Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Öncelikle sonsuz mutluluklar dilerim size. Bazan anın tadını çıkarmak lazım hiçbir şey düşünmeden. O yüzden iyi etmişsin:)

Ben evliyim iki kızım var. 33 yaşındayım. Kilom sanırım 60 civarı. Son üç ayda 3-4 kilo aldığım için tartılara küsüm şu aralar. Benim maksimum kilom (ideal kilom demiyorum) 57.
57’yi aştığım an kıyafetlerimin bel ve basen bölgeleri dar gelmeye başlar ve ben o kıyafetler içinde rahat edemediğim için sosyal hayata karışmak istemem.
İdeal kilom ise bence 53 ama 55 olsam yeter diyorum. Aslında ilk çocuktan sonra evlilik kilom olan 53’e düşmüştüm ama ikinciden sonra 56’nın altına bir gram inemedim
benim sorunum aslında kilo verememek değil. Binge eating desorder denen bir yeme bozukluğu var bende. O yüzden kilom 57 ile 61 arasında sürekli inip çıkar. Normale dönünce birkaç ayda 57 kilo olurum, kriz döneminde birkaç ayda 61’e çıkarım. Hep böyle inişli çıkışlıdır hayatım. Zaten istikrar problemim var. Şöyle düz bir çizgide yaşayamadım şu hayatı... ne diyeyim benim de imtihanım bu galiba...

Canım eğer sadece 57-61 arası git-gel yapıyorsan bu büyük bir problem değil ben sabah kalktığımdan yatana kadar gün içinde 2 kilo oynuyor eğer o kilolarla mutlu değilsen sadece kilo vereceğine inan gerisi daha kolay iş ayrıca hayat 3-5 kilo için küsülecek kadar uzun değil ki 33 yaşına geldin ne anladın bu hepimiz içinde böyle Allah ömür verirse göz açıp kapayana kadar 60-70 leri görürüz maşallah ne güzel iki kızçen varmış rabbim onlarla birlikte hayırlı ömürler versin

İşte mesela 53-57 arası gel git yapsam problem değil ama 57’nin üstünde mutsuz hissediyorum kendimi. Yani takıntı olayı değil, 57 kilo iken de manken gibi değilim boyum 1.59 sonuçta. Ama içinde rahat olduğum kıyafetlerle çok daha sosyalim, 57’den sonra ise kıyafetlerimi beğenmiyorum bir beden büyük de olsa bir yerlerim çıkıyor hissine kapılıyorum. (Böyle anlatınca da komik geldi niyeyse:)))
33 yaşıma geldim ve evet söylediklerine katılıyorum ama ben yediğim için kilo aldığımda kendime kızıyorum. Çok yemek sağlık açısından da dinen de doğru değil. Yaşla beraber metabolizma yavaşlar haliyle kilo alınır. Ama benim kilo alma sebebim homini gırtlaksa evet o kilo beni mutsuz eder. Bilmiyorum anlatabildim mi...

Eee yapılacak şey belli o zaman takıl bize hayatını yaşa kiloları da beraber verelim hedef ve zaman koy kendine hemencecik hele bide işin içine yarış girdi mi tadından yenmez zaten amaçta yememek

Ben bugünü pazartesi sanıyorum kendi kendime kızlar neden gelmedi diyordum :)) meğer pazarmış

selam kızlar...
kahvaltım

1 tane ev simiti(kendim yaptım ehh işte..hamuru biraz daha katı yapsam iyi olacak)
pastırma
peynir zeytin
köz biber

sana katiliyorum cnm bnde fazla kiloyla mutlu olamiyorum kendimi cok ozguvensiz hissediyorum sosyallesemiyorum dolaptaki kiyafetkerim yakismiyor ke dimden tek kelimeyle nefret ediyorum ama simdi cozum zamani ve insallah bizler basaracagiz yaza kadar kiyafetlerimin bol gelmesini cok ozledim

Slm kizlar bugun seker orucuna basladim hadi bana dua esin de tamamlayayaim
Seker orucu 1. Gun
Sabah 1 yumurta
8 zeytin
Yesillik
1 tatli kasigi yuzde yuz fistik ezmesi asla seker yok
Oglen
7 8 badem ve biraz kabak cekirdegi bitki cayi ile
Aksam
Sebzeli hindi sote ve buharda pismis bir tatli kasik zeytinuagli sebze

Evet kıyafetlerin içindeki o rahatlık hissini tam ifade edemedim ama anlaşılmış demekki:) bir de çok yediğim zamanki ağırlık hissini de sevmiyorum. Artık yavaş yavaş havalar ısınıyor kabanlar giyilmeyecek, işte o dönemlerde mutlu olduğum kiloda olmayı ben de çok istiyorum, inşallah ben de sizlerle beraber başaracağım.
şeker orucunu çok duydum ama içeriğini tam bilmiyorum. Belli bir gün hiç şeker yememe şeklinde mi? Bunda amaç şeker bağımlılığını kırmak mıdır?
Başaracağına inanıyorum.

evet cnm 21 gun seker yemeden hem vucuttan seker zehirini ve toksinini atmak hemde zayiflamak ve ustelik bu oructa hep bel ve cevresinden gidyor bir de candida mikrobunu bliyorsundur sekerle besleniyor onu yenmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…