Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Tamam canım.bunu hafta içi yapayım bir gun

Vermene sevindim canım 2,4 e çıktı yine ara

Selam arkadaşlar
Bugünkü menümü de yazayım
Sabah
Menemen
2 dl ekmek
Peynir
7 yeşil zeytin
1 çay kaşığı bal
Kuşluk
Listede yoktu tabi ama çocuklar yerken ben de yedim, olcmedim ama tahmini 1-1.5 yemek kaşığına denk gelecek kadar çekirdek.
Öğlen
2 dl ekmek
Bamya yemeği
1 2 yk yoğurt
İkindi
1 ob elma
Kahve
Akşam
Az ızgara tavuk
1 yk yoğurt
Bol salata
1/2 dl ekmek
3 kupa bitki çayı
1.5 lt su
21.30 da yoğurt kürü

Detoks suyu ama burda anlatılan gibi değilde fazla kaynatmayın demleme usulü yapın en fazla 7 dk kaynatın birde fazla kaynayınca ciddi acımsı oluyor fazla kalınca toksit madde üretebilir ondan fazla bırakmayın yumurtadan az gelen olursa salatalık tüketebilirsiniz gerçi çok aç kalmıyorsunuz sudan dolayı ben emzirdiğim için çoğunu oymadan yaptım bende bile işe yaradı tam yapsam daha etkili olacaktı eminim haftada ikigün yapılıyor üst üste yapmayın ara olsun ayda 6 kilo garanti ediyor
Malzemeler
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 büyük limon
  • 2 yeşil elma
  • 2 küçük parça taze zencefil ( Boyutu fotoda var)
  • 1 çubuk tarçın
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 5 adet tane yasemin çayı ( Ben bulamadığım için kullanmadım ama olursa çok iyi olur )
  • 1, 5 litre su
O gün yemek için;
  • 3 haşlanmış yumurta ( Sabah öğle akşam öğünü )
Hazırlanışı
Yazın yaklaşmasıyla kilo verme telaşına düşen (Benim gibi) tüm bayanlara selam :) spora bile başladım ufaktan yememe dikkat etmeye başladım derkeen haldır haldır etrafta yağ yaktıran detoks tarifi aramaya koyuldum.Malum göbeğimdeki yağlar yakında benim yerime araştırmaya başlayacaklar :) neyse hanımlar bu tarif inanılmaz yayılmış herkes denemiş ayrıca bir televizyon programında uzman kişice tarifi verilmiş ayda tamı tamına 6 kilo yağ yakmak deyince benim gözler bir açıldı ki :) hemen bugünden yaptım, başlıyorum. Aman ha pazartesiye kalmasın yalan olur dedim :)
Şimdi tarifime geçiyorum. Çok basit hanımlar.
  1. Çubuk tarçını, karabiberi, yeşilçayı tencereye koyun.
  2. Maydanozları yıkayıp birkaç parçaya bölüp atın tencereye.
  3. Yeşil elmaları kalın kalın soyup kabuklarını tencereye ekleyin.
  4. Limonunuz büyük değilse benimkiler gibi küçükse 2 tane kullanın yarıya bıçakla kesip onuda tencereye atıyoruz.
  5. Taze zencefilimizide kabaca bi rkaç parçaya bölüp tencereye ekliyoruz.
  6. Ve üzerine 1. 5 litre soğuk su ekleyip ocağımıza alalım kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatıyoruz ve ocağın altını kısıp bir 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  7. Soğuyana kadar tencerede öylece bekliyor, demleniyor.
  8. Sonra süzüyoruz ve sürahiye koyuyoruz. İşte bu kadar :)
    Tadı çok keskin ve ekşimsi.
Bu detoks haftada 2 kez yapılacak ve bir ay tekrarlanacak. Fazlası zarar arkadaşlar sakın ha kilo vereceğim diye abartmayın :) o gün sabah öğle akşam birer haşlanmış yumurta yenilecek. Kabuğunu soyduğunuz 2 yeşil elmayıda yiyeceksiniz. Bolca su içilecek ve tabiki o gün bu 1. 5 litrelik detoks suyumuzda bitecek. İstediğiniz kadar şekersiz bitki çayı içebilirsiniz. Kahveciyim diyorsanız (Ben öyleyim:)) 2 fincan sütsüz ve şekersiz olmak üzere kahve içebilirsiniz. Ben böyle çok acıkırım dayanamam diyenlerde sert meyveleri tüketebilirler elma gibi portakal gibi erik gibi falan. Ama muz çilek karpuz tarzında yumuşak ve şekerli meyveler kesinlikle yok. Haftada 2 gün belirleyip ister önceden detoksu hazırlayıp dolaba koyun ister o gün hazırlayın farketmez. Diğer günlerde mümkün olduğunca tatlıdan uzak durun hamurlu şeyler yemeyin ekmeği azaltın mümkünse beyaz ekmeği hiç yemeyin. Bu şekilde dikkat ederseniz ben bu detoksun işe yarayacağını düşünüyorum. Bugün başladım bile bakalım. 6 kilo yağa güle güle :) 10 kilo verdim aylardır diyetteydim birsüre bırakmıştım kilo almadım tabi ama daha vermem gereken birkaç kilo daha var bu detoks sayesinde 1 ay daha diyete gireceğim. İsteyince o kilolar gidiyor ben bunu gördüm ve aynen devam edeceğim :)bir ay sonra ben sonucunu sizlerle paylaşırım. Deneyecek olanlara bol şans ve inşallah zayıflarsınız :) herkese iradeli diyetler kaçamaksız günler.

Malzemeler
  • 750 ml su(ılık)
  • 3-4 adet çilek (yapraklarıyla)
  • Yarım elma
  • Yarım limon
  • 2 adet küçük kuru kayısı
  • Kan şekeriniz dengesizse veya tatlı kriziniz varsa 1 çubuk tarçın ekleyin
Hazırlanışı
  1. Meyveleri doğrayıp suyunuzun içine ekleyin afiyetle tüketin.
Not:Haftada 1-2 defa yeterlidir fazlasını tüketmeyelim
Not: Sağlıklı ve doğru beslenme, kilo verme, kilo alma, diyabet, metabolik cerrahi, obezite cerrahisi, sporcu beslenmesi ve merak ettiğiniz her şey için Diyetisyen Esengül Işık instagram hesabımı takip edebilirsiniz. :)
Bunuda diyetisyen paylaştı emziren ve hamileler.için buda haftada ikigün yapılıyor bunu bende deniycem

Buda süt artıran tarif hemde detoks etkisi ile diyetisyen tarifidir
Malzemeler
  • 1 avuç taze dereotu
  • 3-4 adet kuru incir
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limon
  • 1 poşet rezene çay veya 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 litre su ( En fazla 80 derece )
Hazırlanışı
  1. Kuru incirleri, limonu doğrayalım.
  2. Suyumuzun içine tüm malzemeleri atalım.
  3. 20 dk demledikten sonra süzüp içebilirsiniz. Afiyet olsun :)Not : “Diyetisyen Esengül Işık “ instagram hesabımı sağlıklı ve doğru beslenme, kilo verme, kilo alma, gebe & emzikli beslenmesi, motivasyonlar ve merak ettiğiniz her şey için takip edebilirsiniz. :)

Menümü paylaşayım geç oldu saat ama
Kalkınca bir dilim helva yedim sütüm yok gibiydi iki bardak üzerine su içtim kahvaltıda hazırlayan kadar

Sabah ciğer kavurması yumurtalı eşimle yedim kızda vardı çok yiyemedim
Üç tane zeytin
Bir dilim helva iki dilim ekmek
Saat 5 te bir tabak makarna üç kaşık yoğurtla ekmeksiz yedim

Üzerine evi tekizledim vaktim yok diye makarnayı yedim saat 8 gibi birtane Mandal yedim öyle geçti salata yapacaktım kızımdan vakit kalmadı birde eşim olunca :)

Teşekkür ederim canım, ben buna benzer yapiyordum, yasemin ve maydonozsuz, evet cidden zayıflama sürecini hızlandırıyor

Bugün kü menüm
Saat 7 gibi iki tatlı kaşığı yuğurt bir tatlı kaşığı kaşığı çörek otu
Saat 11 de kahvaltı
Sabah sucuklu yumurta ben çok az yedim
Tahin helvası ve çay
4 gibi mantı yoğurtlu
Daha birşey yermiyim bilmiyorum belki elma yerim evde değilim kaynanam çağardı mantı yemeye :)

Günaydın kızlar...
Şu hafta sonları uyumayı beceremiyorum bir türlü 6.5 da kalktım yine

Kahvaltım
Öncesi 2 bardak su

1kk peynir
yeşillik
omlet
çay çayy
Keske bende biraz az uyusam
Menun cok doyurucu gorunuyor cnm
Ewet sadece aksam 7 den sonra lokma yutmak yok sadece siwi tuketim war kahwenin yanin da bir hurma bile yok sade soda bile yok biraz zorlaniyorum ama gecicek bugunleri cok bekledim

Dun ki menum
Sabah 2 yumurta 4 cewiz 8 zeytin 1 dilim cawdar ekmegi yesillik 2 bardak cay....
Turk kahwesi
Ogle 1 bardak yogurt icine 2 kasik bugday ezmesi 1 kasik tarcin yanina 10 minik cilek
Nescafe
Aksam firinda cupra yesillik salata
2bucuk litre su
Melisa cayi.

Birazdan da son menumu yeyip bildirim yapicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…