemeklerimi de öyle . geçen hafta 1 kg çorba içtim tek öğünde . yani çok gereksiz . bu kadar çok yemeye gerek yok .
Canım ben günde 600 kalori alırsam ölürüm :) bebek zaten 200 300 kalori harcıyordur minimum arada yürüyorum da 100 200 de öyle gitse bana bişey kalmaz:)Çok geçmiş olsun bitanem çok üzüldüm.Ben ortaokuldan beri kiloluyum ama adam gibi diyet olayına üni yıllarında başladım. Şu an sorsan bilmediğim diyet yok hepsini oku oku ezberledim çoğunu denedim. Şok diyetler kötü evet kalıcı olarak metabolizmayı yavaşlatıyor. Ben çok şok diyet yaptım ama avantajım şu oldu hayatımda hep spor vardı. Yani yavaşlayan metabolizmamı sporla hep geri yükseltmeyi başardım o yüzden hala çok kolay kilo verebiliyorum 1 haftada 5 kilo gibi rakamlar yani.
Bebek varsa zaten KESİNLİKLE ŞOK diyet olamaz ileride çocuk için de çok tehlikeli olur yeterli beslenemezse büyüdüğünde sık sık hastalanır çok üzülürsün çok pişman olursun. Genelde hamilelerde un tuz şeker kısıtlaması yapıp sebze meyve süt ürünlerine yönlendiriyorlar diyetisyenler. Ekmeği tamamen kesemiyorsan sorun değil ekmek ile de devam edebilirsin öğünlerine. Ama hani ekmek yemezsem olmaz gibi bir zorundalıkla hissetme kendini. Ekmekte yer alan karbonhidratı sebze meyveden bile alabiliyorsun hani ''zorunlu yenmesi gereken bir şey değil.''
Sana önerim meyve tüketimini abartma yaş da kuru da dahil buna. İçeriğinde şeker çok fazla vücut şekeri en aza indirmeden yağ yakımına başlayamıyor. Sürekli meyve yemeyi denersen miktarı da abartrısan zaten sende kilo aldığını görürsün tartıda veya kilo veremediğini. Ben çok kez yaşadım bunu o yüzden meyve sadece sabahları o da 1 porsiyon şeklinde. ( Karatay usulü)
Süt ürünlerini yağsız kullanmaya çabalama. Hem daha masraflı hem de gerek yok normal yoğurt süt gayet tüketilebilir. Sütte yağı azaltmak için BİM'de 1.90'lık yarım yağlı süt var ben her şeyde onu kullanıyorum hem ucuz hem de besin değerleri güzel.
Sabahları mutlaka ama mutlaka yumurta + bir süt ürünü. Yumurta + lor mesela pek çok profesyonel sporcunun fiks kahvaltısıdır.
Ara öğün yapmak zorunda hissetme kendini aç değilsen yapma. Ölecek kadar aç değilsen hele hiç yanaşma. Karnının acıkması ve guruldaması lazım leptin denen bir hormon var bu aşamaya geldiğinde vücut yağ yakımına başlıyor. En az 4 saat bırak öğünlerinin arasında. Başta yapamam diyorsun ben günde 5 öğün yiyen insan şimdi 1 ya da 2 öğün yiyorum.
Bu arada şok diyet dedik ama ben kalori sayarak 5 günde daha çok kilo verdim şok diyete göre. O yüzden şok diyet yapma illa düşük besleneceksen de 600 700 kalori bir diyet 1 haftada 3-5 kilo arası verdirir. Ama bebek var o yüzden senin acele etmeyip uzun vadeli sağlıklı beslenerek ilerlemen gerekli.
Canım ben günde 600 kalori alırsam ölürüm :) bebek zaten 200 300 kalori harcıyordur minimum arada yürüyorum da 100 200 de öyle gitse bana bişey kalmaz:)
Kendim evde yapıyorum ekmeğini canım gönül rahatlığı ile yiyorumYine en sevdiği pidesi ile güzel bir kahvaltı edilmiiiş. Afiyet olsun. :*
sağol diyetdaşımbirlikte nice sevinçlerimiz olsun.
Canım kaç yaşındasın çalışmıyor musun merak ettim:)Kızlar 50.4 olmuşum dün aldığım 400 gramı oruç diyetiyle başarıyla atmış bulunuyorum o yüzden bugün normal beslenmeye devam. :) Şimdi 2 büyük bardak su peşine yeşil çay.
Kızlar 50.4 olmuşum dün aldığım 400 gramı oruç diyetiyle başarıyla atmış bulunuyorum o yüzden bugün normal beslenmeye devam. :) Şimdi 2 büyük bardak su peşine yeşil çay.
Canım kaç yaşındasın çalışmıyor musun merak ettim:)
harikasın maşaallah :)
daha ne yapabilirsin . bi şey yapma artık. korumaya başla. vermek istiyor musun biraz dahaTeşekkür ederimm çok mutlu oldum dün çok üzülmüştüm ne gerek vardı o kadar yemeye diye. Bugün moralim yerine geldi. Dün gece 3 saat yürüdüm sabah da koştum artık daha ne yapabilirdim yani kilo vermek için.
daha ne yapabilirsin . bi şey yapma artık. korumaya başla. vermek istiyor musun biraz daha
sabah ne yedin
en kısa zamanda inşallah canımBende şimdi hesapladim canım 27 çıktı 64 kilo olursam normal olacam acil 5 kilo daha vermem lazım 64 olursa 25 cikiyor
ben yemeğimi yedim. kabak yemeği ve yoğurtYok canım spor yapamadan veremiyorum zaten şuan baya zayıfım. 51'e çıkmayacak şekilde 50'lerde gezecek şekilde devam edeceğim. Herkesin gönlünde bir aslan yatar benimkisi de 49 ama.Yazın olmuştum ama o zamanda göğüslerden çok ufalmıştı o yüzden 50'lerde kalayım diyorum şuan zaten ne göbek ne basen hiçbir şey yok fazlalık olarak.
Sabah kahvaltısı çok nadir bende. bugün yemedim daha yeni kalktım zaten. Ama ne yiyeceksin dersen tabi ki bol proteinli bir kahvaltı olarak yumurta lor yaparım. Kalorisini ölçüp biçip. Ben her sabah kahvaltıdan yarım saat 1 saat önce 2 büyük bardak su + 0.5 lt yeşil çay içerim.
Forumda bir üyeden okumuştum 10 günde 10 kilo verdim demişti. Her yemekten önce ve sonra su içmiş. Her sabah 0.5 lt yeşil çay içmiş. Onun taktiğini uyguladım ilginç geldi her sabah yeşil çayı zor olsa da içtim. Şimdi ise resmen keyifle içiyorum. Ve ben normalde 1 haftada 5 kilo hiç verdiğimi hatırlamıyorum son birkaç aydır. Bu yeşil çay su taktiği de etkili olmuş olabilir.
Durumun nasıl ozlemcim kahvalti için geç kalmadin miSelam kızlar
Kahvaltım
Omlet maydanozlu 158 kalori
Cay 3 bardak az şekerli 24 kalori
Kepek ekmeği 111 kalori bir buçuk dilim
Toplam 293 kalori
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?