- 10 Eylül 2017
- 2.896
- 7.131
- 88
Haklısın canım sana asla kırılmam iyiliğimi düşündüğünü biliyorum kadayıf börek ve lahmacun olan gün evde değildim misafirlikteydik ama kendimi tutabilirdim kadayıf ve böreğin tadına baktım ama lahmacunda ipin ucunu kaçırdım dün evde ıspanaklı börek yaptım malesef yedim benimki açlık değil fiysizlik o güzel kokuyu duyunca düşüncesizce dalıyorum bugünü hafif geçiriyorum detoks falan yapmadım 2 gün detoks yapsam ne olacak benim kendime çeki düzen verip beslenme şeklimi değiştirmem gerekiyorkuzum .
senin menülerde börek ve kadayıf gibi şeyler oluyor . neden bunları eve koyuyorsun . hadi koydun yemesen de olur ama bunlara dur dediğin andan itibaren istikrarlı olursan bi daha bu mamalardan canın asla çekmeyecek . garanti veriyorum . ama bu sınır koy artık kendine.
bu yediğin kadayıf vs gibi şeyleri 3-4 ayda bi tadımlık yersin . sıkıntı yaşatmaz sana . zaten çok zararlı mamalar değil mi bunlar . 1 portakal ya da 1 elma ya da 1 muz yeseydin daha iyiyidi. hem meyve şekeri almış olurdun . daha masum . hem de vitamince zengin şeyler girerdi midene.
ayran ile kendine kısıtlama koyacaksın diyelim . ama ayran detoksu bitince yeni o mamalara geri dönersen bi işe yaramayacak bu detoks .
menülerinde porsiyonların küçüktü değil mi. öyle hatırlıyorum .
akşamı en masum yiyeceklerden oluştur . sebze yemeği , çorba , salata , yoğurt gibi şeyler koyabilirsin kendi menüne.
en masum öğün akşam olması lazım .
ekmek arası yapma sakın . o da çok sakıncalı bi mama. çünkü yedikçe bırakamaycağın bi şey . ekmek arası kim sevmez ki . ama yemiyoruz .
yersek de kilo verip ideal kilona ulaştıktan sonra yiyeceğin bi şey bu da .
umarım kırıcı olmadım kuzum . ama yazmak istedim .
Canım senin bu yediklerin Karatay oluyor dimi birkaç gün senin menüleri takipteyim yapabilirmiyim bilmiyorum ama bolluğu gözümü doyuruyorTünaydın kızlar bugün biraz gec kalktım
Sabah uyaninca
Ilık limonlu su
Sade tarçınlı türk kahvesi
Kahvaltıc 12.30
10 tane zeytin
2 kaşık sucuk koydum (gramıni falan bilmiyorum normal bir şekilde doğradım iki kaşık tabağıma koydum kendi yağıyla pişti)
1 kivi
1 mandalina
Maydanoz
4 tane ıspanak koydum (demir eksikliği için)
6 tane fıstık 3 tane ceviz
Bir dilim pastırma
Yeşilçay
Evet canım karatay diyeti yapiyorum diyete diyemiyorum aslında daha sağlıklı geldiği için tabi dört dörtlükte uygulayamıyorum herşey doğal olsun diyor ama doğal bişey bırakmadılar ki ülkede elimden geldikce tereyagını sütü filan el yapimı olan tanıdık bilindik yerlerden almaya çalışıyorum bir dene istersen aç kaldigımı hissetmiyorum iyide geliyor banaCanım senin bu yediklerin Karatay oluyor dimi birkaç gün senin menüleri takipteyim yapabilirmiyim bilmiyorum ama bolluğu gözümü doyuruyor
Canım bende öyleyim.karnimiz değil gözümüz aç bizim.Haklısın canım sana asla kırılmam iyiliğimi düşündüğünü biliyorum kadayıf börek ve lahmacun olan gün evde değildim misafirlikteydik ama kendimi tutabilirdim kadayıf ve böreğin tadına baktım ama lahmacunda ipin ucunu kaçırdım dün evde ıspanaklı börek yaptım malesef yedim benimki açlık değil fiysizlik o güzel kokuyu duyunca düşüncesizce dalıyorum bugünü hafif geçiriyorum detoks falan yapmadım 2 gün detoks yapsam ne olacak benim kendime çeki düzen verip beslenme şeklimi değiştirmem gerekiyor
Henüz yapmaya cesaretim yok kendimi hazır hissetmiyorum ama sen menü yazdıkça sende yapabilirsin diye kendimi gazlıyorumEvet canım karatay diyeti yapiyorum diyete diyemiyorum aslında daha sağlıklı geldiği için tabi dört dörtlükte uygulayamıyorum herşey doğal olsun diyor ama doğal bişey bırakmadılar ki ülkede elimden geldikce tereyagını sütü filan el yapimı olan tanıdık bilindik yerlerden almaya çalışıyorum bir dene istersen aç kaldigımı hissetmiyorum iyide geliyor bana
ah kuzum . yine dönüp dolaşıp sana düşüyor görev.Haklısın canım sana asla kırılmam iyiliğimi düşündüğünü biliyorum kadayıf börek ve lahmacun olan gün evde değildim misafirlikteydik ama kendimi tutabilirdim kadayıf ve böreğin tadına baktım ama lahmacunda ipin ucunu kaçırdım dün evde ıspanaklı börek yaptım malesef yedim benimki açlık değil fiysizlik o güzel kokuyu duyunca düşüncesizce dalıyorum bugünü hafif geçiriyorum detoks falan yapmadım 2 gün detoks yapsam ne olacak benim kendime çeki düzen verip beslenme şeklimi değiştirmem gerekiyor
yaparsın kuzum .Canım senin bu yediklerin Karatay oluyor dimi birkaç gün senin menüleri takipteyim yapabilirmiyim bilmiyorum ama bolluğu gözümü doyuruyor
evet mamalar yaptım ama canım çekmedi.Canım bende öyleyim.karnimiz değil gözümüz aç bizim.
@demileke ne güzle mamalar yapmış hafta sonu ama yememis. Ben yaptığımı yiyorum mutlaka.
Ama bugün demirleke den gaza geldim yemeyeceğim (inşallah)
2 gün önce pamuğun çorbasından yaptım. Bugün yemeğe başladım. Akşam evdekilere nohut pilav pisirecegim ben o çorbadan içecegim (insallah)
Kendini hazir hissettiginde nasıl istersen öyle yap canım yediklerimize dikkat edince bile faydasi oluyorHenüz yapmaya cesaretim yok kendimi hazır hissetmiyorum ama sen menü yazdıkça sende yapabilirsin diye kendimi gazlıyorum
umarım yaparsın .Henüz yapmaya cesaretim yok kendimi hazır hissetmiyorum ama sen menü yazdıkça sende yapabilirsin diye kendimi gazlıyorum
Bende aynı şekilde bugün gaza geldim dün pazı sarması lahana sarması ve yaprak sarması yaptım ıspanak böreği yaptım akşam azar azar hepsinden yedim bugün yine hepsinden var ama yemeyeceğim demirleke nasıl yemiyor dedim sabah kendimede buğdayla yoğurtla güzel bir çorba yaptım içine et suyuda koydum çok güzel olmuş detoks olarak yapmadım Öğle içtim akşamda içerim bu çorbadan sonra bende pamuğun çorbasını deneyeceğimCanım bende öyleyim.karnimiz değil gözümüz aç bizim.
@demileke ne güzle mamalar yapmış hafta sonu ama yememis. Ben yaptığımı yiyorum mutlaka.
Ama bugün demirleke den gaza geldim yemeyeceğim (inşallah)
2 gün önce pamuğun çorbasından yaptım. Bugün yemeğe başladım. Akşam evdekilere nohut pilav pisirecegim ben o çorbadan içecegim (insallah)
süpersin .Bende aynı şekilde bugün gaza geldim dün pazı sarması lahana sarması ve yaprak sarması yaptım ıspanak böreği yaptım akşam azar azar hepsinden yedim bugün yine hepsinden var ama yemeyeceğim demirleke nasıl yemiyor dedim sabah kendimede buğdayla yoğurtla güzel bir çorba yaptım içine et suyuda koydum çok güzel olmuş detoks olarak yapmadım Öğle içtim akşamda içerim bu çorbadan sonra bende pamuğun çorbasını deneyeceğim
Canım ben vucudumun değil beynimin sağlıksız olduğunu düşünmeye başladım sağlıklı düşündüğümde tüm söylediklerine katılıyorum taa ki sofra hazırlayana kadar işte o zaman ben ben değilimsüpersin .
kimse zorlamıyor ki ye diye.
kendine bi bak . sor . yani bunu yedin tamam ye . ama sonra bi kısır döngü. kilo veremiyorum ,sabit kalıyorum vs .
hep bunlar işte sorumlusu.
bi hastalık vs yoksa tabi. olur ya . hipoglisemi olur . başka şey olur .
sağlıklıysak yapabiliriz . yapanlar çok mu şey sanki.
Bu söylediklerinin hepsini çok seviyorum evet ama okurken bile gözümün önünde canlanırken ekmeğin üstünde görüyorum veya pilavınumarım yaparsın .
daha lezzetli hale getirmek için içine sucuk . tavuk , et de atabilirsin bence.
daha yemesi güzel olur . belki o zaman severek yapar yersin .
Bu söylediklerinin hepsini çok seviyorum evet ama okurken bile gözümün önünde canlanırken ekmeğin üstünde görüyorum veya pilavın
Bana biraz kızarmısın kuzum sopalık oldum
Kahkahayla güldüm canım Allah iyiliğini versin
Cunku insanin yemeeikce yemeyesi geliyor zararli seylerdenBende aynı şekilde bugün gaza geldim dün pazı sarması lahana sarması ve yaprak sarması yaptım ıspanak böreği yaptım akşam azar azar hepsinden yedim bugün yine hepsinden var ama yemeyeceğim demirleke nasıl yemiyor dedim sabah kendimede buğdayla yoğurtla güzel bir çorba yaptım içine et suyuda koydum çok güzel olmuş detoks olarak yapmadım Öğle içtim akşamda içerim bu çorbadan sonra bende pamuğun çorbasını deneyeceğim
Bu konuda uyarılarını dikkate alacağım umarım başarabilirimCunku insanin yemeeikce yemeyesi geliyor zararli seylerden
Bnde onceden demirleke nasil yemiyir derdim ama suanda farkettim ki bn de yemiorum hicc canim da cekmiyor ozellikle pogaca ve borekler midemi bulandiriyor yagiydi mayasiydi o nedenle farkettim.ki bunyeyi biraz alistir sonra o zatem allahin yarattigi sseyleri istiyir sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?