Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

okuyucuu selamlar canım. seninle denk gelemedim bir türlü. gerçi akşamdan akşama ancak girebiliyorum. sen ne alemdesin? kilo alma-verme durumun nedir?

ben burda yokken bir ara verdim 51-52’lerdeydim. sonra sağlığıma da beslenmeme de dikkat etmedim, aldım 58’i gördüm.

şimdi 55 civarı. sağlıklı yaşam konusunda motiveyim. çok mutsuz bir dönemimdeyim. her şey ters giderken, en azından sağlığım ve kilom konusunda mutlu olmak istiyorum.

canım diyettaşım ben aldım başımı gidiyorum hey hey :) 63 lerdeyim inanabiliyomsuun halbuki seninle 52 leri konuşuyorduk kendimi toparlayamıyorum bende sıkıntılı dönemlerden geçtim Allahın izni ve benim gayretimle ve sizin desteğinizle halledeceğuzzz

ben zirvede 68-69’u görmüştüm. sizlerle tanıştığımda 66 idim. sizinle birlikte bir kaç ayın içinde 55’e inmiştim. sonra da dönem dönem geldim, her seferinde en az 5 kg verdim.

tüm bu geldiğim ve zayıfladığın zamanlarda hayatımın en zor zamanlarıydı. her şeyin kötü gittiği, hayatımın kaydığı, ortada kaldığım, büyük darbe aldığım zamanlardı.

motivasyon sadece kendi içinde buldum

mutsuz dönemde kilo alan biriyim. mutsuz oldukça psikolojik olarak amaçsızca yiyen biriyim.

ve bunun beni yenmesine izin vermeyeceğim.

sen de motivasyonu içinde bul. birlikte zayıflayalım canım okuyucuu

Aksam için etli patlıcan pişiyor,merc.çorba,ıspanak yemeği ,karnabahar var bunlardan kendime yarim pors.yapıp yerim

gardrop nerden aklına geldi.
kız da gelince sanıyorum ihtiyaç olacak .
ondan mı.

afiyet olsun .
bence güzel yemişsin . ama karbonhidrat var yemeklerinde hep .
kilo vermeni durduran mamalar var .
diyetlik değil
Ya çocukların odada 3 kapaklı gardırop var ama yeterli olmayacak kızın eşyalarını nereye koyacam şimdi bile yazın kışlıkları kışın yazlıkları kolilerle kaldırıyorum odaları daha derli toplu olacaktır

inşaallah diyettaşım ben anlık şevke gelip sönüyorum maalesef bu sevmediğim yönüm istikrar yok bende yapsam olacak biliyorum ama

Ahh canım kıyamam..Macar gulaş etli patates ve içinde küp küp doğranmış salatalık turşusu vardı içinde..Bence gereksiz saçma bir yemek.. yemekte turşunun ne işi var..Koy yanına yiyelim kütür kütür..
ah işte kokoreç. becerip yiyemedigim bi sey.

off kokusu cok güzel.bir kac kez denedim yemek için. ııh .bir ısırık bile alamadım.
içinde bağırsak ve lenf bezi olduğunu duydum. ondan yiyemedim
Lenf bezi değil canım bağırsak sadece..Ben de yıllarca yemedim babamın sayesinde belki anlatmışımdır..Üniversite sınavına girdik arkadaşımın babası götürdü sınav çıkışı birşeyler yiyelim dedik..ben zannettim köfte ekmek falan yeriz dediler kokoreç ..ben yemem dedim babası benim hatrım için tadına bak sevmezsen söz başka birşey alıcam..Amanın yedim ve dedimki bu tadı yıllardır boşuna bekletmişim..harika..hele iyi ustası yaparsa..Hala da o amcam sayesinde yerim..
Aman canım sakın.. ben de dayanamam yaparım sonra hemen bırakırlar..sabret o yapsın..
Politik olacaksın senin gibi bravo.Yaptıklarını görüp yapmadıklarını görmezden geleceksin..Ben çok hata yaptım eşime de kızıma da ..Hep eksik buldum tabii onlar yapacaklarını da yapmıyorlar haklı olarak..Artık ben de görmezden geleceğim bazı şeyleri..

Selam kızlar....
sabah

sadece omlet ve paynir zeytin

öğlen

etli taze fasulye
kepek ekmeği
yoğurt

akşam iş çıkışı yedim

2 dilim çavdar
yumurtalı peynirli domates soslu pizza ekmeği
3 adet z.yağlı sarma

Bugünkü menüm:

Kahvaltı
1 yumurtadan yaptığım omletin 3/4’ü (içine iki kaşık buğday ruşeymi ve yarım çay bardağı süt koyarak yaptım, 1/4’ünü eşim yedi)
Az peynir

Ara
Orta şekerli türk kahvesi

Öğlen
1 tabak patlıcan güveç
Cacık

Akşam
1 tabak etli kuru bamya
2 kase cacık

Şimdi yarım litre suya çilek ve limon atarak bir su hazırladım. Yarın işe giderken yanıma alacağım. Posasını süzmem gerekiyor değil mi? İçinde kaldıkça çürüyor gibi meyveler sanki?

sabah ;
içli simit ( kaşar domates)
çay

çay
çay

öğlen;
çorba
1 küçük biber dolması
1 kase yoğurt
1 kase yoğurtlu havuç

çay
Türk kahvesi
400 ml su

Akşam
Tutmaç çorbası 1 kase
Barbunya 4 kaşık
1 küçük haşlanmış patates püre halinde
1 kase yoğurt

1 çay
1 küçük kase kuru dut ve kabak çekirdeği

maşallah kuzum . sen hiç gitme bari. bak gittiğin zamanlarda kilo alıyormuşsun .

bizim de eski dolabımız . aslında eski değil de . işte yetersiz .
eşim buraya büyük gömme dolap yaptıralım dedi.
bekliyoruz . maddi olarak biraz daha beklemek lazım . onların odasına bi çeki düzen lazımm. yapılacak şeyler var bizim de .
kıza yatak alamadık . beklemede . 2 li koltuğu ters çevirip duvara dayadık gömme yatak oldu. onda yatıyor .

kocama aldıramadım şu yatağı . 3 yıldır diye diye . ister ranza gibi ister diğer türlü. çok hoş . iki kardeş bile altlı üstlü yatıyor çoğu ailede . ama bizim çocuklar düşermiş öyle. çok deli yatıyorlarmış . arada kalkıyor çocuklar , uykusunda. ama uzun zamandır o da olmuyor . ölçüleri 90*200 . tek kişilik yatak ölçüsü.

yemekte turşu . ben yemeğime ya da çorbama doğruyorum vallahi. çok da severim .

kokoreç hikayen güzelmiş . ben tadına baktım bi kez . 15 yaşında . direk tükürdüm . bağırsak diye işte. yoksa et olsa , ya da tavuk deseler yerdim muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…