Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Bir hafta sonra 6 aylık olacak
Allah bağışlasın
Manti ne kadar yedin bilmiyorum ama belli bi olcudeyse ekmek yerine sayabilirsin, aksam da susuz sebze yemeği olabilir ekmeksiz

Allah bağışlasın

Manti ne kadar yedin bilmiyorum ama belli bi olcudeyse ekmek yerine sayabilirsin, aksam da susuz sebze yemeği olabilir ekmeksiz
Hal burdayım ve birşey yeme şansım olmadı biraz salata yedim iki küçük dilim baklava istemesemde zorla yedirdiler kan şekerim alt üst oldu malum tatlı dokunuyor bana mantı bir porsiyon su ekmek yemiyorum zaten matı çorba olunca da

Neden Kilo Veremiyorum?

direncli kilolar
Hepimiz belli dönemlerde dirençli kilolar ile mücadele etmişizdir. Ne yaparsak yapalım o kilonun altına inmekte zorlanırız. Bu kiloları vermek belki çok zordur fakat asla imkansız değildir. Dirençli kilolar neden oluşur ve çözüm yolu nedir diye merak ediyorsanız bu yazı tam da size göre!

Kilo Verme Süreci Nasıl İşler?
İnsanların; kilosuna, boyuna, yaşına, fiziksel aktivitesine göre aldığı ve harcadığı enerji değişiklik gösterir. Alınan enerji harcanan enerjiden fazla olduğunda vücut kilo artışı yaşar. Zayıflama programlarında bu durumlar göz önüne alınarak bizler tarafından uygun kalori hesabı ile diyet listeleri hazırlanır. Bu hesaplamalar sonucunda vücuttaki yıkım yapımdan fazla olduğunda vücut yağ kaybı yaşar. Bunun sonucunda ise istediğimiz kiloya ineriz.

Peki Direnç Neden Oluşur?
Kilo vermeye karar verdiniz. Yemek porsiyonlarını azalttınız. Ekmeği kestiniz. Sadece çorbayla öğün geçiriyorsunuz. Çok güzel kilolar da verdiniz ilk başta. Ama sonra aniden gram oynamamaya başladı kilonuz. Yediklerinizi daha da azalttınız. Ama yinede aynı. Maalesef artık dirençli kilolar ile tanıştınız.

Vücudunuz, uzun süre alması gereken kaloriden çok düşük kalorili beslendiğinde kendini korumaya alır. Yani beyin uzun süre aç kalabilirim endişesiyle vücudundan her hangi bir kayıp yaşatmaz. Hem yağ dokusunu hem de kas dokusunu korumaya alır. Sadece yediğimiz yiyeceklerin enerjisini kullandığımız için de yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi gibi sıkıntılar yaşarız. Yaşam kalitemiz düşer ve sağlığımızı kaybetmeye başlarız.

Dirençli Kilolardan Nasıl Korunabiliriz?
Beslenme programın sana özel olsun. Senin yaşın, boyun, kilon, yaşam tarzın herkesten farklı. Sana uygun olmayan hiç bir beslenme listesini uygulama.
Hayatından karbonhidratı çıkarmaya çalışma. Bunun senin birinci enerji kaynağın olduğunu unutma.
Uzun süre aç kalma. Ne kadar çok aç kalırsam o kadar iyi zayıflarım düşüncesine asla kapılma. Bu senin metabolizmanı yavaşlatır. Daha zor kilo vermene neden olur.
Ara öğünleri atlama. Yemekten 2 yada 3 saat sonra düşmeye başlayan kan şekerin gün içindeki performansını etkiler. Daha çok acıkmana, abur cubura yönelmene, ana öğünlere saldırmana neden olur.
Tabağın hep dengeli olsun. Karbonhidrat, protein, yağ içeren bir tabak hazırla kendine. Yemeklerin yanında yoğurdunu ve salatanı asla ihmal etme. En önemlisi de tabağında mutlaka tam tahıllı ekmeğin olsun.
Düşük kalorili beslenme.
Dirençli Kilolardan Nasıl Kurtulabilirim?
Eğer uzun süredir üstüne yapışan kiloların varsa yani dirençli kilo ile başın dertte ise bir uzmandan mutlaka yardım al. Beslenme konusunda tek uzman biz diyetisyenler. Tek başına zayıflamaya çalışırsa, kiloların daha fazla direnç gösterir ve sağlığını kaybetmeye başlarsın.

Öncelikle dirençli kiloların nedenleri araştırılıp ona göre bir yol izlenmeli. Direnci kırmak için uğraşırken daha çok arttırmayın.

Bitki çaylarından ve baharatlardan faydalanın.
Su tüketiminizi arttırın.
Her gün en az 30 dakika fizikse aktivite yapın.
Ara öğünlerinizi atlamayın.
Eğer hala bir sonuç elde edemeseniz bir uzmandan yardım alın.

Sağlıkla,

Sabah 2 yumrta yesillik 4 cewiz 8 zeytin 1 cawdar ekmegi 1 bardak cay
Turkkahwesi
Ogle 1bardark yogurt 2 kasik yulaf ezmesi 1 kasik tarcin 1mandalina
Turkkahwesi
Nescafe
Aksam kuru fasulye 8 yk.yesillik salatasi 1dlm cawdar ekm.
Turk kahwesi

3lt su

Kizlar bide size bisi danisicam cogunlugunuz ne derse onu yaparim.

Ben simdi 15te bir dr.a gidicem ya bana gelene kadar tartilma dedi.

O kadar zaman tartilmadan dayanabilirmiyim bilmiorum ama tartilarimizda tutmuyor arada 400 mu 600 mu gram fark war.budurumda acaba diyorum benim sadece kilomumu listede tutsak nasil yapalim fikr werin

Seninki fazla tartıyor oraya gidince vermiş girünmende moralman iyi gelir her hafta buraya bildirmeden nasıl olacak söylemeden doktora tartılsan :)

Keske bende biraz az uyusam

Ewet sadece aksam 7 den sonra lokma yutmak yok sadece siwi tuketim war kahwenin yanin da bir hurma bile yok sade soda bile yok biraz zorlaniyorum ama gecicek bugunleri cok bekledim
evet bir hafta zorlanirsin smra gecer zatem aksam yenilen meyve kilo yaoar o nedenle asla.yeme demis cnm
Bnce sen 15 gunde bir tatildgin kilonla.listeye gir cnm diyetisyen taryilma dediyse asla tartilma beynine oyun oynama yoksa verdim diye yersin yada veremezsen yine yersin

Sen bilirsin ama haftada 1 tartilmak da bisey değiştirmez, mesela ben haftada bir bile dayanamam

1 Aralık menüsü
Kahvaltı
4 dl tb ekmeğinden kaşarlı tost
(Haftasonu kahvaltısı olduğu için gec oldu, oglendeki 2 dl ekmekle birlestirdim, öğlen yemedim)
Domates, salatalık, 1 kk kadar peynir
8 y zeytin
1 tk bal

İkindi
1.5 meyve hakkımı yedim, elma ve az üzüm

Akşam
Az tavuk ızgara
Bol salata
4 yk yeşil mercimek yemeği
1 dl ekmeğe denk gelecek kadar yaklaşık 1yk gibi çiğ köfte (aksamki 1 dl ekmek yerine)
5 yk bamya
1 yk kadar yoğurt

Gece
Yoğurt kürü
2 kupa bitki çayı
2 lt su

sabah: iki fincan bol kremalı filtre kahve

öğlen: 3 yumurta
120 gr kaşar peyniri
yarım kase zeytin
domates, biber
iki fincan türk kahvesi

akşam: 2 elma
5 mandalina
iki fincan filtre kahve

2,5 - 3 litre su

akşam canım yaşpasta yemeyi çok istedi. yemedim

Yorgunluktan ölüyorum :))) 7 bin adım bir saatte adım denemez evin içinde mini koşu gibi oldu oturdum şimdi ıhlamurlu rezene çayı içicem ama hala ayaklarım koşuyor gibi keşke otururken de kalori taksam böyle:)))

Birazdan da diz egzersizleri yapıcam zira okadar koşmak dizimi ağrıttı napıcam ben bu dizi bilmiyorum yokmu tedavisi ameliyat haricinde ya bilen varsa çok sevinirim kök hücre ile tedavi edilebiliyor diyen bir prof varmış ama nekadar ediyor bilmiyorum

Iyi geceler kizlar girmeyeli 55 sayfa birikmiş malum benim tel bozulunca tablet e kaldim araya 9 gunluk tatil girdi cocuklardan elime alamadim elime aldigim anbasimda bitiyorlar instaya bile bakmıyorum ne zamandir neyse mazeret leri siraladiysam diyetten bahsedeyim kizimla birlikte yapiyoruz diyet onunki protein kalsiyumlu diyet benimkide ayca kayanin klasik diyeti kizim 1 bende 1 kilo verdik h.sonu annemlerdeydik hic dikkat edemedik hatun önümüze serdide serdi sobayida kurmuslar evde tam bir kış havasi soba ustu kestaneler, portakal kabuklari fln
Cuma geleyim bildirim yapayim dedim nasip olmadı bir süre böyle devam tel alana kadar esim illa vade farki vermeyelim pesin alalim dedi bakalim ne zamana nasip olur bende durumlar boyle

Canım dizinde tam olarak ne var herzaman ağrı yapar mı minüsküs falan mı

Ooo kimler gelmiş hoşgelmiş özlettin yine kendini maşallah analı kızlı diyet ha canım peşin fiyatına taksite böldürün 0 faizli tel kredisi çekin ayy ne biliyim birşeyler yapın ama gel yanihep gel yani

Tşkler cnm
Senide cok formda gördüm yine maşallah cozutmadan devam

Doğru gibi görünmesi çok motive etti şu an teşekkür ederim.
Bugünkü kahvaltı öğünüm
1 adet haşlanmış yumurta
1 domatesin yarısı
çook az beyaz peynir
5 adet siyah zeytin küçük boy
1 adet pastırma
1 dilim de tam buğday ekmeği
Ara öğünümde 1 adet yeşil elma yemeyi düşünüyorum. Kahve tüketimim de çok sık oluyor çok düşkünüm kahveye acaba sorun olur mu? Su da çok tüketiyorum tabi aşırıya kaçmadan. Her türlü kahveye aşığım. 8 sene oluyor şeker kullanmayalı sade ve sütsüz içiyorum laktozlu süt mideme dokunuyor. Bir de kendi kendime fark ettiğim bir şey kahve içince daha bi tok hissediyorum. Kahvaltıda dahi kahve içerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…