çok meraklı . okuma yazma mı öğrenecekmiş .ne ciddiyet öyle.Selam kızlar...
İşten güçten kediden gelemiyorum bir türlü..Kedi için birsürü sipariş verdik. Hergün posta posta geliyor onları alıyorum..sonra da unutuyorum gidiyor..
Dün kızımla sinemaya da gittik..Adams ailesi ben çok severim normalde ama bunu pek beğenmedim...
Yarına akupunktur randevum var..Bu hafta pek vermişim gibi hissetmiyorum..Bakalım...
Dün çiğ köfte yemiştim ondan olabilir..Kedimiz şu anda yazdırmıyor banaÇok fena bişey bu
Eki Görüntüle 2564543 Eki Görüntüle 2564542
olabilir .12 de uyuyorum canım bi 30 dk kadar geri çekeceğim :)
Çoğu sebzeyi yiyemiyorum troidlerimde dokunuyor ağrıyor nodüller büyüyor bir ikitane sebze var yiyebildiğimsonuçları internetten alamaz mısın canım . erzurum soğktur tabi yaa.
orasın kışı meşhur
aman dikkat edin .
bilmem ki . zayıfladın mı acaba ama tartıya niye yansımadı ki.
sıkma canını.
porsiyon küçültebilirsin . ya da yediğin yiyeceklerdeki sebze miktarını arttırıp karbonhidrat miktarını azaltabilirsin . vucudu şaşırtman lazım .
Sorma ..Yemek yiyeyim dedim masada masaya çıktı++++++++++++++bunu da o yazdıı patisiyle..0çok meraklı . okuma yazma mı öğrenecekmiş .ne ciddiyet öyle.
okadar yakından bakmasın gözleri bozulur hem .
bizim eski müdürümüz 15 kilo verdiydi.
ve dün öğrendim ki akapuntur ile vermiş .
68 e düştü.
inşallah sen de verirsin o kilocuklarını. sana yakışıyor ama neyse.
Cnm uzun zamandir kilo veriyordun da o sekilde mi durdu eger oykeyse plato donemindesindir bi iki gun ara ogun koy veya kaldir veya detoks yap gecerArkadaşlar kilom sabit kaldı bu aralar ne çıkıyor ne iniyor galiba yerleşik kilolara denk geldim ve bu gerçekten canımı sıkıyor moralimi bozuyor. Ne yapmam gerek acaba.
Canım bu bilgiler hurafeCanım Cuma tek tutulmaz diye biliyorum ya Perşembe Cuma ya da Cuma Cumartesi şeklinde tutman lazım diye biliyorum bilen varsa teyit edilebilir
Ablam da Erzurum'da yaşıyor. Allah kolaylık.verain size bu kış günü.Kızlar bugün sonuçlar için hastaneye gidecektik eşimin işleri bitmedi hava soğuk diye tek gidemedim kız üşür diye malum Erzurum yarın gidicem inşallah liste yapmaya yetişebilirim :)
Sağolasın canımCanım bu bilgiler hurafe
Dinizimde kurban ve ramazan bayramlarının ilk günü yasaklanmıştır. Hani bayram şenlikli geçen bir gün genel iftar günü olarak kabul edildiğinden.
Aşura gününde oruç tutmak yasaklanmıştır. Yahudiler in tuttuğu bir oruca benzememesi için.
Bir de ramazan baslangicindan 2 gün önce. Çünkü çevreye ramazan başlangıcını sasirtmamak için.
bunlar harici oruç tutmak her zaman istenildiği kadar tutulur.
Ablam da Erzurum'da yaşıyor. Allah kolaylık.verain size bu kış günü.
Canım cuma oruç tutulmaz zira o gün mü'minleri. Bayramıd8rCanım bu bilgiler hurafe
Dinizimde kurban ve ramazan bayramlarının ilk günü yasaklanmıştır. Hani bayram şenlikli geçen bir gün genel iftar günü olarak kabul edildiğinden.
Aşura gününde oruç tutmak yasaklanmıştır. Yahudiler in tuttuğu bir oruca benzememesi için.
Bir de ramazan baslangicindan 2 gün önce. Çünkü çevreye ramazan başlangıcını sasirtmamak için.
bunlar harici oruç tutmak her zaman istenildiği kadar tutulur.
Ablam da Erzurum'da yaşıyor. Allah kolaylık.verain size bu kış günü.
ifadesinden, kandil günleri oruç tutmayı âdet edinenler, cuma günü kandile denk gelirse, yalnız cuma günü oruç tutabilir manası çıkar. Hz. Davud (as) orucu tutmayı âdet edinenlerin durumu da böyle değerlendirilebilir."Sizden biri âdeti olan bir orucu tutuyorsa bir sakıncası olmaz."(Neylü'l-Evtar, IV/249)
Canım akşam detoks ayranı içiyorum 10 gibi ve 7 8 bardak siyah çay içiyorum tiryakisisiyim kahveyi sabah veya öğlen içiyorum gece kızımı çok emzirdiğim için uyku basıyor gündüz. Yeşil çay içiyorum arada sırada :)olabilir .
akşam daha az yenilebilir . öğlen daha sıkı tutulabilir . akşam yemeğinden sonra 1 kupa kahve içiyorum . ağzın boş kalmamış oluyor . hem de keyifli oluyor . sen de yapıyor musun akşamları bi şeyler . çay . bitki çayı , kahve.
Canım bu bilgiyi nerden aldın acaba ?Senenin beş gününde oruç tutmak (tahrimen) mekruhtur. Yâni, harama yakın şekilde mekruh sayılmıştır. Bu günler Ramazan Bayramı’nın ilk günü ile Kurban Bayramı’nın dört günüdür.
Bu günlerde tutulan oruç yine oruç olmasına rağmen, yenirse kazası lâzım gelmez. Zira kendisi mekruh olan şeyin borç olması makul olmaz.
- Tek başına cuma günü, yahut tek başına cumartesi günü de oruç tutmak (tenzihen) mekruhtur. Zira cuma bayramdır. Müminlerin bayramına iştirak etmenin gereği oruçlu olmamaktır. Cumartesi ise Yahudilerin özel günleridir. Onlara benzememek için yalnız o güne mahsus şekilde oruç tutmak münasip değildir.
Hadis-i şerifte belirtilen,
ifadesinden, kandil günleri oruç tutmayı âdet edinenler, cuma günü kandile denk gelirse, yalnız cuma günü oruç tutabilir manası çıkar. Hz. Davud (as) orucu tutmayı âdet edinenlerin durumu da böyle değerlendirilebilir.
- Muharrem ayının yalnız onuncu günü, yâni aşura günü oruçlu bulunmak da aynı şekilde (tenzihen) mekruhtur. Yalnız o güne hasredilen oruç, mahzurdan hâli olmaz. Ancak bir gün önceden başlanırsa, yahut da devam edilen oruç tutulursa mahzur olmaz.
- "Nevruz" ve "Mehrican" denen ilkbahar günlerine mahsus olarak kasdi şekilde oruçlu olmak da aynı şekilde mekruhtur. Kasdî olmaksızın, mutad olan orucun bugünlere rastlamasında ise mahzur olmaz.
Şek günü, bu günün Ramazan'ın birinci günü mü, Şaban ayının son günü mü olduğu kestirilemeyen gündür. Böyle şek edilen günde niyette şüphe olduğundan mekruh olur. Niyette şüphe olmaz da Şaban’ın son günü olduğu bilinir, nafileye niyet edilerek tutulursa, bunda mahzur olmaz. Sonra o günün Ramazan olduğu bilinse o tek günlük nafile farz olan oruç yerine kâim olur.
Ancak “bugün Ramazansa farz olan oruca, değilse nafileye niyet ediyorum" şeklinde şek ile yapılan niyetle oruç tutulmaz. Buna dikkat etmek gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?